Sóla

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nero: to jsme na tom stejne, ja podle not nevybrknu ani notu(na kytare, i na klaviru se s nima nemam moc rad :D )... s tim, co jsi napsal, vcelku souhlasim... kdyz ses dobrej, tak mozna, ale to jako HODNE DOBREJ, ne kazdej je Tommy Emanuel...
pavel: to, v jakych kapelach jsi hral neurcuje, jestli hrat umis... nedavno jsem byl na kapele TAM, zcela nahodou, byl jsem tam kvuli predkapele, a to jsou borci, takovy kotel byl srovnatelny treba s Jasnou pakou v pohode... taky to, ze je ti petactyricet, nebo kolik, neznamena, ze umis hrat jako paganini... btw, tu sekci jsem nenasel... mj, ukaz mi cloveka, kterej na zakladce na hudebce dava pozor, pripadne si to v pripade srotaka pamatuje :) .
Ps2Nero: ja nevim, jen me to napadlo, abys nezacal nahodou(jako pavel ;) ) vytahovat zkusenosti, kterych mas, prinejmensim u kytary, ne-li hudebne celkove, zajiste vic nez ja :)
Vůbec mě nemusíte brát vážně,jak chcete...
tohle se mi libi :)

edit: tak jsem tu sekci nasel... neni tam totiz "lepe", ale "lip"... detailek, ktery pri hledani muze zmenit vysledek... takze, je sice fajn, ze jsi hral asi ve triceti kapelach, ovsem priznam se, ze jsem o zadne z nich nikdy ani neslysel... kdybych napsal "hral jsem v kapele Vocet, Růže libová, černá placka, gc431" a potom jeste asi 10 takovejchhle nazvu, mohl by z toho nekdo odvodit, jak na to umim? na konci jsi psal, ze te nektery, ktery byli dobry, vylili... nechci aby to znelo nejak rejpave, ale nebylo to trbea kvuli tomu, zes jim nestacil, dle slov akutsika? ted doufam, ze to nezni nejak zlomyslne nebo jedovate nebo tak, jestli jo, tak to tak pls neber :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

tady uz to vypada na pekny Flame :twisted: :roll:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Takhle se u toho tvářím :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja nejdriv takhle :shock: a pak takhle :twisted:
pehve

Příspěvek od pehve »

wreptile píše:Já stojím za názorem, že je nejlepší kombinovat obojí... jak stupnice, tak svou vlastní fantazii a sluch..
souhlas a doplním- poslechem kvalitní hudby a neustálým hraním a experimentováním. V případě blues je to o citu a ten přijde s praxí, až uslyšíš že tam ten ton nesedí máš vyhráno. Zatim nějaká ta stupnička jenom pomůže k tomu aby jsi to slyšel dříve 8)
akustik

Příspěvek od akustik »

Ach jo, že já tu něco psal.Noo nic už se budu jen dívat. :)
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Takhle se u toho tvářím :wink:
NooooooPavlééééé????? to jsou novinky!!!!! :D
akustik by si tě měl fakt vyzkoušet!!!! :lol: :lol:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

No... tak noty mi celkem chyběj, když jsem dostal nabídku jít hrát do lázeňského dixielandu, byla to pro mě dost velká překážka, radši jsem se na to vykašlal. Stejně mi ale v kapele noty celkem chybí, podle klavíru nebo harmoniky se blbě čumí na prsty. V další kapele zas o teorii pomalu nemůžu ani kváknout, obě hrajou dobře, ale rozdíl je v přístupu, rock'n'roll versus klasika.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

KUVA :!:
Poradí někdo starýmu psovi jak ty citace dáváte do těch rámečků :?: PLS
Pehve-NEANEANE :evil: :evil: :evil:
akustik zde hodil v plén že by mě nechtěl,takže se tvářím jako zhrzená milenka :cry: :cry: :cry:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše:KUVA :!:
akustik zde hodil v plén že by mě nechtěl,takže se tvářím jako zhrzená milenka :cry: :cry: :cry:
OOOTTT
KUVA to musíš šlápnout na to tlačítko citovat, ale bacha nejezdi moc nahoru na X :D
pehve

Příspěvek od pehve »

Stanley píše:No... tak noty mi celkem chyběj, když jsem dostal nabídku jít hrát do lázeňského dixielandu, byla to pro mě dost velká překážka, radši jsem se na to vykašlal. Stejně mi ale v kapele noty celkem chybí, podle klavíru nebo harmoniky se blbě čumí na prsty. V další kapele zas o teorii pomalu nemůžu ani kváknout, obě hrajou dobře, ale rozdíl je v přístupu, rock'n'roll versus klasika.
no od nějakýho "levelu" je znalost not nezbytná výbava muzikanta, já bych určitě volil to dixie a šrotit noty 8)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

pehve píše:
pavel68 píše:KUVA :!:
OOOTTT
KUVA to musíš šlápnout na to tlačítko citovat, ale bacha nejezdi moc nahoru na X :D
sssssssssseemm teda zvědavej :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
k tématu:solujte si jak chcete :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

pehve píše:
Stanley píše:No... tak noty mi celkem chyběj, když jsem dostal nabídku jít hrát do lázeňského dixielandu, byla to pro mě dost velká překážka, radši jsem se na to vykašlal. Stejně mi ale v kapele noty celkem chybí, podle klavíru nebo harmoniky se blbě čumí na prsty. V další kapele zas o teorii pomalu nemůžu ani kváknout, obě hrajou dobře, ale rozdíl je v přístupu, rock'n'roll versus klasika.
no od nějakýho "levelu" je znalost not nezbytná výbava muzikanta, já bych určitě volil to dixie a šrotit noty 8)
TAK BACHA :evil: :evil: :evil:
Stanley je krajan a zvíře západní-ten jistě na basu soluje neblešivně :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pavel68 píše: k tématu:solujte si jak chcete :twisted:
jasne, u sol jsou noty podle me na nic(a teorie obecne, i kdyz se zrjeme sikne, kdyz chces nekoho neco naucit), ale hrani neni jen o vlastnim solovani...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen preventivně upozornuju - žádný flame...

Pavle, díky za uznání :wink:

Asanothe, no, hudební zkušenosti mám poměrně velké, ale to je trochu neměřitelné, své "kapely" zminovat nebudu, páč jsme se z různých důvodů nedostali nikdy dál než za vytvoření jména... :D A zkušenosti, můžemem měřit kdo jak dlouho hraje, ale to nic neznamená... Můžu hrát rok a budu hrát jak Petrucci (no, to asi přeháním :wink: ) nebo můžu hrát 30 let a nemusím zahrát nic (jo, jsou asi i tací...). Každopádně jsem rád, že nejsem druhý případ a je fakt škoda, že ani ten první :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

a neni hlavni, at te hrani bavi? to ostatni je poddruzne.
nemyslim, ze noty jsou az tak dulezity pro solovani (zvlast, kdyz ja v podstate jen improvizuji), ale jinak neni urcite na skodu je umet. neco jinyho je aspon zaklad teorie, ten je IMHO docela nezbytny minimalne pro pripady jako jsem ja.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

definuj základ teorie, frami
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

pentatonika, durova a mollova stupnice, zakladni znalost akordu, nejaky znalosti o intervalech... jasny je, ze to je hodne subjektivni.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

K cemu sou mi intervaly..?
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak mozna ty intervaly staci pri improvizaci proste citit, to co ti tam pekne sedne a co ne. jinak jsou intervaly nezbytny pro orientaci pri tvorbe akordu apod., taky lepsi orientaci ve stupnicich... taky dost zalezi na tom, jestli solujes v pentatonice nebo klasicke stupnici se sedmi tony. tony pentatoniky ti sedi vsude (pokud mas spravnou toninu), u normalni stupnice musis vyuzit vic cit, vsechny tony vsude nesednou. nebo muzes pouzit ty intervaly.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“