Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Stořka : Měl jsem ve zkušebně G1on připojenej do mixu jen jako bubeníka, cvičili jsme. Těsně vedle něj položenej mobil. Na a jak se mobil přihlašuje do sítě - to charakteristické chrčení - tak to úplně zrušilo přehrávanej pattern, efekt začal nějak pípat, bzučet ... nereagoval na nic, musel jsem ho restartovat aby zas normálně hrál. tak bacha.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Při vší slávě Zoomu, holt toho stínění v plastové krabici asi tolik nebude.
Ještě bych pro jistotu zkontroloval, jestli ti přitom G1on neukradnul nějaká data z telefonu...
Ještě bych pro jistotu zkontroloval, jestli ti přitom G1on neukradnul nějaká data z telefonu...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Zeptám se zkušenějších. Je vhodný tenhle multiefekt k lampovému kombu? Mám Laney CUB12R. Někde jsem tu zahlíd názor že s lampou nemá dobrý zvuk, je to pravda?
No já ho využívám právě s lampou a jsem spokojenej. Mám Crate 18v a hraju stim jak doma tak ve zkušebně a dobrý. Je to teda jednokanál a stěma si to rozumí. Měl jsem ještě Voxe ac4tv a taky dobrý. Nemám zkušenost jak to hraje s dvoukanálovim kombem.
Moje kombíčko je taky jednokanál.
Musíš vědět jak, co nastavit. Já ho používám právě k lampě a spokojenost. Když pošleš nějakej strašnej tovární preset do vstupu komba, dopadne to zle.
Můžeš si nastavit třeba jen obyč overdrive (BOSS OD1) a po mírné redukci středů je to dtto krabičkovej nakopávač. Nebo můžeš mít G1on ve smyčce jen pro modulace a echa- Opět vše ostatní povypínat. Já nastavuju v ZOOMu simulaci čisteho a zkresleneho preampu a pouštím ji do lamp. koncáku, opět bez výhrad.
Můžeš si nastavit třeba jen obyč overdrive (BOSS OD1) a po mírné redukci středů je to dtto krabičkovej nakopávač. Nebo můžeš mít G1on ve smyčce jen pro modulace a echa- Opět vše ostatní povypínat. Já nastavuju v ZOOMu simulaci čisteho a zkresleneho preampu a pouštím ji do lamp. koncáku, opět bez výhrad.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
S presetama se pobavím a pak na ně zapomenu. Chci hlavně compressor, ekvalizaci a pak nějak přikrmit lampu aby zkreslení dostalo barvičku na bluesovější věci. Já jsem spíš na akustiku, ale teď jsem si pořídil strata a je to pro mě novej svět.
Hezky jste tu zooma vychválili, a tvoje recenze v muzikusu mě nalomila až tak že do něj půjdu.
Díky za odpověď i inspraci.
Hezky jste tu zooma vychválili, a tvoje recenze v muzikusu mě nalomila až tak že do něj půjdu.
Díky za odpověď i inspraci.
já myslim, že za ty prachy vs. schopnosti je G1on takřka povinnost pro každeho. Před pár dnama byly 2 na bazaru a už jsou pryč. Stává se z něj šlágr?
To já se divim že to chce nekdo prodat. Za ty prachy super. 
Je to asi o tom,že člověk chce zkoušet nové věciHERMAN píše:To já se divim že to chce nekdo prodat. Za ty prachy super.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nebo nemá trpělivost si nastudovat návod a nastavit efekty tak, aby dobře zněly. Někdy vyzkouší presety a když tam nenajde svůj zvuk, už mulťák odepíše.
Tak tak, treba uznat, ze tie tovarne presety nie su pre G1 dobra vizitka. Ani mna nepresvedcili promo videa na YT, ale skor nazory na HF (btw. za ktore som fakt vdacny). Ked som pozeral co tam vsetko nasekali do tych tov. presetov, tak mi to pride ako jeden velky fail, lebo clovek by cakal profi zvuky a nie take nezmysly, co tam zaberaju ca 80%-85% presetov.
To je bolest všech multiefektů. To mě až tak nevadí. Hlavně, že to jde překopat na normální použití. (na rozdíl od POD , Vamp).
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je marketing. Uložit do presetů přemrštěné efekty, aby ukázali, co všechno to umí až do extrému.
Neber jméno PODa (HD) do úst nadarmo!torst píše:Hlavně, že to jde překopat na normální použití. (na rozdíl od POD , Vamp).
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
omluva, ty nové modely jsem neměl. Jen POD2.
Dříve jsem PODy miloval. Pak jsem se vrátil k lampam a na domácí žvýkání zoom
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ještě jedna otázka -
jak použít zooma k zesílení na sola? Budu potřebovat tu verzi s expres pedálem?
Nutne nepotrebujes pedal, na sola si mozes zalozit hned vedlajsi preset s vyssim gainom alebo volume. Ja pouzivam na sola pedal - nastavil som si volume o nejakych +5% na zoslapnutie na spicku. Neviem ci uz kupils, ale ja odporucam G1 s pedalom, dava to dalsie moznosti v kreativite. Mozno ta chyti za srdce casom aj wah a ked nemas pedal si nahranyLadap píše:Ještě jedna otázka -
spíš se přimlouvám - na sóla "rovinu", levely na 100 a ostatní doprovody ztlumit.