mě to dřív taky dělalo bordel, dokud jsem to neomotal nějakou látkou... akorát nevim, jestli to bude uplně tvuj problém no...60'Rock_N'_Roll píše: to ne
Výměna snímačů
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
mě tam šte to, že to je tolik basový, ted sem to napájel pořádně, dle všech pokynu a vidim, že tak asi ten snímač hraje = basově. ta uhuhlanost zmizela, ale basy sou tam pořád, já hledám něco, jakože bude ostrej, ale s nádechem tý krkový pozice. mě napadlo dát kobylovej do krkový pozice.tele.kom píše:mě to dřív taky dělalo bordel, dokud jsem to neomotal nějakou látkou... akorát nevim, jestli to bude uplně tvuj problém no...60'Rock_N'_Roll píše: to ne
No tak krkový snímače mají vždycky víc basovej a kulatej zvuk...60'Rock_N'_Roll píše: mě tam šte to, že to je tolik basový, ted sem to napájel pořádně, dle všech pokynu a vidim, že tak asi ten snímač hraje = basově. ta uhuhlanost zmizela, ale basy sou tam pořád, já hledám něco, jakože bude ostrej, ale s nádechem tý krkový pozice. mě napadlo dát kobylovej do krkový pozice.
kombinace snímačů
Ahoj,
jako laik bych se chtěl zeptat, zda je možné na jedné kytaře (typ LP)nakombinovat 2 humbuckery - jeden od Gibsona (ke krku) a jeden od Fendera, popř. Sey-Dunc (ke kobyle)?
Díky a nesmějte se
jako laik bych se chtěl zeptat, zda je možné na jedné kytaře (typ LP)nakombinovat 2 humbuckery - jeden od Gibsona (ke krku) a jeden od Fendera, popř. Sey-Dunc (ke kobyle)?
Díky a nesmějte se
ano, je, pokud jsou oba pasivni nebo aktivni. Sla by asi i kombinace, ale bylo by to elektronicky dost slozity.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Ty kondenzátory co se dávají k poťákům, je to nějaký extra typ?
A co se stane když dám jeden poťák na volume 500kHz a jeden 250kHz? Budou jen jinak reagovat že?
Potřebuju 3- cestný přepínač, jde to nějak udělat z 5-polohového fendra? Nebo mám doma ještě jeden z Jolany Proxima, je trochu zrezlý ale funguje, šel by použít?

A co se stane když dám jeden poťák na volume 500kHz a jeden 250kHz? Budou jen jinak reagovat že?
Potřebuju 3- cestný přepínač, jde to nějak udělat z 5-polohového fendra? Nebo mám doma ještě jeden z Jolany Proxima, je trochu zrezlý ale funguje, šel by použít?
Final Frontier
Extra ne, klasickej kondík, kterej seženeš v elektrotechnice. Typ nevim, asi fóliovej,kapacitu si musíš vybrat sám, jsou o tom články na netu.
Bude to hrát jinak. Koukni na RM Pickups stránky, tam je to trochu vysvětlený, jinak zase google.
Jde to udělat, ale napiš na co ho potřebuješ. Jestli máš 2xS, tak by se s tim daly dělat vcelku super věci s přehazováním fáze, v případě HB rozepínání apod. Takže třípolohu bych za pěti rozhodně neměnil.
Zrezlej těžko.
Bude to hrát jinak. Koukni na RM Pickups stránky, tam je to trochu vysvětlený, jinak zase google.
Jde to udělat, ale napiš na co ho potřebuješ. Jestli máš 2xS, tak by se s tim daly dělat vcelku super věci s přehazováním fáze, v případě HB rozepínání apod. Takže třípolohu bych za pěti rozhodně neměnil.
Zrezlej těžko.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Kapacitu mám z R.M. stránek.
Koukal jsem na ty stránky, lehce to chápu ale raději koupím dva 500kHz
Pro HB.
No a jinak teď mám, raději ani něříkám co. Ale zítra bych měl mít 2xHB
Takže co by se s tím dalo vykutit a jak hlavně?
Mám teď 3 SC a 5-ti polohovej přepínač. Takže i jeden volume a dva tone, tak jsem myslel že přidám ještě jeden volume, to už se někam vleze aby to nevadilo.
Není až tak moc zrezlej
Jinak jdu pro to zítra asi k Braunovi (Ova) tak snad tam bude mít všecky co budu potřebovat, klidně koupím ty poťáky nové, nevím totiž jestli se dají použít ty původní, teda dají ale nechci to rozebírat 2x.
Koukal jsem na ty stránky, lehce to chápu ale raději koupím dva 500kHz
No a jinak teď mám, raději ani něříkám co. Ale zítra bych měl mít 2xHB
Mám teď 3 SC a 5-ti polohovej přepínač. Takže i jeden volume a dva tone, tak jsem myslel že přidám ještě jeden volume, to už se někam vleze aby to nevadilo.
Není až tak moc zrezlej
Final Frontier
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna snímačů
Rádi radíme 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Pomoc
Prosím, potřebuji vaši radu.
Taky jsem si pořídil SD (AlNICo II PRO) snímače, připájel je tak, jak mají být, tj. červený a bílý jsem spájel dohromady a překryl gumou, zelený a "bare" jsou na plášti potenciometru a černý na tý pacičce, kam byl připájenej předchozí snímač. Když jsem to zkusil zapojit, tak jsem se zděsil, protože to začalo strašně bzučet, což by nemělo vůbec. Ok, první věc vypnu počítač = šumí to trochu méně, ale pořád dost. Pak jsem zjistil, že to bzučí méně, když se dotýkám nějaké části spojené se zemněním, ale pořád to při zkreslení bzučí docela slyšitelně. Zkontroloval jsem všechny spoje a dráty a zemnění vypadá v pořádku. Mohu poslat i foto, ale je to docela sušnej bordel a nejspíš byste se v tom nikdo nevyznal.
Snad nešumí ty snímače, přeci jenom jsem čekal, že Duncany s tímhle mít problém nebudou.
Napadá vás někoho, kde by mohl být problém?
Taky jsem si pořídil SD (AlNICo II PRO) snímače, připájel je tak, jak mají být, tj. červený a bílý jsem spájel dohromady a překryl gumou, zelený a "bare" jsou na plášti potenciometru a černý na tý pacičce, kam byl připájenej předchozí snímač. Když jsem to zkusil zapojit, tak jsem se zděsil, protože to začalo strašně bzučet, což by nemělo vůbec. Ok, první věc vypnu počítač = šumí to trochu méně, ale pořád dost. Pak jsem zjistil, že to bzučí méně, když se dotýkám nějaké části spojené se zemněním, ale pořád to při zkreslení bzučí docela slyšitelně. Zkontroloval jsem všechny spoje a dráty a zemnění vypadá v pořádku. Mohu poslat i foto, ale je to docela sušnej bordel a nejspíš byste se v tom nikdo nevyznal.
Snad nešumí ty snímače, přeci jenom jsem čekal, že Duncany s tímhle mít problém nebudou.
Napadá vás někoho, kde by mohl být problém?
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jak dobře to máš připájené? Vypadá to jako kdyby ti tam dělala bordel ta zem. Projeď to komplet jestli nemáš někde jinde třeba přelomený kabel.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jaké jsi použil kabely? apod. Jestli v tom zapojení je opravdu chaoz a máš tam decimetry kabelu mezi potenciometry nevíc tak i to může dělat problém.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Přikládám nějaké fotky, abyste měli alespoň trochu představu, jak to vypadá.

(obrázek si kdyžtak otevřete v novém okně, tady koukám, že ho to napravo kousek uřízne)
Zjistil jsem, že když hýbu tou bílou spojkou, tak to někdy šumí trochu méně, někdy zase víc. Taky to šumí méně, když se dotknu toho černého nátěru, což nevím, jestli má nebo nemá dělat.
Všiml jsem si taky, že tam mám jeden černý kablík, připájený ke krytu na bridge volume, který by podle nákresu měl být druhým koncem připojen na kryt neck volume. Když jsem ho tam ale přiložil, tak to u obou snímačů nemělo žádný vliv na bzučení.

Tady ještě detail, jak to mám spájené, mělo by to být v pohodě. Kontroloval jsem i přepínač a konektor pro jack a vše je ok.

(obrázek si kdyžtak otevřete v novém okně, tady koukám, že ho to napravo kousek uřízne)
Zjistil jsem, že když hýbu tou bílou spojkou, tak to někdy šumí trochu méně, někdy zase víc. Taky to šumí méně, když se dotknu toho černého nátěru, což nevím, jestli má nebo nemá dělat.
Všiml jsem si taky, že tam mám jeden černý kablík, připájený ke krytu na bridge volume, který by podle nákresu měl být druhým koncem připojen na kryt neck volume. Když jsem ho tam ale přiložil, tak to u obou snímačů nemělo žádný vliv na bzučení.

Tady ještě detail, jak to mám spájené, mělo by to být v pohodě. Kontroloval jsem i přepínač a konektor pro jack a vše je ok.
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
Osobně bych to řešil, že bych to všechno vytahal a zapojil celý odzačáku drátek po drátku:D Jinak fakt nevim
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Tak už jsem asi objevil zdroj toho bzučení. Dělají to ty 3 kablíky v tý bílý spojce (krom toho černýho) který vedou signál z poťáků k přepínači a pak zpátky do výstupu. Když se jich dotknu, tak to začne nehorázně bzučet.
Teď ale nevím co s tím, jestli je nějak odstínit alobalem nebo něco podobnýho. Zkusil jsem kus omotat alobalem od čokolády (nic lepšího nebylo po ruce
) a to bylo akorát horší.
+ když se na snímači dotknu toho plochého magnetu, tak to bzučí taky víc a když toho šroubu na druhé polovině snímače, tak to zase šumí méně...
Teď ale nevím co s tím, jestli je nějak odstínit alobalem nebo něco podobnýho. Zkusil jsem kus omotat alobalem od čokolády (nic lepšího nebylo po ruce
+ když se na snímači dotknu toho plochého magnetu, tak to bzučí taky víc a když toho šroubu na druhé polovině snímače, tak to zase šumí méně...
hele radil bych ti ucvaknout tu spojku zakratit kabely a napajet to od zacatku hezky po dratku...tobel píše:Tak už jsem asi objevil zdroj toho bzučení. Dělají to ty 3 kablíky v tý bílý spojce (krom toho černýho) který vedou signál z poťáků k přepínači a pak zpátky do výstupu. Když se jich dotknu, tak to začne nehorázně bzučet.
Teď ale nevím co s tím, jestli je nějak odstínit alobalem nebo něco podobnýho. Zkusil jsem kus omotat alobalem od čokolády (nic lepšího nebylo po ruce) a to bylo akorát horší.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
1. spojky naházej do prdele
2. máš tam dojebanou bo zdvojenou zem
3. rozpoj a přepoj.
všechny země musí být spojený jedním drátem (stínění, nebo drát, to už je fuk). podle mě ta zem z toho snímače prostě nejde na výstup, ale musel bych v tom vrtat, abych to věděl..
2. máš tam dojebanou bo zdvojenou zem
3. rozpoj a přepoj.
všechny země musí být spojený jedním drátem (stínění, nebo drát, to už je fuk). podle mě ta zem z toho snímače prostě nejde na výstup, ale musel bych v tom vrtat, abych to věděl..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mam takovej trochu blbej dotaz, ale kde bych sehnal tenký vodiče? tady žádná prodejna s elektrotechnikou neni a na gesu a jinde tak maj jen takový ty vodiče co maj silnou vrstvu izolantu a já potřebuju fakt tenčí.. třeba když něco chci propájet vodičem v plošňáku nebo tak, tak tam nechci cpát takovej špalek..řekněme tak necelej až 1 celej milimetr v průměru (myslim průměr i přes izolaci..)díky