Prvni cinely + metronom

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Alokin

Prvni cinely + metronom

Příspěvek od Alokin »

Ahoj bubenici,

Mam na vas dve otazky :)

1) Jako zacatecnik co se na bici uci jiz pul roku jsem konecne dostal moznost pravidelne chodit a hrat do zkusebny (mimo hodin ktere mam s ucitelem) ale problem je ze potrebuju vlastni cinely, jelikoz kluci mi poskytnou soustavu ale cinely nemaj. Proto si chci poridit vlastni cinely a v tuto chvili na to muzu vyplivnout cca 5.000kc. Nemate nejakou radu na co se kouknout? Daji se vubec do 5k sehnat pouzitelny plechy ktere teoreticky pak muzu po case prodat ci pouzit i nadale v hrani (s kapelou) ?

2) Chtel bych si koupit lepsi metronom, ktery ma moznost pripojeni sluchatek. Ten co mam ted je opravdu nejlevnejsi tikatko, a uz to proste pri hrani neslysim (kdyz jsem hral jenom na padu to bylo ok). Prosim, doporucte neco za ferovu cenu :)

Moc dekuji za pomoc a odpovedi!
M.
zzbar
Rádce

Re: Prvni cinely + metronom

Příspěvek od zzbar »

Hmm..
Ta cena je dost limitující.
Pokud za 5tisíc, tak asi nějakou sadu, nejlépe z bronzu (např B8).
http://www.viva-musica.cz/e-shop/Bici-n ... inelu.html
nebo
http://muziker.cz/cinely/male-sady/pais ... 16-20.html
ale to už jsi přes...
Něco levnějšího nekupuj, znamenalo by to jít do mosazných slitin, a to by byly vyhozené peníze.
Další varianta je jít do bazaru. A tu bych ve tvém případě viděl jako tu lepší.
Dají se občas zahlédnout pěkné kousky, jen to chce pořád sledovat.
Rozhodně vybírej podle slitiny, na toto téma se vedl vášnivý rozhovor na vedlejším vláknu, pozorně si ho přečti.
Do té debaty jsem se nezapojil, ještě bych dostal přes hubu :)
Ty ovšem, vzhledem k penězům, pujdeš nejspíš do B8ky. Ale i to můžou být velmi slušné plechy.
Metronomů je spousta, Monika tady chválila nějakou kopii Tamy s Audioworksu, tak hledej. Rozhodně bych jí věřil.
A prosím tě, pročítej fórum. Na toto téma už se tady odpovídalo nejmíň stokrát.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Solidní bubenický metronom je třeba takový http://www.muzikant.cz/orchestr-2/prisl ... 0-1125.php je to ten, co nově mám už taky (jak tu zmínil kolega ZZBAR) a fakt můžu doporučit. Pochopitelně pro dobrou slyšitelnost je třeba mít ještě také dobrá sluchátka! :idea:

Co se týče plechů do 5ti tisíc.... no je zjevné, že v rámci té ceny se vejdeš tak maximálně do nějaké "krabicové" sady, tedy něčeho co je velmi kompromisního a i tak to bude celkem problém se vejít opravdu přesně pod pět táců. ta cena je fakt malá, tedy těžko v tomhle radit. Cokoliv v té ceně bude znít téměř stejně - nezněle. A by byla alespoň malá šance později to prodat (pokud to přežije tvé hraní) sahej po krabicových ekonomy setech alespoň známých značek. nevyznám se přesně v nabídce firem v těchto relacích, no u PAISTE, ZILDJIAN, MEINL, SABIAN bys něco okolo 5-7 tisíc už najít mohl... ale nedoporučuji. Fakt upřímně bych řekla jít po náhodných nákupech ohraných kousků po bazarech, nebo si pošetřit víc a kupovat až později. :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbar píše:....Rozhodně vybírej podle slitiny, na toto téma se vedl vášnivý rozhovor na vedlejším vláknu, pozorně si ho přečti....
v týhle cenový je nabídka pouze B8 polotovar plech, není z čeho vybírat. Jsou to šity, slitina za to nemůže. Plech se dodává pouze v B8, proto ty krabicáky jsou všechny z B8, je to nejlevnější matroš.
Podle slitiny toho moc nepoznáš, vybírej podle zvuku :!: a uvědom si že činel nenaladíš ani neosadíš lepší blánou. Vyhni se proto levným setům a došetři si postupně na pořádný kousky.
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

jak psali kolegové, do 5tis se s novým bronzovým setem nevejdeš (mosaz opravdu ne), poskládal bych něco z druhý ruky a začal samozřejmě od hi-hat :)

bubenický metronomy se tu teď válí na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Naposledy upravil(a) Sam Jr. dne 8.07.2011 8:08, celkem upraveno 1 x.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:v týhle cenový je nabídka pouze B8 polotovar plech, není z čeho vybírat. Jsou to šity, slitina za to nemůže. Plech se dodává pouze v B8, proto ty krabicáky jsou všechny z B8, je to nejlevnější matroš.
Podle slitiny toho moc nepoznáš, vybírej podle zvuku :!: a uvědom si že činel nenaladíš ani neosadíš lepší blánou. Vyhni se proto levným setům a došetři si postupně na pořádný kousky.
Jenže tohle je rada pro Alokina na nic. Napsal jasně, že má 5 tisíc a že chce něčím nastartovat. Než našetří, to si tam zatím něco vystřihne z papundeklu? Že jsou B8 plechy nic moc, to ví přece každý. Ale je to to první, na co se dá hrát. A nějaký čas mu to může vydržet. B8 jsem uvedl záměrně, aby nekoupil mosaz typu HCS, 101 atd...

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

není to rada na nic, došetřit je jediná cesta ke kvalitě a ta platí pořád. Nemusí kupovat nové.
zzbar píše:Hmm..Rozhodně vybírej podle slitiny, na toto téma se vedl vášnivý rozhovor na vedlejším vláknu, pozorně si ho přečti.
Do té debaty jsem se nezapojil, ještě bych dostal přes hubu :)...
neboj, začátečníci jsou hájení :) :wink:
ne vážně to je škoda protože jsi zkušený muzikant, nedávno jsme si v rádcovské sekci pochvalovali že bubenické řady jsou opět posíleny...to víš, my tady na kytarách jsme menšina a musíme držet pohromadě protože čím více hlav tím kvalitnější náhled na tema... hmm..no.. někdy :mrgreen:
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

Alokin potřebuje na něčem cvičit ne se opájet profi zvukem :wink: řady Piaste 201 nebo Sabian B8 už se dají považovat za nástroj, použitelné minimum, i co se týče výdrže.

bazarová 201 hi-hatka a ride od jednoho týpka
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

plus tenhle crash a je vystaráno = sada v bronzu za necelý 3 tis :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:není to rada na nic, došetřit je jediná cesta ke kvalitě a ta platí pořád. Nemusí kupovat nové.

zzbar píše:Hmm..Rozhodně vybírej podle slitiny, na toto téma se vedl vášnivý rozhovor na vedlejším vláknu, pozorně si ho přečti.

ne vážně to je škoda protože jsi zkušený muzikant, nedávno jsme si v rádcovské sekci pochvalovali že bubenické řady jsou opět posíleny...to víš, my tady na kytarách jsme menšina a musíme držet pohromadě protože čím více hlav tím kvalitnější náhled na tema... hmm..no.. někdy :mrgreen:
Naprosto souhlasím s tím, že pokud by měl tazatel prachy, tak ať se poohlíží po kvalitnějších činelech, ať vybírá, chodí, po obchodech, zkouší... Jistě najde sestavu činelů jeho uchu nejbližší... :lol:
To ale, myslím nebude případ Alokina. Ten prostě teď potřebuje na něco hrát. Na něco, co bude aspoň trochu přijatelné. Tak jak to píše Sam.Jr
Prostě může bubnovat jak bůh, ale když nemá prachy tak co má dělat?
Jasně že chápu každého, kdo si jednou přičichl ke kvalitě, že nehodlá jít s laťkou níž a nebude to samé ani nikomu doporučovat.
Myslím ale, že tu cestu by si měl každý vyšlapat sám a postupně. Věřím že nabraná zkušenost systémem pokus - omyl je důležitá.
A už samotný název vlákna: První činely + metronom nám určuje, kým vlastně tazatel je.

A je fakt, že se jako začátečník cítím a cítit asi budu furt :D ) Když si něco čtu a s něčím souhlasím, tak nemám ani potřebu reagovat :) Ale v ten moment jsem se přikláněl k Pehvemu a nechtěl jsem nazlobit Moniku :wink: :)

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ta TAMA RW 105 je klasika a i když na bazaru to ten člobrda prodává za 1700,- což je báječná cena oproti nvé, tak ten můj Millenium, jak jsem odkazovala výše, je za 1300,- nový a funkce plně nahradí, v některém ohledu i předčí Tamu. Potvrdil mi to i nejeden renomovaný bubeník :wink:

BOSS DB-90 vypadá solidně, no těžko napsat víc - osobně neznám.

BOSS DB-60, jinak také "Mr.Beat" je skvělý kousek, má kopec fajn funkcí a je velice spolehlivý. Mám s ním mnoho zkušeností a pokud tady někdo z vás chce, za nějakých 8-9 stovek (plus pošta) jej klidně prodám. je plně funkční, i když pochopitelně řádně otlučený z toho, jak se mnou asi 4 roky jezdil po kšeftech. Nový mě před lety stál 1800,-Kč:)) není však skutečně "bubenický" v tom smyslu, že výstupní hlasitost do sluchátek není tak vysoká, aby i s dobrým sluchátkem byl slyšet při hře. je tedy spíše pro tiché hraní a nebo pro optickou kontrolu tempa pomocí blikacích ledek! To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla ke koupi komfortnějšího kousku a tenhle mi nadbytečně leží na skříni. Nicméně, pokud by někdo chtěl koupit, nepište sem ale do privátní zprávy.
Zde v rámci tématu jen vězte, že opravdu je to kvalitní a univerzální, nikoliv spejšl bubenický přístroj!! :idea: :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Ten metronom, co má Monďa, vypadá opravdu zajímavě. Prohlížela jsem si ho, když mi ho ukazovala a když bych si teď kupovala metronom, jdu do něj. Za ty peníze oproti Tamě luxus :wink:
Co se činelů týče, šla bych do toho tak, jak píše Sam. Já jsem to tak taky měla, nejdřív levné činely, které aspoň přijatelně hrajou a něco vydrží (měla jsem hh Paiste 302, ride Stagg DH,crash Paiste 502 ... ten hrál dost pěkně na to, že jsem ho nový kupovala za cca 2 500,- - snad nekacám, je to už hodně let :) , každopádně mi pak zmizel a já potřebovala narychlo nějakou náhradu, tak jsem od kámoše koupila ten samý, ale s novějším logem). No a mezitím jsem si postupně činely obměňovala (vždy, když byly peníze), až jsem měla komplet Paiste 2002, taky to nějaký rok trvalo :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
pehve píše:není to rada na nic, došetřit je jediná cesta ke kvalitě a ta platí pořád. Nemusí kupovat nové.

Naprosto souhlasím s tím, že pokud by měl tazatel prachy, tak ať se poohlíží po kvalitnějších činelech, ať vybírá, chodí, po obchodech, zkouší... Jistě najde sestavu činelů jeho uchu nejbližší... :lol:
To ale, myslím nebude případ Alokina. Ten prostě teď potřebuje na něco hrát. Na něco, co bude aspoň trochu přijatelné. Tak jak to píše Sam.Jr
Prostě může bubnovat jak bůh, ale když nemá prachy tak co má dělat?
Jasně že chápu každého, kdo si jednou přičichl ke kvalitě, že nehodlá jít s laťkou níž a nebude to samé ani nikomu doporučovat.
Myslím ale, že tu cestu by si měl každý vyšlapat sám a postupně. Věřím že nabraná zkušenost systémem pokus - omyl je důležitá.
A už samotný název vlákna: První činely + metronom nám určuje, kým vlastně tazatel je.

A je fakt, že se jako začátečník cítím a cítit asi budu furt :D ) Když si něco čtu a s něčím souhlasím, tak nemám ani potřebu reagovat :) Ale v ten moment jsem se přikláněl k Pehvemu a nechtěl jsem nazlobit Moniku :wink: :)

Píšu k téhle citaci jen abych se přidala... nic nového- jen souhlas. Potřebuje hrát, tedy nejspíše koupí "cokoliv" no právě "úplně cokoliv" mu může paradoxně vzít chuť a našení, neb když bude otloukat nějakou totální srágoru, co ani náznakem nehraje, za nějaký čas s tím sekne, protože nevidí výsledek ani pokrok. Souhla s tím výběrem podle slitiny, souhlas stím, že B8 od Sabian je cesta pro Alokina a souhlas do třetice s tím, že je fajn sledovat bazary a necpat se do nákupu nových věcí.. Všechny tyhe věci jsem tu už ale po jedné někde zmínila v jiných příspěvcích, tady je to jen shrnuto :wink: :idea:

Jinak potvrzuji Pehveho zmínku o tom, jak jsme tuhle vedli nadšené věty o novém kolegovi ZZBARovi mezi rádci. Super!! A mě by si nenahněval....... když vedeme debaty s rozdílnými názory, jsem třeba vášnivě hájící svoji pravdu, ale ne nštvaná. mě vytáčí jen lidská hloupost, zbytečná práce a lež ( v podmínkách fóra je to hlavně vkládní do úst myšlenky a názory, které neříkám). 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sam Jr. píše:Alokin potřebuje na něčem cvičit ne se opájet profi zvukem :wink: řady Piaste 201 nebo Sabian B8 už se dají považovat za nástroj, použitelné minimum, i co se týče výdrže.

bazarová 201 hi-hatka a ride od jednoho týpka

plus tenhle crash a je vystaráno = sada v bronzu za necelý 3 tis :wink:

JO tohle by šlo a to by byla cesta! Doufám jen, že Alokin reagoval rychle a že m to nikdo nevyfouk!! :!:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ještě by každý, kdo se na něco podobného ptá, mohl podat zprávu, jak dopadl. Jestli vůbec dal na některé rady. Co si koupil, jak je s tím spokojený atd. Získalo by to další rozměr. On to někdo z nováčků určitě bude číst za pár let...
Takže Alokine, napiš ...

a spousta No name...
Alokin

Příspěvek od Alokin »

Moc dekuji vsem za help, bohuzel jsem se k tomu driv nedostal, voda se nejak protahla:) Prodejce HH a ride ktery Sam na bazaru nasel jsem zkontakotval, tak snad to klapne, no a chrash bohuzel uz zmizel takze se porozhlidnu po nejakem jinem. Zaroven moc dekuji za vysvetleni ohledne typu materialu a co brat a co ne. Ted jsem se zacet i do dalsich topicu kde se to probiralo :)

Cekal jsem ze do 5k to bude bida, bohuzel v tuto chvili vic na to nemam, a hrat se musi :D

Co se metronomu tyce, nabidka od moniky na boss kousek zni lakave, akorat nemam bubenicku slouchatka a obavam se ze ho nebudu dobre slyset, tak se podivam na ten millenium :)

Jeste jednou vsem moc dekuju!

P.S. Kdyz uz pisu, mam jeste jeden "maly" dotaz pod pultem - v budoucnosti bych si chtel poridit snare a tohle se mi hodne libi http://kytary.cz/tama-st-1240bn-metalworks/HN112283/ .... ma nekdo s tim zkusenosti? chci ho pouzivat na cviceni doma i v zkusebne, zadne live hrani. Nebo na cviceni jit spis do neceho uplne nejlevnejsiho?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No, měl jsem možnost vyzkoušet jeho většího, 13" bráchu. A už i ten se mi zdál hodně ostrý, vysoký, prostě jako efekťák. Byla tam tuším písková Pinstripe, ale nemyslím si, že by se výměnou blány (za nějakou stejně kvalitní) nějak zásadně změnil charakter zvuku. Ta 12" podle mě bude ještě výraznější, a pochopitelně vzhledem k rozměru ještě vyšší.
Dokázal bych si ho představit ke své soupravě jako efektový buben, čili druhý virbl. Jako hlavní snare by mi byl za chvíli protivný.
A ke druhé části otázky... asi bys měl cvičit na stejný rozměr, který pak budeš používat na live hraní.
Osobně bych tedy použil 14ku jak na hraní doma, tak na veřejnosti. No a nakonec, proč bys nemohl nosit jeden virbl ve futrálu z domu do zkušebny a pak zase ven na akce? Když můžou kytaristi nosit svůj nástroj na hrbě sem a tam, tak proč né ty jeden virbl? :wink:

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ALOKIN:
Ad Metronom: Ten Millenium fakt můžu směle doporučit, ale věz, že i k němu potřebuješ kvalitní sluchátka. Já třeba nepoužívám žádná spejšl bubenická (takové ty co vypadají jako Otíkovi z vesničky střediskové..) ale obyčejné špunty se silikonovou výplní od Phillips a stojí tuším kolem pětikila..... i tak ten klik hraje jakoby "na pozadí" a víc se tuší, než že by mi překlikal ten randál z bubnů.... ale navykla jsem si na to i na podiu..

Ad Snare: Netuším jakým směrem se ubírá tvá logika a tvé myšlenky. na jednu stranu tady pláčeš nad nedostatkem financí a bubny samotné i plechy vybíráš (na naši radu) už ohrané a i tak z těch levnějších bratelných, jinak to co tě napadalo samotného bylo na hranici shitu a atrapy..... přitom jako hlavní snare si vybereš luxusní efekťák s litými ráfky, ještě k tomu nový, tedy bubínek, který jako hlavní snare je totálně nevyhovující zvukově, ovšem jako efektový snare je naprostá pecka!!! Můžu tě ubezpečit, že pokud si v začátcích, tak si hlavu s efekťákem rozhodně lámat nemusíš. Na to je ještě hodně času, nicméně takový vychytaný kousek mezi těmi ostatními věcmi co hodláš z ekonomických důvodů koupit by se vyjímal jako pěst na oko. :shock: :lol: Ještě napíše, "žádné živé hraní... jen cvičení" :roll: Můžu tě ubezpečit, že sama, po pár desítkách let hraní, mám pro efekťák relativně málo využití. Vlastním sice také plechový, ale 10" vychytaný kousek (Mapex MPX Steel) no ten tvůj je o kus výš kvalitou. A to já s tím mým běžně absolovuji živé hraní a ani ve studiu nedělá ostudu :)
Víš... opět příměr. Je to jako když nemajetný člověk potřebuje auto. Koupíš něco z bazaru, nevypadá to, je to už v letech, karoserie záplatovaná, motor už také má nejlepší za sebou, žádný zbytečný komfort pro řidiče, ale jezdí a v dané chvíli musí stačit. (to jsou ty tvoje levné plechy a bubny).... a k tomu si ovšem naporoučíš palubku vyložit drahým dřevem a sedačky potáhnout pravou kůží (to je jako ten tvůj efekťák) ! :idea:

jednak doporučuji když už, tak běžně užívané rozměry na snare to je 14" (někdy i 13") ale hlavně ti stačí nějaký kousek za 2-3 isíce z bazaru, a budeš mít pořešíno nahodně dopředu. Pro cvičení i první měsíce (roky) hraní a učení se ti však spolehlivě vyhoví jakýkoliv snare, tedy klíďo ten ze soupravy, kterou kupuješ :idea:

pravděpodobně budu v brzké budoucnosti mít také na prodej slušnější javorový bubínek od Sonor... hodlám totiž upgradovat.... mám možnost koupit velmi luxusně jeden fajnšmekrovský kousek z lmitované edice, který je mým snem... a ten majitel jej prodává za cca 60% původní ceny :!: :)
pehve

Příspěvek od pehve »

http://kytary.cz/sabine-zipbeat/HN004966/
tohle je levný obyčejný metronom s výstupem na sluchátko, používám léta a vyhovuje...
ten efekťák - jak píšete tak jest :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Pehve, přesně. Ono když se řekne BUBENICKÝ metronom, tak si leckdo myslí, že to bude hlavně hlasité!!! Ale to je omyl. Výstupní signál do sluchátek je u toho bubenického Millenia skoro stejný jako u toho Bosse DB60!! Obojí potřebuje dobré sluchátko a obojí je tak nějak stejně slyšet :roll: :!:

To proč je některý klik označován jako BUBENICKÝ je hlavně v uživatelských funkcích a ovládání. například "naTAPovat" tempo už umí lecjaký přístroj, no rychle se přesunovat mezi velikostmi BPM kolečkem umí fakt většinou jen bubenické přístroje, větší tlačítko start/stop, velká možnost nastavení akcentů nebo vyťukvání různých triolek, 16tek nebo podobných rytmických vychytávek. programování a ukládání rytmických vzorků, to je také moc fajn.... no a pochopitelně bubenické přístroje jsou uspůsobeny k přidělání na stojan soupravy, zatímco ostatní metra zpravidla jsou položit někde na stůl :wink: :!:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše: Ono když se řekne BUBENICKÝ metronom, tak si leckdo myslí, že to bude hlavně hlasité!!! Ale to je omyl.
Ano!
A proto používám Behringer MA400. Člověk do toho může pustit klick, zbytek kapely a ještě si namíchat poměr, v jakém mu to vyhovuje. Behroš moc v lásce nemám, ale tohle se mu povedlo. A nikoho to nezrujnuje.
Pokud Alokine uvažuješ, že budeš hrát s metronomem i live akce, tak doporučuju.

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“