Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc
Sóla
Pravidla fóra
Sóla
potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc

Naposledy upravil(a) ipezlar dne 28.03.2008 1:19, celkem upraveno 1 x.
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Já bych tam hrál podle sluchu, co by tam sedělo...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Re: Sóla - help(jsem úplně tupej)
To by mě taky zajímaloipezlar píše:potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc![]()
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Edur není akord .. E dur je stupnice ... jestli je to v eduru , tak budes hrat tony co jsou v eduru do akordů které v něm jsouipezlar píše:potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Vím že to je hodně blbej dotaz,ale chci v tom mít opravdu jasno,mám k tomu svý důvody,díky moc![]()
Ja ti nevim az doted sem zil v predstave ze stupnice je takova snuska tonu ktere do ni patri a pokud ty tony patri do nektereho z akordu tak ten akord patri do stupnice napr.
stupnice C dur - vsechny cele tony tzn. patri tam akordy jako F dur, C dur, atd...
takze se klidne muze stat ze se akord i stupnice menuje stejne
stupnice C dur - vsechny cele tony tzn. patri tam akordy jako F dur, C dur, atd...
CORT MR 710 F
za určitých podmínek můžeš z tóniny klidně vybočit, není to pravidlo, jen takova pomuckaAsanoth píše:tak pisnicky jsou vetsinou jenom v jedne tonine, ne? to mozna sonaty jsou ve vice, ale sonatu jsem na rockovem albu jeste nenasel![]()
Pavel: osobity vyklad, ale mozna ma jiste trhliny
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
jenom ke zmenšení chaosu - ta snůška tónů se jmenuje tóninaChip píše:Ja ti nevim az doted sem zil v predstave ze stupnice je takova snuska tonu ktere do ni patri a pokud ty tony patri do nektereho z akordu tak ten akord patri do stupnice napr.
do tóniny C dur (a jakékoli) samozřejmě můžeš hrát akordy postavený na všech tónech, ale asi to nebude úplně znít
*Twisted.Brother* píše:Edur není akord .. E dur je stupnice ... jestli je to v eduru , tak budes hrat tony co jsou v eduru do akordů které v něm jsouipezlar píše:potřebuju poradit,vím že se to tu řešilo,ale nemůžu to najít,dejme tomu že skladba začíná v Edur a pokračuje následně v Adur a pak ještě v Hdur atd.- prostě styl blues,chci si do tohohle zahrát sólo,takže jestli tomu rozumím dobře když je hrán akord Edur tak vyjíždím dejme tomu pentatoniku pro edur.a když skladba pokračuje do Adur tak se přesunu na tóny v pentatonice pro Adur???
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Stalinova.Babicka
- Kontaktovat uživatele:
No souhlasím s názorem, že by jsi tam měl plácnout to co ti tam podle suchu pasuje a jak to cítíš, protože hudba je hlavně o subjektivní tvorbě, pocitu a plno dalších věcí, které se podle pravidel zas až tak razantně neřídí.
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***