Struny na basu
Pravidla fóra
-
BUDAJ-31
Re: Struny na basu
no diki aspon,inac maju to 6-hranove jadro?ci to maju iba tie steel?
....majú.....
-
BUDAJ-31
nevite kde se daji zehnat tyhle struny????vraj ich nikde nemaju a ja uz nvm kde by sa daly zohnat...najlepsie tak SK alebo CZ
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru ... -49896.php
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru ... -49896.php
-
potkolenky
Zdravim, mel bych dotaz: postaci mi padesatky na pohodlny podladovani minimalne do cis?
Ahoj.
Leccos jsem si to tu pročet, ale koukám, že nikdo moc nepoužívá elixíry. Já jsem na ně dostal typ a jelikož jsem člověk, kterýmu občas struny reznou pod rukama, řek jsem si, že to s elixírama zkusim.
Nedá se říct, že by struny rezly, ale začínají se tam objevovat tmavší místa a struny začínaj lepit. Je fakt, že nehraju s čistýma rukama. Cesta sockou do zkušebny zaneřádí ruce celkem dost
Mám doma dunlopa, ale bojim se, abych tím nezničil povrchovou vrstvu strun. Přecijen je to nějakej alkohol a rozpouštědlo, tak se bojim o drahou investici.
Předem díky za pomoc
Leccos jsem si to tu pročet, ale koukám, že nikdo moc nepoužívá elixíry. Já jsem na ně dostal typ a jelikož jsem člověk, kterýmu občas struny reznou pod rukama, řek jsem si, že to s elixírama zkusim.
Nedá se říct, že by struny rezly, ale začínají se tam objevovat tmavší místa a struny začínaj lepit. Je fakt, že nehraju s čistýma rukama. Cesta sockou do zkušebny zaneřádí ruce celkem dost
Mám doma dunlopa, ale bojim se, abych tím nezničil povrchovou vrstvu strun. Přecijen je to nějakej alkohol a rozpouštědlo, tak se bojim o drahou investici.
Předem díky za pomoc
Epiphone Precision Bass
Covece ja bych mozna Elixiry bral (i kdyz si nejsem jistej tim "uzasnym zvukem", ktery jestli by se hodil do toho co hraju), ale nejsem tak bohatejk0n0p píše:Leccos jsem si to tu pročet, ale koukám, že nikdo moc nepoužívá elixíry. Já jsem na ně dostal typ a jelikož jsem člověk, kterýmu občas struny reznou pod rukama, řek jsem si, že to s elixírama zkusim.
Jinak tedka jsem objevil cerveny waricky...mam je tam uz nejakou dobu, ale zvu kse mi zda porad velmi dobre pouzitelny. Kdyz jsem tam mel poniklovany Fendry, tak jakmile se opotrebovaly, ten zvuk byl proste hroznej.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ty levný ocelový? Mně vydržely asi tejden a přitom už od začátku vypadaly (a po chvíli i hrály) jako hodně jetý. Ale prej se dělají i nějaký podobný, na první pohled. Na Fendery jsem teda taky zatim neslyšel nic dobrýho, takže tomu bych věřil.KIWI píše:Jinak tedka jsem objevil cerveny waricky...mam je tam uz nejakou dobu, ale zvu kse mi zda porad velmi dobre pouzitelny. Kdyz jsem tam mel poniklovany Fendry, tak jakmile se opotrebovaly, ten zvuk byl proste hroznej.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Presne tak, ty levny, proto jsem ej prave vzal ze nebude problem je vymenit za mesic treba, ale uz je tam mam kolikatej mesic a samozrejem nejsou jak novy, ale chci rict, ze zvuk se da porad naprosto v pohode pouzit. To se mi tech Fendru nedelo...heczis píše:Ty levný ocelový? Mně vydržely asi tejden a přitom už od začátku vypadaly (a po chvíli i hrály) jako hodně jetý. Ale prej se dělají i nějaký podobný, na první pohled. Na Fendery jsem teda taky zatim neslyšel nic dobrýho, takže tomu bych věřil.KIWI píše:Jinak tedka jsem objevil cerveny waricky...mam je tam uz nejakou dobu, ale zvu kse mi zda porad velmi dobre pouzitelny. Kdyz jsem tam mel poniklovany Fendry, tak jakmile se opotrebovaly, ten zvuk byl proste hroznej.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
....to s tými Fendrami sa u mňa udialo presne to isté.....a tie Warwicky Red Label....som vydržal mesiac so zatnutými zubami....KIWI píše:Presne tak, ty levny, proto jsem ej prave vzal ze nebude problem je vymenit za mesic treba, ale uz je tam mam kolikatej mesic a samozrejem nejsou jak novy, ale chci rict, ze zvuk se da porad naprosto v pohode pouzit. To se mi tech Fendru nedelo...
Taky jsem tam kdysi natahoval warwick red label, ale odcházeli mi celkem rychle. Po měsíci už to bylo dost tupý. Snažil jsem se to dunlopem prodlužovat, ale moc se to nedařilo. Fendery jsem měl taky, ale nějak mně nenadchly.
S těmadle elixirama jsem zatim víceméně spokojenej a doufám, že mi vydržej alespoň půl roku. Zatim to vypadá, že po natažení ztratili krapánek zvuk, kterej si teď už konstantně držej. Spíš se bojim, co s tou údrřžbou. Jestli je alespoň otírat vodou, aby se trochu ředil ten pot, nebo to vzít tim dunlopem. Bojim se ale, jak ta povrchová úprava. Pořádně nevim, co to je. Vedět alespoň, čim tomu neublížim, byl bych šťastnej
S těmadle elixirama jsem zatim víceméně spokojenej a doufám, že mi vydržej alespoň půl roku. Zatim to vypadá, že po natažení ztratili krapánek zvuk, kterej si teď už konstantně držej. Spíš se bojim, co s tou údrřžbou. Jestli je alespoň otírat vodou, aby se trochu ředil ten pot, nebo to vzít tim dunlopem. Bojim se ale, jak ta povrchová úprava. Pořádně nevim, co to je. Vedět alespoň, čim tomu neublížim, byl bych šťastnej
Epiphone Precision Bass
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky se podělím se svou skromnou zkušeností - nedávno jsem na Ibanezku (GSR-180 nebo kolik) natáhl na vyzkoušení Ernie Ball Extra Slinky Bass Nickel a s odstupem několikatýdenního užívání musím říct, že jsem nad míru spokojen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
BUDAJ-31
nj Ernie Bally su dobre,ja ich mam na base uz viac ako pol roka a stale hraju
...uz nie ako nove ale velmy su odolne a ked sa natiahnu na basu tak dlho hraju pekne
Ja mam struny D´Addario a nemuzu si ztezovat, nikdy uz bych jiny nekoupil, dlouho vydrzej a znej paradne.
Mám Hybrid Slinky Bass a nezbývá mi nic jiného, než s tebou souhlasit. Konstatní zvuk po velice dlouhou dobu. I za poněkud nešetrného zacházení: v zimě jsem u učitele nucen hrát na dost prochladlý nástroj.Nero píše:Taky se podělím se svou skromnou zkušeností - nedávno jsem na Ibanezku (GSR-180 nebo kolik) natáhl na vyzkoušení Ernie Ball Extra Slinky Bass Nickel a s odstupem několikatýdenního užívání musím říct, že jsem nad míru spokojen.
Naposledy upravil(a) adso dne 28.03.2010 19:35, celkem upraveno 1 x.
Technika osvobozuje 
No vidis, to ja mel DAdarria na base jednou a jak by řekl Edgar: "Nevermore"Diedman píše:Ja mam struny D´Addario a nemuzu si ztezovat, nikdy uz bych jiny nekoupil, dlouho vydrzej a znej paradne.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tak - právě se mi na nich líbí, že zvuk zůstává pořád stejný a hned se neohraje.adso píše:Mám Hybrid Slinky Bass a nezbývá mi nic jiného, než s tebou souhlasit. Konstatní zvuk po velice dlouhou dobu. I za poněkud nešetrného zacházení: v zimě u učitele jsem nucen hrát na dost prochladlý nástroj.Nero píše:Taky se podělím se svou skromnou zkušeností - nedávno jsem na Ibanezku (GSR-180 nebo kolik) natáhl na vyzkoušení Ernie Ball Extra Slinky Bass Nickel a s odstupem několikatýdenního užívání musím říct, že jsem nad míru spokojen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Taky se přivítám v klubu spokojených uživatelů Ernie Ball: niklový extra slinky normálně a na bezpražec hlazený slinky. Občas zkusím něco novýho nebo z nouze natáhnu nějaký provizorium, ale tyhle mám v záložkách uložený jako "vyzkoušeno" 
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
Musím se s váma poradit. Mám basu z bazaru, struny nevím jaký tam mám, rezavý nevypadaj, ale už je mám strašně dlouho a chci vyzkoušet nějaký nový.
Hraju PUNK, takže si na tom zvuku asi moc nepotrpím, ale líbí se mi když zní kovově, což jak jsem tady četl většinou po nějakém čase už nezní. Chci něco levného. Četl jsem snad všechny vaše příspěvky, asi si koupím ty červený Warwicky. Akorát bych možná ještě chtěl poradit jak tlustý je koupit. Vážně nevím jaký by pro mě byly nejlepší. Dík za rady
Hraju PUNK, takže si na tom zvuku asi moc nepotrpím, ale líbí se mi když zní kovově, což jak jsem tady četl většinou po nějakém čase už nezní. Chci něco levného. Četl jsem snad všechny vaše příspěvky, asi si koupím ty červený Warwicky. Akorát bych možná ještě chtěl poradit jak tlustý je koupit. Vážně nevím jaký by pro mě byly nejlepší. Dík za rady
baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... ml#p305264B1ker píše:Četl jsem snad všechny vaše příspěvky, asi si koupím ty červený Warwicky.
Za sebe bych pro ten účel klidně vzal tenčí, ale jak tenký, to záleží na tom, jak hraješ a jak máš silný rukyB1ker píše:Akorát bych možná ještě chtěl poradit jak tlustý je koupit. Vážně nevím jaký by pro mě byly nejlepší. Dík za rady