Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to možný, že pro věrnost tam nacpou nějakou rádoby lidskou chybičku v rozladění... Myslím, že spíš je problém v tom, že h a e jsou unisono a pokud je to vyhodí o oktávu výš, bude to znít poměrně výrezně jinak...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevím, zkušenost s tím efektem BOHUŽEL nemám

každopádně je jasně, že nikdy nedostaneš přesnou simulaci, ale pokud by autorovi stačila oktáva nahoru pro plnější a trochu "jiný" zvuk, tak máme vyřešeno :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bryan.cod

Efekt na styl Deftones, Rammstein ?

Příspěvek od bryan.cod »

Custe, jakou krabku byste mi doporucili na styl Deftones, Rammstein?

Díky moc
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

alespoň napiš jaký máš cenový limit :roll:
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

SansAmp PSA 1.1, MB TriAxis...
neni o všechno jenom o krabce - taky musíš na to mít nástroj...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

To asi nebude jeho cenová hladina :lol: Ale co můžu vědět.... Určitě je zajímavější PSA, protože je to s Triaxis srovnatelné a cenově NAPROSTO jinde.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
JanBěžíParkem
Kontaktovat uživatele:

Takový jakoby "lo-fi" efekt či co

Příspěvek od JanBěžíParkem »

Brývečer,
Chtěl bych poradit s efektem, abych z toho (rozuměj: Epi LP Std, Hughes & ten druhej Tour Reverb Attax) dostal ten zničenej chrastivej zvuk, jako třeba, teda ne třeba, ale přesně z tohodle a tadydletoho. Dík
Jak chorý musí být jeho mozek?

Kytara: Epiphone LP Standard, 1998 CZ, snímače: krk - základní, kobyla - m.t.poor, struny: Gibson LP Kombo: Hughes&Kettner Tour Reverb, 100W tranzistor, 12" Celestion Kabel: Bespeco, Italy Popruh: Warwick
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tohle podle mě bude dělané až při míchání nahrávky... ale jestli bys sháněl vyloženě lo-fi krabičku, tak jednu dělá IBANEZ
bryan.cod

Příspěvek od bryan.cod »

No tak do tech 3 tisic by to bylo ok :)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

jó, tak ber ten triaxis...
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Saul píše:jó, tak ber ten triaxis...
Když si 70k přišetří...

No, vážně, asi by rád nějaký zkreslovadlo... Co takhle Boss MetalZone, MetalCore, MegaDistortion, Line6 ÜberMetal, Digitech Distorion Factory, MetalMuff, ProCo Rat?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bryan.cod

Příspěvek od bryan.cod »

Nero píše:
Saul píše:jó, tak ber ten triaxis...
Když si 70k přišetří...

No, vážně, asi by rád nějaký zkreslovadlo... Co takhle Boss MetalZone, MetalCore, MegaDistortion, Line6 ÜberMetal, Digitech Distorion Factory, MetalMuff, ProCo Rat?
Prave mezi temahle se tak nejak rozhoduju a nwm ktera je na ten styl tak nejak nejvernejsi :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Distortion Factory, MetalZone a ÜberMetal jsou dost univerzální, pokud si s nima umí hrát a kroutit knobama. MetalMuff a Rat už jsou dost specifický, chce to vyzkoušet. MetalCore bych asi nedoporučil, většinou jsem o něm slyšel jen jako o zahuhlanějším metalZonu. MegaDistortion - o něm nemám ani ponětí...

PetrPeter 1975 - 2008
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

U nich jsou bohužel zrovna to poslední, nejvíc u nich dělá ta hlava a pak docela box...
Používám jen nick "Swamp"
stouner

Zvuk KoRn

Příspěvek od stouner »

Zdar-ec všichni asi j eto blbej dotaz a asi to všichni hned zavrhnou,ale i tak to risknu. Netušíte někod,jak se tomuto týpkovi podařilo tohle? Ten zvuk je fakt nehoráznej. http://youtube.com/watch?v=zWeWDkAfT6I
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Jo,pravda je tenkrát byla DS1 nejdostupnější,před revolucí pamatuju různý handmade zmršeniny ala MXR.Zvuk hrůza-cena taky.DS1 se dala splašit v Tuzexu stejně jako jediná západní kejtra-Washburn.Kdo měl prachy viděls u něj obojí,kdo byl jako já /chudší než svatej Vojtěch/ měl aspoň tu krabku a na krku Jolanu.
Sjel sem videa pod Ratem tady na shopu a jsem teda nalomenej-vůbec to není zlý,vyzkouším u známýho ve kvelbu :twisted:
:cry:"my mladí od koho učit" :cry:
Na jaře naskakuju do kapelky kde je všem kolem šedesáti,tam budu mladej furt-tedy pokud dědky nezačne kosit zubajda :D
Ty v Hodoníně jsem si na vojně za erární prachy koupil kombo Solton!Na tehdejší dobu celkem good,těžko sem se loučil když mě konečně pouštěli do civilu-s tím kombem teda :D
Jo a díky za přivítání,starýho psa potěšilo :wink: :wink: :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

pavel68 píše:Jo,pravda je tenkrát byla DS1 nejdostupnější,před revolucí pamatuju různý handmade zmršeniny ala MXR.Zvuk hrůza-cena taky.DS1 se dala splašit v Tuzexu stejně jako jediná západní kejtra-Washburn.Kdo měl prachy viděls u něj obojí,kdo byl jako já /chudší než svatej Vojtěch/ měl aspoň tu krabku a na krku Jolanu.
Sjel sem videa pod Ratem tady na shopu a jsem teda nalomenej-vůbec to není zlý,vyzkouším u známýho ve kvelbu :twisted:
:cry:"my mladí od koho učit" :cry:
Na jaře naskakuju do kapelky kde je všem kolem šedesáti,tam budu mladej furt-tedy pokud dědky nezačne kosit zubajda :D
Ty v Hodoníně jsem si na vojně za erární prachy koupil kombo Solton!Na tehdejší dobu celkem good,těžko sem se loučil když mě konečně pouštěli do civilu-s tím kombem teda :D
Jo a díky za přivítání,starýho psa potěšilo :wink: :wink: :wink:
:D Z kasáren sou byty a v hudebninách už není Solton ale Marshall MG :D. Jo a taky dost protivná prodavačka a týpek co nezná RATa :P. Jinam mají pěkný sortiment akustik. Elektrik tam je pár skoro samý SX, Adonis a podoné srandy, ale zas mají tam takové esa jako Squiery a BaCHy :). A jestli víš kde tam byla průmyslová zóna, tak tam se dneska dělají kytary BaCH :).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

No jo,už je to holt nějakej ten pátek.Koukal jsem že pár kluků ty Bachy má,sjel jsem jejich stránky a netvářej se zle...Na prodavačku se vyflajzni :twisted:
Jukni na "co se nikam nevešlo"
na"ať se poznáme",zrovna sem tam něco písnul :shock:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

:oops: :oops: :oops:
Sooorrrrrry chlape,je to VASE KAPELY.
Jsem holt trubka v trubce
:cry: :cry: :cry:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
afektband

Příspěvek od afektband »

Hodně dělá to podlazení do A, to je základ a potom bych řek že by to mohl bejt nějakej tranďák, nebo multiefekt, ale nepřehání to s gainem, takže je to konkrétní.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“