ALOKIN:
Ad Metronom: Ten Millenium fakt můžu směle doporučit, ale věz, že i k němu potřebuješ kvalitní sluchátka. Já třeba nepoužívám žádná spejšl bubenická (takové ty co vypadají jako Otíkovi z vesničky střediskové..) ale obyčejné špunty se silikonovou výplní od Phillips a stojí tuším kolem pětikila..... i tak ten klik hraje jakoby "na pozadí" a víc se tuší, než že by mi překlikal ten randál z bubnů.... ale navykla jsem si na to i na podiu..
Ad Snare: Netuším jakým směrem se ubírá tvá logika a tvé myšlenky. na jednu stranu tady pláčeš nad nedostatkem financí a bubny samotné i plechy vybíráš (na naši radu) už ohrané a i tak z těch levnějších bratelných, jinak to co tě napadalo samotného bylo na hranici shitu a atrapy..... přitom jako hlavní snare si vybereš luxusní efekťák s litými ráfky, ještě k tomu nový, tedy bubínek, který jako hlavní snare je totálně nevyhovující zvukově, ovšem jako efektový snare je naprostá pecka!!! Můžu tě ubezpečit, že pokud si v začátcích, tak si hlavu s efekťákem rozhodně lámat nemusíš. Na to je ještě hodně času, nicméně takový vychytaný kousek mezi těmi ostatními věcmi co hodláš z ekonomických důvodů koupit by se vyjímal jako pěst na oko.

Ještě napíše, "žádné živé hraní... jen cvičení"

Můžu tě ubezpečit, že sama, po pár desítkách let hraní, mám pro efekťák relativně málo využití. Vlastním sice také plechový, ale 10" vychytaný kousek (Mapex MPX Steel) no ten tvůj je o kus výš kvalitou. A to já s tím mým běžně absolovuji živé hraní a ani ve studiu nedělá ostudu
Víš... opět příměr. Je to jako když nemajetný člověk potřebuje auto. Koupíš něco z bazaru, nevypadá to, je to už v letech, karoserie záplatovaná, motor už také má nejlepší za sebou, žádný zbytečný komfort pro řidiče, ale jezdí a v dané chvíli musí stačit. (to jsou ty tvoje levné plechy a bubny).... a k tomu si ovšem naporoučíš palubku vyložit drahým dřevem a sedačky potáhnout pravou kůží (to je jako ten tvůj efekťák) !
jednak doporučuji když už, tak běžně užívané rozměry na snare to je 14" (někdy i 13") ale hlavně ti stačí nějaký kousek za 2-3 isíce z bazaru, a budeš mít pořešíno nahodně dopředu. Pro cvičení i první měsíce (roky) hraní a učení se ti však spolehlivě vyhoví jakýkoliv snare, tedy klíďo ten ze soupravy, kterou kupuješ
pravděpodobně budu v brzké budoucnosti mít také na prodej slušnější javorový bubínek od Sonor... hodlám totiž upgradovat.... mám možnost koupit velmi luxusně jeden fajnšmekrovský kousek z lmitované edice, který je mým snem... a ten majitel jej prodává za cca 60% původní ceny

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "