El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?
Pravidla fóra
Re: El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?
Jo počkej až budeš chtít dělat volume swell... To se budeš mlátit do hlavy, že jsi ten poťák na tomhle místě zavrhl. Co bych za něj dal. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ale jo, vidis, budis na to jsem zapomel
Jako ukonceni sola to je dobre. Ja kdyz to potrebuju ted (vlastne to pouzivam jen u zacatku Nothing else matters
) tak to delam pedalem
ale asi vim, na podiu to asi neni moc zazivne stat porad na jednom miste u pedalu 
No jestli máš pedál, tak je jasný že je ti tam ten poťák k ničemu. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
No, já bych to viděl spíš tak, že když má volume na kytaře tak je mu pedál k ničemuBummer píše:No jestli máš pedál, tak je jasný že je ti tam ten poťák k ničemu.
No ani ne, uz to tu nekdo psal (a ja uz to vyzkousel) ze kdyz to zeslabujes na kytare tak nezmirnujes jen ciste hlasitost ale taky zkresleni, kdyzto pedalem regulujes jedinou hlasitost, coz je lepsi. A navic, nijak nemusis bloudit malikem po potaku, staci jen nohou pokyvat. - no zalezi samozrejme jesli si nekde v prostoru a si od toho pedalu nekolik metru, to uz asi je lepsi regulovat na kytare
ale kdyz sedim u toho tak...
To není pravda... Záleží na tom, kde máš ten pedál zapojený. Pokud bude zapojený před aparátem (resp. před zkreslením), bude čistit zvuk úplně stejně jako poťák na kytaře. Pokud ve smyčce (resp. za zkreslením), bude regulovat hlasitost.wawelin píše:No ani ne, uz to tu nekdo psal (a ja uz to vyzkousel) ze kdyz to zeslabujes na kytare tak nezmirnujes jen ciste hlasitost ale taky zkresleni, kdyzto pedalem regulujes jedinou hlasitost, coz je lepsi. A navic, nijak nemusis bloudit malikem po potaku, staci jen nohou pokyvat. - no zalezi samozrejme jesli si nekde v prostoru a si od toho pedalu nekolik metru, to uz asi je lepsi regulovat na kytareale kdyz sedim u toho tak...
no tak ja pocitam s multakem, coz je smycka (pokud vim
) ale i kdybych si moh vybrat tak to dam uplne na konec vseho... ,takhle bych to ukoncil; ten potak je na vsech tech 3 tesne pod snimacem tak si stejne na to musim zvyknout, a za pul roku si snad vzpomenu a napisu jestli ho pouzivam
(ted co mam kytaru tak to nevyuzivam vubec - no a ty dalsi potaky mam oba na max vysky a hraju z 99% na ten spodni snimac, takze to ani nevypada ze bych mel byt nejak moc aktivní při zmene zvuku v jednem songu
)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
parkrat o ten potak skobrtnes kdyz budes ve stoje delat kraviny a pak si zvyknes, nic na tom neni 
tak to doufam 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ten potenciometr se nepoužívá na hlasitost, ale na sílu zkreslení. Já ho používám neustále. Pořád během hraní automaticky dolaďuju zvuk
Už jsem si na to nějak zvykl... Na LP když hraju, tak je to pro mě zase moc daleko a nestíhám tak jak bych chtěl. Ale všechno je zvyk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
woro90-1
Já to řeším spíš rozdílnou silou úhozu, ale občas to nestačí. A mám jednokanál, takže jsem rád, že mám volume tak blízko. To je jedna z mála výhrad, které mám proti Telecasteru.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, samozřejmě je ještě lepší to kombinovat. Dosáhneš tak moc zajímavé dynamiky, když to umíš.
Skervesen 4AP Custom Shop
nevim, ja si tam vzdycky hodim jeden zvuk a hraju
no vsak az budu mit tak budu zkouset az se budu nudit 
a jeste jsem se chtel na neco zeptat; je nejaky rozdil ve vyslednem zvuku jestli hraju solo trsatkem jakoby ,,na hmatniku,, nebo nad snimacem?
- zkousel jsem, a zadny jsem neslysel - ale taky jestli to neni kytarou (mam LP za 5 000 )
Dekuju za odpoved jo a hezke vanoce
Dekuju za odpoved jo a hezke vanoce
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
U kobylky je ten zvuk vyšší x na hmatníku "hlubší".
No a mezi - tedy někde na|mezi snímačema - je někde uprostřed.
Nemusí to být jednoznačné hned, ale ty rozdíly jsou slyšet.
No a mezi - tedy někde na|mezi snímačema - je někde uprostřed.
Nemusí to být jednoznačné hned, ale ty rozdíly jsou slyšet.
"Lots of people talk and few of them know..."
sorry ze ti lezu do topicu, ale chci se zeptat co si myslite o http://www.audiotek.cz/product-15332-b- ... rent-black
Ibanez RG 350, Laney LX20
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
O B.C. Rich se říká, že mají nic moc provedení. Nevím jak to je u těchto dražších kytar, ale spíše bych doporučoval poohlédnout se po V od Jacksonu
Za tu cenu myslím seženeš lepší.
Jo jasne, ja uz v podstate vim co sem chtel, diky vsem
No a jen muzu na to BC Rich pridat svuj postreh; tady (na tomhle foru) jsem uz hledal par informaci prave o kytarach kolem 15,17 tis. a par toho jsem nasel a aji tusim nekolikrat tam tyhle kytary nekdo zminoval ale co jsem to cet tak to nikdo dvakrat nevychvaloval.
No a jen muzu na to BC Rich pridat svuj postreh; tady (na tomhle foru) jsem uz hledal par informaci prave o kytarach kolem 15,17 tis. a par toho jsem nasel a aji tusim nekolikrat tam tyhle kytary nekdo zminoval ale co jsem to cet tak to nikdo dvakrat nevychvaloval.
- dusty159
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá značka na metal je B.C. Rich http://kytary.cz/kytary/elektricke-kytary/hard-heavy/ kámoš to má a když se to napojí na klidně obyčejný tranzistorový kombo s drive tak to dokáže nadělat paseku 
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
Četl jsi předchozí tři příspěvky?dusty159 píše:Dobrá značka na metal je B.C. Rich http://kytary.cz/kytary/elektricke-kytary/hard-heavy/ kámoš to má a když se to napojí na klidně obyčejný tranzistorový kombo s drive tak to dokáže nadělat paseku