VOX AC4TV

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Severin 852

VOX AC4TV

Příspěvek od Severin 852 »

Čaute, máte někdo zkušenosti s tímhle kombem? Jak je na tom zvukově v porovnání s ostatními, v této kategorii malých komb? Díky za odpovědi
S pozdravem Mira
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX AC4TV

Příspěvek od simonwalker »

Severin 852 píše:Čaute, máte někdo zkušenosti s tímhle kombem? Jak je na tom zvukově v porovnání s ostatními, v této kategorii malých komb? Díky za odpovědi
S pozdravem Mira
Toto kombo je super, akorat zalezi co s tim chces hrat. :) Ale fakt muzu doporucit.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Severin 852

No líbí se mě spíš crunch žádné brutální zkreslení nehledám. Mám radši hlubší hutnější zvuk, žádnou uječenou pilu. :)
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Severin 852 píše:No líbí se mě spíš crunch žádné brutální zkreslení nehledám. Mám radši hlubší hutnější zvuk, žádnou uječenou pilu. :)
To ma ten AC4TV, ale kresli docela brzo takze necekej ze s toho bude moc clean.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Severin 852

Díky za odpovědi, ještě bych se rád zeptal na kombo CRATE V16 Palomino edition. Jak na to koukám má 15W a je ještě o 200 stovky levnější než ten VOX :D .Co si o něm myslíte, je to spíš uječená pila nebo brumla :twisted: ?
PS: Youtube mám okoukané několikrát, ale ty nahrávky nejsou v moc dobré kvalitě (však to znáte)
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Severin 852 píše:Díky za odpovědi, ještě bych se rád zeptal na kombo CRATE V16 Palomino edition. Jak na to koukám má 15W a je ještě o 200 stovky levnější než ten VOX :D .Co si o něm myslíte, je to spíš uječená pila nebo brumla :twisted: ?
PS: Youtube mám okoukané několikrát, ale ty nahrávky nejsou v moc dobré kvalitě (však to znáte)
Tak ten V16 pila moc neni, ale zalezi na co to mate, a co s tim chcete hrat. Zvuk Voxe a zvuk Crata je uplne neco jineho.
Severin 852

No jak jsem zmínil nejde mě o brutální zkreslení a rád bych zahrál i čistý clean. A když ten VOX nakresluje brzo tak jsem uvažoval o něčem silnějším. Jo a zakládáme skupinu takže bych to asi používal i do zkušebny popřípadě i později na menší akce.
Díky za předchozí reakce. :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a co crate v18?treba ta dvoureprakova verze..
Severin 852

No to by asi taky nebylo špatné ale mě je jaksi sympatičtější ta V16 i podle youtube ta V18 je právě pila co spíš nechci. Mohl bys je trošku srovnat?
Naposledy upravil(a) Severin 852 dne 3.07.2009 0:03, celkem upraveno 2 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

V18 neni pila ani nahodou...hral sem na to dvoureprakove nedavno v shope a bez krabicky ztoho lezl maximalne(gain uplne vpravo) takovy hardrockovy zvuk...ovsem s krabkou uz to pilka byla...ale samo o sobe je to fakt na ten crunch jak delane
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ach jo, k tomu AC4TV - on brzo nakreslovat nemusí. Ono to má přepínač výkonu 0,25 / 1 / 4W, samozřejmě že na tom 0,25W to začne kreslit fakt brzo, ale při nastavení na 4W tam je docela dost prostoru.

Zvukově to kombo je nádherný, na čistej zvuk super, když to začne tavit, tak taky hraje nádherně. V kategorii malých komb je pro mě momentálně na 1. místě - jediného konkurenta co do kvality zvuku bych viděl v Blackstar HT-5 Combo, ale to je u nás docela problematicky sehnatelné (nicméně HT-5 Stack hraje moc dobře).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
RickX

Příspěvek od RickX »

Crate je sice levnější, ale u nás už ho nový neseženeš, musiccenter ho nemá, ikdyž jejich stránky hlásají opak a dodavatel už sem prý žádné nepřiveze. Každopádně Palomino je zvukově blíže kombům typu Fender Blues Junior.

VOX AC4TV vlastním a pro rokenrolovou část mé hudební osobnosti je to dokonalá věc, krásně se jeho zvuk pročišťuje poťákama na hlasitost a i na 0,25W dokáže doma udělat docela rachot.
Severin 852

RickX píše:VOX AC4TV vlastním a pro rokenrolovou část mé hudební osobnosti je to dokonalá věc, krásně se jeho zvuk pročišťuje poťákama na hlasitost a i na 0,25W dokáže doma udělat docela rachot.
Prosím tě chtěl bych se tě zeptat ten poťák tone funguje jako tónová clona nebo jako úroveň zkreslení? Třeba u fender pro junior je to jasné tam je master pro celkovou hlasitos a level pro úroveň zkreslení. Jak je to stím Voxem?
Díky Všem za reakce.
Mira :)
RickX

Příspěvek od RickX »

Kombo nemá samostatné ovládání úrovně zkreslení, k tomu je de facto knob Volume - čím víc ho zesílíš, tím víc bude zkreslovat :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tone tam funguje podobne jako tone u kytary... je to takova nahrada za ovladac vysky, stredy, basy... proste to akorat utne vysky, takze vic vylezou stredy. pro junior to ma taky takhle. gain se zvysuje hlasitosti... cim hlasitej hraje, tim vic kresli. proto tam je ten attenuator - aby si to clovek nastavil treba na toho ctvrt watu a pak to mohl vice zesilit - cili to kresli pri mensi hlasitosti nez treba pri tech 4 w.

jinak to kombo nezacina kreslit az tak brzo, na domaci hrani je cisteho zvuku naprosty dostatek, spise az moc, ale v kapele kde jsou bici teda s cistym zvukem vubec nepocitejte
Severin 852

Aha, já sem si to spletl s blues junior ten má master a volume. Jo a k tomu pro junioru a blues junioru bych měl ještě teoretický dotaz: Když jsem se díval na youtube na officiální klipy těchto komb tak když chlápek vytavil pro juniora na plno tak to hrálo stejně nahlas jako když dal u blues juniora poťák volume naplno a master tak na 2. Je možné že ten blues junior je o tolik hlasitější když sou to vlastně oba 15W?
Mira :)
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Nechci zakládat nové téma aproto se chci zeptat na (pro někoho možná stupidní) dotaz ohledně toho komba vox ac4...viděl jsem, že je možné ke kombu ac4 připojit externí reprobox..

Ptám se, jestli, když ke kombu bude připojem externí box, tak jestli bude hrát aj kombo a aj box???jako že zvuk pujde z komba a aj z xterního repra??
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mělo by hrát oboje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja si myslim, ze se interni repro odpoji... taky by to bylo nesmyslne, aby hraly obe, protoze vystup je 16 ohm a na kombu neni zadny prepinac na ohmaz, cili kdyby se pripojil dalsi reprak a hral by i interni, tak by byla zatez zcela jiste jina - obycejne je to udelane paralelne, takze by byla 8 ohmu... a to by se muselo samo na tuhle hodnotu prepnout... cili podle me bude hrat po pripojeni dalsiho repraku jen ten pripojeny reprak.. jinak AC4TV mam, ale uz jsem jej mesic nevidel a jeste chvilu neuvidim :D
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Takže de-facto kombo s externím boxem bylo stejné jako kdybych měl hlavu s boxem...??

Tak proč se vlastně dělá kombo s výstupem na externí box?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“