Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od Hendrek »

Nevím, proč usuzuješ na B stock, asi se někam špatně díváš. B stock mají taky, o 4 EUR levněji, ale já kupoval A stock.
A hlavně, B stock je rozbalené zboží ovšem bez vad, ne zboží s továrním defektem.
himself

Příspěvek od himself »

Aha, nějak jsem asi blbě kliknul, vidím už, že je to nové.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Hendreku , ty máš fakt u těch HB často pech....Já jsem včera ohledal svoji novou mrtv...ehm , kytaru , vše OK , za což jsem opravdu rád , akorát hráno jen nasucho , bo bazarové kombo Fender Mustang II V2 ani obraz ani zvuk(zřejmě vadný přívodní kabel?)...Nešel tam štrom prostě , uvidíme.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
torst

Příspěvek od torst »

mě zas pobavilo, že admin řeší španělu v el. kytarách :-J Opravdu no stress !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Tak vlákno je o HB obecně, pokud vím tak v akustikách není obdoba...Otázkou je , zda by nebylo vhodné ho přesunout na "neutrální půdu"...
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
torst

Příspěvek od torst »

to bylo jen přátelské popíchnutí, neřešim !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, vlákno o akustikách HB tu není, bylo to myšleno jako doplňující informace ohledně té značky obecně. To bych tu vlastně nemusel psát ani to, že mi Thomann nabídl připsat na účet kredit v ceně té kytary na příští nákup a nechat si tu kytaru tedy zadarmo. Protože se to netýká elektrické kytary HB, žeáno. Je otázka, nakolik ohnutí pravidel v daném případě pomůže proinformovanosti osazenstva, a nakolik je tedy toto OT tolerovatelné, před naprostou čistotou a sterilitou prostředí, žeáno? :)

PS: tím jsem jen chtěl pochválit Thomann za pružný zákaznický servis v případě dané reklamace, jelikož kytara je i přes tento problém ještě celkem použitelná a dítěti udělá jistě pod stromkem radost (a rodičům dvojnásob, jelikož je nebude stát ani korunu).
Sry za OT.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kolega z kapely teď koupil to jejich PRSo ve verzi s wraparound kobylou (https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _flame.htm) a když jsme to na krámě zkoušeli, tak se mi na to hrálo fakt hodně dobře... Zvuk nemůžu posoudit, ty multiefekty, co tam maj na zkoušení kytar do sluchátek, zněj jak z prdele s jakoukoliv kytarou.
Tak uvidíme až bude zkušenost z praxe
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Objednal jsem si Telecastera https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... itarre.htm recenze to má výborné, jen mám trochu strach že ten jasan bude moc ostrý. Máte někdo osobní zkušenost?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
himself

Příspěvek od himself »

Dzetro, dej vedet, az to dorazi. Taky by se mi libil - bud tenhle, nebo stavebnice :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Dám vědět, ostavebnici jsem taky uvažoval ale chtěl jsem maple neck.
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
grock

Příspěvek od grock »

Já ho mám, nechávám ho ve zkušebně, kam chodí i jiní, abych se nemusel bát, cena je směšná. Vzhledem k ní je překvapivě hratelný, silnější krk se mi líbí, jeho dřevo už ne (není to javor, ale něco asijského). Jasanové tělo je příliš těžké, ale my dlouhé zkoušky nemáme :-), zvuk tele opravdu připomíná.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
himself

Příspěvek od himself »

Koukal jsem i na ty TE20 verze a kromě barvy a počtu pražců jsem nenašel rozdíl?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... series.htm
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

grock píše: 2.12.2019 2:55 Já ho mám, nechávám ho ve zkušebně, kam chodí i jiní, abych se nemusel bát, cena je směšná. Vzhledem k ní je překvapivě hratelný, silnější krk se mi líbí, jeho dřevo už ne (není to javor, ale něco asijského). Jasanové tělo je příliš těžké, ale my dlouhé zkoušky nemáme :-), zvuk tele opravdu připomíná.
Díky za info, chci ji jako záložní kytaru a na přeladění do open ladění a slide hru. S váhou počítám, to mi asi nevadí, mělo by to mít kobylku s dírama pro struny skrz tělo, tak tělo kdyžtak provrtám skrz a uvidím jestli je nějaký rozdíl mezi top load a thru body uložením strun.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

TE20 má tělo podle popisu z lípy (basswood) , zatímco TE30 má ash(jasan)....Lípa se používá na levnější HB lespaulovky a měla by být rezonantně podobná mahagonu , méně basů a více výšek...TE30 je s jasanem blíže předloze , ale spíše , podobně jako u mého výběru LP , bych dal na jiné parametry nebo design...Koneckonců ani L450plus mená pravý mahagon , ale sapele...Spíš jde o to , jestli bude ladit a jaký bude mít dohmat , rovný krk....
Když si pustím na Thomannovi zvuky , ten lipový model má podle mně trochu kulatější zvuk..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše: 11.11.2019 9:57 Obrázek
Vlastním již dvě Harley Benton kytary v nižší cenové relaci (149, 179 EUR). Obě jsou hratelné, pár drobných nedostatků víceméně estetického charakteru za tu cenu člověk promine, nějaké nepatrné "tuning issues" rovněž. Proto jsem se rozhodl pořídit za cca dvojnásobek ceny kytaru HB z řady Fusion II - Pro series, protože jsem věřil, že kvalitnější HW se projeví na lepší hratelnosti nástroje (lepší ladění, apod.).
Jak je obecně známo, za dvojnásobek ceny nemůže u nástrojů člověk čekat dvakrát lepší hratelnost, většinou to není přímá úměra.
K mému úžasu mohu ovšem konstatovat, že po cca týdnu hraní a všemožném testování tohoto nástroje v tomto případě opravdu přímá úměra platí, nakolik lze toto subjektivně posoudit.
Kvalitní HW - zamykací staggered mechaniky, Wilkinson tremolo, NuBone nultý pražec, ebenový hmatník, atd., to vše se svou měrou podílí na skvělém výsledku a pocitu z hraní. Kytara má velmi dlouhý sustain, celé tělo krásně rezonuje, zvuk snímačů je pěkně vyvážený. I při použití tremola zůstává naladěná, závit páky je opatřen gumovou těsnící "vložkou", která drží páku v pozici, kde ji "zaparkujete". Je radost na tuto kytaru hrát.
Po stránce řemeslného zpracování nemám co vytknout, nenašel jsem ani žádné nedokonalosti v povrchové úpravě. Ebenový hmatník je světlejší barvy (téměř hnědý s místy černým žíháním). Made in Indonesia, pokud by tato informace někomu byla k užitku. Nemám srovnání s kytarami jiných výrobců za podobnou cenu, ale rozhodně si myslím, že za danou cenu je tato kytara velmi dobře a kvalitně udělaná a mohu ji s klidným svědomím doporučit.
Možná až se někdy staví Hyenik a kytaru vyzkouší, písne sem i své dojmy, protože bude mít srovnání se spoustou dalších kytar v dané cenové kategorii. Pro mne je toto nejdražší kytara, kterou jsem držel v rukou, takže mé dojmy berte opravdu subjektivně, nemám osobní srovnání.
Můj GAS byl tímto nákupem velmi uspokojen :).

PS: pokud by vás zajímaly přesné specifikace, klikněte na obrázek
PPS: měl jsem bobky, zda dorazí kytara v jednom kuse. Naštěstí cestu přežila, byť k balení bych měl pár výhrad, krabice kytary mohla ve vnější krabici od Thomanna "cestovat", objem nebyl úplně dobře vystlán výplňovým materiálem.
Tak jsem ohmatal a fakt pohodova kytara, dobre se mi na ni drnkalo, rezonuje i na sucho, řekl bych ze to i odpovídá té vyšší ceně (na HB)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Prave mi taky jedna dorazila a hlava mi nebere, jak tak dobra kytara muze stat v prepoctu 3500 Kc... Skvele nastavena uz z obchodu, super krk (relativne tlustsi, coz mi vyhovuje) i prazce, moc fajn snimace (na muj vkus trochu silnejsi nez by bylo treba, ale stacilo je trochu vic zasroubovat do tela a hned je to lepsi)... Trochu me prekvapilo, ze je to darkback (na fotkach u Thomanna vypada zadek kytary na daleko svetlejsi barvu), ale vlastne se to k ni dost hodi. Pickguard sel dolu, nahodil jsem oranzovou koncovku prepinace z Gib., otocil magnety v krkovym snimaci (pro OOP zvuk ve stredni poloze) a s P90 Les Paulem mam na dost dlouho vystarano! Snad jen casem poridim trosku vic vintage snimace (nebo za ty penize rovnou dalsiho HB Les Paula :D )
DSC_6145.JPG
DSC_6154.JPG
DSC_6158.JPG
DSC_6153.JPG
DSC_6149.JPG
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Gratulace. Ta záda asi podle toho, jak jim vyjde v továrně odstín. Ten můj má záda spíše do červena.

PS: připiš jej do vlákna kolik kytar máme.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

IMG_0124.jpg
Blahopřeju k parádní kytaře! ty záda jí ke Gold topu sluší....Moje SC450 plus , která mi přišla nedávno měla záda v medové barvě , tak jak je to na fotkách , dokonce i ten Vintage Burst vypadal , jako by mi poslali tu vyfocenou kytaru , takže paráda.
Jediné co jsem na kytaře objevil , že vložky inlay na hmatníku jsou nepatrně z osy , ale je to skoro dobře a chvíli jsem dumal jestli si to nenamlouvám...Struny zatím nechány původní , ale chystám se ke kytaráři na seřízení a mám už náhradní ...Každopádně za mně velká spokojenost , kytara hraje jak z praku , ladí , mechaniky jsou pocitově ještě přesnější než na Cortu a je radost se na ni dívat. Přidám snímek svého "prasoviště".
torst

Příspěvek od torst »

Farell - připojuju se s blahopřáním. Nádhernej kousek. Záda nejsou úplně černá, myslím, že takhle akorát. Ten PG mi tam opticky schází. Ale má to praktickou výhodu - při zkreslení se neindukují dotykové ruchy. S tím teď na několika kejtrách bojuju a děsně mě to serre !
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“