Bubeník do toho docela řeže. To spíš ta zkušebna je krásně vytlumená. Na všech stěnách a v oknech je 10 cm takového zvláštního (nehomogenního) molitanu, strop je snížený (jsou tam takové ty volně ležící sádrokartonové desky) a bubeník má za sebou pyramidky.Fade píše:To mate spise zazracneho bubenikaBummer píše:Tak to mám asi zázračný přístroj. Sice to tavím, ale alespoň jsou na tom slyšet všechny chyby (vždycky odcházím se špatnou náladou, jak mi to zas nešlo) a ten zvuk je pak také silně neokoukaný. A proti bicím i druhé kytaře je to i s 1x12" v pohodě.
Až budu při penězích, tak se poptám třeba pana Hockeho, jestli by mi k tomu nepostavil silnější konec a bude i čistý zvuk.
Nejlepší lampová komba na doma
Pravidla fóra
Re: Nejlepší lampová komba na doma
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak to bude spis pretlumena, hlucha 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím...snad nevadí, že to píšu sem.
Přemýšlím o tom, že bych si o prázdninách pořídil nové kombo, důvodů je víc-hlavně kapela = s 15W trandem Crate to ve zkušebně nebude moc good , další důvod je taky zvuk, chtěl bych od toho už trochu víc...
Co si myslíte o tomhle kombu, vlastníte ho někdo ?? http://kytary.cz/vox-vt30/HN101811/ Jak je na tom pololampa se zvukem oproti celolampovému kombu? Bude 30 W polol. ve zkušebně stačit?
Přemýšlím o tom, že bych si o prázdninách pořídil nové kombo, důvodů je víc-hlavně kapela = s 15W trandem Crate to ve zkušebně nebude moc good , další důvod je taky zvuk, chtěl bych od toho už trochu víc...
Co si myslíte o tomhle kombu, vlastníte ho někdo ?? http://kytary.cz/vox-vt30/HN101811/ Jak je na tom pololampa se zvukem oproti celolampovému kombu? Bude 30 W polol. ve zkušebně stačit?
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
u pololampy bych bral stejnou wataz jako u trandaku, 30W je docela malo, pokud nejste hlucna kapela a jsi sam kytarista tak by to mozna s bidou stacilo ale radsi bych mrknul po necem od 50W
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
A jaký je u pololampy zvuk oproti trandu, nebo lampě?? Já jsem na lampu hrál jednou v životě (a na original japonský ESP- nádhera
) a s trandem se to nedalo srovnat...
U lampy je prý taky s vzrustající hlasitostí lepší zvuk, jak to je u pololampy?
EDIT: Bude to stejně až tak v červenci, rád ale vybírám a vůbec se nebránim bazaru, ted jsem tam viděl Peavey Valveking 112 za 5000...bývají tam tak dobré nabídky často?
U lampy je prý taky s vzrustající hlasitostí lepší zvuk, jak to je u pololampy?
EDIT: Bude to stejně až tak v červenci, rád ale vybírám a vůbec se nebránim bazaru, ted jsem tam viděl Peavey Valveking 112 za 5000...bývají tam tak dobré nabídky často?
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jde o to, ze kdyz ohulis celolampu, zacnou koncove lampy pekne kreslit a cely zvuk se jaksi otevre, zni to lepe nez kdyz sni hrajes na 1/10..kdezto kdyz takhle prehulis trandak tak je to hnus..pololampa ma v predzesilovaci jednu lampu, ale konec ma porad tranzistorovy..pololampa muze byt o trosku vice dynamictejsi nez trandak ale podle me zadny velky skok to neni..vk kolem 6k tam byvaji
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Tak si asi počkám na nějakou výhodnou VK
...50 W lampa už do zkušebny a do menšího klubíku stačí že?
Tenhle zesilovač se hodí spíš na tvrdší hudbu mám pravdu?
Tenhle zesilovač se hodí spíš na tvrdší hudbu mám pravdu?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
urcite staci..gainu to neco ma, ale myslim ze zahrat se na to da secko. co hrajes ty?
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Hard rock až metal , max něco jako Any means necesary od Hamerfall, žádnej ultra hustej metal
Ale taky si rád zahraju něco pomalýho - třeba blues, nebo starší věci od Hendrixe
Ale taky si rád zahraju něco pomalýho - třeba blues, nebo starší věci od Hendrixe
Jak u pololampy tak u tranďáku je taky lepší když se malinko vytaví.robo.n.x12 píše:U lampy je prý taky s vzrustající hlasitostí lepší zvuk, jak to je u pololampy?
Při pokojové hlasitosti to prostě nehraje tak dobře jako při zkušebnové.....
U pololampy mi to ale přijde malinko znatelnější.
Oproti lampě jsou tam ale stejně ty rozdíly mezi vybuzeným a nevybuzeným zesilovačem o dost menší.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
sak si toho vk zkus v obchode a uvidis
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Až bude možnost, rozhodně to udělám 
Jen přidám takovej malej tip k tématu. Ve výběru ani není... peavey nanovalve.
Měl jsem možnost ho porovnat s ibanez valbee a co se samotnýho zvuku a reakce na hru a "živosti" týče, na plný čáře to vyhrálo. Zas na druhou stranu, je to jen na čistej, takže pokud chce i zkreslenej je potřeba před to píchnout preamp nebo to něčím nakrmit.
Měl jsem možnost ho porovnat s ibanez valbee a co se samotnýho zvuku a reakce na hru a "živosti" týče, na plný čáře to vyhrálo. Zas na druhou stranu, je to jen na čistej, takže pokud chce i zkreslenej je potřeba před to píchnout preamp nebo to něčím nakrmit.
Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to nanic
zatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...
vše je popsano v tomhle Threadu na upravu crate V5ky
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že je lepší použít uši než oči.rudie píše:Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to naniczatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...
Takže to hraje v poho? doufam že jobubucci píše:Já myslím, že je lepší použít uši než oči.rudie píše:Uvažoval jsem o crate V z bazaru. díval jsem se na fotky a dnes jsem oběvil fotky CRATE V5 zevnitř a docela jsem se divil...Je tam integráč TL 072 jednoduchej operák na vstupu. Tím nechci říct že je to naniczatím jsem na to ani nehrál, ale je dobré takové věci vědět...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Co teď mezi malými lampáči frčí? Od založení tohoto tématu už uběhla dlouhá doba, když si vezmu, že tehdy toho moc dostupného nebylo. Trh byl docela jiný. 
To jowikxzen píše:Co teď mezi malými lampáči frčí? Od založení tohoto tématu už uběhla dlouhá doba, když si vezmu, že tehdy toho moc dostupného nebylo. Trh byl docela jiný.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nejvíc asi ty Blackhearty nebo co to tu snad každý doporučuje a myslím, že i ty malé VHT mají docela úspěch. Já používám lampové kombo na cvičení asi měsíc a je to hodně velký rozdíl, navíc když je to class A s EL84, tak to neodpustí vůbec nic. Ve zkušebně mi pak příjde, že pittbull hraje úplně sám
Jednu věc ale pořád nechápu, na co davají to těch komb 12“ repro? To při rozumné domací hlasitosti prostě nevybudíš...
Jednu věc ale pořád nechápu, na co davají to těch komb 12“ repro? To při rozumné domací hlasitosti prostě nevybudíš...
To je pravda. Můj Ampeg J12T s tím jejich 12" reprem je jedno z nejhlasitějších "15tiwatovek". Hlasitostí za 2-3 už mě z toho bolí hlava a teprve za 5kou to začne kreslit tak, jak bych si přál, jenže to mi pak vše okolo drnčí, včetně elektronek v kombu.
Ale stejně to kombo mám strašně rád. I když je výbavou dost chudé. Zvuk má pořád vynikající.