Výběr kytary + kombo + efekt

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

v bazaru je prodává ho JONAS1 omg jako bych to tu už nepsal...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

jenže bez záruky :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

proč ho dává bez záruky když psal že ho má chvilku?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Crowley píše:v bazaru je prodává ho JONAS1 omg jako bych to tu už nepsal...
Diky za lobby :D
Zaruka je platna klasicky 2 roky, stary je cca. 5 mesicu..
Sorry za OT
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

na tvuj styl hudby bych bral urcite lampu, nejspis toho Fender vibro champ xd. Na efekt bych se zatim vysral a priplatil za tohle kombo... casem muzes koupit nejakou overdrive krabku kdyz se ti nebude zdat zkresleni toho komba...
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Ahoj Eso,

vybíráš si podezřele podobnou sestavu jakou mám já :). Epiphonka + chuť si jí "vytunit" (což znamená u mně hlavne vyměnit snímače a nechat si zbytek kytary někým seřídit), pak kombíčko okolo 2500,- a nakonec efekt pro "rockový zvuk 60.let".

Snad ti trochu poradím. Tak fajně napsaný dotaz si to zaslouží :). JO, kombinuju zkušenosti moje a mého v kytarách zběhlejšího bratra..

Epiphonka - ano, ale záleží i kus od kusu. Já jsem vybíral náhodně (z druhé ruky) a nedopadl jsem nejhůř. Nejdůležitější podle bráchy je (kromě těch základních věcí aby měla rovný krk a aby po seřízení kytary na všech pozicích hráli všechny struny, tj. žádná netlumila) je, aby kytara hrála už nasucho. To zjistít jak poslechem tak pocitem. Když kytara "nehraje" už nasucho, tak když jí pak třeba sebelíp zhlasíš sebelepším aparátem, tak ten jí jen nechá vyniknout její vlastnosti, no a když nehraje tak jaký asi bude výsledek? Smutné je, že "kytar které hrajou" je podle bratra menšina a to ať mezi levnějšími epiphonkami nebo i mezi dražšími Gibsony. Radil bych: pokud si můžeš vybírat z více kusů, vem si kytaru do ruky a musíš cítit že se t na ní chce hrát. Vem si do ruky levnější model té samé kytary (levnější LP dělá hodně výrobců) a porovnej svůj dojem z hraní s dražším modelem. Stejně porovnej a i zvuk na sucho (měj ale na mysli, že ten ovlivňují i použité struny, jak je nebo není kus seřízen apod.). Kdž zjistíš že se ti na takovou kytaru chce hrát, a že to NENÍ špatný kus ani po zvukové stránce, tak jdi do ní. Nové snímače + seřízení ti z epiphonky udělaji kytaru 90% kvality třikrát tak drahého gibsonu, ale kytara musí hrát, protože když nehraje, tak ty snímače akorát pomůžou zvuku kytary do komba. Lepší je asi zajít vybírat kytaru s někým kdo tomu rozumí a upřímně ti poví, tuhle ne, tohle je lepší z toho a toho důvodu atd.

Kombíčko - buď jak už tu někdo psal zkus tranzistorové kombíčko s vestavěnými efekty, při této ceně prostě zapomeň na lampy, a nebo mi mrkni do podpisu - Kustom 12a (necelé 2000,-) má jednu lampu v předzesilovači. Zvukově je ok, tj. čistý zvuk i zkreslení není špatné, ale zázraky nečekej - není tam reverb/chorus.. je to jen slušný suchý zvuk za tu cenu. Jiná podobně levná kombíčka ti třeba nenabídnou za tu cenu ani to. Kustom 12a ale má výstup i na sluchátka, ale není to ono. Kdybybch si kupoval podobně levné kombo teď, spíš bych si koupil něco s těmi digitálními efekty. Kdybych ale chtěl jen kombo s dobrým čistým+použitelným zkresleným zvukem, šel bych znovu do Kustom 12a. Hraje docela nahlas!

Efekt - tak tohle je problém. Zkreslení nabízí většinou kombíčko samo a ani nemusí být zkreslení špatné. Nebo pokud si vybereš kombo s digitálními efekty, tak ty efekty máš už v tom. Myslím, že kupovat efekt má smysl až když si pořídíš lepší lampový aparát za nějakých 15-20tisíc a vyloženě jej potřebuješ. Například buď je kombo jednokanálové, tj. nemůžeš přepínat čistý a zkreslený zvuk, nebo sice kombo má dva kanály ale zkreslení ti nevyhovuje, nebo a to je podle mně ideální možnost, víš přesně jaký (teď myslím overdrive) efekt chceš mít, a pak se za něj nebojíš utratit i hodně peněz. A hodně peněz se utrácí většinou za kvalitní efekt, kterých moc není. V mém případě jsem přemýšlel o Ibanez Tubescreameru TS-808 za asi 3500,-. To není žádné velké zkreslení, pouze dodá kytaře zpěvnost při sólu, a trošku přirozeného overdrive /TS vytavuje lampy/. Není to žádná krabka na hutný metalový zvuk, a přesto je už X let na špici mezi nejpoužívanějšími efekty DOBRÝMI kytaristy! Jsou prostě lidi, co by si do lampového komba nějaký boss nepustili, když jde o přirozenost tónu. Já si jdu dnes pro efekt na bázi Tubescreameru, stojí ještě o něco víc než TS, ale jsem přesvědčen, že za ty peníze stojí (plánuji si brzy koupit lampové kombo a vybraný efekt se špatně shání, tak ho kupuji radši hned jak mám příležitost).

Snad jsem ti pomohl:)
Ahoj
Norman ST 40 folk
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“