Výběr kytary + kombo + efekt

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Eso Rimmer

Výběr kytary + kombo + efekt

Příspěvek od Eso Rimmer »

Dobrý den muzikanti,

necelý rok hraji na elektrickou kytaru. Zakoupil jsem původně nějakého levného strata kolem 5000 z bazaru (od firmy Epiphone).

No, abych se dostal k jádru věci - jak jistě většina z vás pochopí, že mi kytara přestává stačit. Zvuk není bohužel to, co bych chtěl (jde tu sice o pocit při domácím hraní, ale i tak) a obecně se mi na ní nehraje moc dobře, narozdíl od dražších kousků co jsem koukal v obchodě.

Obracím se na Vás - experty - tedy s dotazem. Mám tři favority, ale nejsem si jistý, který by mi nejlépe seděl. Všechny jsem v obchodě samozřejmě vyzkoušel a hodlám ještě vyzkoušet , ale za tu chvilku kytaru moc nepoznáte a já - začátečník - moc technických ani zvukových vad na kytaře neodhalím. A nějakého zkušenějšího kytaristu neznám...

Kytaru mám zatím na domácí cvičení a tak nechci řešit nějaké drobné rozdíly ve zvuku. Také ji kupuji do budoucna. Nechci v blízké budoucnosti kupovat něco nového a tak si chci dát záležet na výběru. Takže aby to nějaký ten rok vydrželo. Hlavně at je to kvalitní, nechci žádný šunt vyloženě (zpracování, struny by se při každém bendu nemusely rozladit atd). Zvukově nejsem nijak náročný... nejsem žádný expert a vždyt i ten můj strat mi nějaký ten čas vyhovoval maximálně

Ještě chci říci úvodem, že nalézám oblibu ve stylech hard rock, blues atd. Něco na styl AC/DC, deep purple, led zeppelin, lynyrd skynyrd, jimi hendrix, BB King a nebo canned heat. Z těch novějších například Black Keys nebo White Stripes. Prostě většinou klasika ze 60. let.

Proto bych byl raději, kdyby kytara byla univerzálnější a umožnila mi takový zvukový rozsah jako výše uvedené skupiny

Ještě vás chci ujistit, že jsem pročetl snad celé forum, ale mám tu pořád pár nejasností, ale tak pojdme k těm kytarám.

První favorit
http://kytary.cz/epiphone-sg-g400/4955/?SE824:0:0:1:0
Jak již jsem uvedl, jsem fanoušek AC/DC a SG se mi strašně líbí. O této kytaře padlo hodně názorů a pro mě připadá jako favorit číslo 1, jelikož je i cenově přívětivý + by se mohly vyměnit snímače jak tu někdo uváděl na foru, ale v tomhle jsem laik, tak bych se chtěl zeptat popříkladě jaké snímače a třeba co ještě vyměnit (ladicí mechaniku atd atd).

Druhý favorit
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-cust ... 26:0:0:1:0
V kytarách LP jsem našel taky velký obdiv. Vzhledově i tvarem těla mi vyhovují. Na tento model jsem slyšel velkou chválu. Ale prý by zase potřeboval vyměnit snímače. Je to moje taková kytara snů, chci se pouze přesvědčit, že je opravdu tak dobrá na svou cenu jak se povídá.

Třetí favorit
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... 50:0:0:1:0
Nevím v čem se liší předchozí kytara a tahle, ale zdá se mi cenově více výhodná a žádný markantní rozdíl mezi obouma jsem nepozoroval. Ani papírové udaje se neliší.

A ted přichází prekérka. Koupim spíše custom a nebo standard (nebo SG) a "vytunit" ho ihned. Pak bych mohl čistě teorieticky dosáhnout více muziky za méně peněz. A proto se obracím na Vás, na experty, jestli byste mi mohli mé dylema pomoci vyřešit. Samozřejmě, abych z těch kytar dostal zvuk, který budu potřebovat vzhledem k muzice, kterou hraji.

Nakonec chci ještě říci, aby mi lidé nenutili žádné kytary Cort atd. Nelíbí se mi tvar (vím, není to nejpřednější, ale design kytar je také jedno z kriterií). Krom toho žádné Corty a Bachy nemám k dispozici. Bydlím v Praze a tak tu mám jenom kytary.cz a na jungmanově náměstí ty hudebniny (ted si nemůžu vzpomenout, jak se to tam jmenuje). Takže tady ty kytary těžko nějak vyzkouším.

Ale konec kytarám.

Chtěl bych k tomu nějaké levnější kombíčko do bytu. stačí takových 10W, 15 W bohatě. Nemám žádnou cenovou hranici, ale se svým marshallem za 2500 jsem byl naprsto spokojený(musel jsem ho prodat), takže bych bral něco v podobné cenové kategorii. +- 1000 Kč.

A ještě k tomu efektu...
Přemýšlel jsem nad BOSS - DS1... Myslíte, že můžu najít něco lepšího v této cenové kategorii a vyloudit z toho takový ten rockový zvuk ze 60. let? Něco trošku univerzálnějšího, ale zase žádné ty digitální efekty.

Tímto bych chtěl poděkovat předem za odpovědi.

S pozdravem
Eso Rimmer[/b]
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ahoj, vitej na foru;)

Koukni sem:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9150

Vsechny kytary jsou slusne, SG je ale spis plossiho charakteru, Custom mi prijde "zbytecny" ( i kdyz jsem 2 mel;)), tudiz z pomeru cena/vykon a jako univerzalnejsi nastroj bych vybral nejaky povedenejsi Standart a osadil lepsimi snimaci (staci SD z bazaru a mas ihned "svetovejsi" zvuk;))

+aparatek na doma:
http://kytary.cz/fender-vibro-champ-xd/ ... E1:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/blackheart-celolampovi ... E1:0:0:1:0
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 21.08.2008 22:17, celkem upraveno 3 x.
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Nevim komu se to bude chtít číst celý,ale k věci.

Od kdy dělá epiphone stratocastery?jakou máš cenouvou relaci na kytaru?musí to bejt les paul? navíc...jestli si koupil v bazaru kytaru za 5000 tak musela mít jako nová cenu minimálně 8 000 a ty tu házíš linky na kytary za 6 000,takže se mi zdá že t bude stejná kvalita a neo z bláta do louže,moc si tim teda nepomůžeš...ale s trochou tuningu jo...moc nechápu slova že už chce konečně něco pořádnýho na delší dobu a dáš sem kytaru která je nová o litr dražší než ta tvoje bazarová...trochu přibliž to co máš doma,jaký kritéria od kytary chceš a kolik seš ochotnej do ní vrazit...co se týče komba,tak to si vyber sám,je tu téma zařazeno v důležitých kde sou tipy na kombíčka v různých cen.kategorii...nebo použí tlačítko hledat,takovejch topiců tu je...to samý v kategorii efekty ohledně toho bosse,těžko ti někdo řekne jestli tenhle zvuk se ti bude za stejný prachy líbit víc,boss DS1 je klasika za dobrý prachy,na tvuj styl se hodí,ale jestli bys sehnal za podobný prachy lepší analog,těžko říct....

aneb jak by to řekl strejda demilich:
Těžký úděl hledání "vytouženého zvuku" každého z nás
kubog

Příspěvek od kubog »

Drobák píše:Nevim komu se to bude chtít číst celý,ale k věci.

Od kdy dělá epiphone stratocastery?jakou máš cenouvou relaci na kytaru?musí to bejt les paul? navíc...jestli si koupil v bazaru kytaru za 5000 tak musela mít jako nová cenu minimálně 8 000 a ty tu házíš linky na kytary za 6 000,takže se mi zdá že t bude stejná kvalita a neo z bláta do louže,moc si tim teda nepomůžeš...ale s trochou tuningu jo...moc nechápu slova že už chce konečně něco pořádnýho na delší dobu a dáš sem kytaru která je nová o litr dražší než ta tvoje bazarová...trochu přibliž to co máš doma,jaký kritéria od kytary chceš a kolik seš ochotnej do ní vrazit...co se týče komba,tak to si vyber sám,je tu téma zařazeno v důležitých kde sou tipy na kombíčka v různých cen.kategorii...nebo použí tlačítko hledat,takovejch topiců tu je...to samý v kategorii efekty ohledně toho bosse,těžko ti někdo řekne jestli tenhle zvuk se ti bude za stejný prachy líbit víc,boss DS1 je klasika za dobrý prachy,na tvuj styl se hodí,ale jestli bys sehnal za podobný prachy lepší analog,těžko říct....

aneb jak by to řekl strejda demilich:
Těžký úděl hledání "vytouženého zvuku" každého z nás
No Epiphone robil straty, kamoš ho mal a vcelku bieda, ale to bolo tým že sa o tú gitaru nestaral, rozmlatena, neladila ani nič. :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

jak je to tak dlouho?jestli to sou starý kusy,což jako že asi jo,tak nemusí bejt špatně zpracovaný...

Já měl za to že gibson+epiphone = SG,LP

Fender+squier = tele,strat

Nejlegendárnější tvary nejlegendárnějších firem....jinak jestli máte někdo foto Epi strata tak sem snim..

V celku bída...to se ti to kecá když to můžeš srovnávat se svýma Gibsonama :lol: :wink:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Epi straty nejsou moc dobry kytary, kdyz to reknu slusne:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Drobák píše:jak je to tak dlouho?jestli to sou starý kusy,což jako že asi jo,tak nemusí bejt špatně zpracovaný...

Já měl za to že gibson+epiphone = SG,LP

Fender+squier = tele,strat

Nejlegendárnější tvary nejlegendárnějších firem....jinak jestli máte někdo foto Epi strata tak sem snim..

V celku bída...to se ti to kecá když to můžeš srovnávat se svýma Gibsonama :lol: :wink:
Epiphone delal straty jeste kdyz nebyl pod gibsonem
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Pokud hledas neco univerzalnyho tak nevim jestli zrovna LP a SG je to spravny.... spis bych sel do FatStrata jako todle http://kytary.cz/fender-standard-fat-st ... 50:0:0:1:0
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no, k veci:
jsi si jisty, ze chces jit do Epi? Posledni dobou tady na ni lidi klejou(sice ne moc, ale... dost)
Ted se prosimte nenastvi, ale napsat "jsem z prahy tak mam maly vyber" je do nebe volajici hovadina ;)
jenom v kytarach mas vyber... no, hodne velkej, na jungmanaku je sice mensi, ale porad je tam toho dost. Zkus jeste zajet k Humlovi .(www.humlmusic.cz), tam Ti budou schopni pomoct vybrat kytaru, coz se treba na kytarach podle me nemusi vzdy stat. Jen tak pro informaci, ten kramek na Jungmanaku je hlavni distributor Cort pro CR ;)
Jinak znacek je spousty, ne jenom Epi, Bach, Cort, Gibson a Fender, takze muzes vybirat z sirsiho spektra.
Byt Tebou zajdu k Humlovi, reknu mu prsne co chci a ty dva sikulove co tam sou Ti vazne budou schopni poradit.(a kdyz uz tam budes, muzes se jich zeptat, kdy mi zjisti cenu toho Gat-1250R ;) ).
To jsou tak obecne rady, nic ti nenutim ;)
Jinak Ti ti hoskove budou schopni poradit jiste i s efektem a kombem, muzes koupit treba nejakou 5W lampu a na doma to jiste staci.
Cau ;)

edit: jeste muzes skocit do Muzikeru, ale tam jsem nikdy nebyl tak nevim.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Na jungmanu je to good ..jen kdyby neli drahej fast fret a ten jeden prodavac mi pride debilni
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Eso Rimmer

Tak to vypadá tedy nakonec na toho Standarda. říkáte, že rozdíl mezi customem a standardem je jen kosmetický...

Pokud bych ale případně kupoval ty nové snímače, znáte nějaké, které byste mi mohly doporučit? V té široké nabídce se docela ztrácím...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Já bych Tě prozačátek naprosto uklidnil tím, že cpát do těch kytar ihned nový snímače je NAPROSTÁ zbytečnost. Jednou to kdysi možná řekl nějáký člověk, kterýmu to pomohlo, ale ted to všichni papouškujou...jestli je tu nějáký člověk, kterej měl LP standard, vyměnil snímače a osobně zpozoroval větší rozdíl, at se prosím přihlásí..Další věc ohledně toho je, že když budeš šmrdlat na malém kombu nadoma, nebudeš pocitovat sebemenší rozdíl a jsou to k této nové kytaře jen a jen vyhozené peníze.

Jinak Epiphonem neuděláš chybu, jsou to určitě nejlevněji dosažitelné nejlepší kopie Gibsona...neřikám nejlepší ze všeho, ale v poměru k ceně:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Martin656 píše:Na jungmanu je to good ..jen kdyby neli drahej fast fret a ten jeden prodavac mi pride debilni
:D myslíš toho, co dělá různý ptákoviny a hlasitě mektavě se směje? já tam chodím moc rád, všechny 3 hlavní prodavače znám osobně a jsou to všichni hrozně fajnový kluci, ale nejvíc pokecám dycky s tím dlouhovlasým, co má velký zuby;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Do Epiphone bych nedaval drazsi nez Seymour Duncan (to je takovy idealni standart) nebo DiMarzio - v podstate je zbytecny osazovat takovou kytaru drazsimi snimaci jako napr. Voodoo, Kloppmann nebo Lindy Fralin...SD jsou klasictejsi, DM spis modernejsi..osobne bych volil bazar, protoze na snimaci se nema co pokazit a dnes se daji uz za 1500,- sehnat - koukni napr. na seymourduncan.com - je tam spousta ukazek, ktere napovi..
Nejvetsi klasika je SH-4, ta nezklame, potom ostrejsi a tvrdsi v podobe napr. SH-6, SH-8, SH-10 nebo mekci, do blues, rocku napr. SH-1, SH-55 apod..Snimace jsou spis o zkouseni v dany sestave, hledani na delsi trat...Hodne se to tu uz resilo, myslim, ze kdyz to tu prohlidnes, urcite neco najdes, pokud ne, vznes zase dotaz;)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Maples píše:Já bych Tě prozačátek naprosto uklidnil tím, že cpát do těch kytar ihned nový snímače je NAPROSTÁ zbytečnost. Jednou to kdysi možná řekl nějáký člověk, kterýmu to pomohlo, ale ted to všichni papouškujou...jestli je tu nějáký člověk, kterej měl LP standard, vyměnil snímače a osobně zpozoroval větší rozdíl, at se prosím přihlásí..Další věc ohledně toho je, že když budeš šmrdlat na malém kombu nadoma, nebudeš pocitovat sebemenší rozdíl a jsou to k této nové kytaře jen a jen vyhozené peníze.

Jinak Epiphonem neuděláš chybu, jsou to určitě nejlevněji dosažitelné nejlepší kopie Gibsona...neřikám nejlepší ze všeho, ale v poměru k ceně:)
Menil jsem kdysi v Customu za SD a rozdil byl, div se, doslova nebetycny:)
Ty originaly jsou opravdu hrozny, nevyvazeny, zahuhlany, pistivy atd, ale to jsem tu psal uz asi 10x..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Branis se koupit kytaru z bazaru? Mozna bych spis vic resil vyber aparatu.. A to, ze vsude pisou lidi vymente snimace!! Na to kasli.. Uvidis jak ti budou sedet a casem treba neco od SD. Jinak jakej je financni strop?
Eso Rimmer

Děkuji všem moc za odpovědi. Nechal jsem si to projít hlavou a se snímači chvilku počkám. Třeba mi na můj oblíbený blues rock budou stačit originální.

mrkendy: Finanční strop čeho? Kytary?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no já jsem si rok se svou první elektrikou LP standard od Epi (když ještě stála nová téměř 15 000) vystačil naprosto v pohodě a naopak se soustředil spíš na experimentování s aparáty a to jsem koukal, jak se ta kytara vyzvedne, na celolampovým aparátu...pištivý a zahuhlaný mě to fakt nepřišlo...
Jinak já mám ted v Gibsonu Seymour Duncan snímače a přijdou mi až moc hutný, ale zvuk je parádní...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nastává taky otázka jestli trváš na nové kytaře nebo ne. Ptám se protože budu časem prodávat svého Schectera - S1 zhruba za těch 11.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Pidin

Příspěvek od Pidin »

řeším podobný problém ohledně kytary a efektu
skončím asi u cortu m600 nebo epi LP standart ale potřeboval bych ještě vic univerzalni kytaru nebo lepe tři Lp , lubovka a strat :D :D
a dám asi toho ds-1 protože je to klasika...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“