Vaše sny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
zaza_3121

Re: Vaše sny

Příspěvek od zaza_3121 »

MrB14ck píše:to můžu potvrdit. na MBV zvuk je nejlepší ten midverb. ten digitech to zvládá poměrně slušně. žádnej jinej pedál co by fungoval srovnatelně neznám...

A co Yamaha Magicstomp? :) Tam je preset Early Reflections, což je vlastně totožný s reverse reverbem. Jednou bych tyhle věcičky chtěl mít, abych si mohl zkusit ten "legendární" zvuk. Zkoušel jsem to různě nakroutit v Guitar Rigu i Amplitube..no, v GR jsem byl úspěšnější, ale pořád to nebylo ono.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

zaza_3121 píše:
MrB14ck píše:to můžu potvrdit. na MBV zvuk je nejlepší ten midverb. ten digitech to zvládá poměrně slušně. žádnej jinej pedál co by fungoval srovnatelně neznám...

A co Yamaha Magicstomp? :) Tam je preset Early Reflections, což je vlastně totožný s reverse reverbem. Jednou bych tyhle věcičky chtěl mít, abych si mohl zkusit ten "legendární" zvuk. Zkoušel jsem to různě nakroutit v Guitar Rigu i Amplitube..no, v GR jsem byl úspěšnější, ale pořád to nebylo ono.
magic stomp se ke mě ještě nedostal. ale sám Kevin někde říkal že měl radši zvuk toho alesisu, jen ta yamaha je praktičtější a spolehlivější...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Já bych zase Kevina nebral tak vážně.. slyší věci, co snad ani slyšet nejdou a podle toho se rozhoduje :lol: To je člověk, který existuje ve svém vlastním vesmíru podle svých vymyšlených zákonitostí a pravidel..dalo by se říct, že většího audiofila už najít nejde. Abychom se drželi tématu - mým snem by klidně mohlo být slyšet Loveless na jeho aparatuře. Kolikrát tam objevuju nový a nový věci (třeba wah pedál, který je v pozadí celé jedné skladby - nikdy jsem si toho předtím nevšimnul a to jsem to album slyšel hoooodněkrát).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a muj sen zase o krucek bliz....

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Omlouvám se, jestli jsem to někde přehlédl. Jak to bude ve finále vypadat? Je to už jasné? :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

variace na PRS DC3
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak ať to dopadne k tvé maximální spokojenosti. :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hyeniku, když tu házíš fotku, musím se zeptat - předpokládám, že jsi DC3 originál někdy měl v ruce. Je nějak znatelný rozdíl v šikmém nebo rovném uložení kobylkového SC? Papírově by mělo, ale co realita?

Btw - co to bude mít za finiš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE HYENIK: vypadá to hezky. Jaký budeš mít hardware a snímače?
RE NERO: Jak píšeš. Papírově by měl mít šikmo položený snímač vyrovnanější basovou složku. Dvě stejné kytary s rovnými a šikmými snímači jsem taky, ale na živo neslyšel. Viděl jsem jednou video kde měl borec udělané posuvné snímače a různě je posouval na vzdálenosti od kobylky i naklápěl. Zvuk se trochu měnil. I když výrazněji s posunem celého snímače.

EDIT ne KOBALKY, ale kobylky samozřejmě :D
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 14.10.2013 12:27, celkem upraveno 1 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nero: original ne, ale mel jsem jine co mely nešikmý singl, a taky jsem si ten rozdil simuloval workbenchem na variaxovi (samozrejme pouze poměrově a orientačně).
Jak lze logicky predpokladat nesikmy singl nema tolik vysek na tenkych strunach (a ja jsem posledni clovek kteremu by tohle vadilo :) Mylsím si že tohle vyplynulo z tehdejší průkopnické doby, stalo se to kánonem a dnes by si většina lidi nekoupila strat který nemá šikmý kobylkáč, protože to "vypadá divně". Což je ostatně asi i důvod, proč s DC3 prs neudělal žádnou velkou muziku. Taky muzika se "trošku" od té doby změnila a já jsem na typický kytarový zvuk 50-60.let úplně alergický (což nikomu nevnucuju, to je pouze moje osobni ucho). Chápu potřebu kousavých výšek třeba u country nebo funky, ale to já nehraju. Jestli to bude mit slabší quack (to je mi taky srdečně jedno), na netu je napr. spousta podobnych diskuzí ohledně reverzního motání středního snímače.....pěkné video o tom udělali BKP a rozdíl to sice je, ale podle mě zanedbatelný a nemá cenu s ním vůbec ztrácet čas a brum (ostatně jako s většinou takových věci).
Prostě jsem chtěl strata co nevypada jako strat, občas starci mívají svoje úchylné libůstky :)
Postupně bude spousta ukázek, takže pak může každý hodnotit podle ucha svého.

btw finish bude pouze vosk, takze naprosta dokonalost, zadne dušení dřeva polyesterem nebo desítky vrstev neekologického nitra (jsem pověřenec pro trvale udržitelný rozvoj, takže říkám STOP popraskanému laku!)
No a hlavně je to levnější :)

g.fanatic: je to hodně low cost varianta, takže obyčejný wilkinson (tremolo, zamykaci mechaniky) graphtech nulák a snímače GFS http://www.guitarfetish.com/1959-Strat- ... _2096.html
authentic, vintage, pure, origin... bla, bla, bla :) uvidime
uz mam jedny jine a jsem velice spokojeny (ted sem na ne nahral desku).

ja mam ted za sebou spoustu materialu ohledne znacek, reklamy, rozhodovani zakaznika, smyslove manipulace apod, takze jsem vuci tomu poměrně cynicky imunní..... ale už to tady moc ani nepíšu, protože jsou z toho cyklické flejmy. Beztak tomu malokdo veri, tak co bych se namahal :)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 7.10.2013 9:27, celkem upraveno 3 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ty snímače Guitarfetish to mě docela zajímá. Máš ukázky někde na Soundcloud? Alespoň kousky. Kupoval jsi je přímo od výrobce nebo někde v Evropě?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Sakryš, vypadá to zajímavě, moc se těším na další info apod. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kupoval jsem bezproblemově primo od vyrobce, postovne 7-14 dolaru podle velikosti zasilky.
mam instalovane tyhle v Cort M700 - http://www.guitarfetish.com/Dream-180-V ... _c_54.html
jedna kraticka ukazecka (dalsi jsou v dilne a budou postupne) http://soundclick.com/share.cfm?id=12353536

jsou to OEM Artec snimace (nevim nakolik upravovane), BKP budou urcite o chlup lepsi, ale taky skoro 10x drazsi, ze. Uz to na ebay nabizi spousta firem, i z UK. Vyhoda je velky vyber vzhledu.
http://artecsound.com/pickups/f-pickups/index.html
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Obrázek
OVERun
Bandzone: www.bandzone.cz/sknajpy

Příspěvek od OVERun »

To mě by se líbil tenhle Gibson se snímači SD black winter...

Když já jsem na ty severský věci :-)
Tato firma dělá moc krásný kousky z Gibsonů.

Obrázek
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Tak to je paráda! Nádherný kousek :)
OVERun

Příspěvek od OVERun »

Tahle firma co předělává, má mnohem více kousků k pokukání :-)
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Odkaz by nebyl? :)
OVERun

Příspěvek od OVERun »

Zde jsou:

http://www.hutchinsonguitars.com/

Ale je jich mnohem víc :-)
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Díky! Vypadají vážně dost dobře, hlavně ty steampunkový..sice to je hodně velký úlet, ale efektní.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“