Čím nakopnout lampu?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Vojc29

Čím nakopnout lampu?

Příspěvek od Vojc29 »

Pánové chtělo bych se zeptat ? Mám bugeru 333XL v pohoděluxusní zvuk ale chtěl bych ještě o malinko více gainu tak sem přemýšlel že bych ji nakopl nějakým drivem ještě! Ale jde mi o to že je to 3-kanál a používám i clean a chci aby to zkreslení s té krabičky nelezlo i na ten čistý kanál pokud to nějak jde udělat pokud ano tak jak děkuji za rady ! Vím že se dá vypnout pedál ale při představě že v půlce songu z ničeho nic sešlapnout footswitch na clean a ještě vypnout krabičku je docela kompliakce tomu bych se chtěl vyvavrovat tedy jak?
:D
Bugera 333XL,Kustom Quad 412A 4x12" G12T Celestion,Westone Pantera tuned "A",strings D addario 12, WAH WAH Jim DUnlop,multiefekt boss
Sadam.S

Re: Čím nakopnout lampu?

Příspěvek od Sadam.S »

Zkus zvednout snímače ke strunám, nebo koupit silnější... nebo nějakej booster (záleží, co je pro tebe "malinko více" - jestli z rockovýho udělat metalový dělo, nebo jen takový to "ještě kousek, ať to dostane tu šťávu!")
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Cože? Peavey 333XL málo gainu? :o :shock:
Já ti nevím, ale příliš moc gainu taky není dobrá věc.

Jak už bylo psáno, tak zvednout snímače, nebo přikoupit nějaký OD, což by ti vadilo. Možná bys využil i ekvalizér v krabičce, abys více upravil zvuk. EQ bys nechal zaplý po celou dobu písničky.
Ale myslím, že tvrdší zvuk uděláš, když si lépe nastavíš aparát.

Jinak čím výš dáš snímače, tím silnější signál ti z kytary poleze a tudíž tím víc to bude kreslit, i na čistým kanálu.
Vojc29

Příspěvek od Vojc29 »

Jo díky kluci a prejde je to bugera a nee peavey jako ma to gain ale jak říkám chybí mi tam ještě krapet te š'tavy ty snímače mužu vyzkoušet zajmavá rada díky! JA LADIM DOLE HRAJI NU METAL TYPU COCOTE MINUTE TAK NĚJAK TEN GAIN UŽIJU
Bugera 333XL,Kustom Quad 412A 4x12" G12T Celestion,Westone Pantera tuned "A",strings D addario 12, WAH WAH Jim DUnlop,multiefekt boss
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ladis dole jo? :lol:
To ja ne, ja vzdycky kdyz chci naladit tak pekne po schodech nahoru na horu ;)

EDIT: Ja jsem pro krabicku ;)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já taky ladíval dost dole (na Les Paulu, ale toho jsem střelil, moc jsem na to nehrál) a i tak jsem si říkal, že ten ENGL má toho gainu víc než dostatek. :)
Jinak pokuď podlaďuješ a dáváš víc gainu, než méně, tak nemáš problémy s tím, že máš nekonkrétní zvuk?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo to si taky myslím, ono ty numetalové kapely nehrají na moc gainu, ale přitom mají hutný zvuk. Podle mě by nebyla špatná hračka nějakej ekvalizér...nebo třeba ekvalizér s boostem, ale to netuším, jestli se vyrábí. Krabičku bych před to necpal, to by bylo podle mě moc.
Vojc29

Příspěvek od Vojc29 »

Koukam že jsme ze stejného okresu Zlaté Hory heh!! No gain mam na plne koule a hraji většinu riffu na jednu strunu a to vrchni podlazene E ale samozrejme pouzivam i zbytek!! :D No chtěl bych do toho dostat jen i krapet více šťávy a jsem spokojen asi ještě vyměním origoš bugera lampy za Sovteky což by asi taky možná pomohlo nemyslím koncové myslím tím v předku :mrgreen:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak koncové stejně budeš dříve, či později měnit. .)
Ale stejně myslím, že tím, že přidáš další gain zvuku spíš uškodíš, než přidáš, protože tady platí, že čím níž hraješ, tím méně zkreslení bys měl používat. Tohle mají třeba pořešený ENGLy, že podladění se snáší s větším gainem, ale nevím, jak Bugera.
Vojc29

Příspěvek od Vojc29 »

Tak jak říkám jsem spokojenej zvuk je konkretní no uvidím co se bude dát dělat ale myslím že zkusím ty snímače trošičku zvednout ...nemám problém s tím že by s eopravdu v plném gainu slívaly tony nebo tak
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zejména v nu-metalu to vůbec není o silném gainu. Naopak je dobré ho mít spíš méně, aby zvuk byl i při podladění hutný a konkrétní.

Pohraj si se snímačema, nastavením aparátu a pak spíš řeš vci jako výměna repra.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shmootik

Příspěvek od shmootik »

když nakopnout tak nohou, rukou se nakopává dost špatně. nicméně k tématu: nejdřív bych zved znímače blíž ke strunám než bych řešil cokoliv jinýho, protože a) je to zadarmo b) se to dá bez problémů vrátit c) to opravdu umí nést výsledky. plus teda zkusit pozměnit equalizaci na aparátu jestli by se tam našla nějaká šťáva navíc.

já vim že jsem v podstatě opsal to císařův post nademnou, ale holt má pravdu.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Obrázek
jinak si taky myslim ze gainu mas v aparatu fakt dost, mozna to mas jen blbe nastaveny, treba i postelovat bias. ale jinak teda pouzij krabku no.. nejspis TS :) EDIT! jo - pritlac presence
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nero píše:Zejména v nu-metalu to vůbec není o silném gainu. Naopak je dobré ho mít spíš méně, aby zvuk byl i při podladění hutný a konkrétní.

Pohraj si se snímačema, nastavením aparátu a pak spíš řeš vci jako výměna repra.
A metalcore se hraje na akustiku...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nemáš pravdu, když vezmu příklad korny, ti gainu nemají moc, prostě to o tom není. Já třeba nastavil takovej zvuk, že me to posadí na zadek jak se mi to líbí a gainu tam je o půlku míň.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Dobre tak mame Korny a co dal?Podle jedny kapely nemuzes skatulkovat cely styl.... to ze jeden blbec to dela takhle neznamena ze takhle to bude delat kazdej a ze je to pravidlo.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo. Taky musíš brát, že existují styly wall of noise, kde jde o to, aby to bylo "hutný" a "tlačilo to" a ne o to, co se tam hraje. ;) :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

stejne tka neni pravidlo ze kazdy kytarovy zvuk musi byt maximalne vystredeny a nagainovany
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ne, ale proč tahat z kytary basy a výšky, když hraje ve středech. To je jak dolovat z harmoniky bicí.

EDIT: Kvůli tomuhle přístupu se mi moc nechce chodit na klubové koncerty (a občas koncerty obecně) - pokud totiž neznám nazpaměť tvorbu některých účinkujících kapel, nemám šanci poznat, co hrají, protože to prostě jen duní. Přitom kapela se na pódiu může slyšet dobře a vůbec nemusí vědět, že je pod pódiem nikdo neslyší. Pár hlav třepajících se v rytmu bicích asi postačí jako ujištění, že je vše v pořádku.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

:lol: :lol: Ja na to kaslu, tady lidi neustale opakuji dokolecka co od nekoho uslyseli a vubec netusi ze to muze fungovat i jinak :roll:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“