kupte si vsichni Recta, Diezely, gain na plno a jedem..
Marshall
Pravidla fóra
- citizen.one
ja teda taky souhlasim s tim, ze by si clovek mel sehnat takovou sestavu,aby mel zakladni zvuk v nejkratsim retezci kytara->hlava->box
a pak efekty uz jen na doplneni, me vetsinou jde o to, aby zvuk jen mirne modifikovaly, ne aby to prekopaly co to jde a ve vysledku nebylo poradne slyset, ze je to porad stejnej amp....
akorat nechapu cos myslel tema recto,diezelama atp...
a pak efekty uz jen na doplneni, me vetsinou jde o to, aby zvuk jen mirne modifikovaly, ne aby to prekopaly co to jde a ve vysledku nebylo poradne slyset, ze je to porad stejnej amp....
akorat nechapu cos myslel tema recto,diezelama atp...
pouze se snazim naznacovat, ze 800 s dobrou dokrmovaci krabickou smete 900 i 2000:)
jinak taky nemam rad krabky, jedine "modulacni"..Marshally s vetsim zkreslenim mi neprijdou moc povedeny..
jinak taky nemam rad krabky, jedine "modulacni"..Marshally s vetsim zkreslenim mi neprijdou moc povedeny..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
- citizen.one
tak ja nepsal, ze nemam rad krabky, ja mam rad jen nektere kusy 
jinak s tou 800 mas pravdu, nicmene ta hraje dobre i bez krabek...
osobne serie 900+ se mi nelibi, zato mam rad svy 30th anniversary, to pokryje od JTM45 az nekam do 900 a zni opravdu bajecne...pravda mam tam zvuk ala 800 takovy nabrousenejsi, to na tom neni problem, jen se desim, aby tam neco neodeslo, vevnitr to je opravdu dost komplikovany...
jinak s tou 800 mas pravdu, nicmene ta hraje dobre i bez krabek...
osobne serie 900+ se mi nelibi, zato mam rad svy 30th anniversary, to pokryje od JTM45 az nekam do 900 a zni opravdu bajecne...pravda mam tam zvuk ala 800 takovy nabrousenejsi, to na tom neni problem, jen se desim, aby tam neco neodeslo, vevnitr to je opravdu dost komplikovany...
No dostal jsem takový malý nápad, když už je tu vlákno Marshall, co sem napsal zhruba vlastnosti všech(skoro) modelů od téhle firmy. Sám mám JCM 900, ale chtěl bych vědět jaké jsou rozdíly v řadách JTM a třeba osmikila atd. Je spousta modelů které na e shopech nenajdete, od výročních modelů, po JMP,JTM,6100 a signature. To pak člověk najde něco na bazaru a neví co by ozkoušel první když to v shopech už dávno nemají. Bylo by faj zvýraznit název a pak o tom něco trochu napsat. Nebo mě ještě napadlo na to založit zvláštní vlákno, tak to kdyžtak správce přesunte díky.
já bych začal s
JCM 900 dual reverb 2*12 kombo 100w
- mám dost starý model a pořád všechno drží prostě made in england, jenom moc nereaguje poťák bass a je dost volný, uvidím co stím půjde udělat
- mám hodně staré lampy, takže některé zvukové věci můžou být zkreslené
- zvuk je dost ostrý, pro mě který hledám spíš jemnější zkreslení bylo docela těžké natom nakroutit ten správný zvuk který mi bude sedět, protože jinak je zkreslení dost chemické, ale konečně jsem našel polohu kde je dobrý jak čistý tak na zkreslený na kterém mám s plným volume na kytaře takový ostřešlí lead nebo na tvrdší kila a na poloviční tam mám takový crunchýk
- čistý kanál je na marshalla fajn, ale v přímém srovnání s fender blues delux si ani neškrkl, ten blues naplnil celý prostor takovým tím sladoučkým zvukem(ale zase mi naněm nesedí ta velká rázovitost, takovéto pleskání, ale to je fuk:))
- zkeslený jak jsem řekl zní celkem chemicky(co vím tak to nějak kreslí i diodama), ale jak jsem psal výš, tak jsem to už vychytal:) na tvrdý styl by to muselo byt super, dost dost gainu a při dobrém vytočení eq to musí byt dělo, ale i na to co hraju já už to sedí
- mám ještě 2*12 box protože samotné kombo zní dost ostře, ale to bylo ještě v době kdy jsem nevychytal eq, ale hraju s obojím, zní to fajn
Tak kdyby někdo chtěl další doplnující info, ptejte se. Snad to je srozumitelné.
Doufám že se ke mě přidáte protože vím že jsou tady uživatelé s ne zrovna obvyklýma ampama tak už se užíram zvědavostí:)
já bych začal s
JCM 900 dual reverb 2*12 kombo 100w
- mám dost starý model a pořád všechno drží prostě made in england, jenom moc nereaguje poťák bass a je dost volný, uvidím co stím půjde udělat
- mám hodně staré lampy, takže některé zvukové věci můžou být zkreslené
- zvuk je dost ostrý, pro mě který hledám spíš jemnější zkreslení bylo docela těžké natom nakroutit ten správný zvuk který mi bude sedět, protože jinak je zkreslení dost chemické, ale konečně jsem našel polohu kde je dobrý jak čistý tak na zkreslený na kterém mám s plným volume na kytaře takový ostřešlí lead nebo na tvrdší kila a na poloviční tam mám takový crunchýk
- čistý kanál je na marshalla fajn, ale v přímém srovnání s fender blues delux si ani neškrkl, ten blues naplnil celý prostor takovým tím sladoučkým zvukem(ale zase mi naněm nesedí ta velká rázovitost, takovéto pleskání, ale to je fuk:))
- zkeslený jak jsem řekl zní celkem chemicky(co vím tak to nějak kreslí i diodama), ale jak jsem psal výš, tak jsem to už vychytal:) na tvrdý styl by to muselo byt super, dost dost gainu a při dobrém vytočení eq to musí byt dělo, ale i na to co hraju já už to sedí
- mám ještě 2*12 box protože samotné kombo zní dost ostře, ale to bylo ještě v době kdy jsem nevychytal eq, ale hraju s obojím, zní to fajn
Tak kdyby někdo chtěl další doplnující info, ptejte se. Snad to je srozumitelné.
Doufám že se ke mě přidáte protože vím že jsou tady uživatelé s ne zrovna obvyklýma ampama tak už se užíram zvědavostí:)
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Kamos co nahrává říkal že 900 - jak když hazíš písek na plech, 2000 - je celkem dobry ale taky nic moc i když na tvrdší punk a HC je dobry, 800 je prej výborný na takovej ten rokec, a zlatý hřeb tady Jubilee to si chci jednou pořídit je taky taková rocková kráska prej to má kytarář Vébr tak se za nim musim někdy jet podívat 
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- citizen.one
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já bych řekl, že 800vka má gainu až až... Problém je ale v om, že MArshally sou značně předražený... Co si budem povídat, stačí kouknout na schéma. JE to jednoduchý jak facka a i s použitím kvalitních součátek se to dá postavit za daleko míň jak polovic!jonas1 píše:pouze se snazim naznacovat, ze 800 s dobrou dokrmovaci krabickou smete 900 i 2000:)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, jde o to jestli myslíš opravdu předraženou funglovku - 40litru bleeeee, nebo sekondhand. Tam je cena myslím celkem v pořádku. S použitím originálních traf (nutnost aby to hrálo jak originál) a kvalitních součástek a aby to trochu vypadalo, se dostaneš prakticky na cenu ojetiny. Jinak dobrá alternativa k osmistovce je myslím si Laney GH.turbo_MaCk píše: já bych řekl, že 800vka má gainu až až... Problém je ale v om, že MArshally sou značně předražený... Co si budem povídat, stačí kouknout na schéma. JE to jednoduchý jak facka a i s použitím kvalitních součátek se to dá postavit za daleko míň jak polovic!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Napadlomě zkusit si postavit Super Lead 1959. Ale nevím, jak na tom budu s časem, abych to v půlce nezabalil. Podle mě je marshalláckej zvuk až moc profláklej. Prosě standart co nepřekvapí. Proto pokukuju po Voxech a Orange. Přesto je to vše ještě krapet na nad mí současný možnosti. Je ale řeba hldět vpřed. Docela by mě zajímalo, jak je na tom custom clasik serie (nový AC od Voxu). Nebo taková Vintage modern serie Marshall. Na tu sem ještě nehrál, ale jeden kanál a KT66 slibují hodně!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- citizen.one
tak uprimne me moc nenapada co bych o tom psal - trikanal, od JTM40 az k jcm900. Na konci 4 El34, v preampu JJ ECC83. Ma to midi, seriovou a paralelni smycku, prepinani 100/50/25wattu...Latam píše:škoda že se to nechytilo, zajímal by mě třeba ten 30th anniversary od citizen.one ...AndyACE píše:Někdo další se svým testem?
no hraje to jako krava, pevnej zvuk, lead je idealni lead a rhytm, crunch moc nepouzivam,nebo na polozkreslesleny zvuk a cistej je asi nejlepsi ze vsech marshallu. podotykam ze to neni verze LM (Lead Modified), ale original 6100 vcetne modre kozenky, bohuzel bez lesteneho panelu,ale vnitrek je totoznej...no...a to je tak vsechno
-
dlouhovlasac
hej, tvoe, ten tvůj marshall ( a vlastně i ty mesiny) jsem v pátek okukoval. máš to v radotáne, ne? já jsem tam byl s kámošem pro JCM 900citizen.one píše:tak uprimne me moc nenapada co bych o tom psal - trikanal, od JTM40 az k jcm900. Na konci 4 El34, v preampu JJ ECC83. Ma to midi, seriovou a paralelni smycku, prepinani 100/50/25wattu...Latam píše:škoda že se to nechytilo, zajímal by mě třeba ten 30th anniversary od citizen.one ...AndyACE píše:Někdo další se svým testem?
no hraje to jako krava, pevnej zvuk, lead je idealni lead a rhytm, crunch moc nepouzivam,nebo na polozkreslesleny zvuk a cistej je asi nejlepsi ze vsech marshallu. podotykam ze to neni verze LM (Lead Modified), ale original 6100 vcetne modre kozenky, bohuzel bez lesteneho panelu,ale vnitrek je totoznej...no...a to je tak vsechnoeste to ma nejaky ruzny prepinace a kanaly maj oddeleny korekce + kazdej ma nejaky mody, ma to takovej kram,aby to dobre hralo i pri velmi nizky hlasitosti...a to je tak vse, me prijde, ze ten vkus je stejne u kazdyho jinej, ja sem zaplatbuh spokojenej a nemam potrebu resit amp, spis rozsirovat sbirku, a ted posledni dobou ani to ne....
- citizen.one
-
dlouhovlasac
nen, na nic jsem nehrál, na nic jsem nešahal, obhlížel jsem pouze ze vzdálenosti jednoho metru
. jediný, co jsem si trochu osahal bylo pouze ono JCM 900, které si kámoš kupoval.
Sám nemám rád když se mi někdo hrabe ve věcech
Naposledy upravil(a) dlouhovlasac dne 30.09.2008 15:21, celkem upraveno 1 x.
- citizen.one
jasny, me by to nevadilo,ale musel bych o tom prinjmensim vedet 
zkousel jsi to na tom boxu s greenbackama? kazdopadne doporucuju V30 nebo G12T,aby to hralo tak jak ma, ty greenbacky jsou takovy tupy nebo jak to rict...ostatne ty mas svuj zvuk asi vyresenej,ne? i kdyz bych k tomu dal G12T75 a ne hot 100, myslim,ze by to podstatne vic hrnulo...no ale to je fuk, kazdopadne at to hraje...
zkousel jsi to na tom boxu s greenbackama? kazdopadne doporucuju V30 nebo G12T,aby to hralo tak jak ma, ty greenbacky jsou takovy tupy nebo jak to rict...ostatne ty mas svuj zvuk asi vyresenej,ne? i kdyz bych k tomu dal G12T75 a ne hot 100, myslim,ze by to podstatne vic hrnulo...no ale to je fuk, kazdopadne at to hraje...
-
dlouhovlasac
jo, zkoušeli jsme tu s greenbackama. Ty Hot 100 tam jsou proto, protože jsem na lepší repra neměl a potřeboval jsem je docela brzo. každopádně až budou prachy, tak si někde seženu 1960ku, nebo 1936ku. akorát teď řešim problém, že ten marshall při vetších hlasitostech strašně šumí, ale je fakt, že lampy na koncáku jsou tak 6 let starý a na předzesilovači snad nikdy měněný nebyly, takže jen co budou prachy, tak to nějak budu řešit. úplně nejdřív potřebuju předrátovat box.citizen.one píše:jasny, me by to nevadilo,ale musel bych o tom prinjmensim vedet
To by mě zajímalo, když maj ty apecy přepínání třeba 100/50/25 W, to se projeví na charakteru zvuku, ne?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C