Randall RG 1503+RG212e

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
zzbar
Rádce

Re: Randall RG 1503+RG212e

Příspěvek od zzbar »

José píše:Co čtu tak 100%!
A vzhledem ke zmínce v UG, že již je zakoupeno tak je to stejně jedno..
Není to až tak jedno. Byl jsem tam v podstatě jako dopravce. A můžu ho (nebo nemusím) od nového majitele odkoupit.
grock píše:Asi se ti to neposlouchá dobře
Ale kdepak, mně je to koneckonců šumák. Jen jsem chtěl srovnání tranzistorových zesilovačů. A až na pár výjimek jste mi doporučovali lampu. Chápu to, vidíte jasné výhody.
Je to jako když se u nás u bubeníků někdo zeptá na konkrétní sadu el. bicích a já mu budu odpovídat, kup si klasické bicí, ten zvuk je někde jinde atd atd...
Jenže on ten borec má svoje důvody, proč by chtěl elektriky, takže moje argumenty jsou o ničem.
Aby to nevyznělo, že jsem nějaký mezek, nebo co.. Děkuju za odpovědi, za každou z nich jsem rád.
Ale na trhu je mračno tranzistorových zesilovačů a tak jsem doufal, že někdo nabídne nějaké alternativy (něco psal José a Demilich...). Neměl jsem v úmyslu polemizovat nad lampami.
Nějaký pátek se pohybuju kolem muziky, hrál jsem s X muzikanty, něco mám i odzvučeno a o tom, že by tranzistor neprolezl ve zkušebně, nebo na pódiu, dost pochybuju. Takže je to o zvuku. A jeho vnímání je hodně subjektivní. Spousta lidí hraje přes lampy. Docela dost lidí hraje přes tranzistor. Hlavně teda začínajících. Takže je to zřejmě i o ceně.
Dozvěděl jsem se tedy, že Randall RG1503 stojí za prd. Fajn, jsem rád za tu informaci. Ale kdyby byl někdo tak ochotný, mohl by sem napsat, jaký jiný tranzistorový zesilovač v podobném levelu by stál za úvahu?
Mně se zdá, že si nerozumíme. Nebo pokládám špatně otázku?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hele me ty tranzistorove Randally neprijdou tak debilni. Nejaky zvuk z toho poleze, spolehlive to snad taky nejak bude, tak kdyz na tomto reseni trvas, proc ne. ve vysledku z tranzistorovych aparatu mam nejhorsi zkusenosti s kombem Crate FW 120 2x12 nejake starsi generace (cervene podsvicene potaky, sedivy panel) - z toho jsem nemohl krom bileho sumu nemohl nakrouti vubec nic, a to jsem s sebou tehdy mel podlahovy preamp (Lamped LS2), ktery mi jinak fungoval jinak skoro se vsim - mozna blby repraky, nebo co (na tech stejne bude zaviset hned po rukach vzdycky nejvic). Docela se mi libily zminovany transtube nebo jak se to jmenovalo rady od Peavey z devadesatek, spousta milovniku trandaku z rad rockeru prisaha na Valvestaty rady 80 (ja teda doporucuju urciteminimalne vymenu repra v pripade komba). Kdyz jsem prodaval na krame, spousta obyvakovych metalistu si nadsene kupovalo modelingovy rady Fender Mustang - pro me ty komba byly zvukove absolutne nepouzitelne na cokoliv, ale zakaznici z toho byli nadseni :) Vylozene nedoporucuju tranzistorove aparaty Hiwatt, to byl fakt sh*t (silene konstrukcni vady a dementni zvuk).

Stejne to bude vzdycky o te hlave a rukach, viz Chuck Schuldiner ktery hral na tranzistorove aparaty cely zivot (kdysi na genialni Gallien Krueger GK250ML a pozdeji na Valvestate) a jaky to byl zvuk.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

S USA Transtube Peavey jsem ve zkušebně velice spokojený, metal to zvládá dobře. Nedávno jsem hrál i na Valvestate hlavu do velkého boxu a na tvrdý metal bych se s tím asi taky spokojil. Má to dost málo středů, takže takový one trick pony.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Bummer, Kinx:
díky za cenné imformace!
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“