začátky na baskytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
verčis

začátky na baskytaře

Příspěvek od verčis »

Ahoj, potřebovala bych poradit. Strašně se chci naučit na baskytaru, ale nevím vůbec jak a čím začít, poradil by mi prosím někdo? :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ech tak s tímhle jsem se nesetkal. :-D
Ale dám pár rad.
Určitě ti pomůže teorie. Vědět že co pražec to půl tón apod. Taky vědět co právě mařkám za tón na tom a tom pražci. Taky řeknu že neškodí umět hrát i na kytaru.
No a taky si pořídít nástroj! Víš možná ti pomůže když si najdeš nějakého soukromého učitele, třeba aspoň na čas..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

jo, souhlasím, teorie je dobrá věc. :) docela dobře shrnutá (sice pro kytaru, ale ono je to vlastně stejné) v téhle knížce, moje už má oslí uši, jak v ní pořád něco hledám...

učitel taky pomůže, nejen proto abys zjistila, jak hrát, ale taky, jak nehrát :D - tedy nevypěstovat si zlozvyky, kterých se blbě zbavuje... ze své zkušenosti můžu doporučit muzikantskou školu, kde jsem sama byla pětkrát (odkaz mám dole v podpisu), letos přibyla i baskytara. mně to dalo do základů hodně.

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Pokus o radu

Příspěvek od Stanley »

Jediná rada, prostě to zkoušet, co to dá. Jestli hraješ aspoň trošku na nějaký jiný strunný nástroj, hraj na to stejně, zbytek okoukáš a oposloucháš a pak už to půjde samo úměrně tomu jak tě to bude bavit :D Ale na druhou stranu soukromé lekce u nějakého basáka se hodí, hlavně zezačátku.

Já jsem předtim drtil pár akordů na španělu a pak se náhodou dostal do kapely, pomalu jsem nevěděl ani jak se to drží, na první zkoušce jsem byl nervózní jak panna a oni ze mě byli taky dost vyplašení :D , po týdnu už to šlo.

Takže, nebát se experimentovat, případně se od někoho nechat trochu usměrnit a cvičit zkoušet co to umí a bude z tebe stylová bassmenka
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Dark Angel
Kontaktovat uživatele:

Baskytara

Příspěvek od Dark Angel »

prosím mohli byste mi poradit jestli koupit tuhle basu ? ja sii moc nevim rady tak potrebuju nazor díky ! Jinak je to Stagg

http://i89.photobucket.com/albums/k220/ ... 6/bass.jpg
Tesiii - Dark Angel
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Baskytara

Příspěvek od KIWI »

Dark Angel píše:prosím mohli byste mi poradit jestli koupit tuhle basu ? ja sii moc nevim rady tak potrebuju nazor díky ! Jinak je to Stagg

Jak ti máme z této nekvalitní fotky poradit....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, vypadá to podobně jako tohle http://eshop.kytary.cz/stagg-xb300-gbk/ ... :Stagg:1:0

No, do začátku bych ti poradil spíš něco jinýho, třeba http://eshop.kytary.cz/ibanez-gsr-180/8 ... Ibanez:1:0

Když chceš radit, tak spíš řekni co chceš a za kolik peněz, pak to bude jednodušší... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Angel
Kontaktovat uživatele:

Baskytara

Příspěvek od Dark Angel »

no tahle baskytara je Stagg a slysela jsem ze nejsou moc dobry tak potrebuju poradit , jinak bych chtela normalni dobrou basu pro zacatecnika tak kolem 3000 - 4000 , jako muze byt samo i z bazaru. ta druha co jsi na ni dal odkaz ta Ibanez je dobra , ale spis kdyby ji nekdo prodaval ....
Tesiii - Dark Angel
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

ta ibanezka 180 neni dobrá mam jí půl roku spadnul mi krk a hrozně divně t i na ní zní prázná struna
Cliff

Příspěvek od Cliff »

hendy9 píše:ta ibanezka 180 neni dobrá mam jí půl roku spadnul mi krk a hrozně divně t i na ní zní prázná struna
no to není pravda mám 180 a má dobrý zvuk na to kolik stala.
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No jak říkám, v těchhle cenových hladinách není důležitá značka a typ kytary, ale konkrétní kus... Vsadím se, že kdyby se tu sešlo 10 majitelů této basy, tak by každej říkal něco trochu jinýho
Honzík

Příspěvek od Honzík »

Já mám staggovskou basu. Když sem si jí kupoval nevěděl sem co a jak. No a po čase sem zjistil, že každej pražec je jinak velikej , struny sou moc vysoko a snímače se vykaj. Když půjdete něco kupovat, je lepší vzít sebou kamaráda, nejlépe nějaké zkušeného basistu. Ten na to koukne a hned vám řekne co si to chcete kupovat.
Ibanez SR500, Stagg 3240, kombo Stagg CA20B
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

hendy9 píše:ta ibanezka 180 neni dobrá mam jí půl roku spadnul mi krk a hrozně divně t i na ní zní prázná struna
Jestli ti divně zní struna tak si kup nové. A jestli jsou nové tak to stále neznamená, že je chyba v kytaře. Struna může bejt blbně namotaná a pak divně zní. A nedokážu si představit co to je spadnutej krk? Prosím trochu to líp vysvětli, ale tenhle problém by se měl dát vyřešit nastavení pomocí šroubu co je v krku....

Honzík píše:Já mám staggovskou basu. Když sem si jí kupoval nevěděl sem co a jak. No a po čase sem zjistil, že každej pražec je jinak velikej , struny sou moc vysoko a snímače se vykaj. Když půjdete něco kupovat, je lepší vzít sebou kamaráda, nejlépe nějaké zkušeného basistu. Ten na to koukne a hned vám řekne co si to chcete kupovat.
Možná není tak moc problém v té kytaře. Ale v údržbě. Jestli máš vysoko struny, tak si pořádně sešteluj dohmat pomocí kamemů na kobylce.Jde o to jak se snímače "vyklaj". To že se s nima dá pohybovat je normální věc u kytary pokud máš třeba JB nebo PB, protože je to prostě daný přes pickguard a visí to na dvou šroubech a pružinkách ve vzduchu.

Suma sumárum -Dark Angel:

To že je to Stagg podle mě do začátku nevadí. Když se vybere dobrej kus tak ti to bude pár let bohatě stačit. To že, někdo dojde domů a hned hraje na novou basku je chyba. Každej nástroj potřebuje prvně pořádně seřídit. Nejlépe donést ke kytaráři. Za pár korun a chvílu času ti z toho udělá mnohem lepší nástroj než jakej to byl v obchodě. Rozhašenej bude o obchodě klidně i Fender za 20000,-. To se nedá nic dělat. Prvotní nastavení a údržba je hrozně důležitá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Honzík

Příspěvek od Honzík »

To aivn86:
Ty kameny sem dal úplně dolu, stejnak sou struny vysoko. Zkoušel sem poštelovat krk, to pak bylo o.k, ale vyvstává další problém struny leží na 1. pražci. Chce to dát ke kytarářovi aby nastavil krk, kameny na kobilce a zbrousil pražce. Když to ale udělám tak budu 3 tejdny bez basy.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ta 180 je doopravdu na začátky uplně v pohodě, mám ji doma a žádnej problém... Koukni se po bazaru, určitě něco najdeš... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Re: Baskytara

Příspěvek od Wonder »

Dark Angel píše:prosím mohli byste mi poradit jestli koupit tuhle basu ? ja sii moc nevim rady tak potrebuju nazor díky ! Jinak je to Stagg

Je to fakt vyborna bassa vrele ji doporucuju...Protoze je moje a prodavam ji :)
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
Honzík

Příspěvek od Honzík »

No jo. Má to jak single snímač tak i humbucker. Hlavní je aby je ti na nástroj hrálo dobře a taky je důležitý jestly se ti líbí. Metalista nebo těžkej rocker šáhne po takový base. Heavy style.
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Honzík píše:No jo. Má to jak single snímač tak i humbucker. Hlavní je aby je ti na nástroj hrálo dobře a taky je důležitý jestly se ti líbí. Metalista nebo těžkej rocker šáhne po takový base. Heavy style.
No prave .) A zvuk sem na tom dokazal vyladit celkem slusnej i kdyz tedka ta sr-505 hraje o "neco" lip,ale taky tomu odpovida ta cena :)
A pamatuju si,ze i Jaryn Janek rikal,ze se na ni hraje dobre ze ma zvuk dobrej (oproti tem kopiim Fenderum)...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Honzík

Příspěvek od Honzík »

Jaryn? Takže ty seš kolega z rokové školy. Minulej rok sem chodil. No teď sem kvuli čachrám se školou nenastoupil. No chystám se ale. Doufám, že se tam někde pro mě najde místo.
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Honzík píše:Jaryn? Takže ty seš kolega z rokové školy. Minulej rok sem chodil. No teď sem kvuli čachrám se školou nenastoupil. No chystám se ale. Doufám, že se tam někde pro mě najde místo.
Ja prestal chodit asi po roce a pul...Nejak me to jeho uceni presne podle osnov a premnozena teorie prestala bavit,ale uvazuju,ze bych zacal k nemu zase chodit tak za rok za dva...Ovsem uz ne jako student,ale jen jako na lekce toho - co ja chci .)

Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“