Orange Dual Terror a TH30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
maňo

Orange Dual Terror a TH30

Příspěvek od maňo »

Čaute, som gitarista zo Slovenska a chcem sa spýtať na vašu radu ohľadom zosilovačov Orange Dual Terror a Orange TH30.
Značka Orange ma dosť chytilapomerom výkon cena, už len malý Tinny Terror má veľmi slušné recenzie. Keďže som chcel už nejakú dobrú hlavu, rozmýšľal som o Dual Terrore+Harley Benton G412 Vintage (majú slušné reproduktory ako v drahších marshalloch a iných boxoch)http://www.thomann.de/cz/prod_cbundle_8 ... c32b241f7c . A však na poslednú chvíľu som si všimol absenciu Fx Loopu, čo myslím môže byť veľký problém pri kompatibilite s rôznymi krabičkami od bossu a pod.
Zmenil som teda názor a začínam sa zaujímať o TH30. Cenovo je drahší ale našiel som slušnú ponuku. http://www.thomann.de/cz/orange_thunder ... ndle_2.htm
Takže teraz neviem ... veľmi sa mi páči zvuk Terroru, podľa mňa je úplne geniálny http://www.youtube.com/watch?v=9q_bJrfL8bg ale neviem, čo si myslíeť o tom FX LOOP

Ďakujem za vaše rady
Marek
Naposledy upravil(a) MilanT dne 10.02.2013 14:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven název vlákna kvůli snazšímu vyhledávání.
maňo

Re: Pomaranče Dual Terror a TH30

Příspěvek od maňo »

Ešte by som chcel upresniť, že hrám na Cort X11, a s kapelou hráme ľahší ročík, sem tam aj dačo tvrdšie ale dosť často využívam čistý zvuk.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange Dual Terror a TH30

Příspěvek od haas12345 »

Nevím, jak je na tom TH30 s čistým zvukem, každopádně Dual Terror nebude to pravý ořechový, používá se spíš na silnější zkreslení...
maňo

Příspěvek od maňo »

aha, tak teda ďakujem, myslel som, že sa tam dá ten čistý pekne vykorigovať ... a vedel by si mi poradiť ohľadom toho FX LOOPu ?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

maňo píše:aha, tak teda ďakujem, myslel som, že sa tam dá ten čistý pekne vykorigovať ... a vedel by si mi poradiť ohľadom toho FX LOOPu ?
neděkuj a radsi to nejdrive zkus ;-))
http://www.youtube.com/watch?v=6Akwf5sLk-o
2:00 já bych si takovy clean nechal líbit :)

edit: pardon, ted jsem si visml, ze to bylo mireno na dual terror...na který jsem ale na druhou stranu hrál a clean se mi taky páčil:)
radši si to vyzkoušej osobne...clean je celkem velky pojem.. fender clean? mesa (mark, F50, rectifier??), vox clean....tech clean zvuku je hooodne, zadny neni ten jediny "spravny", musis vyzkouset sam
anmelden

Příspěvek od anmelden »

TH30 má clean hodně v pohodě...zkreslení ažaž

jediná nevýhoda je absence korekcí u zkresleného kanálu, proto budu dokupovat ekvalizér...defakto točíš jen mezi A a V ekvalizací, což je trochu limitující...jinak fajn hlava

při prodeji to s ní bude horší...není tak oblíbená, a kdyby ti nesedla budeš muset prodat dost pod cenou...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Já se asi taky špatně vyjádřil... Myslel jsem to tak, že je problém mezi tím přepínat/přeskakovat (hlavně u většího zkreslení)...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

haas12345 píše:Já se asi taky špatně vyjádřil... Myslel jsem to tak, že je problém mezi tím přepínat/přeskakovat (hlavně u většího zkreslení)...
noo a proc myslis? je to dvoukanal, kazdy kanal ma vlastni hlasitost a vlastni korekce...(dual terror)
nepletes si to treba s jinym modelem?
maňo

Příspěvek od maňo »

... osobne si nemyslím, že by bol problém medzi preskakovaním z čistého zvuku do skresleného, práve preto kukám tieto dvojkanály. Akurát práve rozmýšľam nad tým, že mi budú asi chýbať tie širšie možnosti ekvalizéru, ale to už dáko hádam vyriešim.
Z toho čo ste mi napísali vyplýva asi to že najlepšie je to naozaj odskúšať. Asi si spravím menšie voľno v škole :D . Ale troška ma zarazil anmelden, že to nie je až taká obľúbená hlava. Dúfam, že to nemá nič spoločné zo zvukom, ak to je kôli dizajnu tak ten sa mi naozaj moc páči, taký fun :D .
Ak môžem ešte by som sa chcel poradiť, či tá absencia efektovej slučky u Dual Terroru až tak moc vadí ... Tento zosik si chcem kúpiť už na trošku dlhší čas, tak by som bol nerád ak by to robilo problémy ...

Za vaše odpovede vám moc ďakujem.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Nooo přijde na to...me osobne by to asi vadilo, pokud bych tam mel nakrouceny fakt hodne zkresleny zvuk, tak bych chtel mit delay az za nim...pokud bych mel penize sel bych spise do te TH30...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Méně oblíbená možná ani ne, to jsem se blbě vyjádřil zase já :D
ale přece jen za 19 000 můžeš mít bazarovou 5150II nebo 6505+, což já osobně bych teď bral spíše než TH30...
hold ty korekce tam udělají dost...teď plánuju přelampovat preamp tak uvidíme jak moc se to na zvuku projeví, pokud to nebude dobré pošlu jej do světa...

Slovy, TH30 je super hlava, jenže mi jakožto hráči MC/HC ten zkreslák úplně nevyhovuje...Co se týče cleanu, je až nepěkně hlasitý a přitom pořád velmi dobře čitelný a pevný
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

McKozias píše:
haas12345 píše:Já se asi taky špatně vyjádřil... Myslel jsem to tak, že je problém mezi tím přepínat/přeskakovat (hlavně u většího zkreslení)...
noo a proc myslis? je to dvoukanal, kazdy kanal ma vlastni hlasitost a vlastni korekce...(dual terror)
nepletes si to treba s jinym modelem?
Jo sorry nevšiml jsem si toho dual :roll:
maňo

Příspěvek od maňo »

Akurát teraz som volal s kamošom a on ma od toho dosť odhováral, že ak si chcem kúpiť niečo drahšie, tak nech to je už poriadne. Paradox je, že on si chce kúpiť Tinny Terror. Myslí si však, že u takýchto malých hláv je druhý kanál zbitočný a že je v pohode, keď by tam pichol len nejaký efekt ... poprípade cez slučku, ktorú už má Jim Root Terror. Tak ja teda neviem :D .
anmelden pozeral som aj to Peavey aj EVH... a musím povedať, že to EVH sa mi riadne páčilo obidva zvuky boli úžasné ... ale na to nemám našporené, a neviem, či je dobré kupovať z druhej ruky.
Každopádne som vďačný vašim radám. Dosť ste mi pomohli.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Velikost hlavy nějak souvisí s počtem kanálů??
Jinak podle mě je pří vetším zkreslení lepší dvoukanál (možná je to moje chyba, ale na aparátu mám takový zkreslení, že kroucením volume to úplně nevyčistím) a apec určitě bude mít lepší zkreslení jak krabička ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hlavně v některých konfiguracích je to kroucení volumítkem u kytary naprosto k ničemu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Pokud tě zaujal zvuk 6505+ tak se podívej na Bugeru 6262 nebo 333XL (obě infinium verze)...lidé píší že prý jsou lehce nespolehlivé, ale nevím jak moc je to důveryhodná informace...mají ji vedle ve zkušebně (333XL) a hraje náramně...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

anmelden píše:Pokud tě zaujal zvuk 6505+ tak se podívej na Bugeru 6262 nebo 333XL (obě infinium verze)...lidé píší že prý jsou lehce nespolehlivé, ale nevím jak moc je to důveryhodná informace...mají ji vedle ve zkušebně (333XL) a hraje náramně...
...nezkousite náááhodou nad tancirnou u brauna? :mrgreen:
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Jawohl pane :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

:D tak vte vedlejsi zkusebne jsem pusobil jako vokalista :D...ale uz to je skoro 3/4 roku zpátky..
jojo Sikimu ta bugera hraje parádně:)
anmelden

Příspěvek od anmelden »

hraje hraje :D nejednou jsem se přes tu tenkou stěnu zaposlouchal do jeho grindů :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“