Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od Bummer »

Jo jo, jsou to vyfrézované prohlubně mezi pražci. Lépe se s tím benduje, když nemáš jumbo pražce.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Díky, hledal jsem, ale možná jsem to v rychlosti napsal špatně a nic mi to nenašlo, tak jsem napsal dotaz sem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Může se to frézovat u jakýchkoli pražců, i u malých pražců to je spíš výjimka (málo kdo, kdo využívá scalloping, si koupí kytaru s vintage pražci). Není úplně lehké na to hrát, protože nesmíš strunu přílišně mačkat - jinak se struna nadladí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Díky Nero, já ten post upravil, nechtěl jsem to tu zbytečně špinit, když mi MilanT poslal odkaz na vlákno kde se to řeší a studuju to tam :). Než jsem to upravil, tak jsi mi začal odpovídat, omlouvám se.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

O nic nejde :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše:Já měl v ruce mého customshopa a hrál výborně. Dal jsem na něj jiné struny- (pure nickel) a když jsem ho nyní měl v ruce, byl úplně hluchý. Dal jsem jiné- a zas hrál.
clovece ja bych zas nerekl, ze jina sada strun na kytare najednou zazene vsechny vlky a uplne zmeni hluchost ;) ano, jsou extremy - kdyz na tele natahnu sadu 12-70, tak uz to moc twangovat nebude.

stejne jako bych se neodvazil poznat naslepo o jaky typ kytary jde z ukazek (bez obrazu) ;) takovy netopyr zas nejsem (a pochybuju, ze vetsina kytarove populace je). co se tyce vyvazenosti produkce s tebou opet nesouhlasim - naopak nevim jak to fender dela, ze je tolik kusu v ramci stejnych rad i rocniku ruznych :D kdo vi, jestli jde o konstrukcni reseni kytary (dve ruzna dreva k sobe prisorubovana ctyrmi srouby k sobe) nebo o vlastnosti ruznych kusu dreva ze kterych je kytara vyrobena, je to velmi diskutabilni a pokud vim, neexistuje na to jednotny nazor ani mezi respektovanyma kapacitama. abych jeste doplnil, valnou vetsinu kytar jsem zkousel pomoci porovnani s kytarou, kterou znam - tam uz ledacos vyleze. samozrejme ne vzdy v prospech te "zname" kytary ;) i bez toho porovnani se daj urcity veci objektivne zjistit - zminovane vlky napriklad.

takze ne, v tomto pripade neverim na zazracne customshopy ani na kastovani v ramci ceny nastroje - samozrejme bylo by krasne, kdyby to tak bylo, usetril bych tak osobne mnoho hodin zkouseni i casu straveneho na cestach. tvrdit, ze kytary pod urcitou castku nebo serii nehrajou, mi prijde ponekud kratkozrake.

neradim, aby si nekdo koupil automaticky levnou radu a dal na stesti. moje rada je zkouset, zkouset zkouset napric radama i cenovym spektrem (v urcitem rozmezi samozrejme, opravdu mala cast kytar ze segmentu do peti tisic prebije "tak jak je" nejaky übermasterbuilt). prekvapeni jinak nejsou vyjimkou ;) bohuzel tento zpusob vyberu samozrejme nenaplnuje urcitou osobni satisfakci pro kterou mnoho lidi drahou kytaru porizuje - mit doma "ten" original/custom/whateva. proti tomuto drahemu konicku nic nemam, nicmene ja davam prednost funkcnosti v praxi (tj. jak to hraje, ne co je na hlave). odmenou navic mi budiz napriklad usetrene penize ;)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:...kdo vi, jestli jde o konstrukcni reseni kytary (dve ruzna dreva k sobe prisorubovana ctyrmi srouby k sobe) nebo o vlastnosti ruznych kusu dreva ze kterych je kytara vyrobena, je to velmi diskutabilni a pokud vim, neexistuje na to jednotny nazor ani mezi respektovanyma kapacitama.

Hlavní "magie" Fender C.Shopu je nejspíš v tom,. že na rozdíl od non-CS produkce mají čas si hrát se spárováním krku a těla; naproti tomu na normální lince prostě popadnou co přijede a sešroubujou to k sobě, takže někdy to hraje líp a někdy hůř - a občas se stane zázrak, a sedne to k sobě tak, že všichni jásaj jak může MIM hrát..

Mike Eldred je sice jako řečník katastrofa :lol: ale i tak :

Možná, že když na tom hodně záleží (artist kusy + masterbuildy..) třeba i vyzkouší několik krků naostro, přišroubovat na tělo už se snímačema a testnout jak to hraje - než je to perfektní ?
Všechno ale asi na sebe nevykecaj :mrgreen:
Kinx píše:bohuzel tento zpusob vyberu samozrejme nenaplnuje urcitou osobni satisfakci pro kterou mnoho lidi drahou kytaru porizuje - mit doma "ten" original/custom/whateva. proti tomuto drahemu konicku nic nemam
LOL, deja vu ... zřejmě ňáký nakažlivý :lol:
I´m wheels... movin´wheels
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pánové myslíte si, že se u Fenderu platí za značku v případě kytary do nějakých 25k pořizovací ceny? Nemyslím různé signaruty apod.
Dívám se po fenderech a hledám něco na tvrdší rock max.- nejraději HSS (ale nevím jak jsou na tom mexický snímače proti třeba těch na America special nebo standart). Profil krku nejlépe C (možná soft V- to chci někde zkusit, ale nemám v nejbližší době kde). Radius asi těch univerzálních 12".
Máte někdo z těch, co znají rodokmen Fenderu nazpaměť :D, návrhy na nějaké typy? Cena na bazaru by měla být nějakých 15k (pokud je to u standartu vůbec možné takováhle cena :D). Budu čekat na bazar a stejně to pak všechno rozhodne osobní vyzkoušení, ale rád bych kdyby jste mi řekli na jaké typy se zaměřit. Buď si koupit US special (-docela mě láka) nebo standart a nebo si koupit nějakého mexičana a investovat do snímačů a HW.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

No taky přemýšlím nad tím co ty a na bazaru je mexiko Fender s Floydem HSS což mě by celkem vyhovovalo a HB bych si vyměnil za SH4 nejspíše a myslím že by to mohlo být celkem ono
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já blbec propásl tu bubbuciho :(.
Na tuhle HSS s floydem asi zapoměň, zrovna se prodává- jedině, že by to nevyšlo. Včera jsem mu psal, ale zase pro mě tam asi bude nepotřebnej ten floyd :). Jedině kdyby to neklaplo, tak to můžeš zkusit.
necross

Příspěvek od necross »

kytar je dost tak stačí počkat na nějakou další a nikam nespěchat. :D . Já sem na floyda zvyklej už co sem začal hrát a nikdy sem s ním neměl problémy v tom stylu že pro začátečníka není dobrej nebo je těžký ho seřídit.
Marshall
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jo, já bych s ním možná taky blbnul a bylo by to pro mě zajímavý, ale toho seřizování se prostě bojím nejvíc...
necross

Příspěvek od necross »

není čeho se bát. já ho prakticky neseřizuju páč používám pořád stejný struny a kytaru skoro ani neladím protože drží ale kolikrát sem ho seřizoval kamarádům a když víš jak na to máš to hned hotový
Marshall
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A krom toho ta troska prace na tom ma neco do sebe, jestli mas garaz, zalezes tam s kejtrou, dvema sroubovaky, olejem na sici stroje a radiem, a nemusis chodit na obed, slyset manzelku, vencit psa, resit problemy, jen staci poradne si umastit ruce, poslouchat strasne nahlas oblibenou hudbu, tu kytaru nejak zvladnes a pak muzes po ctyrech hodinach vylezt, umastit zamazanyma rukama postel a poradne zahuhlat "no tak co jsem chlap!" a otevrit si pivo.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Což o to, to z ní lákavě :). Neměl bych problém se do toho pustit takhle, ale nerad bych na tom provedl něco, co by se vracelo do správné podoby špatně a nebo vůbec. Uvidím co bude na bazaru, tremolo pro mě zas až takový význam nemá- ikdyž by to byla možná zajímavá hračka.
grock

Příspěvek od grock »

Seřízení není už pak problém, když se používají stejné struny, to souhlasím. Ale samotná výměna strun je opruz oproti klasickému vintage tremolu nebo pevné kobylce a navíc je časově náročnější, takže jít na kšeft jen s 1 kytarou s FR bych se bál..A druhý důvod, proč NE FR je fakt, že ten kus železa je koule na noze pro kytaru, ta pak nehraje..A teď kamenujte, stejně je to tak.. :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A což teprve tenhle kus železa!

Obrázek

Já bych to zas tak tragicky neviděl - jak to seřizování, tak kouli na noze... Když to člověk chce / potřebuje, tak to musí přežít, když ne, tak ať takovou kytaru nekupuje. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
sparrow

Příspěvek od sparrow »

grock píše:Seřízení není už pak problém, když se používají stejné struny, to souhlasím. Ale samotná výměna strun je opruz oproti klasickému vintage tremolu nebo pevné kobylce a navíc je časově náročnější, takže jít na kšeft jen s 1 kytarou s FR bych se bál..
Zas takovej problém to není.. akorát k tomu potřebuješ štípačky :( Jednou, když jsem neměl, poprosil jsem v obchodě jestli by mi ty konce neustříhali a oni ustříhali :) Tímto bych chtěl poděkovat brněnskému shopu kytary.cz (tohle fakt není placený post :)
Dunlop U.S.A. .96 mm
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nahodou, takovy lo-pro edge od ibanez mi prisel jako dost vychytany system - po par mesicich trvala vymena strun chvilku (vcetne vytahovani etc). kdybych chtel kytaru se zamkama (jednou urcite), tak bych do nej sel urcite znova.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“