Univerzální napaječ do Efectboardu ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Re: Univerzální napaječ do Efectboardu ...

Příspěvek od mycountry »

Vilcek píše:
mycountry píše:V tom případě mě prosím pouč, jakej zdroj považuješ za pořádnej ;) Třeba můj brum nezpůsobuje ten OD sám od sebe :)
Já už sem pár adaptéru co byly tak zvaně "z lídlu")
V tom případě nás prosím nemysifikuj, je potřeba aby byl zdroj stabilizovaný. Ten můj odkaz z GESu splňuje, pochybuju že "něco z lídlu" bude splňovat.
Powerjack je na pět efektů. + je k němu tuna redukcí.
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

ok, diky
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
nodj

Příspěvek od nodj »

jinač i tem smrčkův zdroj by šel postavit, počítal jsem to zhruba tak na 750,- (8x 10V), když si to člověk udělá sám z koupenej traf a částí, plošnák, krabice..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ohledne toho "na kolik efektu zdroj je" je tu thread - najdete si spotrebu jednotlivych efektu, delal jsem tu na to samostatny thread, pise se tam spotreba jednotlivych efektu, je tam vetsina tech znamejsich. Ve vetsine pripadu staci pocitat 100mA na kazdy efekt a mate to i s rezervou, ale je rada efektu, ktery tohle nesplnuji - zejmena starsi efekty od EHX papaji hodne, i nektery Bossy zerou vic. Zatimco nektery efekt zere treba jen 5mA (tusim treba Boss DS-1 ma nejaky podobne smesny odber), nektery mohou vyzadovat stovky mA (treba EHX Holy Grailu 100mA nestaci).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

no jestli se do toho trochu mohu vmísit, tak bych se na vašem místě snažil vyhnout těm vyfocenejm napáječům z GESu. Ne, že by nefungovaly a nedávaly napětí, ale IMHO je to koncepce děsně stará - prostě klasický trafo, diody a kondíky. Jenomže u tohoto systému pracuje trafo na 50 Hz a to se blbě filtruje - tedy při malé ceně, malém rozměru a větším odběru. Některý tak holt trochu bručej při větší zátěži, nestačí se to filtrovat.
I v supermarketech ale dneska nabízej spínaný zdroje a ty pracujou na podstatně vyšší frekvenci, takže se to mnohem líp dá filtrovat. Řada z nich mi bez problémů napájela krabičky před Englem s gainem naplno bez jakéhokoliv rušení (neříkám, že nemůžete narazit na sračku, ale jeden pedalboard a synth modul společně s MIDI převodníkem napájím spínaným zdrojem HAMA - ten jejich nejdraší 1.7A za cca 750 vočí - a pohoda).
Výstupní proud je u spínaných zdrojů taky mnohem lepší pro daný rozměr a váhu, takže ty slušnější zdroje mají 1.7A a jsou lehoulinký a tenký.
Koneckonců na úplně stejným principu je i nový Behringer - taky kromě klasickýho malýho blbýho 100 mA trafa nabízejí tohle http://www.behringer.com/EN/Products/PSU-HSB-ALL.aspx a jelikož je to spínaný, tak tam mohou napsat "Transformerless design eliminates 50/60-cycle hum and extraneous noise ".
Mám tady taky starý klasický trafový stabilizovaný napáječe s 1A výstupem, ale je to pro 1A těžký a nakonec je odstup při větší zátěži o něco horší - i když by to stabilizátor měl vychytat, tak při extrémních požadavcích mi to nestačí.

Ten daisy chain z Gesu je taky krátkej, to už bych asi fakt zvážil http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b-all.html , protože v ceně jsou i 2 daisy chainy a další redukce (pro opačnou polaritu, na baterku pro krabičku, která nemá nap. vstup a ještě redukci na 3.5 jack zejména pro starý US krabičky. A tohle je i s těma daisychainama za necelých 700...
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Upřímně mi připadá, že to řešíte tak nějak zbytečně. Powerjack mi při tom, jaké napětí dává (1,7 a je dost) a že má velmi rozumné rozměry a délku daisychainu je to fakt za babku. když k tomu připočtu to množství redukcí (širší kolík, opačná polarita, nástavec na napájení místo baterky, minijack, další prodlužky se standartní polaritou) tak mi to připadá jako dost výhodná koupě. mám ho už nějakou dobu a ještě nikdy mě nezklamal. Samozřejmě že díky tomu, že je to jen jeden zdroj, tak ten bordel analog x digitál prostě existuje... digitální efekt mám ale jen jeden a na ten používám originální adaptér :-) když jich budu mít víc, tak bych asi zváážil dokoupení druhého powerjacku

co se týče velkých krabic od EHX... mám White finger, klasickou vintage krabici a ten žere při 40V 100mA... u některých efektů se člověk použití oficiálního adaptéru vážně nevyhne :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Jo já bych powerjacka bral ale mám ještě jeden dotaz. Když koupim powerjacka ktrejem ma daisy chain na 5 efektů, a na jeden z nich dam ještě jeden daisy chain na dalších pět efektů, bude to fungovat? dohromady potrebuju zapojit takových sedm efektů... 8)
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Muzes daisychainovat kolikrat chces - ses omezenej jen maximalnim proudem zdroje (tedy souctem odberu jednotlivych efektu) a ciste teoreticky tim, ze na tech kabelech a konektorech bude nejakej utlum, ale to bys jich musel mit desitky ci spis stovky, aby se to nejak projevilo.
Somnus Aeternus
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Wohma píše:Muzes daisychainovat kolikrat chces - ses omezenej jen maximalnim proudem zdroje (tedy souctem odberu jednotlivych efektu) a ciste teoreticky tim, ze na tech kabelech a konektorech bude nejakej utlum, ale to bys jich musel mit desitky ci spis stovky, aby se to nejak projevilo.
OK dik moc, du do powerjacka :)

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jasně, klidně si tam zapoj dva daisychainy... ono to dává takový proud, že 7 krabek by ti to mělo teoretiky vklidu zvládnout :-)

pomineme takové věci jakože digitech whammy bere snad 1.3A :-D

mimochodem... další výhodou PJ je, že ikdyž se ti jakkoliv podělá, tak při téhle ceně není problém kdykoliv koupit nový, případně mít rovnou jeden v záloze :-D
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

JJ, taky si myslim :wink: jinak az ho budu mít tak napíšu jak su spokojenej a jestli jsou nejaky šumy, každopádně to ale nebude zas tak brzo protože teď nejsou finance :)

OT: nechce si někdo koupit Voxe Tonelab? kdyžtak napište SZ

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Já teda celkem Carl Martina můžu - koneckonců mám od nich 4 krabice... Ale co se Powerjacka týče, tak je to normální spínanej adaptér 1.7 A, takže to samý, jako od Behringera (nebo od Hamy bez daisy chainu) a od řady dalších. Je to taky čínský produkt, IMHO si to nevyrábějí, ale kupují to v Číně stejně jako půlka světa - potřebují do nabídky silnější kvalitní adaptér a jen pro ně se to nevyplatí dělat. Takže std. Čína slogem Carl Martin.

Parametry tedy OK, ale dvě poznámky:
- podle provedení pedalboardu je na zvážení jestli tenhle širší nebo konkurenční užší. V tuhle chvíli je na trhu pytel stejných, ale v provedení, kdy v šikmě orientované zásuvce zaberou jen jednu pozici (Viz ten Behringer). Powerjack je trochu širší a někdy to může vadit (používám třeba v rack cases ty úzký, protože mám limitovaný prostor a i v pedalboardu mám 3 napáječe a ty širší mi tam zabírají víc místa, než bych měl rád)
- když na to pověsíš 10 krabic, mohou se ti objevit problémy se zemnícími smyčkami. Je to v závislosti na tom, jak to budeš používat, nemusí to být slyšet, ale může. Při použití před lampáčem to slyšet IMHO bude. Rozdíl mezi tímto a specializovaným napáječem pro hafo krabic (Smrčka a další) je v tom, že ty drahý mají víc zcela nezávislých výstupů - s oddělenými zeměmi. Tím se odstraňuje problém se zemnícíma smyčkama a brumem. Vzhledem k ceně se to ale dá řešit dokoupením dalšího adaptéru a rozdělením krabiček do odděleně napájených skupin (samostatné daisychainy pro pár škatulí), případně si člověk může zahrát hru s odpojováním zemí v určitých místech a tím si to (lehce nestandardně) vyřešit.
Společný levný adaptér pro hafo krabic může mít sice výkon, ale bude mít pouze jeden výstup, kde se problémy se smyčkami (a specifickým brumem z tohoto důvodu) mohou objevit bez ohledu na jméno firmy na štítku napáječe.
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

chápu tvé argumenty - já taky neříkám, že je to nejlepší volba na světě :-) samozřejmě - pokud má někdo peníze na smrčku a vážně do něj chce investovat, ať to udělá... podle mě uělá možná i lépe, než kdyby kupoval od Voodoo lab PP2+, ta je přecejen asi dvakrát dražší a umí podobné věci (samozřejmě smrčka ti asi neudělá ten SAG vstup... který prý třeba s Muffy dělá divy...)

ale říkám, že za 700 kč je ten Powerjack poměrně dobrá volba. Ten behringer je na tom cenově stejně, jak tak koukám, ale uznávám, že v některých případech může být jeho design praktičtější :-)

nehodlám tu srovnávat Powerjack a smrčku, či věci od T-Rex, nebo Voodoo lab... na tomhle fóru se poslední dobou srovnávají jabka a hrušky, ale na tohle se fak necítím :lol:

já osobně s přílišným hlukem problémy nemám... rozhodně mám menší problémy, než když jsem předtím používal separované adaptéry Hama. Powerjack má taky proti nim výhodu, ež se nezahřívá, působí na mně méně jakoby měl každou chvíli skončit. Jsem s ním spokojený a proto ho doporučuju, ale neříkám, že smrčka není třeba lepší volba :-) je to něco jiného
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No tu druhou připomínku jsem psal hlavně proto, že ty novější spínaný zdroje - jedno jestli CarlMArtin, Hama, Behringer nebo jiný - utáhnou bez problému 20 normálních krabek, 1,7A je hodně, ale u většího počtu je markantnější vliv zemnících smyček. To není výtka pro adaptéru, ten dělá, co může, ale holt má jen jeden společnej výstup. Jsou lidi, jako Dodo Doležal, který používají z těchto důvodů jeden adaptér pro jednu krabku - nemají zemnící smyčky... Já přidávám další oddělenej adaptér až když slyším, že to někde zemnící smyčka ovlivňuje...
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neni lepsi pouzivat zdroj s izolovanyma vystupama? Mit na kazdou krabicku vlastni adapter mi pripadne primo uchylny... Nemluve o tom, ze se tam pak scitaji vselijaky bordely ze site, ktery jednotlivy adaptery nevyfiltruji, ne?
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No lepší to v některých případech je... U Dodo Doležala je to utázka asi osobní chuti - ale sám tvrdí (viz Muzikus), že samostatné adaptéry mu řeší brum... na to by se dostal i jinou cestou, ale když mu to takhle vyhovuje... nabuzovací TubeScreamery stejně pořád raději napájí baterkama (nedivím se).
U mne je to tak, že v jednom pedalboardu mi nebručí ani všechny krabičky pro elektriku na jednom daisy chainu, ale pak tam mám druhý adaptér pro TC Harmony-G a ten má jiný napětí no a třetí napáječ v pedalboardu je pro procesor na akustiku a ten mám taky oddělený, protože výstup jede do mixu (oddělené země).
Čtvrtý napáječ je společný napáječ pro MIDI převodník a zvukový modul, který používám na španělce a mám ho oddělený od napájení krabiček, protože se mi to nevejde do pedalbardu a hraju někdy s tím a někdy bez toho. Takže tyhle půlrackový moduly mají svůj společný HAMA spínaný zdroj - vyhodil jsem ty, co se k tomu dodávaly výrobci, protože Hama je menší (má stejnej rozměr jako třeba ten Behringer a taky 1,7A) a utáhne MIDI převodník i synťák (převodník dost žere). Axona jsem kvůli tomu upravil - měl vstup pro AC adaptér, tak jsem do toho výrobci sáhnul, abych to mohl napájet všechno jedním.
No a u dalších krabiček je otázka, jak je zrovna používám... pokud použiju v efektový smyčcce lampáče delaye, měly by mít oddělený napájení od krabiček, který jsou před vstupem, takže zase oddělený země, ale kvůli tomu nemá pro mne smysl kupovat jeden drahý adaptér s oddělenýma zeměma, protože se to pořád nějak mění - a hlavní pódiový racky stejně mám bez pedalboardů - a napáječe pro vysílačku, in-ear, odposlechový mix a MIDI mám schovaný v racku, ale každý má trochu jiné parametry, takže to nemůžu moc sjednotit (9V pro MIDI, 12V pro vysílačku, která je ale před kyt. vstupem , 12-18V pro in-ear, který je zase za koncákem a propojenej s mixem, a 2x18,5 pro in-ear mix...).
Takže u mne se to jedním Smrčkou vyřešit moc dobře nedá...

Jinak tyhle spínaný zdroje obvykle žádný bordely nedělají, takže toho bych se nebál ani při větším množství zdrojů...
Obrázek
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

jedu s pěti krabicema, mam 4 odděleny 9v 500mA spinany DC zdroje a jeden 16AC zdroj pro zkreslovátko. Plošňáky z těch 9v zdrojů sem přidělal do jedne krabice a zapojil do sitě. Nemusim je potom mit zvlašť v zasuvce. Mám MXR noisegate, MXR eq, crybaby, blackstar distx, homemade opamp boost a neregistruju žadnej brum nebo rušení.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

cawte mám 5krabic káždá chce tak 200-300mA a tak sem si před měsícem koupil roland psb-230 eu za asi 800 i s poštovnym je to 9V a 2A nešumí nic je super http://kytary.cz/roland-psb-230eu/HN103219/ typuju že by zvádl tak 9 normálních krabic prostě podle A
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

http://cgi.ebay.com/DC-1-to-4-Power-Cab ... 33500483a2

Může to použít, místo toho Ibanez?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

http://kytary.cz/visual-sound-1-spot-co ... /HN102020/ - máte někdo praktické zkušenosti. Přijde mi to o chup lepší jak Carl Martin Powerjack, ikdyž...

Ale potřebuju skoro výhradně malý jacky... http://lytpedalboards.com/adapters/3-5m ... r-c35.html - nevíte kde se tyhle "přechodky" daj koupit v ČR?
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“