Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od kmensik »

Vorvi: Zemní smyčky to být můžou. Postupně zkoušej odpojit každou z krabiček od napájení i ze signalového řetězce, nejspíš to po odpojení jedné z nich ztichne. Tu pak budeš muset napájet baterkou, nebo samostatným adaptérem.
Další možnost je ground lift u napájení, což jsem nezkoušel. Proud napájení pak teče přes stínění signálového propojovacího káblíku. Nic moc.
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Já sem tady vyhrabal tenhle adapter.Mohlo by to stačit pro napájení dvou efektů?
Přílohy
P1030113.JPG
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mohlo.
BTW je takový problém zjistit, kolik ti berou ty dva efekty, sečíst ty hodnoty v mA a výslednou hodnotu porovnat s tou, která je udaná na zdroji?
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Díky.
Odběr nevím, teprv mi přijdou, ale asi to nebude moc.Počítám tak kolem 100mA

Behringer FX 600 DIGITAL MULTI-FX
Behringer CS 400
sebous

Příspěvek od sebous »

mA jsou v pohodě, ale je možné že ti to bude pískat nebo brumět nebo něco podobného. S těmi levnými zdroji z GM a podobně mám dost negativní zkušenost.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Já nevim, ale s brumem ani tak problém nemám, jako spíš s šumem.Ale to asi nebude adapterem ne?
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Ahoj,
tak sem si koupil 12V trafo 500mA, stablik a zmastil napaječ.Ale po stabilizaci na 9V to dává 1.1A .
Není to moc???
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

moc čeho ? jestli ti to dává víc proudu to je upně jedno ten efekt nebo to co je k tomu připojený si veme jen tolik kolik potřebuje. horší by bylo když by si měl zdroj co dává mín proudu než potřebuje ta věc co je tím napájená .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
AlešK

Příspěvek od AlešK »

To vim no, ale jenom sem se ujišťoval, že je 1A neni moc.Ty efekty si berou 100mA , já na to budu zapojovat zatím tři.Šlo mi jen o to, aby tam ta síla něco neprojela v tom efektu, nebo když dojde ke zkratu.Taky přepolování je pak asi horší. :) ale to je blbost
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Hm, tak to nejede.Dává to 8.95V ,ale nejede to :roll:

Zkusim tam vrazit ještě diodu na zvýšení napětí.

Aha, ono to nešlo, protože se do toho efektu musí ještě zapojit jack na vstup :) ,ale tu diodu sem před ten stablik nakonec strčil.Teď to vává 9.56V, což je myslím ideální.

Tak hotovo.Konečně to má pěkný zvuk bez pískání :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

hele moc to napětí nehroť sou to rozdíly desetin voltu takže žádný drama.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jasný no.Už je to uzavřený.Udělal sem to +- podle dvou různých schémat BOSSe. U toho jednoho tam dokonce byla i ta dioda pro 9.5V, dává se před GND stabilizátoru, podle mě tam může být jakákoli usměrňovací.U to šéma stejně byl otazník.
Nevim proč, ale nejvíc jsem měl hlavu z vymyšlení rozumnýho tišťáku pro ten diodový můstek(diody v řadě hezky vedle sebe) :D Sem se do toho zamotal, tak sem se pak podival na tišťák z rozebraných repráčků k PC a ono je to vlastně úplně ízy.Já nevim, jestli sem si ten mozek v mládí tak vychlastal, vyhulil, nebo jak.. :roll: :)

Přikládám: 9.6V BOSS PSA-120T
Přílohy
9.6V BOSS PSA-120T.JPG
adiku

Příspěvek od adiku »

Ahoj,mám ibanez delay DL5/plasťák/, při provozu přes adaptér mi po cca půl hodině začne vynechávat /dioda začne blednout, kolísat a pak po 5s zase je OK/a lezou z toho divný zvuky. Intervaly mezi vynecháváním se zmenšují. Pak zase OK... Adaptér je stab. a nový /do teď delay hrál přes baterii/. V 1 pejskovi mám 4 adaptéry na 4 efekty /zatím /. Nezná někdo příčinu? díky.
nikeid

Příspěvek od nikeid »

jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Adaptér se dodává většinou jen s efekty, které nejde napájet baterií.

A ta baterka vydrží fakt dlouho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

nikeid píše:jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc :)
Delaye mají obecně vyšší odběr proudu než třeba OD nebo fuzzy. Navíc nezapomeň odpojovat vstupní jack, jinak krabička odebírá proud i vypnutá. Nějak jsem tak postupem času dospěl k názoru, že než se nervovat s baterkama, je lepší pořídit jeden pořádný zdroj a člověk má potom už pokoj na vždy.
nikeid

Příspěvek od nikeid »

Jester píše:
nikeid píše:jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc :)
Delaye mají obecně vyšší odběr proudu než třeba OD nebo fuzzy. Navíc nezapomeň odpojovat vstupní jack, jinak krabička odebírá proud i vypnutá. Nějak jsem tak postupem času dospěl k názoru, že než se nervovat s baterkama, je lepší pořídit jeden pořádný zdroj a člověk má potom už pokoj na vždy.
a adapter je jedno jakej vemu? proste hlavne 9V a Ampery jsou jedno? pokud ma efekt treba 300mA .. a koncovky se taky nejak lisi?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Zkus si zjistit, kolik ten delay žere. 300mA zdroj by ale měl v pohodě stačit. Víceméně se napájení efektů ustálilo (typ Boss) a skoro u všech výrobců je to stejné (čest výjimkám). Zdroj by měl být stabilizovaný. K napájení víc efektů pak můžeš použít něco takového:
http://kytary.cz/roland-propojovaci-nap ... /HN084411/
Samozřejmě zdroj by pak měl dávat minimálně stejný (raději vyšší) proud, jako je odběr všech efektů, které chceš napájet.
Moje představa o slušném zdroji je např. napájení od pana Smrčky:
http://www.smrckaeffects.com/zdroje-a-n ... rdy-4x10v/
Ale chápu, že se ti nechce dávat víc peněz za zdroj, než kolik stál ten efekt. :wink:

BTW qwer používá k napájení delaye nabíjecí devítivoltovou baterku, třeba by to bylo taky řešení. Ale vše záleží na tobě, tj. jaké máš plány do budoucna a taky jakou máš finanční hotovost.
DaveFarmer

Příspěvek od DaveFarmer »

Nevim jestli to tady někde je, nicméně mám efektovou krabičku, kde je napsáno pro adaptér 9VDC z čehož jsem usoudil že se jedná o Direct Current čili stejnosměrný proud. Doma jsem vyhrabal nějaké adaptéry a bez problémů mi efekt jede na adaptér kde je ale 9VAC čili střídavý proud? :D je to možný nebo nemůže se to nějak podělat?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Některé pedály jsou chráněné proti přepólování a přežijí to, některé radost mít nebudou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“