Ne.vorech6 píše: to ho hraješ jako takhle ?
3
0
0
0
2
x
3
0
0
0
x
3
Ne.vorech6 píše: to ho hraješ jako takhle ?
3
0
0
0
2
x
No já mám zafixovaný cigánský G, že se hraje palcem. Jinak samozřejmě z toho "mojeho" se dá hrát:vorech6 píše:jo vlastně na cikánský géčko
Kód: Vybrat vše
3 3 3
0 1 1
0 0 2
0 2 0
x x x
3 3 3
hrani-na-kytaru-tabulatury/maly-dotaz-o ... t9944.htmlvorech6 píše:tj to by chtělo samostatný téma jak se dá hrát g dur.
Souhlas - prostě platí, že čím více způsobů, jak zahrát jednu věc, ovládáš, tím lépe pro tebe.Jester píše:Jenom doplním - i 2 prsty.Nero píše:Znovu říkám - optimální je umět všechno, pokud je více způsobů, tak umět co nejvíce z nich. G držené 4 prsty sice skvěle zní, ale v jistých věcech zase může omezovat. Proto je nejlepší umět ho chytit 3 i 4 prsty.Anžto pak zůstává ukazovák a prostředník volný a jdou s nimi dělat divy.
Kód: Vybrat vše
-10---5---2-
-10---7---3-
-11---7---2-
-12---7---0-
-12---5---0-
-10---5---0-
No to teda uz spis ten treti hmat...tam se tlumi Ecko, pripadne i AckoNero píše:Uč se to jak chceš, je to úplně ukradený. Když to budeš dělat postupně, tak v tom aspon nebudeš mít bordel.
Jinak akorát ten druhý hmat je trochu nepřesný - takhle bys tam měl bas na A tónu, což nemusí být zrovna super. Proto se u A barré tlusté E jen tlumí, nemačká.
Sakra, ten už jsem ani nekontroloval - mě vůbec nenapadlo, že by D v nulté poloze hrál někdo přes všech 6 strun. Samozřejmě, tlumit E i A struny......EDGE... píše:No to teda uz spis ten treti hmat...tam se tlumi Ecko, pripadne i AckoNero píše:Uč se to jak chceš, je to úplně ukradený. Když to budeš dělat postupně, tak v tom aspon nebudeš mít bordel.
Jinak akorát ten druhý hmat je trochu nepřesný - takhle bys tam měl bas na A tónu, což nemusí být zrovna super. Proto se u A barré tlusté E jen tlumí, nemačká.
Zahraje amoll v barré a je to... Ono je ukradené, jak se to učí. Hlavně a't se nakonec naučí oboje.McKozias píše:moleek: ja si byt tebou zafixuju soucasne i hmat od A, ptz hrat takovy Hdur hned po cojavim Amoll musi byt radost prechytavat:D
Nauč se Fdur, Fmoll, Bdur, Bmoll a pak už to jen chce vědět, kde je na hmatníku jaký tón, aby ty hmaty mohl posunout do patřičné polohy. A až budeš umět tohle, můžeš si odvozovat další varianty těch akordů.H-anka píše:prosím nemáte někdo návod jak odvozovat baré akordy? v baré zatím umím jen F, H, B a Gmi