Prvni cinely + metronom

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Prvni cinely + metronom

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:...Nakonec i na tom kamarádově singlu je dobře slyšet, jak crashe nemají tu potřebnou a očekávanou hloubku zvuku a hajtka také zní reltivně lacino. Chybí mi prostě akové to "zvukové 3D" které tomu dává život....
přesně tak, ty plechy jsou hluchý - prostě nehrají
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ale jo, nehrají.
Jenže Alokin chce plechy do pěti litrů. A chce hrát.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

hrát....myslíš tím asi cvičit :wink:
na to pulroční začátečník přece nepotřebuje přece hned celý set. Alokin má 5 000, to jsou prachy na plnokrevnej činel + hajtky, samo že z druhé ruky. Na tomto může zkoušet "nohyrucepaličkyodrazy" až doaleluja :) Za pár měsíců přidá druhý činel, to ještě nebude mít určitě koordinaci zmáklou na jedničku takže proč pospíchat, a za další čas až došetří 3-4 litry třetí. Výsledek je ten že do roka má profi činely v základu ..
Dotaz byl takto:
.... Daji se vubec do 5k sehnat pouzitelny plechy ktere teoreticky pak muzu po case prodat ci pouzit i nadale v hrani (s kapelou).... ?
myslím si Alokine že máš 2 možnosti:
- koupit nový set šitů za peníze co máš (s tím že to po čase prodáš špatně, jestli vubec a v kapelách to použiješ taky špatně) a cvičit na ty paštiky
-poskládat si kvalitní použitelný a prodejný set časem a cvičit od začátku na kvalitní nástroje.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Dobře, přiznám se. Svého času jsem měl z nějakého důvodu finanční nouzi. Musel jsem všechno prodat. A abych měl aspoň na něco hrát, taky jsem měl 201ky (16"+18" crashe). Ale dodnes se za to nečervenám. Prostě mi po nich nezůstal nějaký špatný pocit, že by to byl až takový průšvih.
Pořád to točíme dokola. Alokin už si vybere.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Dobře, přiznám se. Svého času jsem měl z nějakého důvodu finanční nouzi. Musel jsem všechno prodat. A abych měl aspoň na něco hrát, taky jsem měl 201ky (16"+18" crashe). Ale dodnes se za to nečervenám. Prostě mi po nich nezůstal nějaký špatný pocit, že by to byl až takový průšvih.
Pořád to točíme dokola. Alokin už si vybere.

Přiznání... pěkné :D Já už tu taky někde dala do pléna, že jsem v jisté době s muzikou skončila. Původně to mělo být definitivní. vše vybavení šlo z baráku. Po několika letech jsem se ale nějakým hnutím osudu vrátila k paličkám a abych měla hned na co hrát s omezeným rozpočtem na investici do nástroje, měla jsem bazarové bubny noname značky a plechovou kavalerii od Stagg a následně Sabian B8 a B8 Pro. Ani jedno z toho nebyl vyslovený průser, no přiznávám, že to zase nijak okouzlující zvuky nemělo. To jsem všem poznala až při přímé konfrontaci s lepšími řadami!! taky se za to nečervenám... naopak, beru to jako velkou zkušenost a test toho, jak daleko je ve hře uplatňena moje "práce" za soupravou, a jak daleko to odehraje zvuk nástroje sám!! 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Líp bych to nenapsal... :idea: :)

a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Líp bych to nenapsal... :idea: :)
Dík :twisted:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbare pěkně jsi to potvrdil - ano, tohle je možný pořídit pouze z nouze :!:
..tu ale Alokin jaksi nemá pokud nepotřebuje ihned doprovázet kapelu nebo nahrávat ve studiu :)

joo všichni jsme kdysi začínali na paštiky, amati byly jediný plechy co se tu daly koupit, dovoz byl neskutečně drahej a kdo nevexloval nebo neměl venku kámoše neměl nic nebo na pořádnou h.h. makal pul roku ve fabrice.
Dneska má každej mladej možnost koupit si nové profi činely za prázdninovou brigádu.
Co ale udělá většina?
Koupí si nové "amati" - šitset z dovozu :mrgreen:
Nechápu :!: Na to ale musí každej přijít sám...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“