Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:Že stejně "kvalitní" delay (at si pod tim predstavi kdokoli cokoli), jde nastavit na x dalsich krabickach. Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi, co teda dela dobry delay dobrym delayem.
Tak nikdo snad nepsal, že jediný Moog je úžasný a nejlepší a nic jiného nejde použít, ne? :wink: Samozřejmě, podobně kvalitní delay můžeš nastavit na různých krabičkách. Možná některé budou znít stejně, možná některé dokonce líp. To nemůže nikdo vědět.

Nicméně chtít chtít popisovat slovy, proč se některý zvuk líbí, to je hodně problematická věc. A nedivím se, že to někomu přijde jako rýpání.

Kdybych měl říct, v čem ty rozdíly vidím, ehm, slyším, tak bych se asi odvolával na slovo "timbr".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no zrejme jsem to formuloval prilis obecne a nepochoptelne, podle toho jak zde uz nekolikaty clovek uspesne predvadi predjimani a vkladani svych obranarskych myslenek do mych ust ......

skutecne v tom nebyla zadna certovina ani postranni umysl potom dokazovat ze Moog je neco spatneho, predrazeneho, mojoviteho nebo snobskeho. Odvolavky na témbr alias barvu zcela presne chapu treba u zkresleni. U efektu ktery "pouze" opakuje zahrané, uz se to pro me posouva do transcen-dentální oblasti a proto me zajimalo co lidi povazuji za kvalitni delay (coz Moog samozrejme je).
Proto vsem dekuji za pozornost, energii, cas a za dalsi stripek do mozaiky.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U digitálního delaye, který opravdu jen opakuje, to je samozřejmě nesmysl. Ale vzhledem k tomu, že analog (nebo digitál analog simulující) ti ta echa nějak obarvuje, mění, moduluje, tak se o tom bavit dá.

Ty delay nepoužíváš a nikdy sis žádný nekupoval?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nero píše:Ty delay nepoužíváš a nikdy sis žádný nekupoval?
na to jsem uz prece odpovedel nekolikrat ne?
Miru analogove pěknosti upravuju na svem Replifexu parametrem HF damp.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tomhle threadu jsem o tom zmínku neviděl a jestli jsi to psal někde jinde, tak si to nepamatuju. Proto se ptám.

Pokud delay máš, tak bych předpokládal, že jsi při výběru řešil, který je lepší a který horší, takže sám budeš mít nějakou představu o tom, "v cem teda poznam nejaky skvely delay?". A že to bude, ostatně jako u čehokoli hudebního, dost subjektivní věc.

Pak celá ta debata trochu ztrácí smysl.

PetrPeter 1975 - 2008
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

hyenik píše:
arcilucifer píše:
Jenom jsem se chtel dobrat a pochopit co se vam na tom tak libi
Proč mi to příjde jako kazimrdský rejpání.
Protoze podle sebe hodnotis druhe.
Hm...
Mně nevadí, když si někdo pořídí cokoliv za jakékoliv peníze a dělá mu to radost.
Nemám ani pomyšlení se ho ptát: Co se vám na něm líbí? v čem je lepší? čím se liší od..?
Hudba je nejdokonalejší typ umění: neprozradí nikdy svoje tajemství - Oscar Wilde. :mrgreen:
Proto vsem dekuji za pozornost, energii, cas a za dalsi stripek do mozaiky.
Střípky do mozaiky jsou k prdu. Chceš Mooga tak si ho kup a hraj, chceš řešit čím se liší tak si skládej mozaiky.
Jaksi nemám potřebu v každém threadu vyzdvihovat, jaky jsem Don Chichot , že jsem přišel na to co je nejlepší kupovat a ostatní jen vyhazují peníze, takže potřebují mou osvícenou osvětu.
Nic proti, ale příjde mi, že často pitváš houna, ale chápu, když je to životní poslání a máš s toho radost. :mrgreen:
jde nastavit na x dalsich krabickach.
To je sice hezké, že to jde, ale je to pořád jen dohadování nad ukázkama.
Každý může přeci ze své hlavy,nástroje, efektů, zesilovačů dostat spoustu skvělé, rozličné hudby.
co teda dela dobry delay dobrym delayem.
myslím, že je to v podstatě jedno,
každýmu to hraje nejlíp jak to umí. :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pekelna reakce v SZ
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Na přání jsem fotil vnitřky Phaseru, RingModu a Delaye, pro zajímavost přikládám i sem (pro větší zobrazení detailů stačí na fotky kliknout):
12-Stage Phaser
12-Stage Phaser
Analog Delay
Analog Delay
Ring Modulator se mi nechtělo rozebírat kompletně, jsem nešika a nemusel bych to pak dát dohromady. Ale čekal jsem, že bude také plný součástek a tak jsem se prvních pár vteřin i divil. :mrgreen: A tak pro představu postačí boční snímky po oddělání dřevěných destiček.
Ring Modulator
Ring Modulator
RingMod A
RingMod A
Přílohy
RingMod B
RingMod B
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wow, to jsou elektrárny :shock:

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

wikxzen píše:Jinak mezi majiteli kolují i "lunární" verze MF. Trochu jako z Apolla... 8)
Obrázek

Nejsem si jistý, jestli je to pravda, ale prý si lze standardní MF nechat u Moogu upravit na "lunar" MF.
Velmi stylové. Až se jednou dokopu k tomu abych si postavil Big Muff do skorooriginální krabky, asi ten design částečně oprásknu. A vůbec, pokud budu někdy aspoň trochu krabičkovat, ty bílé panely a standardní přístrojové knoflíky mají něco do sebe. Moog zvlášť, ale jakožto študý chudent si na to můžu zahrát tak leda ve snu.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

woro90-1: někomu stačí třeba jen přetřít boční desky... :)
Obrázek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

MF-108M Cluster Flux - má velmi pěkné zvuky. Od přirozených a organických chorusů a flangerů až po "kosmické" pazvuky podobné různým znělkám z československých sci-fi typu Návštěvníci. Vskutku až retro charaktery!
MF-108M Cluster Flux
MF-108M Cluster Flux
Obrázek
Všiml jsem si, že je z těch mých MF pravděpodobně nejtěžší i nejhlučnější zároveň. Poměrně vysoká úroveň šumu v pokročilejších módech. Pokud však hraji, tak to není vůbec postřehnutelné. Naštěstí se to ale ještě netýká klasických chorusů a flangerů. Na druhou stranu se mi různě "zflangerované" a "zchorusované" pulsující šumy i docela zamlouvaly. Alespoň to vyplňovalo mé přestávky mezi zkoušením a testováním. V LFO části je celkem 6 přepínatelných typů modulace. Od plynulé vlnové délky přes hranatou až po variabilní, která je neskutečně muzikální.
LFO Tap Tempo je bezvadné a funguje to skvěle. Červená dioda se přepne na zelenou a indikuje aktuálně nastavené tempo. Cena je brutální, ale troufnu si tvrdit, že stále obhajitelná.

Společně s aktivovaným MF-104Z se s Cluster Fluxem stala perfektní dvojice. Tady jsem si už dovolil i lehce zaslintat a zachrochtat blahem. :mrgreen:

Tady je hezká videorecenze na YTB, cca od 04:10 jsou ukázky s kytarou a poté s klávesami (09:00):

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Chtělo by se to dokopat k napsání recenzí. :wink:
Jinak moc hezkou hračku sis pořídil.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kafra kafra, to o te obhajitelne cene si ani nemusel psat :)

ja uz jen cekam kdy se mi podari strelit neco dostatecne hodnotnyho, abych s tema moogama zacal, prvni teda 104kou, uz se mi celkem stejska .)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Moog dneska krášlí google 8)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

citizen.one

no way! zrovna jsem nasel 104Zko k prodeji, sice az z japonska, ale i tak do toho jdu...porad jeste neni za 30 jak chodi obvykle posledni dobou...

no ono tohle bude zvukove stejne neco jinyho, takze se nebudu rozcilovat predem...
i kdyz jak tak koukam, tak to bude analog, tak nevim nevim, navic s MIDI, tapem a haldou dalsich paradicek...sakra sakra...

bledy je, ze to pro me bude jen vstupni krok do skoupeni cely MF rady...famozni efekty...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

omedetougozaimasu! :D
citizen.one

no...po kratkem prehodnoceni jsem 104Z odlozil a uz cekam na 22.6, jen to objednat :)

ty funkce a to, ze je to porad analog (celkem jsem se obaval, ze udelaji digitalni)...me presvedcily ze to bude stejne dobry jak klasicka 104ka...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já v tom mám jasno. Počkám si však nějakou dobu na recenze a první postřehy nových majitelů. Jsem rád, že nechybí především LFO sekce. Na Cluster Fluxu je to výborná věc. Cena bude asi podobná, ne-li o něco málo vyšší než třeba u MF-108M. Tipuju do 700 dolarů. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“