Behringer V-Ampire
Pravidla fóra
Re: Behringer V-Ampire
Dobrý.. zatim to nebudu ještě řešit, Nicméně mám jejího modrého plastového bratříčka na podlahu, takže jsem se s tim celkem naučil, technicky zručnej sem a vzhledem k tomu že poslední dobou mícháme Hardcore s technem, tak v vlektronice problém taky nebude 
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
Ono keď si aparát nastavuješ do kapely, treba si uvedomiť, že gitara stratí čitateľnosť prílišným navéčkovaním, a to nielen pri modeleri, ale kupodivu aj na lampáči. Už som zažil koncerty, kde gitarista hral na Valveking a moc to prehnal so stiahnutím stredov - a lampa nelampa, znelo to ako uchrčaný cirkulár, len výšky a basy, a jadro tónu nikde. Nebolo rozumieť, aké kilá a tóny hrá.
A pri týchto digitálnych veciach preto treba byť o to opatrnejší, že korekcie majú o dosť väčší zdvih. Pre parádne prierazný zvuk treba basmi radšej šetriť (nikdy nedaj cez polovicu rozsahu, často stačí iba tretina), stredy tak jemne cez polovicu a výšky s prezencom pridať fakt len toľko, koľko treba, aby to nebolo totálne tupé a bez kontúr. Takisto gain - modeler vie pridať toľko gainu, koľko pôvodný model nikdy nemal. A aj moderné lampy majú hromady rezervy v gaine a veľa ľudí to preženie a potom sa diví, že to píska a neznie.
Preto radšej všetko nastav s citom, presne toľko, koľko je treba. Ak to takto nastavíš, potom to bude nielen počuť, ale aj tomu aj rozumieť a nebude to zabíjať ostatné nástroje - a to bez ohľadu na to, či je to moderná lampa alebo modeler. U vintage lampy je to ale trochu iné - basov majú väčšinou o hodne menej ako moderné modely a tak tam funguje aj metóda "všetko naplno" ...
A pri týchto digitálnych veciach preto treba byť o to opatrnejší, že korekcie majú o dosť väčší zdvih. Pre parádne prierazný zvuk treba basmi radšej šetriť (nikdy nedaj cez polovicu rozsahu, často stačí iba tretina), stredy tak jemne cez polovicu a výšky s prezencom pridať fakt len toľko, koľko treba, aby to nebolo totálne tupé a bez kontúr. Takisto gain - modeler vie pridať toľko gainu, koľko pôvodný model nikdy nemal. A aj moderné lampy majú hromady rezervy v gaine a veľa ľudí to preženie a potom sa diví, že to píska a neznie.
Preto radšej všetko nastav s citom, presne toľko, koľko je treba. Ak to takto nastavíš, potom to bude nielen počuť, ale aj tomu aj rozumieť a nebude to zabíjať ostatné nástroje - a to bez ohľadu na to, či je to moderná lampa alebo modeler. U vintage lampy je to ale trochu iné - basov majú väčšinou o hodne menej ako moderné modely a tak tam funguje aj metóda "všetko naplno" ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
nemohol som si nevsimnut ako obhajujes tuto sumiacu skrinku.. ja vravim len zahodit do kosa.. a ruky prec od digitalnych ampov..

Nie je umenie si na tom nastaviť nanič zvuk ... ale počul som už nanič nastavený zvuk aj z podstatne drahších aparátov, a to aj z celolampových. Na kdečom sa dá pokaziť zvuk ... len na lampových veciach to ide o dosť ťažšie - a to preto, že tam sa so zvukom nedá pohnúť do takej miery ako na digitáloch a je tam menej vecí, do ktorých sa dá šáhnuť, čo je niekedy pre niektorých ľudí dobre
Ale veď čo už, sto ľudí - sto názorov
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=oD-HgSL3 ... re=related tak tenhle zvuk se mi libi k***a. asi na tom vempajru fakt neco bude 
Včera som na ňom nahrával party do nového songu. Nahrávalo sa mi na to pohodlne, výsledok sa mi celkom pozdáva, a keď bude song komplet hotový, sľubujem, že hodím link sem, nech posúdite sami, ako to hrá.
Jo tady na to jsem taky koukalpigdestroyer píše:http://www.youtube.com/watch?v=oD-HgSL3 ... re=related tak tenhle zvuk se mi libi k***a. asi na tom vempajru fakt neco bude
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Tak u metalu to co docela ujde, ale na zadnej jinej zanr bych si s nim nezkusil zahrat, prece jenom lampova dynamika je lampova dynamika, na ten distortion to tak moc nevadi, ale u overdrivu by se ten vamp zapotil.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
No ja jsem kdysi natocil na V-ampa takovou ukazku ruznejch zvuku, kdyztak je to tady. Je to trochu mouka, ale da se s tim udelat taky docela dost prace...
Mne sa na ňom najviac zo všetkého páči Brit Higain (simulácia Marshall JCM-800), ten zvuk proste krásne prelieza, presadí sa, ide von aj v hustej aranži, funguje pri hraní s kapelou v sóle aj v doprovode ... a na čistý zvuk mám navolený preset so simuláciou Twin Reverb.
Aj dnes sme skúšali s kapelou kadejaké patche (Recto, Modern Higain, Savage ...) a nakoniec sme skonštatovali, že všetko znie celkom fajn, ale najlepšie nám do kapely pasuje ten Marshall preset, tie ostatné nám do nášho žánru nesedia, tam to chce klasické 80´s skreslené zvuky
Aj dnes sme skúšali s kapelou kadejaké patche (Recto, Modern Higain, Savage ...) a nakoniec sme skonštatovali, že všetko znie celkom fajn, ale najlepšie nám do kapely pasuje ten Marshall preset, tie ostatné nám do nášho žánru nesedia, tam to chce klasické 80´s skreslené zvuky
teĎ mě tak napadlo, že pokuĎ V-Ampy maj stejné simulační jádro.... U mého X V-ampu je nechutná doba při změně modelu zesilovače (aneb v praxi čistý-zkreslený).. U té hlavy to není?
Vlastnil jsem V-amp PRO a měl na testy V-ampire hlavu dost dlouho od distributora (psal jsem na to recenzi), nikdy jsem neměl problém s dobou přepnutí. Nicméně by to zpoždění přepnutí u X V-ampu nemělo být odlišné, protože X V-map, V-amp PRO i V-ampire používají stejnou vzorkovací frekvenci 31kHz, stejný procesor s výkonem 100 Mips, takže by to mělo dávat stejné výsledky při přepínaní...
Někdo na HarmonyCentralu to řešil tak, že si koupil dva X V-ampy a k tomu A/B box a přepíná čistý/zkreslený takhle... Ale dal tomu 10 bodů že prej super.
Někdo na HarmonyCentralu to řešil tak, že si koupil dva X V-ampy a k tomu A/B box a přepíná čistý/zkreslený takhle... Ale dal tomu 10 bodů že prej super.
A na tej hlave si mal aký režim nastavený? L1 alebo L2? Lebo som čítal, že L2 má kratšie prepínanie, keďže nemusí počítať modely bední. Ale defaultný L1 mi príde farbou taký mäkší, hladší, celkovo príjemnejší, preto ho používam a kompenzujem charakteristiku boxu cez centrálny EQ.
Ano, když jsem používal na V-amp PRO analogové simulace beden (má to 2x Ultra-G uvnitř), tak to přepínalo rychleji. Myslím, že to bylo i doporučeno v manuálu: pro live nepoužívat raději modelingové simulace beden a jet přes ty analogy.
Ale je to všechno už dost starý (rok cca 2001) - jsem celkem zvědavý na V-amp 3, který bude mít doufám vyšší sample rate. Bohužel ty údaje jsou zatím trochu kusé, technické parametry o procesoru a převodnících, ale ani manuál nemá ani Uli ještě na webu.http://www.behringer.com/EN/Products/V-AMP3.aspx
Dnes som si na ten zosík prvýkrát zahral na koncertnej akcii s veľkým PA (súťaž Garage Band 2009 v Košiciach), a nesklamal - celé nazvučenie trvalo asi 2 minúty, išiel som cez DI výstupy do sterea, bez mikrofónu. Stačilo iba trošku stiahnuť výšky z EQ a mal som zvuk presne taký ako stále, aj na pódiu, aj v PA, a to dokonca v stereu. Všetko išlo v pohode, nestratil sa v kapele a ani zvukovo som sa nemusel hanbiť, a to tam ostatní mali kdečo, trebárs Laney celolampu, Marshall TSL, Line6/Bogner a podobné zosíky, a zvuk z toho liezol v pohode kvalitatívne porovnateľný s hocičím iným na tej akcii. Je fajn, keď človek nemusí riešiť, že mu aparát hraje na koncerte ináč ako v skúšobni.
BTW na tej súťaži sme obsadili 3 miesto, a konkurencia bola značne tvrdá, porota mala problém vybrať tri najlepšie bandy, lebo všetkých 10 finalistov hralo na úrovni (aj podľa slov samotnej poroty, pre ktorú to bola neľahká úloha). Takže sa celá kapelka tešíme a želáme všetkým, nech sa im darí a nech im to hrá.
BTW na tej súťaži sme obsadili 3 miesto, a konkurencia bola značne tvrdá, porota mala problém vybrať tri najlepšie bandy, lebo všetkých 10 finalistov hralo na úrovni (aj podľa slov samotnej poroty, pre ktorú to bola neľahká úloha). Takže sa celá kapelka tešíme a želáme všetkým, nech sa im darí a nech im to hrá.
Nerikam, ze V-amp je spatny, sam sem mel tu cest poznat a hral sem/zkousel sem to a co z toho lezlo bylo "prijatelne". Poslouchajicimu neznalemu cloveku to nevadilo... zvuk byl proste hotovy. Kazdopadne ja sem takovej lampovej fajnsmekr (ktery nema cistokrevnou lampu, ale zkresleni pres clipping diod :p) takze ja hodnotim zvuk uplne jinak a z meho pohledu mam radsi syrovejsi veci... ono hlavne problem aparatu neni v konstrukci, ale v lidech, kteri jak vidim nemaji problem si nastavit klasicky eq Vcko s tunou gainu a mlaskat si jak to krasne hraje.. a tohle praktikovavaji nekolik roku.Predator píše:Dnes som si na ten zosík prvýkrát zahral na koncertnej akcii s veľkým PA (súťaž Garage Band 2009 v Košiciach), a nesklamal - celé nazvučenie trvalo asi 2 minúty, išiel som cez DI výstupy do sterea, bez mikrofónu. Stačilo iba trošku stiahnuť výšky z EQ a mal som zvuk presne taký ako stále, aj na pódiu, aj v PA, a to dokonca v stereu. Všetko išlo v pohode, nestratil sa v kapele a ani zvukovo som sa nemusel hanbiť, a to tam ostatní mali kdečo, trebárs Laney celolampu, Marshall TSL, Line6/Bogner a podobné zosíky, a zvuk z toho liezol v pohode kvalitatívne porovnateľný s hocičím iným na tej akcii. Je fajn, keď človek nemusí riešiť, že mu aparát hraje na koncerte ináč ako v skúšobni.
Osobne tedka sem se musel smat pri poslednim koncertu, kdy sme my hrali (mala neznama kapela). Nehlede na hodnoceni.. co rikal sam prazskej zvukar a lidi kolem nej - meli sme lepsi zvuk, nez samotny krystof, kterymu sme delali predkapelu. Neresim styl a hudbu - ale spoluprace se zvukarema byla vyborna, zvukova zkouska 3 minuty cely kapely a po koncerte si dosli zvukari snama potrast rukou, ze zatim malokrat jim z aparatu do Pacek sel takovej "hotovej" zvuk, sem si pripadal jak nekde uplne jinde)
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
A práve v tom je zákernosť modelera - umožní nastaviť prakticky hocičo, a tak nie je problém nastaviť si hoci aj ten ultragainový véčkový nezmysel, a potom nadávať, že to nehrá, zaniká, nerozumieť tomu ... u lampy sa až tak rýchlo nedá nastaviť blbosť, tam majú korekcie malý zdvih a zvuk má furt svoj charakter, ktorý sa korekciami moc skaziť nedá.
A hodne závisí na človeku, či si to celé nejak rozumne nastaví. Ak áno, radosť zvučiť, ak má natočenú nejakú blbosť, tak zvukár s tým moc nevie nič urobiť, furt to je zlé, nech nastavuje na mixe čo chce.
A hodne závisí na človeku, či si to celé nejak rozumne nastaví. Ak áno, radosť zvučiť, ak má natočenú nejakú blbosť, tak zvukár s tým moc nevie nič urobiť, furt to je zlé, nech nastavuje na mixe čo chce.
Presne, lampa ma obvykle horsi-slabe korecke v db (vsichni zname snad marshally, nastavis vsechno na 10 a hraje to dobre, korekce v podstate funguji jen tak pro srandu) ale u modeleru je to otazka kazdyho bodiku, nastaveni.Predator píše:A práve v tom je zákernosť modelera - umožní nastaviť prakticky hocičo, a tak nie je problém nastaviť si hoci aj ten ultragainový véčkový nezmysel, a potom nadávať, že to nehrá, zaniká, nerozumieť tomu ... u lampy sa až tak rýchlo nedá nastaviť blbosť, tam majú korekcie malý zdvih a zvuk má furt svoj charakter, ktorý sa korekciami moc skaziť nedá.
Ja hlavne na lampe preferujum jak sem uz psal tu syrovost a moznost dynamiky, diky uhozu trsatka (rikam tomu zobani do strun) a taky prace s volume potakem co u me znamych modeleru/trandaku dobre nejde... sam vyuzivam hodne stredoveky germaniovy fuzz coz vycistit na trandaku stahnutim volume neexistuje.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Je to pravda, s tou dynamikou to nie je až také dobré ako u lampáča, ale dá sa aj na modeleri urobiť zvuk, kde sa dá dynamikou hrania prejsť z crunchu do plného skreslenia. Len fakt je to dosť problém nastaviť, dáš trochu menej skreslenia a z crunchu do leadu to prechádza neochotne, dáš trochu viac a hladkáš struny a furt z toho lezie viacmenej plný lead. Treba sa s tým v skúšobni hodne pohrať, nasejvovať do presetov a potom je to použiteľné. U lampy to ale ide ľahko, akosi samo od seba