VOX AC4TV

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mirko
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX AC4TV

Příspěvek od mirko »

Môžem sa spýtať ešte či toto kombo pri bicích by bolo počuť? Clean z toho určite nedostanem, ale či to pri vyšších hlasitostiach prehluší. Zatiaľ iba na také nenáročnejšie hranie do začiatku.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mirko přišetři nějaké 2t. a kup si třeba jetou AC15CC1 z bazaru když chceš Voxe, to už je dospělý aparát, AC4TV je prostě cvičítko. Cice dobré cvičítko, ale pořád cvičítko...
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Docela o něm uvažuji ale ještě bych se rád zeptal, zdali má někdo zkušenost s tímto kombem a nějakým konkrétním multiefektem k tomu - čtu že obecně moc nakopávadla nemusí - to zas tak nevadí, spíš mi jde o nějaké ty lehké delaye, takový ten Oldfieldovský distortion, kdy ta kytara jenom zpívá a klouže, ale nechrchlá, příp. jemně nabuzenej zvuk do sol - třeněme typu Pink Floyd. (na metal se vyřádim na Rolandovi) díky :arrow:
Blackwell: Instrumental progressive rock
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Bhu z Crecelu píše:Docela o něm uvažuji ale ještě bych se rád zeptal, zdali má někdo zkušenost s tímto kombem a nějakým konkrétním multiefektem k tomu - čtu že obecně moc nakopávadla nemusí - to zas tak nevadí, spíš mi jde o nějaké ty lehké delaye, takový ten Oldfieldovský distortion, kdy ta kytara jenom zpívá a klouže, ale nechrchlá, příp. jemně nabuzenej zvuk do sol - třeněme typu Pink Floyd. (na metal se vyřádim na Rolandovi) díky :arrow:
M13 od line6 třeba bere parádně, nevim kde jsi se dozvěděl že to nakopávadla nemusí. Znám několik lidí s tím kombem a naopak jsou všichni nadšení jak to efekty bere ;) a delay ? skoro mi přijde že to kombo bylo k delay efektům stvořeno :)

tady máš ukázku s mraky efektama a jak to hraje posud sám

tady třeba s klasikou delayem memory man:

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Talman

Příspěvek od Talman »

Krasna ukazka toho jak nekdo vyklada o necem co poradne nezna ... :lol:
Pupacku tohle je vazne parada ....
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Tak jsem se stal hrdým majitelem Voxe. Docela velikostní rozdíl oproti maličkému Rolandovi :D a po chvilce laborování z toho tahám fakt pěkný zvuk s tím, že brzo by měl přibýt i Tonelab ST. Takže dík všem za tip.

A taky se už konečně přidávám k těm, kteří již pochopili význam potenciometrů na kytaře :D bez nich to fakt nejde :arrow:
Blackwell: Instrumental progressive rock
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bhu z Crecelu píše:A taky se už konečně přidávám k těm, kteří již pochopili význam potenciometrů na kytaře :D bez nich to fakt nejde :arrow:
Vítej :wink:
Talman

Příspěvek od Talman »

Mam tohle kombo na domaci cviceni, bylo mi poradeno, ze mam vymenit lampu 12AX7 za 12AU7. Vysledek, nejak vic fungule knob tone a hlave jsem predtim hral jen na 1/4 W ostatni byly uz moc hlasite, po vymene zas hraji na 4w skoro na max, neni lampa co by byla neco mezi tim ? dik zasvedcenym.
Naposledy upravil(a) Talman dne 22.04.2011 18:16, celkem upraveno 1 x.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Talman píše:Mam tohle kombo na domaci cviceni, bylo mi poradeno, ze mam vymenit lampu 12AX7 za 12AU7. Vysledek, nejak vic fungule knob tone a hlave jsem predtim hral jen na 1/4 W ostatni byly uz moc hlasite, po vymene zas hraji na 1w skoro na max, neni lampa co by byla neco mezi tim ? dik zasvedcenym.
http://thetubestore.com/gainfactor.html
Talman

Příspěvek od Talman »

dost dobre ! takze 12AT7 :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

12AT7 byly takove divne - nejsou totiz stejne v "current capacity" (netusim co to je...) jako treba 12AX7, 5751 nebo 12AY7 a tak se chovaji trochu jinak... No kazdopadne bys v aparatu, kde na tu pozici maji jit puvodne 12AX7, nemel jakoukoli elektronkou z te tabulky nic pokazit - bud to bude hrat blbe a nebo dobre, ale nic by nemelo shoret :D Tak zkousej :wink:

Muj tip jsou buď 5751, ktere budou o malinko tupejsi a tissi nez 12AX7, nebo 12AY7 pro jeste tissi chovani aparatu a jeste vice odlisny zvuk nez s 5751. Pokud ti vyhovovala ta 12AU7 a chceš jen byt trochu hlasitejsi, tak bych spis sel do te 12AY7, 5751 totiz budes mit asi problem u nas sehnat
Talman

Příspěvek od Talman »

jednu jsem nasel http://www.ges.cz/cz/elektronka-12ay7-e ... 02049.html ta druha asi nikde u nas nebude
Talman

Příspěvek od Talman »

Mam u toho komba maly problem. Pri hrani na strunach G,D mi v nekterych polohach v kombu tak zachrcla ... tak jemne, ale vadi mi to, co to muze byt ? Diky
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to dela koncova lampa, pri urcitych frekvencich v ni rezonuji mrizky... pokud to dela hodne, tak vymenit, pokud to dela malo, tak se s tim smirit
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

inak aký je rozdiel medzi kombom a hlavou? Môže tá hlava hrať lepšie? Na kytarách je teraz pekná zľava na hlavu. Do hlavy s boxom sa mi nechce veľmi investovať keby som s tým mal hrať iba doma. Ten reprobox by asi nevedel prehlušiť bicie keby mi stačil nejaký crunch :?: . Tak neviem, oplatilo by sa mi to?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mezi hlavou a kombem není žándý rozdíl, pokud jde o zvuk. Jen hlava ti nabízí možnost vybrat si reprobox dle své volby.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A plné obě ruce při přenášení.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:A plné obě ruce při přenášení.
Pokud mluvíme o tomhle malém kombíčku, tak ano. Mojí mesu v jedné ruce tahám opravdu nerad :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Taky o AC4TV přemýšlím. Potřebuju kombíčko na domácí "žvýkání", případně i do zkušebny. Pořád mi nadávají na mého Fendera Blues Juniora, že prý to moc "hulim":)

Líbí se mi velikost a možnost přepnutí výkonu.

Jak si stojí třeba proti Blackstaru 1w nebo 5w/Fender Greta? Porovnávali jste někdo?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Proti Blackastaru minimmálně u mě jasně vede... Zvuk mi přišel barevnější, lampovější a víc mě bavil. Gretu bohužel neznám.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“