začátky na baskytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

JezaxXx píše:btw zacal sem hrat na basu a ucil se sam zacinal sem na nakejch jednoduchejch nirvana-smells like teen spirit manson-nobodies apod a ted sem se dostal az ke cannibal corpse, death apod ted chodim k uciteli a sou to vyhozeny prachy vubec nic me tam nenaucil hraju tam naky podelany nudny blues se kterym se toho fakt moc nenaucim
Tak mu řekni, co chceš učit ne? Jsou to přece tvoje prachy!

Jinak ten odkaz mi furt nefachá a to ani ve škole, furt mi to píše: Access Denied...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Hole
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hole »

hle co si myslíte o Peavey milestone IV ja ted začínám a moch bych jí mit za 2500 tak jestli je to za tu cenu dobrý :D
cenda

Příspěvek od cenda »

JezaxXx píše:btw zacal sem hrat na basu a ucil se sam zacinal sem na nakejch jednoduchejch nirvana-smells like teen spirit manson-nobodies apod a ted sem se dostal az ke cannibal corpse, death apod ted chodim k uciteli a sou to vyhozeny prachy vubec nic me tam nenaucil hraju tam naky podelany nudny blues se kterym se toho fakt moc nenaucim
tak ti mam pocit, že si popsal mě... akorát s tim rozdílem že mě to baví... taky mě učí bluesový dvanácky a bluesrokový postupy ale že by mě to nic nenaučilo se nedá říct... ač se zdá že je Blues a Death od sebe na hony vzdálený neni tomu tak v obojím se používaj dost stejný postupy...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Cliff píše:
hendy9 píše:ta ibanezka 180 neni dobrá mam jí půl roku spadnul mi krk a hrozně divně t i na ní zní prázná struna
no to není pravda mám 180 a má dobrý zvuk na to kolik stala.
Souhlasim s Cliffem, měl jsem si na ni možnost zabrnkat. A nebyla rozhodně vůbec nová a přesto dojem byl dost sympatickej. Jeste lepší když jsem se dozvěděl cenu.

BTW. Do baskytar nejak nedělám. :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Zdra lidi. rad bych začal hrát na basu tak bych se chtěl zeptat něco do začátku. Jakou basu bych si měl asi koupi když budem hrávat rock a něco tvrdšícho tak do těch 8klacků aji s combem atd do začátku. Našel sem si na netu nějakých pár vybraných.
http://kytary.cz/esp-ltd-b-50/97420/?SE722:0:0:1:0
http://www.music-city.cz/eshop/epiphone ... ess=4d8b31
Může být i něco z bazaru do začátku a pak bych se chtěl zeptat jestli nevite o nějake škole nebo nějakým skoukromým učitolovi někde v okolí Vyškova... dik.
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

špatná sekce...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

no tak psal sem to uz do jedne... vyjadrili se tam k tomu dva a jelikoz se to tyka jeste te skoly tak sem to nechtel rozdelavat na dva a napsal sem to rovnou sem...
Kontaktovat uživatele:

no já myslím že by bylo lepší udělat z toho dva topicy a každý ve správné sekci...konec OT
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Medek.h

Re: začátky na baskytaře

Příspěvek od Medek.h »

Cus lidi,sem tady novej a chtel bych zacit hrat na basu.Spis bych se ucil jak samouk protoze zadny basak, ktery by me byl ochotny na basu naucit v mem okoli neni.Jako první bych asi potřeboval nejakou basu poridit.Poradil by mi nekdo z vas kterou basu pro zacatek?byla by lepsi nova nebo nekaja bazarova ale v dobrem stavu co se tyce funkcnosti?Jakou basu by jste mi doporucovali?moc penez nemám tak bych ze zacatku investoval do levnejsich (3000-4000)byla by to dobra volba?Zvukově a i vzhledově se mi líbí basy s humbuckerem u kobylky např: http://www.sramus.cz/hudebni-nastroje/s ... ature.html (ale asi jiné barevné provedení tohle je moc zeleny :shock: :lol: ) a jaké kombo by ste doporucovali na zacatek?ja bych bral neco kolem ceny 2000 stacilo by to na domácí hrani??kdo by mel jakoukoliv radu na zacatek budu za ni velice vdecny.Děkuji.
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)

Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny :)
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Medek.h píše:Cus lidi,sem tady novej a chtel bych zacit hrat na basu.Spis bych se ucil jak samouk protoze zadny basak, ktery by me byl ochotny na basu naucit v mem okoli neni.Jako první bych asi potřeboval nejakou basu poridit.Poradil by mi nekdo z vas kterou basu pro zacatek?byla by lepsi nova nebo nekaja bazarova ale v dobrem stavu co se tyce funkcnosti?Jakou basu by jste mi doporucovali?moc penez nemám tak bych ze zacatku investoval do levnejsich (3000-4000)byla by to dobra volba?Zvukově a i vzhledově se mi líbí basy s humbuckerem u kobylky např: http://www.sramus.cz/hudebni-nastroje/s ... ature.html (ale asi jiné barevné provedení tohle je moc zeleny :shock: :lol: ) a jaké kombo by ste doporucovali na zacatek?ja bych bral neco kolem ceny 2000 stacilo by to na domácí hrani??kdo by mel jakoukoliv radu na zacatek budu za ni velice vdecny.Děkuji.
Pokud se ti líbí, tak nemám nic proti, snad jen značka, podívej se spíše po nějakém Cortovi nebo Squierovi, popřípadě Fokus, a spíš bych přišetřil a vrazil do toho pětku, ono, pod těmi 4000 nic moc extra neseženeš, kombo, samozřejmě, za dvojku něco seženeš, ale spíš se podívej po bazarových věcech (mám na mysli komba, patřím mezi ty, co neradi kupují levné bazarové kytary - důvod - nikdy nevíš, co to může mít za vadu)...

A pokud chceš moje doporučení, já osobně bych si vybral Jazz Bass, kvůli univerzálnosti, navíc se neučíš využívat barvu zvuku v různé vzdálenosti od kobyly, ale když se ti líbí musicmany, proč ne... je to tvoje rozhodnutí
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Máte tady nekdo par zkusenosti s tim baskytarovym typem MusicMan s miho predchoziho textu???muzou bejt ruzny znacky ale stejnej typ.Budu rad za jakoukoliv radu.Tady je jeste kdyztak odkaz: http://www.nadobicko.cz/nadobicko/s65/K ... -MB-300-BK nebo http://www.soundlights.cz/product/dimav ... ure:11031/ ale ta Dimavery bude asi sh*t ze?Kazdopadne děkuji.

LUCIFER (black-death)
Kontaktovat uživatele:

Medek.h píše:Máte tady nekdo par zkusenosti s tim baskytarovym typem MusicMan s miho predchoziho textu???muzou bejt ruzny znacky ale stejnej typ.Budu rad za jakoukoliv radu.Tady je jeste kdyztak odkaz: http://www.nadobicko.cz/nadobicko/s65/K ... -MB-300-BK nebo http://www.soundlights.cz/product/dimav ... ure:11031/ ale ta Dimavery bude asi sh*t ze?Kazdopadne děkuji.
špatná sekce...
*cable >>> Adam Hall
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

njn.....omlouvám se sem tady novej a jeste sem cely forum nepročet ale nemate nekdo aspon trochu skusenosti s tou basou???

LUCIFER (black-death)
Kontaktovat uživatele:

Medek.h píše:njn.....omlouvám se sem tady novej a jeste sem cely forum nepročet ale nemate nekdo aspon trochu skusenosti s tou basou???
ok třeba to pak někdo splitne.. takže co já vím (od kytaráře, strýce...z vlastních zkušeností bohužel nebo možná naštěstí ne) tak ty Dimaverky a Staggy jsou dost pravděpodobně vyhozené peníze páč za nějaký čas až si něco poslechneš a zjistíš co se ti líbí tak ti prostě přestanou stačit nemluvě o mechanickém opotřebení... Další věc materiály-u levných nástrojů je velká pravděpodobnost že použité dřevo není dostatečně vyschlé takže se bude hýbat... nejhůř na tom asi bude krk (vrtule, přesáhlé pražce,...), kovový hardware - měkké slitiny kt. se budou otláčet a lámat elektronika no...
Prostě dle mě úpe best by bylo kdybys měl nějakého známého co tomu rozumí a zkusil s ním zkouknout něco z bazaru nebo si přišetřit ten litr jak psal DJ a zkusil Cort, Squier, Fokus...

jo a ta barva u té dimaverky určo nebude zelená :wink:
*cable >>> Adam Hall
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

.annY:. píše:
Medek.h píše:njn.....omlouvám se sem tady novej a jeste sem cely forum nepročet ale nemate nekdo aspon trochu skusenosti s tou basou???
ok třeba to pak někdo splitne.. takže co já vím (od kytaráře, strýce...z vlastních zkušeností bohužel nebo možná naštěstí ne) tak ty Dimaverky a Staggy jsou dost pravděpodobně vyhozené peníze páč za nějaký čas až si něco poslechneš a zjistíš co se ti líbí tak ti prostě přestanou stačit nemluvě o mechanickém opotřebení... Další věc materiály-u levných nástrojů je velká pravděpodobnost že použité dřevo není dostatečně vyschlé takže se bude hýbat... nejhůř na tom asi bude krk (vrtule, přesáhlé pražce,...), kovový hardware - měkké slitiny kt. se budou otláčet a lámat elektronika no...
Prostě dle mě úpe best by bylo kdybys měl nějakého známého co tomu rozumí a zkusil s ním zkouknout něco z bazaru nebo si přišetřit ten litr jak psal DJ a zkusil Cort, Squier, Fokus...

jo a ta barva u té dimaverky určo nebude zelená :wink:
Tak jo ja pohledam na nakejch bazarech.Jeste skusim naky ty Cort,Squier a Fokus.Ale i Fokus dela MusicMany s aktivni elektronikou(ja si nemuzu pomoct me se porad libjej :roll: )Ale je prave spatne ze ja zadneho znameho co se v tom vyzna nemam.A jak jsi mluvil o tom dřeve ze ktereho je ten nastroj,že se to bude kroutit-jake drevo je nejlepsi? mel bys par typu?Da se to nak poznat nebo to poznas jenom podle toho ze je to trosku drazsi (cena=kvalita)? A byl by dobrý na zacatek teda ten Jazzbass jak mi doporucoval DJmanasek???Jazzbass dokaze taky vykouzlit dobrý zvuk co jsem slysel ale tam je to spis o tom jak sou kvalitni struny a snimace ze?Co tahle ibanezka: http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -44906.php ???´Krk - Javor,Tělo - Aghatis,Hmatník - Palisandr = Bude se to taky kroutit nebo uz by tahle basa vyhovovala mate s ni naky skusenosti??

LUCIFER (black-death)
Kontaktovat uživatele:

Medek.h píše:Tak jo ja pohledam na nakejch bazarech.Jeste skusim naky ty Cort,Squier a Fokus.Ale i Fokus dela MusicMany s aktivni elektronikou(ja si nemuzu pomoct me se porad libjej :roll: )Ale je prave spatne ze ja zadneho znameho co se v tom vyzna nemam.A jak jsi mluvil o tom dřeve ze ktereho je ten nastroj,že se to bude kroutit-jake drevo je nejlepsi? mel bys par typu?Da se to nak poznat nebo to poznas jenom podle toho ze je to trosku drazsi (cena=kvalita)? A byl by dobrý na zacatek teda ten Jazzbass jak mi doporucoval DJmanasek???Jazzbass dokaze taky vykouzlit dobrý zvuk co jsem slysel ale tam je to spis o tom jak sou kvalitni struny a snimace ze?Co tahle ibanezka: http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -44906.php ???´Krk - Javor,Tělo - Aghatis,Hmatník - Palisandr = Bude se to taky kroutit nebo uz by tahle basa vyhovovala mate s ni naky skusenosti??
To kroucení není o druhu dřeva.. je to o tom že aby se jim výroba tak levných nástrojů vyplatila tak jich musí vyrobit hodně za krátkou dobu takže používají dřevo které ještě není dostatešně vyschlé... a potom jak už je z toho kytara tak to dál schne a různě se "tvaruje"...
Ty musicmany já neodsuzuju ale jak říkal DJ je možná lepší do začátku něco univerzálnějšího aby sis mohl vyzkoušet co ti sedne...páč jak tě omrzí ten zvuk u musicmana tak už s ním moc poťákama nepohýbeš... Od Fokusu tu něco (nevím jestli přímo MM) má myslím aivn a mám pocit že to nějak tunil...zrušil tu aktivní elektroniku a možná i snímač vyměnil ale to nevím to musí říct sám...
A tu ibanezku si lidi docela chválí co jsem slyšel (sám jsem nezkoušel)... nevím jistě ale myslím že ji měl/má i Nero ale abych nekecal...
*cable >>> Adam Hall
pudel

Příspěvek od pudel »

Medek.h píše:Co tahle ibanezka: http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -44906.php ???´Krk - Javor,Tělo - Aghatis,Hmatník - Palisandr = Bude se to taky kroutit nebo uz by tahle basa vyhovovala mate s ni naky skusenosti??
Měl jsem GSR205 - v podstatě pětistrunnou verzi GSR180 s aktivní elektronikou. A do začátků to nebyla úplně zlá basa. Ale určitě bych do ní nedával tolik peněz. GSR205 jsem koupil použitou za 4000, za GSR180 bych dal tak max. 3k. Vůbec mi přijde, že kupovat nové nástroje v této cenové kategorii je zvrácenost či neznalost.
Máme dvě možnosti následujícího vývoje:
a) hraní Tě bude bavit a půjde Ti -> časem první basu prodáš, protože půjdeš za lepší.
b) hraní Tě nebude bavit a nepůjde Ti -> časem první basu prodáš, protože nebudeš chtít mít zbytečnej krám v domě.
Bazarovou basu prodáš za cca stejnou cenu, za jakous ji koupil. Když koupíš novou, počitej s tím, že ji prodáš tak max. za 65% původní ceny. Takže já bych svůj zrak upřel na bazar, aukro a podobný inštitůce. Červenej hadr by pro Tebe měly bejt slova Cort, Squier, Fokus a třeba i ten Ibanez nebo Epiphone by nemusely bejt zlý.
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání... ;)
Kontaktovat uživatele:

pudel píše:
Medek.h píše:Co tahle ibanezka: http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -44906.php ???´Krk - Javor,Tělo - Aghatis,Hmatník - Palisandr = Bude se to taky kroutit nebo uz by tahle basa vyhovovala mate s ni naky skusenosti??
Měl jsem GSR205 - v podstatě pětistrunnou verzi GSR180 s aktivní elektronikou. A do začátků to nebyla úplně zlá basa. Ale určitě bych do ní nedával tolik peněz. GSR205 jsem koupil použitou za 4000, za GSR180 bych dal tak max. 3k. Vůbec mi přijde, že kupovat nové nástroje v této cenové kategorii je zvrácenost či neznalost.
Máme dvě možnosti následujícího vývoje:
a) hraní Tě bude bavit a půjde Ti -> časem první basu prodáš, protože půjdeš za lepší.
b) hraní Tě nebude bavit a nepůjde Ti -> časem první basu prodáš, protože nebudeš chtít mít zbytečnej krám v domě.
Bazarovou basu prodáš za cca stejnou cenu, za jakous ji koupil. Když koupíš novou, počitej s tím, že ji prodáš tak max. za 65% původní ceny. Takže já bych svůj zrak upřel na bazar, aukro a podobný inštitůce. Červenej hadr by pro Tebe měly bejt slova Cort, Squier, Fokus a třeba i ten Ibanez nebo Epiphone by nemusely bejt zlý.
no jo...ale zas když nemáš nikoho kdo by ti s tím poradil tak tě může kdejaký dobrák natáhnout...
*cable >>> Adam Hall
pudel

Příspěvek od pudel »

sh*t ti můžou v hudebninách střelit i novej...(přece jim nebude smrdět na skladě, že jo). Myslím, že na fóru je napsáno dost o tom, na co si dát pozor, aby i začátečník mohl poznat, když má basa urvanou kobylu nebo krk výrazně do vrtule. Navíc většina hudebníků jsou počestní lidé. Podle mě ten risk není velkej, a za ty ušetřený prachy stojí.
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání... ;)
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

pudel píše:sh*t ti můžou v hudebninách střelit i novej...(přece jim nebude smrdět na skladě, že jo). Myslím, že na fóru je napsáno dost o tom, na co si dát pozor, aby i začátečník mohl poznat, když má basa urvanou kobylu nebo krk výrazně do vrtule. Navíc většina hudebníků jsou počestní lidé. Podle mě ten risk není velkej, a za ty ušetřený prachy stojí.
Samozřejmě vím ze urvana kobylka a krk do vrtule byt nesmi.Hledal sem na netu ruzne rady a nasel sem tohle: http://korinem.sweb.cz/sevi/basskola/bassprirucka.pdf je tam dost uzitecných informaci.

LUCIFER (black-death)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“