Fender Mustang 2

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
filo01

Re: Fender Mustang 2

Příspěvek od filo01 »

Bejk: které kombo jsi teda zkoušel a v čem ti nevyhovovalo?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Zkoušel jsem Roland 20XL, Crate FW15R bez multiefektu, jen samotné kombo. Line6 IV 15W, vox VT asi 20W nějaký z těch menších.

Roland super, jen stojí 3500 novej a na bazaru jsem ho ještě neviděl za celou dobu co ho sleduju a to tam chodím denně několikrát, Crate FW15R se mi líbil, jen chybí efetky, Line6 škoda slov a VOX mi přišel taky tak jako umělej.

Já nečekám od mulťáku žádnou extra kvalitu efektů, ale do začátku bych je prostě chtěl. Zaujal mě i peavey vypyr 15 nebo 30, ale ten nikde v plzni nevyzkouším, v hudebninách není.
A hodně mě teď zaujal ten mustang, podle videí se mi ten zvuk hodně líbí, ale opět problém, že ho nemám kde vyzkoušet, podívám se v hudebninách, ale naposledy co jsem tam byl jsem ho neviděl.

Rád bych to kombo sehnal tak za 3000 nebo 2000 crate a 1000 mulťák z bazaru. Investoval jsem do lepší kytary a na kombo tolik nezbylo no... :(
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Teď jsem ještě uviděl na bazaru VoX VT15 za 2500. Váhám, jestli jsem si je nespletl, jestli jsem nehrál na jinou sérii. Nevíte o něm něco? Hráli jste na to?

Mám to ale sakra štěstí :). Na bazaru je fungl Mustang I za 1800Kč.
Teď to dilema... Novej Roland 20XL, novej Crate s 12" repro a k tomu mulťák a nebo bazarovej VOX VT15, bazarovej Mustang I za 1800Kč s 3-letou zárukou a se vším- úplně novej, koupil ho prej z rozmaru, FUSE není ještě ani zaregistrovaný.
Potřeboval bych alespoň trochu poradit. Vím, co tu radíte všem, aby zašli do hudebnin, ale v Plzni asi neseženu ani mustanga a asi ani toho VOXe.
Tak žádám... Chci kombo na doma, do bytu, hraju na akustiku, teď chci začít i na elektriku (mám Epiphone Les Paul 2010 tribute), chci hrát, klasickej bigbít :), rock možná až metal, prostě od čistýho tónu až po hutnej zkreslenej.
Moudří mužové poraďte prosím...

Můj osobní nezkušený názor je, že Mustang 1 na doma, na naučení a na vyzkoušení všech možnej efektů je dostačující jak výkonem, tak velikostí repra tak i efekty, ale řekněte, kdybych to neměl dělat a radši jít do něčeho jinýho...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, nový Mustang1 stojí cca 2500, pokud je to tak, jak popisuješ, tak bych ho za 1800 bral, je to dobrá cena. Když ti zvukově nesedne, obratem ho můžeš zas prodat, buď na tom neztratíš nic nebo jen minimální částku. Registrace FUSE se neboj, Fender nedělá žádné problémy s přeregistrací na nového majitele.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Prý ano, je odněkud z Ostravy, ale já bydlím na druhém konci republiky, takže se tam ani nebudu moct jet podívat, jestli to tak fakt je. To bych projel víc než kdybych si koupil nový a nechal si ho dovézt před dům. Dneska nebo zítra by mi měl poslat fotky.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jestli je přímo z OV, jsem ochotný ti tam zajet a to kombo omrknout a vyzkoušet. Poslal jsem mu před chvílí SMS, zatím žádná reakce, zbytek po SZ.
Frediku(ac/dc)

Příspěvek od Frediku(ac/dc) »

Mam este stare kombo ktore bolo sucastou balenia. Je to male 12 W kombo na domace cvicenia. Uz dlho sa rozhodujem ci mam kupit nejake nove kombo, lebo uvazujem o hrani v kapele. Toto kombo sa mi velmi paci a za tu cenu je to super :) Viem ze to tu uz bolo spomenute ale aj tak to spomeniem este raz :) Takze ked budem hrat v kapele bude ho pocut dostatocne??? Vopred ďakujem
Staryogar

Příspěvek od Staryogar »

Vidím že je zde řeč o prodeji mého Fen.Mus.1,takže na domácí jamování je dostačující,simulace jsou v pohodě,já však mám za 30 let hraní v palici lampu tak zafixovanou,že nestrávím nic jiného,koupil jsem si ho jen tak za srandy a bavil se s ním asi 2 hodiny,nebaví mne ale lovit zvuky přes pc,na to nemám trpělivost ani čas,jsem zvyklý jen na 4 potenciometry které mi k mému zvuku stačí,pro mladé začínající muzikanty ale je to myslím dobrá věc
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To je překvapení :).
Dnes po škole jdu do hudebnin a vyzkouším tam znovu co se dá a napíšu Vám odpověď ohledně koupě nebo ne.
Frediku(ac/dc)

Příspěvek od Frediku(ac/dc) »

Staryogar myslel som 40 W ale to je jedno...
patrick
last.fm: patmull

Příspěvek od patrick »

Ahoj, dá se přímo z toho vyloudit nějaký preset, který by zněl jako grunge/post-grunge - tedy silnější distortion? Z toho co jsem viděl z videí tak asi ne, že?

A mám ještě jeden dotaz, i když to je malinko mimo téma, ale když už píšu.... Jaké máte zkušenosti s používáním programů jako Amplitube, nebo třeba zrovna ten Fender Fuse, je v těch ''virtuálních'' pedálech či ampech velký rozdíl ve kvalitě zvuku oproti těm ''hmotným''?
Oasis, Verve, Bush, Nirvana, Neil Young, Beatles, Led Zepellin, Foo Fighters, Aerosmith, Rolling Stones, RHCP, Yankovic, Kaiser Chiefs, The Clash, Sex Pistols, Thin Lizzy, Streophonics, Lynyrd Skynyrd, Van Halen, Ramones, Fleetwood Mac, John Mayer, Kill The Alarm, BFS, Metallica, Bruce Springsteen, Eminem, Boston, Bob Dylan, R.E.M., Kabát, Kid Rock, Stone Temple Pilots, Noel Gallagher's HFB, Queen, Status Quo, Brand New, C Clearwatter Revival, OfMMen, T Rex, Slade, The Who, Offspring, Black Sabbath, Green Day, LP, Journey, Strokes, Yellowcard, Kings Of Leon, Tame Impala, Yellowcard, AC/DC
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

patrick píše:Ahoj, dá se přímo z toho vyloudit nějaký preset, který by zněl jako grunge/post-grunge - tedy silnější distortion? Z toho co jsem viděl z videí tak asi ne, že?

A mám ještě jeden dotaz, i když to je malinko mimo téma, ale když už píšu.... Jaké máte zkušenosti s používáním programů jako Amplitube, nebo třeba zrovna ten Fender Fuse, je v těch ''virtuálních'' pedálech či ampech velký rozdíl ve kvalitě zvuku oproti těm ''hmotným''?
Ten aparat jsem měl a vubec nedoporučuju (efekty sice pekný, ale ty presety preampů fakt podprumerna bída) fender zvuky budiž ale zbytek fakt sh*t...a vubec za ty prachy radši koupim 5W lampoveho prcka na bazaru než nějaký digitální krám....když Fswitchdem přepinaš kanál je tam pokles a náběh v hlasitostí což je děs...a pokud to chceš krmit krabkama (OD, dist, boost) je to hned přehlcene a nanic...

Efektove software potřebují dobrou zvukovku, než amplitube (fender fuse jsem ani neinstaloval) mam dobre zkušenosti s guitar rigem...zklreslovaci krabky tam maj sice docela ruch ( ale za to muže moje zvukovka) ale modulace a pod ... parada, a alespon se seznamiš s efekty, co je co atd...ale je to tak nadoma abys nerušil sousedy..

a nakonec...nemužeš srovnat např celolampový apec s softwarem v pc :) je to fajn na domácí vyblbnutí, ale klasicky amp zustane tím čím je ....a kompem ho nenahradíš...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
patrick
last.fm: patmull

Příspěvek od patrick »

No tak to si mi teď docela nasadil brouka do hlavy :D Já jsem byl už skoro jistý si to koupit, ale zkusím sehnat někoho, nebo nějaký obchod, kde bych si ho mohl vyzkoušet a pak uvidím dál....

Jinak k těm softwarům... je mi jasné, že to je asi spíše na takové to domácí experimentování :D se zvukem no... btw jakou máš zvukovou kartu?
Oasis, Verve, Bush, Nirvana, Neil Young, Beatles, Led Zepellin, Foo Fighters, Aerosmith, Rolling Stones, RHCP, Yankovic, Kaiser Chiefs, The Clash, Sex Pistols, Thin Lizzy, Streophonics, Lynyrd Skynyrd, Van Halen, Ramones, Fleetwood Mac, John Mayer, Kill The Alarm, BFS, Metallica, Bruce Springsteen, Eminem, Boston, Bob Dylan, R.E.M., Kabát, Kid Rock, Stone Temple Pilots, Noel Gallagher's HFB, Queen, Status Quo, Brand New, C Clearwatter Revival, OfMMen, T Rex, Slade, The Who, Offspring, Black Sabbath, Green Day, LP, Journey, Strokes, Yellowcard, Kings Of Leon, Tame Impala, Yellowcard, AC/DC
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

patrick píše:No tak to si mi teď docela nasadil brouka do hlavy :D Já jsem byl už skoro jistý si to koupit, ale zkusím sehnat někoho, nebo nějaký obchod, kde bych si ho mohl vyzkoušet a pak uvidím dál....

Jinak k těm softwarům... je mi jasné, že to je asi spíše na takové to domácí experimentování :D se zvukem no... btw jakou máš zvukovou kartu?

mám obyč co je v notasu, a právě proto jsem zmiňoval ten ruch při zkreslení, s kvalitni zvukovkou to muže být na doma super...

Ale to kombo fakt není níc moc...předpokládám že to chceš na doma že...Záleží kde bydlíš...pokud si v rodinem domku, za ty prachy kup na bazaru malou lampu Laney,VHT, VOX ...crate bych se vyhnul... (sice tam nebudeš mít efekty ale lepší zvuk) ... Hlavně si zkus ten FSWITCH mě to dělalo bordel...při změně kanalu (nebo presetu, banky, nebo jak to nazývaj ) byl pokles a hned zase náběh hlasitosti což je fakt naprd když to potřebuješ přepnout behem hraní...pokud chceš neco takoveho doporučuju spíš LANEY Linebacker http://kytary.cz/laney-linebacker-lr20/HN112428/

Měl jsme jej doma před tím fendrem a byl celkem vklidu, ale taky sem si řikal kurna ten fender bude lepší :D za +4 dni jsem laney vratil, koupil fender, a asi za dva mesice jsem to vymenil za lampoveho prcka na doma....moc se u mě neohřál :D

Když to shrnu...Laney vs Fender ..... Fender sice napohled vypada že tam toho nakroutíš víc....ale neni to pravda....Laney je taky vklidu, a jeho otevřená ozvučnice mi přijde taky přecejen lepší, no a není tam tenb bordel při přepínání kanálů....oba kanaly maj separatni nastavení takže lepe vidiš co maš nastavene a a efekty maj vlastni spinaš na Fswitchi....když chceš ampmodeling na doma, kup radši ten laney....nebo jeste VOX dělá celkem vklidu hybridy z řady tuším VT (valvetronix) ale to je za víc penez....ale at už s laneyem nebo voxem, budeš stopro spokojenejší než s tim fendrem myslim....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

rudie píše:
patrick píše:No tak to si mi teď docela nasadil brouka do hlavy :D Já jsem byl už skoro jistý si to koupit, ale zkusím sehnat někoho, nebo nějaký obchod, kde bych si ho mohl vyzkoušet a pak uvidím dál....

mám obyč co je v notasu, a právě proto jsem zmiňoval ten ruch při zkreslení, s kvalitni zvukovkou to muže být na doma super...

Ale to kombo fakt není níc moc...předpokládám že to chceš na doma že...Záleží kde bydlíš...pokud si v rodinem domku, za ty prachy kup na bazaru malou lampu Laney,VHT, VOX ...crate bych se vyhnul... (sice tam nebudeš mít efekty ale lepší zvuk) ... Hlavně si zkus ten FSWITCH mě to dělalo bordel...při změně kanalu (nebo presetu, banky, nebo jak to nazývaj ) byl pokles a hned zase náběh hlasitosti což je fakt naprd když to potřebuješ přepnout behem hraní...pokud chceš neco takoveho doporučuju spíš LANEY Linebacker http://kytary.cz/laney-linebacker-lr20/HN112428/

Měl jsme jej doma před tím fendrem a byl celkem vklidu, ale taky sem si řikal kurna ten fender bude lepší :D za +4 dni jsem laney vratil, koupil fender, a asi za dva mesice jsem to vymenil za lampoveho prcka na doma....moc se u mě neohřál :D
jo a ten laney ma i ladičku...tu myslim fender neměl(nebo si to jen nepamatuju...nevim)

Když to shrnu...Laney vs Fender ..... Fender sice napohled vypada že tam toho nakroutíš víc....ale neni to pravda....Laney je taky vklidu, a jeho otevřená ozvučnice mi přijde taky přecejen lepší, no a není tam tenb bordel při přepínání kanálů....oba kanaly maj separatni nastavení takže lepe vidiš co maš nastavene a a efekty maj vlastni spinaš na Fswitchi....když chceš ampmodeling na doma, kup radši ten laney....nebo jeste VOX dělá celkem vklidu hybridy z řady tuším VT (valvetronix) ale to je za víc penez....ale at už s laneyem nebo voxem, budeš stopro spokojenejší než s tim fendrem myslim....
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

jaké máte zkušenosti to s latencí při připojení mustanga přes usb? já mám sice mustanga mini, ale snad by to mohlo platit obecně pro celou řadu a nechce se mi zakládat nové vlákno.
zrovna to zkouším přes audacity a má to docela nepříjemné zpoždění, v podstatě skoro stejné, jako když připojím signál do analogového vstupu (integrovaná zvukovka v noťasu).
je to problém v kompu nebo v tom, že ta usb zvukovka v mustangu není nic moc?
Měl jsem v plánu si nahrávat postupně jednotlivé stopy (bicí a basa přes aux vstup mustanga, kytara přímo z mustanga) jenom přes sluchátka píchnutá do kompu, ale s tím zpožděním to asi moc nepůjde.
asi to budu muset nahrávat nahlas - komp do beden a mustang přes reprák a pak to zpoždění v audacity korigovat. :(
filo01

Příspěvek od filo01 »

Na fender fóru někdo doporučoval odebrat Fender ASIO drivery a použít místo nich ASIO4ALL.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

for KODL....nevim cos to delal, ale ja když píchnu kytaru do kompa tak to jede normálně (standart kodek win...interovana zvukovka v notasu) ... latence nastava až po použiti kyttaroveho software bez asio4all ....ale audacity normalka....nevim co tam maš nastvene ale asi je neco blbě
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak nevím, co je kde blbě. Když dám poslouchat zařízení (mustang připojený přes USB) ve win7, tak je tam malé zpoždění. Když to dám přes audacity, tak je zpoždění větší. Když dám obojí, je to slyšet dvakrát.

Jak jsem tak vyčetl z FAQ k audacity, tak nemá defaultně podporu ASIO. Jestli jsem to správně pochopil, tak tam píšou něco o tom, že se musí vlézt do zdrojového kódu, přidat ASIO a znovu zkompilovat. Do toho se určitě pouštět nebudu.

Před chvilkou jsem si stáhl reaper. Ten podporu ASIO má, ale zatím s tím trochu bojuju, je tam nějak moc přepínátek. Sakra, kde se tam zapíná, aby to hrálo při nahrávání, abych to mohl aspoň zkusit?
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

kodl258 píše:Tak nevím, co je kde blbě. Když dám poslouchat zařízení (mustang připojený přes USB) ve win7, tak je tam malé zpoždění. Když to dám přes audacity, tak je zpoždění větší. Když dám obojí, je to slyšet dvakrát.

Jak jsem tak vyčetl z FAQ k audacity, tak nemá defaultně podporu ASIO. Jestli jsem to správně pochopil, tak tam píšou něco o tom, že se musí vlézt do zdrojového kódu, přidat ASIO a znovu zkompilovat. Do toho se určitě pouštět nebudu.

Před chvilkou jsem si stáhl reaper. Ten podporu ASIO má, ale zatím s tím trochu bojuju, je tam nějak moc přepínátek. Sakra, kde se tam zapíná, aby to hrálo při nahrávání, abych to mohl aspoň zkusit?
Ahaaa ja to blbě pochopil....myslel jsme že kytara šla u tebe přímo do PC....a to je uplne neco jineho...
Nicméně kytarove software typu fender fuse jsem ani neinstaloval...když hraju přes kombo hraju přes kombo, a patlat do toho jeste PC zbytečně moc práce na domácí brnkání...kdyžř hraju přes komp, tak mam v kompu GUITAR RIG, AMPLITUBE, kytara jde přimo do pc, a z pc už leze zvuk jak z aparatu.....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“