-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Cort...

Příspěvek od Bummer »

mycountry píše:Tak to sorry, samo že je to G200, a tak nějak jsem žil v tom, že autor "problému" s výběrem mezi Ibanez a Cortem měl založený vlastní topic, ono by to bylo i logické... Skládám omluvu...
Zase tě zklamu, G200 to taky nebude. ;)
Obrázek

Nejlepší bude kontaktovat prodávajícího a zeptat se.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mycountry píše:Tak to sorry, samo že je to G200, a tak nějak jsem žil v tom, že autor "problému" s výběrem mezi Ibanez a Cortem měl založený vlastní topic, ono by to bylo i logické... Skládám omluvu...
Slož další, není to G200. G200 je pseudostrat, má takovej šejblej tvar.
Jak už tu někdo řekl, Cort dělal tyhle straty dřív, i teď jdou sehnat nový v Guitarparku.
Pořád se ale jedná o řadu G, a ta je podle mě povedená...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
woro90

Příspěvek od woro90 »

Trochu mimo: Pokud by byla volba mezi G200 a normálním stratovským tvarem se stejným osazením, šel bych určitě do G200 - a víte proč? Je o 20 let napřed :wink: Dá se na něj hrát vsedě aniž by se člověk mlátil horním rohem do trojůhelníku. Sežerte mě, ale kytary s rovným pasem jsou možná hezké, ale strašně nepohodlné.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Hmm tak další pochvala pro Corty ode mně, právě jsem si pořídil akustiku Earth 70NS, vyměnil struny. A špica :D
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

zdravím všechny vyznavače Cortu.
Má někdo z vás zkušenost s kytarkou Cort M900 ???
http://www.musiccenter.cz/Cort-M900-TES ... e/:3:34158
http://www.youtube.com/watch?v=1A6PkTOb8BA
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

M900 měl, možná ještě má, kdysi můj učitel. Osobně jsem ji držel v ruce jen jednou. Takže nějak moc ti neřeknu, první dojmy byly určitě kladné, žádné chyby jsem nenašel. Hrál na ní jen věci z Jazz a Blues, zvuk to byl nádhernej. Tvar těla a krku mně osobně seděl. Ale ta jeho M900 nyní může mít už X let. Kdo ví, jestli se něco nezměnilo...
drobekivo

to MLoremzo

Příspěvek od drobekivo »

Děkuji za odpověď, podobně jsi mi už odpověděl
v prosinci 2008. Za ten rok se párkrát situace kolem M900
změnila. Začátkem roku 2009 zmizel model M900 z nabídek
obchodníků, aby se pak koncem roku objevil s novějším povrchem topu
a cca o 4tis levnější. Proto jsem tady po více než roce
zkusil opět položit dotaz týkající se M900.
:-)

Příspěvekod MLorenzo » 19.12.2008 19:03
Presne tenhle model mel (ma), uz nevim, muj byvalej ucitel na kytaru jako jednu z mnoha kytar...Vypadala uz ponekud vyhraneji, ale za to hrala nadherne!

Ty jsi šťastným majitelem M520 ???
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Šťastným... jak se to vezme :) ... šťastný bych byl třeba s Gibson LP... ne teď vážně, za ty peníze jsem spokojený. Jsem?...hm... Kytara mi sedí, při hře cítím rezonanci těla na břichu, příjemný krk. Vlastně je to dobrá kytara. Ale já jsem náročný a vydím na ni taky plno chyb, já osobně nejsem nikdy 100% spokojen (možná moje blbá vlastnost, možná dobrá...) Potrápil mě nultý pražec, teď po dvou letech elektronika, při pořízení potřebovala větší seřízení... Jsou to ale věci, co se dají na kytaře vylepšit... Takže závěrem: Ano, jsem spokojen, ale ne na 100% :)
drobekivo

to MLorenzo

Příspěvek od drobekivo »

M520 a M600 jsou velmi sympatické modely,
u M520 bych asi vyměnil snímače za SD.
Jakým způsobem Tě potrápil nultý pražec ?
U M520 se mi oproti M600 zamlouvá lepený krk.
MLorenzo

Re: to MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

drobekivo píše:M520 a M600 jsou velmi sympatické modely,
No M600 má také lepený krk... M200 má šroubovaný. Já bych dnes naopak šel do M600 (do modelu bez tremola, které se dnes objevují...), protože má navíc javorový top, lemovku i kolem hmatníku a obdélničkové vykládání hmatníku (což jsou spíše "kosmetické" záležitosti, ale...). Ohledně snímačů bych neřekl jen výměna za SD, to bych nechal jako individuální záležitost.
A nultý pražec mě trápil tak, že se v něm struny jakoby zadrhávaly. Neklouzaly. Při ladění to dělá neplechu, když se kroutí kolíkem a tón je stejný... až po určitém napětí teprve nulťák strunu pustí a tón razantně skočí na jinou frekvenci... snad jde pochopit, co jsem se snažil vysvětlit.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

MLorenzo píše:
drobekivo píše:M520 a M600 jsou velmi sympatické modely,
No M600 má také lepený krk... M200 má šroubovaný. Já bych dnes naopak šel do M600 (do modelu bez tremola, které se dnes objevují...), protože má navíc javorový top, lemovku i kolem hmatníku a obdélničkové vykládání hmatníku (což jsou spíše "kosmetické" záležitosti, ale...). Ohledně snímačů bych neřekl jen výměna za SD, to bych nechal jako individuální záležitost.
A nultý pražec mě trápil tak, že se v něm struny jakoby zadrhávaly. Neklouzaly. Při ladění to dělá neplechu, když se kroutí kolíkem a tón je stejný... až po určitém napětí teprve nulťák strunu pustí a tón razantně skočí na jinou frekvenci... snad jde pochopit, co jsem se snažil vysvětlit.
Da se to pochopit, a i snadno vyresit, je toho na foru hafo o tom ;)
drobekivo

to MLorenzo

Příspěvek od drobekivo »

zadrhávání nultého pražce řeším v prvním kroku obyčejnou tuhou
(dobře se do zářezů vlezou mikrotužky typu pentel),
když tuha nepomáhá, přichází ke slovu mikropilníček..
když by nepomohlo ani to, tak bych navštívil kytaráře
(ale to jsem zatím nikdy nemusel, většinou zabrala už tuha) :-)

ani jsem netušil že M600 jsou i ve verzi s tremolem
http://www.musiccenter.cz/Cort-M600-AVD ... e/:3:28658

u M600 bych zůstal u snímačů EMG
u M520 jsou prý MMsnímače a na ty jsem zatím moc chvály nečetl,
ale výměnu za SD (a zřejmě jen bridge)- bych řešil až po odzkoušení
Javorový top je otázkou, zda vylepší zvuk..
Lemovka kolem hmatníku mi připadá nejen esteticky,
ale i prakticky dobrá věc...
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 2.02.2010 6:08, celkem upraveno 1 x.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tu tuhu vyzkouším. Tady je s tremolem http://www.musiccenter.cz/Cort-M600T-BB ... e/:3:34160

Jinak v čem je lemovka praktická? Mně přijde spíše jako překážka při výměně pražců. Ale z estetického hlediska bych ji chtěl.
woro90

Příspěvek od woro90 »

MLorenzo píše:Tu tuhu vyzkouším. Tady je s tremolem http://www.musiccenter.cz/Cort-M600T-BB ... e/:3:34160

Jinak v čem je lemovka praktická? Mně přijde spíše jako překážka při výměně pražců. Ale z estetického hlediska bych ji chtěl.
V tom, že máš místo zapilovaného konce pražce hladkou plastovou plochu, tudíž je to příjemnější při rychlých přesunech podél krku (hrubý povrch z konců pražců a drážek omylem vyhlodnutých pilníkem při jejich zabrušování není ten nejpříjemnější co tam může být) a také se za to nezasekávají struny při bendech pryč z hmatníku. Mám na své obludě sice celkem dobře zabroušené pražce, ale čas od času si tam to tenké E stejně cestu najde - asi hlavně proto, že je ten hmatník ze strany dost otlučený. To u lemovky odpadá. Pravda, výměna pražců je pak ale pracnější.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
drobekivo

to MLorenzo

Příspěvek od drobekivo »

tady mi přijde M520 dosti dobrá
http://www.youtube.com/watch?v=zuhCmGeNbNY
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

drobekivo píše:tady mi přijde M520 dosti dobrá
http://www.youtube.com/watch?v=zuhCmGeNbNY
Jo, to znám. Hraje to přes Tonelab LE.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

drobekivo píše: u M600 bych zůstal u snímačů EMG
u M520 jsou prý MMsnímače a na ty jsem zatím moc chvály nečetl,
ale výměnu za SD (a zřejmě jen bridge)- bych řešil až po odzkoušení
Javorový top je otázkou, zda vylepší zvuk..
Lemovka kolem hmatníku mi připadá nejen esteticky,
ale i prakticky dobrá věc...
Ten javor udělá co do zvuku opravdu hodně. Neřekl bych, že ho zlepší, ale rozhodně ho výrazně změní - projasní ho, přodá na výškách. Kytara mi pak přijde víc zpěvnější, méně ne tak "tupá" jako jen mahagon.

Jinak bych neřekl, že EMG-HZ jsou o tolik lepší než MM. Stejně to chce vyměnit :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nero píše:..............
Jinak bych neřekl, že EMG-HZ jsou o tolik lepší než MM. Stejně to chce vyměnit :wink:
Víceméně souhlas.
drobekivo

to Nero, to MLorenzo too

Příspěvek od drobekivo »

mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Nehral jsem, ale M900 je o nejakych 6 tisic drazsi, ale ma navic SD snimace a piezo v kobylce a elektroniku.. Je to holowbody, coz je taky nakladnejsi na vyrobu.. Takze ta cena je celkem na miste, lepsi nez pak menit streva u M600 a dostat se na podobnou cenu (zase ale muzes prodat ty stavajici snimace). Je ale otazka jestli chces radsi holowbody nebo solidbody. A potom zda chces nainvestovat 14k do Cortu, kdyz uz se za ty penize da koupit "znackova" kytara.. Pokud bys ji ale zkusil v krame a posadil by ses z ni na zadek, tak proc ne...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“