marshall valvestate 8080 vs lampa
Pravidla fóra
Re: marshall valvestate 8080 vs lampa
a stacila by mi ta ht5 později i dos skusebny s bicíma?
S dobrým boxem ano, ale zapomeň na čistý zvuk a snadno ukočírovatelné zkreslení z preampu. Když pak výrazně kreslíš koncem, chová se to jinak a taky to hodně jinak hraje.
Já s tím dosud ve zkušebně hrál, ale že bych to doporučoval, to ne.
/Někdo to řeší tak, že má ve zkušebně silnější koncák a box a na zkoušky s sebou tahá jen hlavu, která je lehká/.
Já s tím dosud ve zkušebně hrál, ale že bych to doporučoval, to ne.
/Někdo to řeší tak, že má ve zkušebně silnější koncák a box a na zkoušky s sebou tahá jen hlavu, která je lehká/.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
ale ja bych prave raci kombo protoze kdyz koupim hlavu tak pod ní nemam co dát
Obávám se, že jestli chceš pravý lampový Marshall sound do zkušebny, budeš muset ještě trochu přišetřit. Ty Blackstary velmi podobný zvuk svedou, ale jestli zní úplně stejně si netroufnu odhadovat, protože jsem nikdy Marshalla neměl. A moc levné taky nejsou. Ale do garáže sólo je to podle mě naprosto ideální, protože tomu budeš moct dát trošku prostoru a přitom to nebude potřeba tavit.
Až přijde kapela, tak to s ním zkusíš a časem ho kdyžtak můžeš vyměnit za něco silnějšího. Proděláš na tom cca. dva tisíce.
Až přijde kapela, tak to s ním zkusíš a časem ho kdyžtak můžeš vyměnit za něco silnějšího. Proděláš na tom cca. dva tisíce.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
tak to klidne obetuju stejne ted minimalne rok nebudu mit na kapelu moc cas budu mit co delal abych se udrzel na skole a o vikendech budu vydelavat na kombo
a k tomu kombu se da taky připojit ještě repro ne?
Dá.
a jeste me zajímá kolik to má kanálů (na kytarách.cz je napsáno clean/overdrive takze asi 2) a jestli to ma vstup na footswich?
Kanály jsou dva, footswitch je v ceně.
Nebrat ! Přišlo mi to spíš jak tranzistor s lampama pro parádu, ber starýho valvestate , je levnej na udržbu , neserou se a hlavně ho vždycky zas bezproblému prodáš dál.syneda píše:a co tohle kdyby se mi ho podařilo sehnat na bazaru http://www.music-city.cz/marshall-ma50c-9064.html
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
a co z toho vs dostanu vsechno za zvuky? dostanu z toho třeba Led Zeppelin nebo AC/DC? nebo aspon neco podobnýho je mi jasny ze to samy z toho urcite nedostnu 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle z toho dostaneš bez problémů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak kdybych koupil toho vs tak mi zbydou jeste 3k tak jsem myslel ze bych za to koupil snimace na jolanu na bazaru jsem nasel seymour duncan sh2 + sh2 za 3k jak hrajou?
- Nero
- Rádce
SH2 + SH2? Není to spíš SH4 + SH2? Takovouhle kombinaci bych za 3k rozhodně doporučil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jojo sh4+sh2 sorry preklepNero píše:SH2 + SH2? Není to spíš SH4 + SH2? Takovouhle kombinaci bych za 3k rozhodně doporučil.
- Nero
- Rádce
V tom případě za ty prachy po tom bez obav skoč. 
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Vidis, me se celkem libil. VHT taky, ale byl mezi zkousenim obou celkem velky casovy rozdil, takze ani moc nevim, co vic..Nero píše:Hrál jsem na to, a podle mě ne. Ten zvuk sice není špatný, ale chybí tomu takové to "ono". Prostě nezaujme.
S podobnou koncepcí bych doporučil spíš Vox AC4TV nebo VHT Classic 6.
- Nero
- Rádce
Já na Class 5 a VHT Classic 6 hrál face-to-face. VHT Marshalla jasně převálcovalo 
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím, budu si pořizovata Marshall Valveste 8080. Chtěl jsem se zeptat, jaký footswitch k tomu půjde? Prodejce mi ho k tomu nedá a na kytarách mají pár Marshall footswitchů a nenašel jsem tam žádný kompatibilní s tímto kombem.
Je to moje první kombo, dosud jsem hrál na jiný aparát, tak se nedivte, že se ptám na takovou (pro většinu) triviální věc
Je to moje první kombo, dosud jsem hrál na jiný aparát, tak se nedivte, že se ptám na takovou (pro většinu) triviální věc
Zdar, sice nevím co máš na mysli tím, že jsi nenašel žádný kompatibilní s Valvestate 8080, doufám, že nehledáš nějaký footswitch, kde by bylo uvedeno "pro Valvestate 8080"
. Pro Tvé kombo vyhoví jakýkoliv FS (ne jen Marshall), který má dva přepínače, které Ti budou spínat Boost a Reverb - např. tento: http://www.sweetwater.com/store/detail/PEDL-91003
nebo jakýkoliv jiný; nenech se mást nápisy u přepínačů. U každého komba (zesilovače) přepínají něco jiného.
To je však dáno zapojením v kombu - u Tebe to bude: Tip - boost, Ring - Reverb. Snad jsem to napsal pochopitelně
.
nebo jakýkoliv jiný; nenech se mást nápisy u přepínačů. U každého komba (zesilovače) přepínají něco jiného.
To je však dáno zapojením v kombu - u Tebe to bude: Tip - boost, Ring - Reverb. Snad jsem to napsal pochopitelně
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Probůh proč???backjarda píše:Zdravím, budu si pořizovata Marshall Valveste 8080.