Čím nakopnout lampu?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
jesse
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím nakopnout lampu?

Příspěvek od jesse »

predem se omlovam, esi to sem nepatri, ale nechcel sem zakladat zbytecne dalsi topic...
na kytaru nehraju moc dloho, ale snazim se tvorit, tak hledam zvuk, co by me sedl.. neco jako spinavejsi rock s lehkym nadechem popu a lehkost punku:)
mam Cort M600 a Crate V18-212, to ma vlastne jeden kanal, takze bych chcel neco pro prepinani z cistyho na zkresleni.. jak sem se dival na foru, tak asi ten obyc. Boss DS1.. mate nekdo zkusenosti ve spojeni s CrateV18?
a taky me zaujalo hrani si ze zvukem (videl sem to jenom na youtube) skrz Tech21 SansAmp classic.. dival sem se po tem na netu, a je tam vic verzi, jako liverpool, britain, california... ale zaujal me ten classic, teda esi se to este vyrabi... procital sem si forum, ale proste by me zajimalo spojeni prave teho komba s uvedenyma efektama a co se od teho Tech21 da cekat :)
snad se v tem vyznate, pisu jak prase :)
dik za odpovedi
come on over - do a twist!

Cort M600LH, Crate V18-212
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mel jsem v18-212 s tech21 california...nevim co za zvuk ztoho chces vytahnout, ale metal ztoho i stoudle krabkou leze blbe..ale jine zvuky, takove lehke nakopnuti znely super :)

ale jako nakopavadlo je myslim skoda kupovat tech21 za ty 4k nebo kolik, to uz bych radsi dal za lampoveho blackstara, treba todle http://kytary.cz/blackstar-elektronkovy ... /HN098045/

myslim ze stimdle ztoho ten punk rock pop poleze dobre :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak chceš nakopnout, nebo zkreslovat? Na nakopnutí spíš hledej overdrivy (tedy třeba Boss SD), ne distortiony, jako je DS...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

BTW: Vi nekdo jakej je rozdil mezi MXR GT-OD a MXR Custom Shop GT-OD ?
Lachim

Příspěvek od Lachim »

v ceně?
Ne vážně. Asi v tom CUSTOM budou "vintage" součástky. Jestli to bude znát ve zvuku......
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

Nero píše:Tak chceš nakopnout, nebo zkreslovat? Na nakopnutí spíš hledej overdrivy (tedy třeba Boss SD), ne distortiony, jako je DS...
ja sem to myslel na zkresleni... co si mam predstavit pod "nakopnutim"? :)

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zesílení signálu jdoucího z tvé kytary tak, že sám od sebe dohání preamp zesilovače blíž k limitaci/do limitace. Tj. pokud bys nakopl čistý kanál, měl bys z něj lehce až středně zkreslený.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

aha, dik :) tak to me de spis o vyrazny zkresleni... ten tech21 SansAmp, esi se nepletu, ma simulovat jine typ komba, nez mas zrovna k dispozici?

http://www.kurtsequipment.com/pictures/sansampset.jpg

tady je jedna ukazka nastaveni...

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

sansamp je simulace, dobra simulace, ale podle me si stimdle kombem az tka nesedne
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Lachim píše:v ceně?
Ne vážně. Asi v tom CUSTOM budou "vintage" součástky. Jestli to bude znát ve zvuku......
Uhu, tak si to asi pujcim do zkusebny at vim na cem jsem.
sebous

Příspěvek od sebous »

Zdravím, mám trochu dilema.
Mám kombo Crate V18 viz podpis a řeším čím budu kreslit. Momentálně mám 2 zvuky, jeden na pomezí mezi čistým když začíná lehce nakreslovat a pak mám EHX nanoMuff, kterým ale nejsem schopnej dosáhnout hezkýho zvuku když bych hrál kila, pouze když hraju nějaký solo nebo tak.
Chtěl bych mít zvuky 3- čistý, lehce zkreslený (tubescreamer) a zkreslený (ale takový abych mohl i zahrát kila).
Na ten zkreslený zvuk by se mi nejvíc zamlouval Proco RAT, ale mám problém že se bojím abych s tím Ratem neměl stejnej problém jako s tím muffem :( Hlavně někde na internetu jsem narazil na jeden příspěvek, kde se někdo vyjadřuje že si jeho crate V18 nerozumím s Ratem.
Kdyby mi někdo mohl jakkoli poradit bylo by to bezva, bohužel nemám možnost si rata půjčit :/ Kdyby byl někdo z Brna a mohl by mi ho zapůjčit na vyzkoušení byl bych taky moc rád.
Díky za jakoukoli radu. Hezké vánoce :D
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

kamrad ted řešil problem čim nakopnout 2 naboostovanej kanal na marshalu a poslal mě odkaz na tohle
http://www.music-city.cz/dunlop-way-hug ... -3227.html

pokud budeš brat zkreslenej pře TS9ku a pak bys tam lupnul tohle na solo jako boost mohlo by to fungovat

popřípadě bych vyzkoušel signature zkresleni od Satriani ICe9 nebo Satchurator oba mají vpodstatě 2 mody zkreslení ale samostatně ne k té TS9ce
Už nehraju, pouze poslouchám ...
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Oni už fakt neví jak nazvat ty krabičky. Angry Troll... :D
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
sebous

Příspěvek od sebous »

Já bych právě chtěl 2 krabky zvlášť, fakt ujíždím na zvuku Rata. Co fulltone OCD nemáte někdo zkušenost?
Jde o to že to nechci jen na solo ale spíš na takové zkreslené pasáže :)
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ono zalezi jake doprovody mylsis. Rock, metal, blues..... pozadavky na projev i miru zkresleni se lisi.
Obvykle byva pro doprovod vs solo problem v basech. Na solo je jich treba dost aby to nebylo tenke, na ropovod min aby to nehuhlalo. Moznosti jsou desitky a zrejme nezbyva nic jineho nez zkouset....

zajimava moznost je ted na bazaru, hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=666659
mel jsem a muzu doporucit, ma hlavne potak pre-bass kterym jde upravit prave mnozstvi basu (do zkresleni, nez az po) coz je pro citelnost napr. doprovodu zasadni prvek. Nebo ted ty nove efekty Razzor na kytarach.cz to je relativne bezbolestna cesta jak zjistit co mi vlastne vyhovuje a nebranil bych se ani Behringeru, protoze kdyz pominu mechanicke provedeni, tak drivy hrajou prekvapive dobre a nebo u Danelectra se da narazit na vynikajici pomer cena/vykon.
http://instrumento.cz/clanky-clanek-187 ... ejne-.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
sebous

Příspěvek od sebous »

Jo koukám právě na tohle http://kytary.cz/razzor-hellraider/HN120516/
Stylově hraju něco co by se třeba mohlo blížit Radiohead (zvukvově). Hraju přes singl většinu času, mám strach že nemám toho rata jak předem vyzkoušet.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

jen bych chtel rict, kdyz tu nekdo uvadi, ze nema potrebu jit s gainem dal - tak to nakopnuti v soudobem "metalu" je trochu o necem jinem. nejde o pridani gainu ale spis o to, aby se zpevnil ton a - ono se na to i lip hraje. to si muzete vsimnout i u toho englunda, TSko je celkem zasadni zalezitost u vice podladenych kytar na lampacich. ty maji totiz tendenci znit trochu rozplizle, coz akt "nakopnuti" docela efektivne a prijemne resi.
a co se tyce toho ekvalizeru do V, je to skutecne uplne jedno. pokud prolezes kapelou a zni to a funguje jak ma, tak je jedno jestli mas ekvalizer do V nebo do X nebo treba do kosoctverce s uhloprickou.
sebous

Příspěvek od sebous »

nema tady jeste nekdo zkusenost s Ratem? Chci s nim hrat do pomerne cisteho zvuku toho meho komba. Diky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rat tu byl jednu dobu hodně oblíbený, najdi si nějaký thread, který se věnuje přímo jemu. Jistě jich tu pár bude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na Rata se singlama hrava kinx, ja hraju na humbuckery pres ZZ Box (uberRat klon Bixonic Expandora)
http://hyenik.rajce.idnes.cz/Pedalboard ... lboard.jpg
Ale co cekas za zkusenosti? Jestli jde na neho hrat takhle?
Jo jde :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“