Behringer V-Ampire
Pravidla fóra
Behringer V-Ampire
Nazdar všetci, podelím sa s vami o jednu prekvapujúcu skúsenosť s digitálnym aparátom. Hrajem cez lampový aparát vyrobený na zakázku a doteraz som si myslel o digitálnych aparátoch iba to najhoršie. Pár z nich od Line6 som ich vyskúšal a stále som nebol spokojný so zvukom. Ono sa to akosi snažilo napodobniť zvuk lampáča, ale zle sa na tom hralo, nereagovalo to na techniku hry, viacmenej si to robilo čo chcelo. Pri stiahnutí potenciometra volume na gitare začal tón čudne trhať, pri plnej volume to zasa neťahalo ako malo a tón "zhasínal". Pridanie gainu spôsobilo iba stratu konkrétnosti a ten problém ostal. Nedávno som však bol dohodnúť jeden kšeft pre moje štúdio a tá kapela ma pozvala na svoj koncert. Gitarista mal nádherný šťavnatý a sýty zvuk, ktorý sa dobre dopĺňal s ostatnými nástrojmi. A keď som pozrel, cez čo hrá, vtedy mi spadla klapačka dole - nemal žiadny lampáč, ale lacné digitálne kombo Behringer V-Ampire!
Pri nahrávaní tej kapely ho gitarista doniesol (nahral na ňom všetky svoje party) a ja som mal možnosť si na ten aparát zahrať. A bol som prekvapený tým, ako táto lacná mašinka hrá. Netrhá, tón má pekný sustain, reaguje na úder a aj na sťahovanie potenciometra. Nie je to síce presný lampový zvuk, ale veľmi sa mu blíži a v nahrávke či na koncerte to nik aj tak nepozná.
A tak som sa rozhodol, že kúpim tento aparát, ale verziu hlavu, lebo mám 4x12 box. Za tých pár korún to nie je o čom a keď sa to starostlivo nastaví, zvuk je taký, že ani v štúdiu sa človek nemusí zaňho hanbiť.
Pri nahrávaní tej kapely ho gitarista doniesol (nahral na ňom všetky svoje party) a ja som mal možnosť si na ten aparát zahrať. A bol som prekvapený tým, ako táto lacná mašinka hrá. Netrhá, tón má pekný sustain, reaguje na úder a aj na sťahovanie potenciometra. Nie je to síce presný lampový zvuk, ale veľmi sa mu blíži a v nahrávke či na koncerte to nik aj tak nepozná.
A tak som sa rozhodol, že kúpim tento aparát, ale verziu hlavu, lebo mám 4x12 box. Za tých pár korún to nie je o čom a keď sa to starostlivo nastaví, zvuk je taký, že ani v štúdiu sa človek nemusí zaňho hanbiť.
Ale toto bol pre mňa fakt šok ... ten koncert doslova otriasol celým mojím doterajším poznaním. Keby mi dakto pred tým povedal, že sa mi bude páčiť digitál, a ešte k tomu Behringer, tak ho pošlem na psychiatriu.
Človek si proste celý život vytvára názory, zbiera skúsenosti, spoznáva veci a porovnáva ich, myslí si, že do všetkého už vidí, a zrazu príde niečo, čo to celé poprie a človek si uvedomí, že to, čo pokladal za nevyvrátiteľnú pravdu pevnú ako zem pod nohami, sú v skutočnosti len predsudky.
A tak ma napadlo - koľko vecí, ktoré denno denne stretávame, sú naozaj také, aké sa nám javia? Sú všetky veci, ktoré pokladáme za nezmysel, naozaj nezmyslom? A sú všetky veci, čo pokladáme za samozrejmosť, naozaj samozrejmosťou?
Človek si proste celý život vytvára názory, zbiera skúsenosti, spoznáva veci a porovnáva ich, myslí si, že do všetkého už vidí, a zrazu príde niečo, čo to celé poprie a človek si uvedomí, že to, čo pokladal za nevyvrátiteľnú pravdu pevnú ako zem pod nohami, sú v skutočnosti len predsudky.
A tak ma napadlo - koľko vecí, ktoré denno denne stretávame, sú naozaj také, aké sa nám javia? Sú všetky veci, ktoré pokladáme za nezmysel, naozaj nezmyslom? A sú všetky veci, čo pokladáme za samozrejmosť, naozaj samozrejmosťou?
Naposledy upravil(a) Predator dne 26.04.2009 19:47, celkem upraveno 1 x.
predator: snad jediné na co můžu říct, je DĚKUJU... já vampa mám, a jsem s ním naprosto spokojený... asi to nikdy nebude překonávat staré dobré lampáče, ale určitě to podle mě není tak špatné, jak všichni říkají - tzn. Behringer = hnus...
je to opravdu šikovná mašinka, a za těch pár korun je to super podle mě... jediné co mě hodně vadí je, že pokud chce člověk nastavit zvuk jaký chce musí se s tím dvě hodiny hrát, a prozkoušet asi 1000 možností uprav zvuku které to kombo má...
edit: když mluvíš o tom že se za něj člověk nemusí stydět ani ve studiu, solova kytara tehle kapely je nahrávaná přes behringera, možná je to tím digitálem opravdu cítit... ale přijde mi to jako kvalitní zvuk, o kterém by nikdo neřekl že je to behr:
www.myspace.com/infuck
jinak druha kytara je lampový zesák + digitech GNX4 nebo GNX3 ted si nejsem jistý...
je to opravdu šikovná mašinka, a za těch pár korun je to super podle mě... jediné co mě hodně vadí je, že pokud chce člověk nastavit zvuk jaký chce musí se s tím dvě hodiny hrát, a prozkoušet asi 1000 možností uprav zvuku které to kombo má...
edit: když mluvíš o tom že se za něj člověk nemusí stydět ani ve studiu, solova kytara tehle kapely je nahrávaná přes behringera, možná je to tím digitálem opravdu cítit... ale přijde mi to jako kvalitní zvuk, o kterém by nikdo neřekl že je to behr:
www.myspace.com/infuck
jinak druha kytara je lampový zesák + digitech GNX4 nebo GNX3 ted si nejsem jistý...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Já měl docela dlouho V-amp Pro do racku... občas jsem tím krmil stereo lampového Marshalla a hrálo to docela dobře. Je tam teda trocha "mouky" ve zvuku, podle mne je to proto, že má nižší samplovací frekvenci 33 kHz. Ale jinak jsem ho měl docela rád. Lampa to není (není takový feeling), ale za svoje peníze to práci dělá dobře. Zlobil mi jenom přepínač vstupu, jinak spolehlivost OK.
Je to ale celkem starý, takže je otázka, jestli se ještě vyplatí kupovat cca 8 let od uvedení na trh... čekal bych, že Uli přijde s nějakou novinkou, i když od teď spíš přijde s novýma lampáčema...
Je to ale celkem starý, takže je otázka, jestli se ještě vyplatí kupovat cca 8 let od uvedení na trh... čekal bych, že Uli přijde s nějakou novinkou, i když od teď spíš přijde s novýma lampáčema...
Čítal som tú recenziu. Páčila sa mi. Akurát mi jedno nejde do hlavy, to s tou efektovou slučkou, že vraj nebola ... veď aktuálny V-Ampire má post-DSP slučku, píše sa to aj v návode a aj u toho kombíčka bola. Nebolo to náhodou tým, že vtedy to bol starý model a tie novšie už slučku majú?
Ináč ten box s Jensenmi už mám, a mal si pravdu, hraje to veľmi slušne.
Ináč ten box s Jensenmi už mám, a mal si pravdu, hraje to veľmi slušne.
Ja teda V-AMP pro mel a zvuk se mi z toho nelibil, prislo mi, ze to nema koule a slysim tam digitalni artefakty. Chtel jsem ho puvodne kvuli modulacim, ale nesedlo mi ovladani (nemam rad prilis mnoho stelovani), tak jsem radsi koupil jen delay krabicku 
Kazdopadne mam zkusenosti z koncertu, kde kytaristi hrali na Line6 Spider a ten zvuk proste nesel nastavit tak, aby to nejak znelo, pres vsechen ten digitalni sum nebyly pomalu ani poznat jednotlivy tony.
Mnohem dospelejsi lampovy tony jsem schopen vytahnout ze Sansampu GT2, je to analogova simulace a myslim, ze docela povedena. Byt tebou, tak si nekde poslechnu treba PSAcko, to je celkem kult uz dneska
A zvukove na tom bude lip nez ten Vampire.
Kazdopadne mam zkusenosti z koncertu, kde kytaristi hrali na Line6 Spider a ten zvuk proste nesel nastavit tak, aby to nejak znelo, pres vsechen ten digitalni sum nebyly pomalu ani poznat jednotlivy tony.
Mnohem dospelejsi lampovy tony jsem schopen vytahnout ze Sansampu GT2, je to analogova simulace a myslim, ze docela povedena. Byt tebou, tak si nekde poslechnu treba PSAcko, to je celkem kult uz dneska
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
měl jsem bass vampa a jediný, co na tom bylo dobrý byly docela basový simulace.. kytarový byly hnus, mělo to sice charakter toho a onoho zesilovače ale to je všecko.......
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
Je to možné. To, co jsem měl jako hlavu k recenzi do Muzikusu smyčku fakt nemělo, samozřejmě V-amp Pro jí měl. Jelikož už je to dost dávno, nechystám se dělat výzkumy tímhle směrem, ale ta hlava jí fakt neměla...Predator píše:Nebolo to náhodou tým, že vtedy to bol starý model a tie novšie už slučku majú?
Kouknul jsem se ale do aktuálního návodu
http://www.behringerdownload.de/LX210_L ... _Rev_B.pdf a tam na zadním panelu pořád není. Je tam pouze pre DSP send/return.
Jinak ke zvuku: každý má svůj systém a představu, na všechny styly to samozřejmě není, v některých to udělá práce dost. To, že to někomu nesedne, je úplně normální. Nehraju na to, ale fakt V-ampy nezatracuju. Koneckonců není to tak dávno, co někde v Plzni na koncertě jedna známá německá metalová kapela, resp. její kytarista, to mazala přes V-ampa... Blbý zvuk se dá nakroutit na čemkoliv, ale slušný a použitelný (nepíšu bomba nebo nejlepší) i na obyčejném V-ampovi... tyhle klasické V.ampire hlavy se ale už nevyrábějí, zůstaly ve výrobě už jenom 2 cvičební aparáty, je to fakt už dost starý...
Už sa nevyrába, ale ešte sa predáva ... objednal som si ju dnes ráno. Hráme takú metalovejšiu muziku - power/progress - a tá pestrosť zvukov, čo sa z toho dá dostať, sa mi páči.
Edit ... tak potom asi s tou slučkou bolo tak, že chýbala post-DSP slučka, ale pre-DSP bola. Ja som si však podľa recenzie myslel, že tá hlava nemá slučku žiadnu.
Edit ... tak potom asi s tou slučkou bolo tak, že chýbala post-DSP slučka, ale pre-DSP bola. Ja som si však podľa recenzie myslel, že tá hlava nemá slučku žiadnu.
Mimochodem mi oblibeni Agalloch maji ted na turne klasicky PODy, vzdycky to akorat pichnou do lampovyho koncaku vypujcenyho a maji svuj zvuk. Melo to sice rezervy, ale uz jsem slysel i horsi zvuk z lampacu (vetsinou sice vinou spatnyho kytaristy nebo zvukare, ale prece jen). Vysledek je to, co se pocita 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mne sa Line6 nepáči - skúšal som Pod Pro, klasického PODa, AmpFarm aj Flextone a furt to bolo také neochotné alebo ako to nazvať - tón nemal sustain, rýchlo doznieval, pocitovo to malo špatnú odozvu, ako keby tón nešiel za rukou. Práve preto ma prekvapil ten Behringer, ten bol taký živý, pekne bral všetko, čo som na hmatníku robil, necítil som žiadne "vädnutie" tónu pod prstami, ani "trhanie" pri stiahnutí potenciometra.
Ono je samozrejme blbosť chcieť od modelera, aby hral ako lampa. Má svoj zvuk a vždy je to len niečo, čo má podobnú farbu ako simulovaná predloha. Ale to neznamená, že to hraje zle. Kolega, ktorý mi nastavený V-Ampire predviedol, mi vysvetlil, že základ je poriadne si prečítať manuál, dobre si stroj nakonfigurovať, a potom to hraje dobre ticho aj nahlas, v skúšobni aj na pódiu, v klube aj na open air akcii. Proste výhoda toho digitálu je v tom, že na rozdiel od lampy, ktorá hraje všade trošku ináč, toto má svoj zvuk stále v rovnakej kvalite, presadí si ho a rozhodne to neprestane "hrať", keď zvukár povie "Daj si to menej hlasno, moc s tým reveš".
Veľa ľudí na to nadávalo preto, že si to nevedeli nastaviť. Ja som si zahral na dobre nastavený kúsok a presvedčil ma.
Ono je samozrejme blbosť chcieť od modelera, aby hral ako lampa. Má svoj zvuk a vždy je to len niečo, čo má podobnú farbu ako simulovaná predloha. Ale to neznamená, že to hraje zle. Kolega, ktorý mi nastavený V-Ampire predviedol, mi vysvetlil, že základ je poriadne si prečítať manuál, dobre si stroj nakonfigurovať, a potom to hraje dobre ticho aj nahlas, v skúšobni aj na pódiu, v klube aj na open air akcii. Proste výhoda toho digitálu je v tom, že na rozdiel od lampy, ktorá hraje všade trošku ináč, toto má svoj zvuk stále v rovnakej kvalite, presadí si ho a rozhodne to neprestane "hrať", keď zvukár povie "Daj si to menej hlasno, moc s tým reveš".
Veľa ľudí na to nadávalo preto, že si to nevedeli nastaviť. Ja som si zahral na dobre nastavený kúsok a presvedčil ma.
Ja tiežWohma píše: Kazdopadne mam zkusenosti z koncertu, kde kytaristi hrali na Line6 Spider a ten zvuk proste nesel nastavit tak, aby to nejak znelo, pres vsechen ten digitalni sum nebyly pomalu ani poznat jednotlivy tony.
Podľa mňa je celý problém použitia modelerov iba v nepochopení ich účelu používania. Klasicky sa na koncertoch zvučia aparáty cez mikrofón, poväčšine SM-57 alebo SM-58. Potiaž je v tom, že modeler produkuje "hotový" zvuk, ktorý simuluje okrem iného mikrofónom odsnímaný box. Preto modeler znie v klube bez nazvučenia krásne hladko a čisto (lampa je v takejto situácii príliš hlasná a ostrá vo výškach). Po klasickom nazvučení boxu, do ktorého sa pustí tón modelera, ale zvuk stratí prezence a je ako pod dekou. Klasický mikrofón na zvučenie boxov má totiž útlm na výškach a vrchných stredoch, ktorý síce zvuk uvrešťaného lampáča pekne uhladí a skultivuje, ale zvuk modelera úplne zničí, lebo tam sú už v správnom pomere a ich ďalšie ubratie rozmaže a zahuhle zvuk. Pridávanie výšok na pulte PA pridáva iba šum a digitálne artefakty (normálne sú maskované signálom), holt raz kde niečo nie je, tam sa to nedá pridať.
Riešenia sú dve - buď používať na zvučenie modelingových aparátov miesto dynamického radšej kondenzátorový mikrofón s rovným priebehom v celom spektre, alebo výhodne použiť DI výstup s kompletným simulovaným zvukom priamo do PA.
No praveze jsem na koncerte slysel digitalni artefakty i z PODa soupnutyho primo do linky, podle me je proste problem v samotne simulaci, stale je tam neceho vic, nez ma byt 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
podle mě je naprostá HOVADINA A PRASEČINA, když někdo píchne takovejhle simulat lampy do lampovýho koncáku. Podle mě je to dělaný na to, aby to pracovalo s tranzistorama.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Prave naopak - pokud si vypnes vselijaky cab simulace atd., tak mas v podstate vyhody z obou svetu - naprosto libovolny nastavovani a efektovani z digitalu a harmonickej zvuk z lamp a realnej break-up reproduktoru.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
já jen mluvim z vlastní zkušenosti - lampová simulace má simulovat lampu - softwarový harmonický apod. blabla a když jsem to připojil k lampovýmu konci, tak mě to neoslovilo.... s tranzistorem to hrálo líp
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
V preampu se ti zas tolik harmonickych neudela, nejvetsi podil na lampovym zvuku ma prave vytavenej koncak. Ostatne to dokazuji ty miniaturni Ackovy apecy... Jestli ti to hralo hur nez s trandakem, tak je to podezrely a chybu bych hledal jinde.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No hej, POD aj mne pripadal chcíplý a chemický ... ale ten V-Amp sa mi celkom pozdáva - neprišlo mi to v kapele ani samo o sebe nejak rušivo "digitálne", bolo to dosť hladké a príjemné, možno až príliš hladké ... aj keď každý má iné uši a niekomu možno tie jemné nuansy môžu vadiť.Wohma píše:No praveze jsem na koncerte slysel digitalni artefakty i z PODa soupnutyho primo do linky, podle me je proste problem v samotne simulaci, stale je tam neceho vic, nez ma byt