Stratocaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kos99

Re: Stratocaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od kos99 »

no lidé sem dají kde co já si taky našel lásku
jen jsem zjistil že ji vlastně nemám nikde pořádně vyfocenou
zapojení

H / s / s+s/ s / mH

výroba CZ
snímače CZ
dřevo mahagon/ Javor AAAAA z US ...po opravě zdejších reptalů :)

tělo postaveno a lepeno jako LP Gibson na plocho poměr 35/65
Přílohy
Vavruša2.jpg
Naposledy upravil(a) kos99 dne 1.05.2014 22:24, celkem upraveno 3 x.
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Co to je 5xA z US?
kos99

Příspěvek od kos99 »

dřěvo se dělí dle kvality a sušení

dá se běžně koupit připravený přířez a tady si to muže každý dodělat jak je třeba
obyč je bez aček pak dvěA , AAA, AAAA a AAAAA jako top kvalita
snadno seženeš připravené dřevo i za 20tis viz tyto kejty s AAA http://kytary.cz/godin-lgx-sa-cognac-bu ... /HN132540/
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak ještě jednou. Já se ptal na 5xA z US. Ne na 3xA z kytary.cz.
kos99

Příspěvek od kos99 »

http://kytary.cz/gibson-les-paul-standa ... /HN147243/

a český kytaráři to už umí obědnat co více dodat ??? něco se ti nezdá? je to jen k***a drahý ...
apráty:
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já teda nejsem přes dřevo expert ani náhodou, ale neřeší se to jen u javorových topů, stejně jako v tvých odkazech? Snad nikde jinde jsem to totiž ještě nezaregistroval. Nikdy jsem neviděl, že by kytara byla z AAAAA mahagonu nebo javoru.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
kos99

Příspěvek od kos99 »

a to snad něco mění u toho LP to je taky jasně napsaný? je... přeně stejně je dělaný ten strat ano nerozepsal jsem to echt ...sorry
apráty:
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Taky si myslim, že ty áčka se dávaj jen tomu fládrovanýmu/žíhanýmu/obláčkovýmu javoru na top, čím víc áček, tim hezčí ten top je a má simetričtější kresbu. U dřeva na tělo (mahagon, lípa, olše...) jsem to nezaznamenal.
grock

Příspěvek od grock »

to kos: můžeš dát fotku tvého strata (hlavně těla) zezadu a z boku ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Áčka označujou kvalitu řeziva čím víc áček tím lepší kvalita. Fládrovej javor neroste v každým stromě je to anomálie a každej je navíc úplně jinej každej má troch jinou kresbu a nějak si to musí obchodníci rozdělit protože. Na kytary se třeba používaj 5 mm horní deska nebo i krk protože kdyby kytaru dělali z toho javoru celou byla by šíleně drahá.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kos99 píše:a to snad něco mění u toho LP to je taky jasně napsaný? je... přeně stejně je dělaný ten strat ano nerozepsal jsem to echt ...sorry
No, budu dál reptat, ale to na té fotce rozhodně nemá top z AAAAA javoru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Souhlas top asi ne a mahagon u strata a ještě k tomu lepenej krk je nezvyklý. To spíš ten krk my připadá ze slušnýho javoru.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jojo, ten krk je z krásnýho žíhanýho javoru, ale počet Áček teda vážně neodhadnu. Top rozhodně není 5A javor, vlastně to podle mě není vůbec javor.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kos99

Příspěvek od kos99 »

myslím že reptat se dá donekonečna ,,, ja koupil neb to hraje užasně a v porovnání s nej vybranějšími originály jsem dal za kytaru jen třetinu cenny to asi stačí ne ?
otázky pro vás by měly být jinde proč ku_va ten origoš hraje huře ? protofender nebo musíš jako u lacinek hledat meyi desítkami kytar ??? prostě nás krměj dost nekvalitníma kejtama a je uplně jedno jakou nese značku to je po 35 letech hledání zkoušení a kupování a následným prodávání více než jasný kvalitně jsou povedené všechny jakož to po výrobní stránce ale málo která osloví zvukem a znělostí délkou tonu a dobrým charakterem .... navíc každý stejně hledáme něco malinko jinak , neb co ucho to jiný názor

a ještě k těm poznám kám tady nade mnou
i Fender dělal a dělá z mahagonu
i Fender dělal lepené krky
a něž začnete zas vyvádět zkuste si něco přečíst mnohdy to pomůže
apráty:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

kos99 píše:myslím že reptat se dá donekonečna ,,, ja koupil neb to hraje užasně a v porovnání s nej vybranějšími originály jsem dal za kytaru jen třetinu cenny to asi stačí ne ?
otázky pro vás by měly být jinde proč ku_va ten origoš hraje huře ? protofender nebo musíš jako u lacinek hledat meyi desítkami kytar ??? prostě nás krměj dost nekvalitníma kejtama a je uplně jedno jakou nese značku to je po 35 letech hledání zkoušení a kupování a následným prodávání více než jasný kvalitně jsou povedené všechny jakož to po výrobní stránce ale málo která osloví zvukem a znělostí délkou tonu a dobrým charakterem .... navíc každý stejně hledáme něco malinko jinak , neb co ucho to jiný názor

a ještě k těm poznám kám tady nade mnou
i Fender dělal a dělá z mahagonu
i Fender dělal lepené krky
a něž začnete zas vyvádět zkuste si něco přečíst mnohdy to pomůže
Možná by ses mohl po 35 letech zkusit podívat do nějaký knížky, aby sis osvěžil, že věty se oddělují čárkami, ukončují tečkami a na začátku se píšou velký písmena. Ty tvoje příspěvky se nedaj číst. To, že u Fendera někdy udělali mahagovou kytaru ještě neznamená, že je to obvyklý. A že na kytaře nemáš top z AAAAA US javoru je jistota, ať se ti to líbí nebo ne. Nikdo neříká, že tvoje kytara hraje špatně, protože ji asi nikdo z nás neslyšel, jen si tady nenecháme věšet bulíky na nos. A to hodnocení, jestli hraje úžasně nebo ne, záleží taky dost na hodnotiteli.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Obrázek
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten P90 strat je cool, to je z koriny? libi se mi i napad s prepinacem.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Měl by to být mahagon. Otázka je jakej, když je to kytara za sto dolarů. :D

Přepínač je fajn, jen by se mi prakticky a esteticky možná víc líbil na pozici volume.
lathur

Příspěvek od lathur »

Sajmon píše:Měl by to být mahagon. Otázka je jakej, když je to kytara za sto dolarů. :D

Přepínač je fajn, jen by se mi prakticky a esteticky možná víc líbil na pozici volume.
Hellou, aby sis při každým úderu u kobylky přepl snímače? JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nevím, nikdy jsem na strata s LP přepínačem nehrál. Dost lidem i vadí, že při hraní často omylem posouvají Volume potem při klasickém zapojení, mně se to stane jednou za uherský rok. Přijde mi, že při tomhle umístění bych při snaze rychle přepnout snímač často na volume právě narážel, protože by přepínač byl uvězněm mezi Volume a tónovkou.

Bylo by to asi o zvyku. A kupovat se ji nechystám, tak se pravdu asi nikdy nedozvíme. :wink:

I když je pravda, že zaměnit ho za tónovku na spodní pozici by bylo asi rozumnější řešení než to,co jsem původně navrhoval. :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“