Fender Mustang 2

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
heart

Fender Mustang 2

Příspěvek od heart »

Zdravím chtěl bych se zeptat zda nekdo stímto aparátem má zkušenosti:) http://www.music-eshop.cz/tranzistorova ... gii1x1240w a zda bude výkon 40w stačit na bubeníka:) díky
qwer
Odborník

Re: Fender Mustang 2

Příspěvek od qwer »

No je to docela novinka, takže lidí, kteří na to hráli, moc nebude. Co jsem mrknul na ukázky na yt, tak to za ty peníze nevypadá vůbec špatné. Výkon - to je vždy taková hodně ošemetná otázka, ono asi záleží především na tom, jaký je tam reprák, jaký má ten aparát opravdu výkon, jak se to dokáže protlačit mixem... watty jsou možná tak polovina úspěchu, nebo možná spíš třetina...
heart

Příspěvek od heart »

me dost ten aparat uchvatil na ukaznach na youtube:) ale nasel jsem ho v hudebninach kousek odemne takže az bude cas hnedak se tam vypravím.) jinak jsi myslim za tu cenu ze je to slusny:)
qwer píše:No je to docela novinka, takže lidí, kteří na to hráli, moc nebude. Co jsem mrknul na ukázky na yt, tak to za ty peníze nevypadá vůbec špatné. Výkon - to je vždy taková hodně ošemetná otázka, ono asi záleží především na tom, jaký je tam reprák, jaký má ten aparát opravdu výkon, jak se to dokáže protlačit mixem... watty jsou možná tak polovina úspěchu, nebo možná spíš třetina...
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Zdravíčko :)

Tak jsem si tohohle novýho fešáka všiml již v pátek u nás v hudebninách, ale vyzkoušet jsem ho šel až dnes. Přinesl jsem si vlastní Ibanezu GRG 170DX (RM Bridge+ u kobyly) a pak jsem si vypůjčil dašlší kytary v samotných hudebninách (Telecaster Squire By Fender za nějakých 6k, potom Epiphone LP Standart za nějakých 10k a Cort X-TH za 11k a Stratocaster Squiere By Fender Deluxe za 9k) a zkoušel jsem to na té verzi 40W.

Nu a teď k samotnému kombíčku, jak na to koukám, je to poměrně žhavá novinka. U nás se dá sehnat 40W za nějakých 4600,- a 20W verze za 2800 (což si myslím, že je krásná cena vzhledem k možnostem komba - usylšíte za chvíli :)). Velikost reproduktoru u 40W verze je 12" a u 20W verze pouze 8", což si myslím, že je největší nevýhoda. Má jeden kanál s 24 možnostmi předvoleb, vstup na FS, přípojku přes usb k PC, výstup na sluchátka a poťáky na gain, volume, master volume, bass, treble, na přepínání simulací 8 zvuků, na modulační efekty (12možností), na delay a reverb (také 12možností), uložení a smazání předvolby a tap tlačítko. Má o 8ohmů a celkem má 11kg, což je také krásné :)

Po zapnutí je přednastaven zvuk "Deluxe" - je to čistý zvuk, takový poměrně hřejivý

Přepneme na další simulaci a to je Tweed (nevím, jak se to přesně jmenuje, ale má to simulovat asi Fender Tweed). Tato simulace čistého zvuku mě zaujala asi nejvíce, je to krásně hřejivý zvuk a tóny santanovo Samba Pa Ti na tom zněly krásně. Myslím, že na poměrně mekké věci, spíše jazzového rázu je to skvělá simulace.

A další dvě simulace čistého zvuku, nevím přesně, jak se již jmenovali, ale osobně se mi moc nelíbily. Takové nevýrazné, suché... :)

Přepneme na British 60´s - a pomalu přecházíme z čistých zvuků do jemného zkreslení, je to pěkně nakřáplý crunch a kousky, který se hodí, jak již název napovídá, na kousky z 60. a 70. let, jakou jsou třeba Deep Purple nebo Led Zeppelin :) Nebyl ani při maximálním nastavení zkreslení přiliš ostrý.

Pod ním je British 80´s - další zkreslený zvuk, který je již znatelně ostřejší než 60´s, který opět odpovídá nazvu a věci rázu začátku Judas Priest nebo Iron Maiden se jistě budou pěkně zvučit... :)

Dále je tam American (nebo něco v tom smyslu - americké zkreslení) - a názvu poměrně odpovídá, simulace nejspíše něčeho ve stylu Mesa Boogie Dual Rectifier, přesně k tomuto aparátu bych zkreslení přirovnal. Myslím, že každý si již představí. Takové to klasické americké, řezavé zkrelesní ;)

A jako poslední je tamSonic Sound (či nějaký takový název) a mě to znělo jako nějaký zvuk, který má mít něco z amerického a něco z britského zkreslení. Osobně se mi moc nelíbilo, ale věřím, že někoho nadchne :)

Co se modulačních efektů týče, tak tam jsem jaksi nepobral to třídění. Je to rozděleno na A,B,C,D - každé po 3efektech (rozsvítí se nejprve levé červené, poté zelené a pak pravé červené světélko), nevím zda to má být vždy stejný efekt, ale trochu jinak nastaven na první poloze A,B,C a D, poté jiný efekt na druhé poloze a tak... Ale přišlo mi to poměrně chaotické, ale myslím, že to je otázka krátkého nastudování ;)

Na druhém poťáku je opět 12 (A,B,C,D po 3) simulací delay a reverbu (možnost i tape delay[/u]) :) A opět jsem nenašel logiku nastavení ;)

Možnosti USb jsem nijak podrobněji nezkoumal, ale jak jsem pochopil, mělo by možnost po připojení k PC si v jistém SW nastavovat a ukládat různé zvuky, aby se to nemuselo dělat ručne na kombu.

Je zde též možnost zapnout chromatickou ladičku (ladí poměrně přesně :)) - pouze se podřží tlačítko tape 5sekund ;)

Osobně mě toto kombíčko poměrně dost zaujalo, myslím si, že za cenu 4600,- za 40W verzi je to dosti slušné a uvažuji o jeho menším bráškovi na domů - jediná nevýhoda tam fakt je ten 8" reprák :( Určitě pokud budete mít možnost, tak vyzkoušejte ;) Stojí za to :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Prosím tě, je to Squier, ne Squiere :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Nero píše:Prosím tě, je to Squier, ne Squiere :wink:
aaa.... tak to se omlouvám :oops: já si říkal, jestli to není jinak :roll:
heart

Příspěvek od heart »

n já už se rozhodl jedu příští týden pro něj:) ale straší mě tech 40 w zda mi to bude stačit ve zkušebne na bubeníka:)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

heart píše:n já už se rozhodl jedu příští týden pro něj:) ale straší mě tech 40 w zda mi to bude stačit ve zkušebne na bubeníka:)
tak jako stačit to bude (dá se "hrát" i s 25w), ale řekněme si na rovinu - není to ono, přeci jen kdybys měl 60w tak to bude možná trochu lepší, tranďáky nejsou nejlepší úplně ohulené, podle mě tak na 3/4 nebo těsně pod :)
heart

Příspěvek od heart »

jo kdyby toho mustanga dělali 60 w tak ho jistě beru ale dělají jen tech 40w.)
space-rock

Příspěvek od space-rock »

Co se komb od Fendra týče tak mam doma Fender frontman 212R 100W , tranzistor a jsem spokojenej. Kupoval jsem ho teda jenom o 1000 dráž než je tohle. Myslim, že ta 40W bude sice k bubnum stačit,ale něco silnějšího by asi nebylo na škodu. :wink: :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Funny, simulace Marshall soundu od Fenderu :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

DL píše:Funny, simulace Marshall soundu od Fenderu :)
Normálka. Marshall to vyhrál co do nejprofláklejšího zvuku, a pro některé lidi je každý aparát, co neumí znít jako Marshall, méněcenný, tak i u Fenderu jdou cestou nejmenšího odporu a cpou marshallovský zvuk i do své bedýnky. Stejně tahle sranda s klasickými fenderovskými aparáty nemá nic společného, je to prostě další modelingové kombo, tentokrát od slavné značky.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

axi12 píše:
Tak jsem si tohohle novýho fešáka všiml již v pátek u nás v hudebninách, ale vyzkoušet jsem ho šel až dnes. Přinesl jsem si vlastní Ibanezu GRG 170DX (RM Bridge+ u kobyly) a pak jsem si vypůjčil dašlší kytary v samotných hudebninách (Telecaster Squire By Fender za nějakých 6k, potom Epiphone LP Standart za nějakých 10k a Cort X-TH za 11k a Stratocaster Squiere By Fender Deluxe za 9k) a zkoušel jsem to na té verzi 40W...................................................
hele a co FSwich?? jak to tam funguje bez něj?proste jen jeden kanal??? takže je lepši mit Fswitch určitě:) ale jinak jsem si asi našel kombo nadoma:) beru tu verzi 20W
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bez FS přepínáš presety pomocí rotačního switche (takže v podstatě jeden kanál s 24 zvuky), s FS máš možnost přepínat mezi 2 presety. Jaké, to si asi člověk nastaví přes ten Fender Fuse SW na kompu.

Jinak u té dvacítky je trochu škoda to malé repro...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Nero píše:Bez FS přepínáš presety pomocí rotačního switche (takže v podstatě jeden kanál s 24 zvuky), s FS máš možnost přepínat mezi 2 presety. Jaké, to si asi člověk nastaví přes ten Fender Fuse SW na kompu.

Jinak u té dvacítky je trochu škoda to malé repro...
to jo , ale i tak je 20w do bytu skoro až moc.....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ale tak dá se. Tranďák se doma zkrotí... Ono hlavně hlasitost je jedna věc, přítomnost basů a hutnost zvuku druhá - malé repro Watty nedoženou.

PetrPeter 1975 - 2008
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Nero píše:Ale tak dá se. Tranďák se doma zkrotí... Ono hlavně hlasitost je jedna věc, přítomnost basů a hutnost zvuku druhá - malé repro Watty nedoženou.
Souhlasím :) až mi to dojde tak určitě napíšu muj názor :) tohle kombo určitě zkusím
Lapid

Příspěvek od Lapid »

Tohle kombo už týden zkouším. Překládám pár poznatků.
Součátí jsou následující programy:
Fender Fuse, Fender Tube a Live lite 8 Fender Editon. Posledně zmiňovaný umožňuje nahrávání.
Na stránkách https://fuse.fender.com/ je třeba stáhnout poslední verzi programu Fender fuse. Po připojení USB kabelu a zapnutí komba provede program upgrade firmweru komba.
Na stejné webové stránce je třeba se zaregistrovat a vytvořit profil, kam se zadá sériové číslo komba a následně jsou přidělena licenční čísla k programům Fender Fuse a Live lite 8, která jsou třeba pro jejich registraci.
Fender Fuse umožnňuje velmi široké nastavování veškerých presetů a zvuků, jejich ukládání do paměti komba nebo uložení v počítači. Výběr zesilovačů, komb, různých krabiček a racků je široký. Vše je velmi snadné a přehledné. Na stránkách https://fuse.fender.com/ lze stahovat různé presety ostatních uživatelů nebo nahrávky skladeb, ktetré je možné po vložení do knihovny přehrávet jako smyčku a využít při cvičení.
20 W na domácí cvičení bohatě stačí a za 2800,- je to docela dost muziky.
Washburn X-50
Washburn XM 442 B
Randall RH 300 G3 Plus + Randall RS412XJM
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jenom doplním Lapida, ve FUSE jde nastavovat/přidávat i efekty, které se přímo v combu nenacvakáte, kompletní list je tady: http://www.fender.com/community/forums/ ... hp?t=44503

Ukázky:
http://www.youtube.com/watch?v=iiq6TQ9VZTw

Rock/metal: http://www.youtube.com/watch?v=yGTYgrbkNxs a http://www.youtube.com/watch?v=2xnpM95HyM4
Vintage: http://www.youtube.com/watch?v=lHjcj-dncak
FUSE: http://www.youtube.com/watch?v=pHuOcGcx9q0

Letos se po dlouhé době těším na Vánoce :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nedávno jsem to kombíčko zkoušel a dost se mi líbilo :) na tu cenu je to paráda
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“