Tím jsi měl tedy skutečně začítMira7 píše:Měl jsem asi uvést, že to nejnižší, o čem bych uvažoval, je právě ten Roland HD1, a že to není pro mě, ale pro 8letého syna.
Osobně můžu mluvit jen o těch HD1 a ty se mi zdály fajn.
Tím jsi měl tedy skutečně začítMira7 píše:Měl jsem asi uvést, že to nejnižší, o čem bych uvažoval, je právě ten Roland HD1, a že to není pro mě, ale pro 8letého syna.
PŘESNĚ TAK!!!zzbar píše:Tím jsi měl tedy skutečně začítMira7 píše:Měl jsem asi uvést, že to nejnižší, o čem bych uvažoval, je právě ten Roland HD1, a že to není pro mě, ale pro 8letého syna.![]()
![]()
..........
Tak tohle je třeba užitečná informace. Vůbec jsem si nevšiml, že je kopák dělaný takto, včera mě mlaďas vtáhnul do obchodu, zabouchal si tam na troje el. bicí a všechny měly basový pad, tak mě ani nenapadlo, že by to mohlo být dělané jinak. Teď má slušnou dvojšlapku, kterou pak - pokud se el. bicí koupí - bude používat i nadále, takže HD1 vypadává ze hry, leda že by ten dokupovaný basový pad nebyl moc drahý.Basspetr píše:Nic nemám proti Rolandům HD-1. Krátce jsem si je vyzkoušel. Jedinou vážnou výhradu mám k pedálu, jež nahrazuje šlapku velkého bubnu. Tam bych doporučil zapojit klasický kopákový pad a používat normální mechanický pedál. Myslím, že by neměl být problém ani s umístěním tohoto pedálu a padu, aby se pohodlně hrálo.
Akcentovat se samozřejmě dá bez problémů. Dynamika hry také není problém, protože dnes už mají i ty levnější sady pady s úhozovou dynamikou. jde jen o to, že je to stále elktronika, tedy jakési čidlo, které símá úder do blány. V určité úrovni (hodně slabé rány) už ale to čidlo nemusí dobře pobrat, navíc i je určitě nějaké omezení co do rychlosti po sobě jdoucích ran, aby je celá ta elektronika sejmula a vyhodotil jako dva nezávislé po sobě jdoucí údery..... no a když k tomu přidáš přece jen trochu jiné vlastnosti odskoku paličky, tak třeba takový základní fragment hry, jakým je třeba vír, rýchlé víceúdery (skupinky úderů) a podobně na tom prostě prakticky nezrealizuje tak dobře jako na klasickém bubínku.Mira7 píše:.......jak je to tedy s dynamikou a technikami, o kterých píšeš? Ty se na el. bicích hrát nedají? Akcenty to ale snad zvládne, nebo taky ne? Protože třeba vířením strávil kluk na hudebce několik měsíců, teď se začíná učit akcenty na hi-hat, tak aby o to, co se naučil, nepřišel.
Sam Jr. píše:pedály "ze šicího stroje"na tom levném Rolandu mě přes počáteční nedůvěru docela mile překvapilynení to klasika a pro začínajícího hráče, který se na pedálu musí naučit dát ránu, kontrolovat odskok atd. to není nejvhodnější, ale s přehledem to pobere všechny pedálové techniky a navíc je to mnohem tižší než kick-pad s klasikým pedálem, takže do paneláku optimální. modul má i preset, kdy levý pedál funguje jako druhý kopák (jinak ovládá hi-hat).
Předně: není zač. Určitě ale synovi dopřej alespoň jednou týdně přístup k akustickým bubnům, nebo si opravdu zkazí ty návyky a zvyklosti potřebné pro klasický buben!!Mira7 píše:Ať už to dopadne jakkoliv, každopádně jsem se tu dozvěděl spoustu užitečných informací, takže za ně díky. ......... nesl jsem věci, měl jsem na zádech batoh s HW k bicím, v ruce basové kombo, v druhé kytaru ... Bodlo mě v zádech a byl konec, celý koncert jsem musel sedět a díky fakt "kvalitním" bolestem jsem neměl problém tvářit se drsně ... Dneska celý den doktoři, injekce, kapačky a tak. Bacha, Moniko, jsme stejný ročník
Nero píše:Na kytarách.cz jsem si všiml, že bude probíhat soutěž pro bubeníky, jejíž vítězové mají možnost vyhrál nástroje od Roland - třeba to pro někoho tady bude zajímavé![]()
Info najdete zde: http://soutez.kytary.cz/