Audacity

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

LAMA píše:
pavel68 píše:Chlapi-kdybyste mi někdo uměl naprosto polopaticky popsat,co mám dělat abych nahrávku z Audacity exportoval do MP3-případně jak ve stopě stříhat,byl bych neskonale vděčen :cry:
Ale fakt co nejpolopatičtěji-jsem na kompu naprostá LAMA :oops:
Do MP3 to dostaneš přes Soubor->Exportovat do MP3. Tu poslední větu si mám vzít osobně?
Už se mi podařilo instalovat vhodnej prográmek,takže mi to fachčí :lol:
No přeber si to jak je libo,ale nevěděl jsem o tobě :lol: :lol: :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

Do MP3 to dostaneš přes Soubor->Exportovat do MP3
to jo ale encoder tam není defaultně, takže se musí stáhnout a naprat knihovnu do plug-insů. Při prvním exportu se stejně ptá na cestu takže zadat a potom to jede už automaticky přes Soubor->Exportovat do MP3

C:\Program Files\Audacity\Plug-Ins\lame_enc.dll

lame není lama ale ten encoder :D lamo 8)
pokud máš už nějakej konvertor tak zadej knihovnu z něho a nemusíš přelízat z Auda
du-lo

Příspěvek od du-lo »

yop, ma to v sobe treba Nero. :wink:
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Tak todle sem nějak nepobral :?
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

LAMA píše:Zdarec, všiml sem si ,že do audacity jde nahrávat i pomocí síťové karty.
Neví o tom někdo něco víc. Myslím ,že by se s tím asi mohlo nahrávat víc stop zároveň.
Může mi s tím někdo pomoct.
pehve

Příspěvek od pehve »

LAMA píše:
Tak todle sem nějak nepobral :?
to byl vtip pro Pavla, přeložím :wink: :
Pavel si stěžoval že je lama, knihovna (encoder) má název lame_enc.dll tak aby si to nepletl
kapišto? :D Nic na tebe, LAMO 8)
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

LAMA píše:Zdarec, všiml sem si ,že do audacity jde nahrávat i pomocí síťové karty.
Neví o tom někdo něco víc. Myslím ,že by se s tím asi mohlo nahrávat víc stop zároveň.
Kde sis toho všiml??? - je možný, že Audacity umí zaznamenávat streamovanej zvuk (internetový rádio, atd...), ale jinak čistě pomocí síťový karty neni technicky možný zvuk zaznamenávat... síťová karta umí přijímat pouze jedničky a nuly (a ná základě síťových protokolů z too sestavovat další informace...), ale rozhodně se ti tam nepodaří dostat zvuk.... leda již zmíněný stream, ale to neni zvuk jako takovej, to jsou data, který říkaj počítači, že má hrát a co má hrát... a tobě se nepovede vyrobit streamovanej zvuk....

navíc streamovanej zvuk je právě kuli datovým přenosům značně okleštěnej a tedy nekvalitní....

abys moh vyrobit streamovanej zvuk, potřeboval bys další počítač (streamserver - stačí obyč PC, WinAmp a Shoutcast plugin..) ale to bys zas potřeboval do toho počítače ten zvuk, který chceš nahrát nějak dostat - problematika zvukovek, latencí atd atd. se řeší v ostatních topicích celkem vehementně - prohledej....

jinak, když už sme u tý latence - streamovanej zvuk máš vždycky zpožděnej - a to o dost - přehrávač streamovanýho audia si nejdřív celkem partu věcí nasází do bufferu (třeba 30 sekund) - je to kuli plynulosti následnýho přehrávání - aby stihl vyrovnávat výkyvy toku dat - navíc síťový prostředí je hodně vrtkavý, takže když streamserver odešle packety (balíčky dat) v pořadí 1, 2, 3, tak k příjemci streamu tyto packety mohou dorazit klidně v pořadí 3, 1, 2...

během tohoto slohu sem si taky stahnul audacity a hledal jsem, kde se dá jako zdroj nastavit síťovka - nenašel sem...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Jens Ludwig píše:
Kde sis toho všiml??? - je možný, že Audacity umí zaznamenávat streamovanej zvuk (internetový rádio, atd...), ale jinak čistě pomocí síťový karty neni technicky možný zvuk zaznamenávat... síťová karta umí přijímat pouze jedničky a nuly (a ná základě síťových protokolů z too sestavovat další informace...), ale rozhodně se ti tam nepodaří dostat zvuk.... leda již zmíněný stream, ale to neni zvuk jako takovej, to jsou data, který říkaj počítači, že má hrát a co má hrát... a tobě se nepovede vyrobit streamovanej zvuk....

navíc streamovanej zvuk je právě kuli datovým přenosům značně okleštěnej a tedy nekvalitní....

abys moh vyrobit streamovanej zvuk, potřeboval bys další počítač (streamserver - stačí obyč PC, WinAmp a Shoutcast plugin..) ale to bys zas potřeboval do toho počítače ten zvuk, který chceš nahrát nějak dostat - problematika zvukovek, latencí atd atd. se řeší v ostatních topicích celkem vehementně - prohledej....

jinak, když už sme u tý latence - streamovanej zvuk máš vždycky zpožděnej - a to o dost - přehrávač streamovanýho audia si nejdřív celkem partu věcí nasází do bufferu (třeba 30 sekund) - je to kuli plynulosti následnýho přehrávání - aby stihl vyrovnávat výkyvy toku dat - navíc síťový prostředí je hodně vrtkavý, takže když streamserver odešle packety (balíčky dat) v pořadí 1, 2, 3, tak k příjemci streamu tyto packety mohou dorazit klidně v pořadí 3, 1, 2...

během tohoto slohu sem si taky stahnul audacity a hledal jsem, kde se dá jako zdroj nastavit síťovka - nenašel sem...
Hrozně mě mrzí, že si napal takovou slohovku a zbytečně. Já se přepsal. Nemám to teď před sebou, ale tuším, že se tam dá nahrávat přes síťové kabel. Ale ono je to stejně jedno. Já komplům moc nerozumím :oops: takže nevím co píšu :lol:
Jens Ludwig
Odborník

možná si to pleteš s některýma zvukovýma zařízeníma, který pro přenos signálu používat CAT5 UTP (- kabel, co se používá i na síťování), ale to je uplně o něčem jiným - to je stejný, jako zvukový formáty ADAT a S/PDIF se daj posílat optickým vláknem - optickým vláknem se taky řešej sítě - ano, způsoby přenosu informací, múžou bejt stejný, ale důležitý sou zařízení na koncích, který ty informace zpracovávaj - a tam je to uplně o něčem jiným...

síťová karta jako taková nemá se zvukem nic společnýho....

LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Ty seš na mě moc chytrej. :lol: Jenom mě prosím tě řekni jestli se dá použít síťové kabel k přenosu zvuku. Asi si to už psal, ale já su fakt trotl.
Jens Ludwig
Odborník

ok - laicky - v tvojich podmínkách ne

LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Z toho taky nésu moc moudré. Ale Ď. Problém vyřešen->kalím na to. :lol:
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

neví někdo čim to je, že když nahrávám přes audacity tak v tom pořád lupe jak metronom :D hlasitost sem zkoušel měnit, nic. Dělá to jak když to rvu do mikrofonu tak do line-in. A třeba Goldwave mi takhle nekravne (ale v něm zas neumim nahrát další stopu aby se ta první zároveň přehrávala:-D)
Naposledy upravil(a) Gynekolog dne 1.07.2008 14:23, celkem upraveno 1 x.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Pošli zvukovou ukázku :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

tady to je, to je přesně ono:

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/540046/mp3.mp3
a to mi dělá furt, neví někdo čim to je??
(tý melodie si nevšímejte první akordy co mě napadly)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Hele sorry ale nejde mi to :? Postni mi to na ICQ nebo email :wink:

Dobré už to ide. To lupání není způsobený přehlcením vstupu což se si myslel. Ty fakt nevím, ale je mě to povědomý (to lupání) ,možná si vzpomenu gde sem to slyšel, ale ted nevím. Třeba ti poradí někdo iný :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Tak konečně sem něják rozjel nahrávání,ale mám problém,že když spustím nahrávání druhé stopy nahrává mi to do toho tu první co sem nahrál..nevíte co s tím. . ??
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Metallistic píše:Tak konečně sem něják rozjel nahrávání,ale mám problém,že když spustím nahrávání druhé stopy nahrává mi to do toho tu první co sem nahrál..nevíte co s tím. . ??
Jak "dává"?
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Nechápu. .?? :shock:

Prostě zapnu audacity.. nahraju tam 10 vteřin stopu. . chci k timu nahrát druhou stopu. . tak prostě zmáčknu červený tlačítko,žačne to nahrávat druhou stopu akorát to nahrává znovu tu první.. o nějákou 0,1 vteřinu později takže to pak zní jako ozvěna :?
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Metallistic píše:Nechápu. .?? :shock:

Prostě zapnu audacity.. nahraju tam 10 vteřin stopu. . chci k timu nahrát druhou stopu. . tak prostě zmáčknu červený tlačítko,žačne to nahrávat druhou stopu akorát to nahrává znovu tu první.. o nějákou 0,1 vteřinu později takže to pak zní jako ozvěna :?
Bhléé mazec... Zkus třeba vypnout přehrávání při nahrávání...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“