Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Disasterpiece píše:a neni ta mesina nahodou Made in Britain? :lol:
to spíš British columbia :lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
costha

Příspěvek od costha »

no jo, ja moc na ty serialy nejsem.... vic hraju :-D, jestli je columbie nazev ulice a britain nazev ctvrti v californii tak je mozna moje mesa z kolumbie britanie californie naraz.. ale porad asi zustavam v USA.. Je to 110v verze z usa, ale mam prevodni trafo, takze je to vpohode, hadam ze kdyz se s**e zhaveni lamp tak bud muze byt problem s vystupem do repraku, nebo ve vystupnim trafu a nebo v samotnych lampach... coz si myslim ze je nejpravdepodobnejsi... no zatim mi to problemama pripomina teslu.. :-D
blackwhite81

Re: Mesa Boogie?

Příspěvek od blackwhite81 »

nazaret píše:Čaute co víte o týhle značce jak to hraje atd...?
každopádně nejlepší značka aparátů na světě 8 z 10 profesionálních rockerů ti řekne že má nejlepší sound ostatně i sám Kurt Cobain říkal že nic lepšího není !!!!!!!!!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nesouhlasím - je to individuální někomu se ten zvuk nelíbí a někomu ano dávat tu statistiku 8 z 10 je dosti matoucí.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Red Bull píše:Nesouhlasím - je to individuální někomu se ten zvuk nelíbí a někomu ano dávat tu statistiku 8 z 10 je dosti matoucí.
Zvlast kdyz i Cubain pouzival i jiny aparaty ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cesar

Příspěvek od Cesar »

Nazdárek,
nechci zbytečně zakládat nové téma, potřebuji pomoc.
Zajímám se o V-twin rack a nemohu najít o tomto preampu dost informaci.
Podle Denyho se vyráběly různé modely buď se dvěma nebo pěti lampama.
Jaké jsou rozdíly ve zvuku a pod.
Nevíte kde bych našel podrobnější info.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkusil bych se juknout na manuál u Mesy, ale to tě asi už napadlo http://www.mesaboogie.com/manuals/user_manuals.htm

V zásadě ale at hledám jak hledám, tak nikde se nepíše o tom, že by existovaly různé verze...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ruzne vybavene verze existovaly, ale lisily se v detailech, aspon teda co jsem nasel na netu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
nity

Příspěvek od nity »

taky nevim ze by bylo vic verzí, kazdopadne bych se urcite koukal po ty verzi s 5 lampama, oproti mymu podlahovymu v-twinu se dvema lampama to byl docela rozdil..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

nity píše:taky nevim ze by bylo vic verzí, kazdopadne bych se urcite koukal po ty verzi s 5 lampama, oproti mymu podlahovymu v-twinu se dvema lampama to byl docela rozdil..

No on je hlavne rozdil v tom ze signal prochazejici tvym podlahovym v-twinem jde nejridive pres tisteny spoj a pak az pres lampy takze ten podlahovy v-twin je defakto zkreslovaci krabicka ;-) Ten rackovy je uplne jina palba je to jeden z nejlepsich preampu od mesy a rozhodne neexistuje vice verzi jen podlahova = 2lampy a rackova = 5lamp
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Cesar

Příspěvek od Cesar »

Tak jsem napsal Denymu a ten mi odpověděl, že
to info, které má na webu, je ze stranek mesa boogie. Zatím měl jen Twiny (rack) se 2 lampama...ty s 5 se snad dělaly jen chvíli...

No tak nevím, co jsem procházel netem, tak jsem narazil jen na 2 lampové modely. Holt budu muset ještě trochu hledat a pokud se opravdu vyráběly jen chvíli, tak to bude problém najít.

Tady jsem našel foto vnitřku:
http://img204.imageshack.us/img204/3748/vtwin.jpg
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Tak tohle je novinka i pro me...ale 5lampovou verzi jsem videl...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
higain

Příspěvek od higain »

MESA je super.
nejlepší jsou ty starší. 10let a více.

Všechno tehdy bylo postivější.

Vem příklad.
Starej Mercedes vydržel jezdit třeba 5milionů kilometrů-taxikáři s tím měli najetý strašný kilometry a stále to jelo a jezdí...třeba 30 let.
Dnešní nový mercedesy jsou dělaný jako spotřební stroje často i ve Španělsku apod a vydrží třeba 8 let a 500.000 km a pak si bohatej člověk koupí novýho stejně. Tak proč by to vyráběly na 30 let.
A to je nová politika všech.
Vyrábět levněji a levněji.
No, příklad v trochu jiné oblasti, ale v zásadě to je stejné i u těch zesilovačů.

Měl jsem DUALA a nakonec jsem to vyměnil za starší MARK řadu a ta je poctivá ruční práce a to je i slyšet.

Takže tak.
P. :shock:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

imho je mesa "poctiva" furt, akorat v te dobe bylo podle mne min lidi->min muzikantu->mensi poptavka->mensi vyroba, takze tech kusu tolik nevyrobili a nebyla to takova fabrika jako dnes. Ten podil rucni prace bych nejak moc nezvelicoval, stejne jsou ve vsem tistaky - a ty v dualu jsou stejne hezky jako ve starejch markach :) nehlede na to ze mark I az III se objednavaly jako kdyz si clovek obedna auto - tj. s EQ nebo bez, konec simul class nebo 100/60 nebo jen 60w, graficky eq etc. nevim jestli mesa dnes umoznuje objednat neco specialnejsiho nez barvu potahu bedny :)

imho si ten standard ale porad hodne dobre drzi, kdyz to srovnam treba s marshallem ktery mi uz zdaleka neni tak sympaticky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“