Orange Dual Terror a TH30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
maňo

Re: Orange Dual Terror a TH30

Příspěvek od maňo »

aha ... no ja si zmenženie amplitúdy hneď predstavím ekvivalentné zmenšeniu hlasitosti, ale OK, ak sa to dá dáko vykorigovať ... ale však ak potom signál vykorigujem na hlasnejší amplitúda už zmenšená nebude- tým pádom sa výslednýefekt komplexnejšieho zvuku nedosiahne nie? ... a tým pádom ak by som chcel mať komplexnejší zvuk stačilo by vlastne stíšiť si zosilovač, aby som zmenšil amplitúdu ... no a aj tak nevidím žiadne prepojenie medzi kompletnejším zvukom a vyšším gainom ... neviem asi som na tom ešte dosť biedne :D
krasty

Příspěvek od krasty »

Nehledej v tom hlasitost, ta se dá nastavit. Díky kompresoru budeš mít "stejně" silný velký úder do strun a jen jejich pohlazení. Silný signál ubere a slabší přidá na nastavenou úroveň. Zmenší ti rozdíl dynamiky.
maňo

Příspěvek od maňo »

tak už konečne chápem ... princíp práce síce nie, ale to čo tá vecička robí mi už je z časti jasné ... a ak sa môžem spýtať, čo asi taká vec stojí? ... Btv, dá sa dokúpiť nejaký hall? Orange totiž do hláv asi efekty nedávajú a jediný efekt čo mi chýba je hall
anmelden

Příspěvek od anmelden »

hall je to samé co reverb ne?
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
maňo

Příspěvek od maňo »

no ja mám reverb na mojom kombe a hrá to dosť biedne (line 6 spider IV) ... nedá sa to porovnať s hallom, kt. má môj učiteľ na kombe fender blues junior ... takže, malo by to byť to isté ale preferujem hall
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Je to to same, jen to ma kazde kombo a vyrobce (ooo jake velke prekvapeni) udelano jinak a tudiz je jedno horsi a jedno lepsi. Big deal...
Hall = reverb.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
maňo

Příspěvek od maňo »

Aha, tak keď teda povieš ... ale vrátil by som sa ešte k tej mojej otázke, či sa dá kúpiť, keďže na tom oragne nie je ...
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... verb-hall/

Inak skôr by som povedal ze Hall je typ reverbu, ale v zásade to je jedno, robí to stále ten istý dozvukový efekt.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No,pro kytaristy hall je opravdu totez co reverb,ale kdyz se podivame na krabicky zamerene na reverb,tak tam krome hallu nalezneme plate,room,spring,atd.Mimochodem,spring by mozna bylo presnejsi oznaceni,kdyz mame v aparatech bud pruzinu,nebo jeji digitalni napodobeninu,ne? :)
maňo

Příspěvek od maňo »

Pecka, hádam to nebude robiť problémy ten hall ... tak vám teda všetkým moc ďakujem za vyjadrené názory :) , potom ešte napíšem recenziu xD
maňo

Příspěvek od maňo »

Ahojte, tak vám chcem napísať už ako šťastný vlastník zosilovača Orange TH 30 a reproboxu Harley Benton 2x12 vintage. Nechcel som písať hneď po kúpe, ale teraz už približne viem o plusoch a mínusoch tak ich po nejakom tom čase hrania zdieľam. Takže, hlava je naozaj vyrobená v Číne - P.R.C. - ledva si to všimnete - je to zašité na zadnej strane :D, čo ale neznamená, že hrá zle, hrá naozaj super a veľmi konkrétne, avšak už začínam pociťovať, že som limitovaný svojou sériovou gitarou Cort X11. Elektrónky sa trošku odlišujé od údajov na nete - mám písané : Preamp : Front Row: ECC83 (12AX7) ECC83 (12AX7) ECC81 (12AT7) ECC83 (12AX7) - takže 3 rovnaké a jedna odlišná
Preamp : Rear Row: ECC83 (12AX7) - táto by mala byť na fx slučku
Ourput : EL84 x 4 takže dokopy 9 elektróniek.
Zo zadu je prepínač na 4/2 elektrónky v Outpute, 2x8 ohmove a 1x16 ohmový výstup, výsup na swich a 2 na fx loop z predu je tá zaujímavosť, že sa dá výkon ešte znížiť na Full/Half s medzipolohou Standby - tú používam cez nahrievanie pred hradím a vydýchnutie hlavy po hraní.
Kanály - Dirty má krásny, naozaj krásny crunch, ktorý sa asi od polovice začína priesť do tvrdšieho, ku koncu až metalového, stále však konkrétneho zvuku. Keď sa hlasitosť veľmi zvýši a skreslenie sa taktiež vytiahne dá sa tento zosilovač využiť aj na hranie metalu, avšak jeho kvalita sa najviac ukáže pri crunchi a takom tom ročíku. Nedostatok korekcií na ekvalizéri somm zatiaľ nepocítil, keďže som si našiel svoje zvuky, ktoré sa mi páčia také aké sú - takže Shape potenciometer mi postačuje.
Clean kanýl využívam veľmi často a som s ním spokojný avšak je ťažké ho zladiť s Dirty kanálom. Väčšinou hrám na 2 alebo 4 elektrónkach ale na Half outpute aby som mohol dať volume na dirty kanáli čo najhlasnejšie a využiť jeho potenciál. Avšak tu nastáva problém pri clean kanáli, keďže na zosúladenie hlasitosti kanálov musím zdvihnúť volume cleanu a to má za následok príchuť crunchu pri silnejšom udretí, alebo hraní akordov, ktorú ja moc nemám rád (niekto možno hej). Preto clean, hoci hrá krásne treba vedieť zladiť s dirty kanálom.
Hlasitosť - som s ňou spokojný, ale na mňa je až moc hlasné. Moje snímače na gitare sú veľmi silné a v spojení s 2x12 vintage cellestion je to až moc. ešte NIKDY som nevyužil plnú silu. Na skúške hrám väčšinou na 2 elektrónkach, half outpute a asi polovičnej hlasitosti, štvrtinovom skreslení na dirty kanáli a asi medzi 1/4 a 1/2 na clean kanáli. Na skúške s druhou kapelou som už využil aj 4 elektrónky pri polovičnom výstupe. Na koncertoch ma zvukári nemajú moc radi, lebo som vždy moc nahlas, a kapela sa sťažuje, že ma až moc počuť (máme 10 členov a to sa ťažko zvučí ). Ale stojí to za to. Ten zvuk milujem a páči sa mi. Už som si naň možno aj zvykol ale páči sa mi viac ako Marshall. A ešte posledné - neviem či je to hlava, reprobox ale s najväčšou pravdepodobnosťou sú to snímače na mojej gitare - dosť mi hučí dirty kanál. ˇano, an má hučať, ale toto je dosť aj so šnúrou cordial a neutrik jackmi mi stále hučí. Keď som raz skúšal hrať na dirty kanáli full full potenciometre, 4 elektrónky a half outpute aj na konci skúšobne mi chytilo väzbu len čo som si pridal hlasitosť na gitare (máme dosť veľkú skúšobňu - 10 ľudí) ... takže neviem ... toto mi na tejto hlave vadí, avšak ako som už povedal tieto hlasitosti nevyužívam a pri koncertoch ozvučenie hučí vždy viac. Ešte jeden nedostatok je absencia rôznych efektov(nevadí) ale hlavne hallu, ktorý je u orange nádherný pružinový. Takže ak chcete pružinový hall vo svojom Orange siahnite po prvej drahšej verzii s týmto reverbom za cca 2000€ :D
Takže aby som to zhrnul. Táto lampa NIE je pre Metal, aj keď si s ňou kvalitne zahráte aj ten a určite vás nezahanbí, skôr všetci vaši kamoši pri tom zvuku maličkej hlavy padnú na zadok. Má však neskutočný potenciál na hranie Rocku, kadejakého funky, jazzu atď... Takže ak hľadáte jeden konkrétny zvuk (orange je dosť špecifický) a nie ste ten kto potrebuje stále krútiť potenciometrami treble, bass a middle odporúčam. Ja túto hlavu milujem.
čavte
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Možno by ti pomohla overdrive krabička, kde by si si jemnejšie nastavený crunch dokopával a potom by si nemal problém s clean kanálom.
maňo

Příspěvek od maňo »

Hej, ako aj to sa dá, ale v tom zas nevidím až taký problém ako v tom šume. Toto sa dá vyriešiť, ale neviem či to tak má šušťať, alebo som len moc citlivka ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

anebo zkus lepší kytaru. (resp. s lepšími snímači)
maňo

Příspěvek od maňo »

Aby som to teda upresnil, skúšal som aj vypojiť kábel z gitary cez pauzu počas hrania ( mám silent neutrick jack) ale nič sa nezmenilo ... jasné, že keď si rozopnem snímače je to o inom, ale nevidel som rozdiel keď som mal humbucker a keď som vypojil gitaru. Tak teraz neviem, skúsim si zakrať ešte na inom reproboxe. Možno je to práve v tom.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

alebo v lampách :)
maňo

Příspěvek od maňo »

Aj to môže byť pravda, dúfam však, že nie. Ale vďaka za rady.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No, to že to jsou lampy, je nejvíce pravděpodobné - pokud s tím teda něco je v nepořádku, možná to šumí, protože to takhle šumět má, žádný higain není zrovna tichoučký.
maňo

Příspěvek od maňo »

hej, chcem sa ešte niekoho popýtat, či to tak má byť. Vďaka.
evers

ORANGE TH30

Příspěvek od evers »

Zdravím, koupil jsem si zesilovač ORANGE TH30, jenže u něj nebyl manuál. Chtěl bych někoho poprosit, zda by tento manuál mohl poskytnout či poslat nějaký užitečný odkaz. Je to můj první celolampový zesilovač, tak s tím nemám úplně zkušenosti. Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.07.2013 20:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“