marshall valvestate 8080 vs lampa

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
syneda
Kontaktovat uživatele:

marshall valvestate 8080 vs lampa

Příspěvek od syneda »

Čau, chci se Vás zeptat jestli je lepší koupit si Marshalla Valvestate 8080 nebo nejakou malou lampu v podobny cenový kategorii. Zatim hraju jenom doma a zda se mi ze ta 80ka je na doma trochu moc, ale nadruhou stranu az budu hrat v nejaky kapele tak se bude hodit takze fakt nevim :( takže bych byl fakt rád kdyby jste mi někdo poradil
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: marshall valvestate 8080 vs lampa

Příspěvek od Bummer »

Záleží na tom, co hraješ. Navíc - ony ty lampičky taky moc potichu nehrají, pokud nejsou vybavené přepínáním výkonu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pokud nebydlíš na hradě, asi se z 80W po* (teda pokud to budeš chtít "ohulit" do takový míry, aby to začalo hrát)
Já bych radši nějakou menší lampu, nebo možná klidně modelingovej zesík... a až budeš někde hrát, tak to prostě střelíš a koupíš ten VS, nebo už budeš mít něco přišetříno a koupíš něco lepšího ;)
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

přemejšlel jsem o http://kytary.cz/blackheart-bh5-112/HN098372/ nebo ještě přišetřit a koupit tohle http://kytary.cz/blackheart-bh15-112/HN098143/ , hraju tak nějak všechno a na tomhle se mi líbí ten zvuk takovej old school :D a kdybych chtěl něco tvrdšího tak to můžu dokrmit krabičkou ne? (mam digitech hot head)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Inu takhle... Toho 5W prcka nikdy nenakopneš tak, aby ti z toho lezl metal. Nemá preamp gain a vyšší zkreslení tedy stejně půjde z velké části z krabičky. Muselo by se to vyzkoušet. On ten Hot Head taky není tak úplně nakopávadlo.

Ten 15W už preamp gain má a metla by s ním šla po nakopnutí podstatně lépe.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sadam.S píše:Pokud nebydlíš na hradě, asi se z 80W po* (teda pokud to budeš chtít "ohulit" do takový míry, aby to začalo hrát)
Já bych radši nějakou menší lampu, nebo možná klidně modelingovej zesík... a až budeš někde hrát, tak to prostě střelíš a koupíš ten VS, nebo už budeš mít něco přišetříno a koupíš něco lepšího ;)
Trandáky si nikterak "hulit" nemusí. Hrají stejně i při nízké hlasitosti, záleží jen na skokovosti volume potu. A vzhledem k tomu, že VS je hybrid s trand koncem, tak je to to samé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, musí se to zesílit minimálně po hlasitost rozehrání repráku ;)
Ale je fakt, že ta bude stejná u 100W a 10W (za předpokladu stejnýho repra)
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak abych Vam rek pravdu stejne vim prd co je teda pro me lepsi :D
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

byl bych schopnej do toho vrazit tak +/- 10000
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Sadam.S píše:No, musí se to zesílit minimálně po hlasitost rozehrání repráku ;)
Ale je fakt, že ta bude stejná u 100W a 10W (za předpokladu stejnýho repra)
A k čemu je mu doma "rozehrání repráku"? Samozřejmě že to má jiný zvuk když začne reprák zkreslovat, ale doma je to na h***o. Doma je potřeba něco na čem uslyšíš jestli to hraješ dobře, nic víc od toho není potřeba.
Richard

Příspěvek od Richard »

po dnešku bych neváhal
http://kytary.cz/vht-the-classic-6/HN107983/
Mě to nadchlo :wink: a eště ti zbyde :D
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zkus treba tohle
http://www.music-city.cz/jet-city-jca21 ... -9598.html

stoji to pod 10, ma to efektovou smycku, reverb, 12" repro a hraje to moc pekne, viz tady video jak znit jako Satriani pod klacek...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

woro90-1 píše:Doma je potřeba něco na čem uslyšíš jestli to hraješ dobře, nic víc od toho není potřeba.
Jedním slovem: Blbost!
Tohle platí, pokud hraješ v kapele a máš šanci někde to ohulit a užít si ty koule. Ale pokud si hraješ jen doma a jen pro sebe, potřebuješ zvuk takovej, aby sis moh tu hru vychutnat, ne takovej, kterej "se dá vydržet". :idea:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pokud máš aparát pouze na doma, nemá cenu investovat takové peníze. Šel bych cestou malinkého 15W tranzistorového kombíčka, které ti na doma bohatě stačí a ušetřené peníze střádat a až budeš mít zkušebnu a kapelu. Tady ty demagogie o vytavených koncích atd. doma v pokojíku, no chtěl bych mít takového souseda, který svoje “umění“ potřebuje prezentovat pro celou ulici. :| Jak psal Woro, při cvičení stačí když se slyšíš a kvalita současných mini aparátů je na takové urovni, že si zvuk najde opravdu každý. Doma mi stojí rectifier, ale nemám sebemenší důvod ho zapínat, když mi stačí PC repro nebo malinký rage128...
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

ja na to nebudu hrat jenom doma v pokojiku budu hrat u nas v garazi tam to muzu poradne ohulit mam to tam odzvuceny :D a obcas si mozna zahraju s kapelou znamych zadnej malinkej trand nechci
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To je rozporuplné téma...

Struny si taky kupuješ jednou za měsíc až dva kvůli zvuku a ne jednou za půl roku proto, aby tě neřezaly.

Hrát přes něco, čeho zvuk mě neuspokojuje, považuju za obyčejnou otročinu, na kterou už člověk prostě musí mít nervy. Pro mě by to bylo něco jako cvičit sóla bez reverbu. Sólovat neumím a reverb je berlička, která dělá i nepovedené pokusy snesitelnějšími pro uši mé i uši ostatních. Chyby slyším, ale ne tak, aby se mi otevírala kudla v kapse.

Je to stejná blbost, jako říct, že cvičit na sucho je lepší, protože nemáš zkreslení, co by maskovalo chyby. Naopak. Určitá míra zkreslení (na kvalitním aparátu) umožňuje slyšet všechno a tedy i to, co by jinak slyšet nebylo.
Pokud jde o dynamiku úhozu, tak je taky lepší cvičit s využitím aparátu (bez zkreslení) a to aparátu, který dokáže tu dynamiku zvýraznit (a troufnu si říct, že to leckteré prdítko nesvede). Jak jsem dneska zjistil, dost pomůže tvrdé trsátko.

Hrát na kytaru mě prostě musí bavit a to pokud možno od začátku. Nedá se to brát tak, že možná budu za pár let umět s trochou štěstí tolik, aby se to dalo poslouchat i na tom aparátu za pár stovek, co mám od začátku. To si vážně můžu pořídit nějaký set od Staggu a říct si, že na domácí cvičení mi to stačí.

Uzavřel bych to asi tak, že na doma je IMHO důležitější mít kvalitní aparát než do zkušebny a na koncerty, protože doma jde o to se to kvalitně naučit (a přitom tak, aby mě to bavilo), zatímco jinde jde spíš o dobrý výsledek. Publikum nebude zajímat, jestli to zní tak dobře, protože to umím nebo tak dobře, protože můj aparát dokáže schovat spousty chyb (leda, že by přišlo studovat mojí techniku :roll: ).

A teď do mě!

Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

tohle není na +1, ale na +10
S tím, že si troufnu tvrdit, že laik nepozná rozdíl mezi tím valvestatem a vytavenou JCM800, protože prostě to, jak to bude znít, bude považovat za to, jak to MÁ znít ;)
Samozřejmě, možná v rocku/metalu je o něco víc "znalých" lidí, ale... stejně většinou pořádnej apec kupuješ jen pro svůj pocit, ne pro publikum - to nekecej ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dobře, jsem divný, mně stačí takový aparát aby s ním bylo možné vyjádřit co mám na srdci, a detaily jako zkreslení repráků jsou mi srdečně u řiti. Na doma nějaký co je mi zvukem sympatický a hlavně neřve. Menší citlivé repro, aby hrálo i při malé hlasitosti čistě. A když jeden aparát do zkušebny a na doma, tak takový, který umí neřvat, jinak je to jedno, protože člověk, který jde touto cestou, se soustředí spíš na projev v kapele a domácí hraní je opravdu spíš jen cvičení, aby to s bandou mohl pořádně rozbalit. Samozřejmě že jako pokojový a kolejní hráč zastávám dva aparáty, jeden na cvičení a jeden na hlasité hraní, ale když nejsou peníze, jeden VS do zkušebny i domů je rozhodně dobrá volba.
Sadam.S píše:považovat za to, jak to MÁ znít ;)
A jak MÁ znít?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Bummer ma pravdu kdyz se naucim song doma na malym 10W Marshalku tak potom ve zkusebne to jeste da se rict doucuju protoze nektere chyby doma neslysim tak jako na velkym aparatu, bral bych nejakou malou lampicku 12repro a kreslitko.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Naprostý souhlas s Bummerem. Já například hraju jen doma a taky je to v paneláku. To se mám celej život otročit nějakym 15W tranzistorem? Hrajem pro to, aby nás to bavilo a aby jsme si užili i dobrý a kvalitní zvuk ze kterýho budem mít radost.

Jsou i lampové aparáty které hrajou i potichu (nevytavené) doma naprosto úžasně a tranzistor se tomu nevyrovná. Například Orange Dual terror na který jsem doma dost nahrál a zvuk mě opravdu bavil a to jsem nerušil moc ani vedlejší pokoj, natož pak sousedy. Většinou spíše Vintage aparáty se potřebují více vytavit, ale také mohou hrát pěkně i potichu, - viz Bugera V5 nebo George Dennis The Blue, Vox AC 15 se kterými mám zkušenost . nevýhodou u vintage ampů je že se bez vytavení nedostanete do crunche. Proto bych to na doma jako jediné asi nevolil - pokud nehrajete jen na čistý zvuk.

než abych koupil za 3000,- tranďák na doma a za 15tis lampu na hraní venku, radši najdu něco na obojí. Měl jsem doma i Engl thunder a v pohodě jsem na hlasitost 1 hrál a byla to pohoda a nesovnatelné s tranďáky.Když se to vytaví tak je to samozřejmě větší mazec a zvuk lepší, ale já v tom mám jasno.Chci si užít kvalitní zvuk i doma a né doma tajně toužit po zvuku který mám třeba ve zkušebně. Obzvlášť když spousta z nás toho doma nahraje nejvíce.

Abych se aspoň trochu držel topicu - na bazaru je kombo rockwell za 8tis které dobře upotřebíš, pak jsou tam celolampové marshally DSL 401 kolem 11tis a několik dalších. Je to slušné jak na doma, tak do zkušebny, tak na živé hraní pokud nejsi už takřka profík zvukový guru.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“