Vliv citlivosti repra na kvalitu a plnost zvuku.
Pravidla fóra
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vliv citlivosti repra na kvalitu a plnost zvuku.
Mely by to byt "stejne decibely". Ale rozdil 2dB je taktak slysitelny a u repraku bude hrat i veliky rozdil jina frekvencni charakteristika. Takze se mozna stane, ze Greenback se ti muze zdat i hlasitejsi, treba proto ze bude mit posilene ty spravne kmitocty, na ktere je ucho nejcitlivejsi (vyssi stredy kolem 2-3kHz).
Hraju výhradně na šrot.
Díky moc za odpověď. Mně stejně GB lákal primárně skrz zvuk. Tohle mě jen zajímalo, protože nějaké menší snížení hlasitosti doma by potěšilo.
Ale na to mám brzdu, tak o nic nejde. Ještě jednou díky!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Při samotné kytaře hlasitostní rozdíl moc nepoznáš. Podstatnější je frekvenční odezva. V30 má jasnější zvuk, který se více prořízne, takže rozdíl bude znatelný hlavně v kapele.
Určitě ale půjde najít i dvojice repráků, kde ten s menšími decibely půjde slyšet v kapele lépe díky středovýškovější frekvenční charakteristice. Ale bude to spíše výjimka, protože ty decibely se určují právě podle frekvenční charakteristiky.
Určitě ale půjde najít i dvojice repráků, kde ten s menšími decibely půjde slyšet v kapele lépe díky středovýškovější frekvenční charakteristice. Ale bude to spíše výjimka, protože ty decibely se určují právě podle frekvenční charakteristiky.
Já jsem na ten rozdíl docela zvědavý. Je to malý 7W lampáček užívaný jen doma. Při použití brzdy často stačí jeden dílek (cca ty 3 db) a je to rozdíl mezi velkou hlasitostí a únosnou hlasitostí. Druhý díl brzdy používám vesměs už jen při větším vytavení - kombo nemá master volume. Tak uvidím, jak to bude reagovat s novým reprem.
Každopáně díky moc za další odpověď, já tomuhle po technické stránce vůbec nerozumím. Aspoň jsem zase o něco chytřejší. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“