Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od torst »

string: Padající knoflíky z poťáků, to jsem ještě nezažil :-U Docela prrdel, ale řešení je snadné .
Rozlaďování - myslím si, resp. jsem o tom přesvědčen, že na vině je jen a pouze "zámková metoda" . Ty zámky nemáš a tak, když nenavineš dostatečný počet závitů (u tenkých více, u basových méně), struna logicky nedrží a povytahuje se. Příliš mnoho závitů také není dobře, závity se překrývají a td. Zlatý střed.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

string píše: 16.02.2021 10:56 1. Výměna ladicích mechanik, ale za jaké - tyhle mají dost tenké osičky a asi bych musel převrtat otvory. Navíc se bojím, že mi bude kytara víc padat na hlavu (teď je v pohodě). Samozřejmě, že se ty mechaniky nedají plynule točit nahoru i dolů, jako třeba Grovery, které mám na mém Epi LP a moc jim nevěřím ani v tom, že neuskočí, když dělám třeba bend.
...
3. Výměna kobylky, ale za jakou... Je to nějaká verze TOM bridge, ale nemá to drátek za hlavičkama šroubků, ale každý kamínek má nějaký divný lichoběžník nebo takový patvar z tenkého drátku. A mám takové podezření, že jelikož ten drátek málo pruží, má kamínek tendenci se v ose šroubku pohybovat a tím rozlaďuje strunu. Možná by šlo ten drátek něčím nahradit, ale ten systém mi přijde dost choulostivý z principu.

Zkoušel prosím někdo řešit podobné věci u podobného modelu?
Já jsem měnil na LP Harley Benton za tyto (resp. levnější poniklované, tyto jsou pozlacené):
https://www.aliexpress.com/item/4001267159314.html
Naprostá spokojenost, kompatibilita s původními 100%, šířka otvorů, vrtání pro šroubky, vše. Plynulost i stabilita ladění perfektní. Navíc mi přijde, že to zcela slyšitelně zlepšilo zvuk, hlavně jsou konkrétnější basy. Nevím, zda to není zvýšením hmotnosti tou zamykací mechanikou. Ty původní měly trochu atypicky zářez v osičce, jako je tomu na vintage Fender mechanikách, ale u zamykací mechaniky je vlastně osička uvnitř vrtaná.
Edit: Jo a k té kobylce. Mně přijde podobná na HB LP v pohodě. Ty šroubky mají tendenci se posunovat IMHO jen při instalaci strun, když jsou povolené. Natažená a doladěná struna je "zuamkne". Víc mi vadí ty šrouby toptailu, mají nestandardní tvar a velikost.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 16.02.2021 13:21, celkem upraveno 1 x.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

to String tuto Harley Benton S-580 WR Vintage Series, mechaniky som dal Gotoh zamykacie zpredu, snímače Gibson 490 a 498 , ta gitara hra na tu cenu neskutočne, aj na sucho, https://www.youtube.com/watch?v=MzEj3XAYLxU, pozeram na objednávku že stála 126 EUR u Thomanna, mám od nich aj Explorer, upravený snímače Gibson 500 a 496, mechaniky Gotoh zamykacie, tiež suprová gitara Harley Benton EX-76 BK Classic Series, cena na nej bola 113 EUR, https://www.musicngear.com/harley-bento ... es/reviews, https://www.youtube.com/watch?v=eG3NbcLuaCU
torst

Příspěvek od torst »

na svém laciném bazarovém Lespaulu mám původní mechaniky. Opticky děs, myslel jsem, že výměna bude nutná, ale ladí a drží. Nic proti zamykacím mechanikám, ale nade mě je to na kytarách bez vibrapáky zbytečný luxus resp. komplikace. Znova apeluji na tazatele: Než utratíš peníze a překopeš kytaru, zkus pořádně navinout struny.
P1040852.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ono to zamykání těmi šroubky vlastně ani zamykání ve smyslu zabránění posunu struny při bendování není. Usnadní to vlastně jen natahování strun. Pokud dáš aspoň 2 závity a navinuješ nějakým tím "samozamykacím" způsobem, zamkne se struna sama.
himself

Příspěvek od himself »

Děkuju, že jsi napsal něco, co jsem si celou dobu myslel, ale řada lidí o tom mluvila jinak :)
string

Příspěvek od string »

torst píše: 16.02.2021 12:55 na svém laciném bazarovém Lespaulu mám původní mechaniky. Opticky děs, myslel jsem, že výměna bude nutná, ale ladí a drží. Nic proti zamykacím mechanikám, ale nade mě je to na kytarách bez vibrapáky zbytečný luxus resp. komplikace. Znova apeluji na tazatele: Než utratíš peníze a překopeš kytaru, zkus pořádně navinout struny.
P1040852.JPG
Torste, asi jsme si nerozuměli. Neměl jsem na mysli, že to navíjím jako u zamykacích mechanik, ale dělám tam takový ten přehyb, který by má tu strunu zajistit proti vytahování:

https://medium.com/@davidparas/how-to-l ... 4cb6f91751

Dále, koukal jsem na tu Tvoji fotku a na svoji kytaru a zas tak moc se to moje navíjení neliší. Na E, A a D mám 2 závity (a kousek) a pak 3. Nevylučuju, že jsem někde udělal botu a ujíždí to, ale pak by mě zajímalo, proč u jiných kytar mi ladění drží výrazně líp. Každopádně dík za názor, zkusím s tím ještě trochu laborovat.
Michael Kelly 1957, Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro, Squier Standard Stratocaster, Cort AS-M4, Boss Katana 100, gauč a sluchátka.
torst

Příspěvek od torst »

string: Jo, to jsem si opravdu nevyložil správně, pokud děláš tu jistící smyčku, tím spíš by se struna neměla povolovat.
Fořt: Tady bych se zas principu zamykání zastal. Pokud strunu natáhneš a zajistíš šroubkem a teprve potom ladíš, tedy minimum otáček, zmizí ten ´rozlaďovací potenciál´v závitech na ose mechaniky. Aspoň tak si to vysvětluju, protože jsem měl půjčenou na test Ibanezu s pákou, zam. strojkama, a ani po dive bomb se nerozladila ! Větší držák než Floyd!
string

Příspěvek od string »

Fořte, dream7000, díky za odpovědi, ta mechanika z AliExpressu by teoreticky mohla i sedět, měl jsem to změřené přesně, ale už nevím, kam jsem si to zapsal, jaký má ten otvor na mechaniku průměr.

Ještě Torst: to padání nebylo doslova, spíš byl na potenciometru ten knoflík hodně volný až rozviklaný, to se člověk bál, že mu zůstane v ruce.
Michael Kelly 1957, Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro, Squier Standard Stratocaster, Cort AS-M4, Boss Katana 100, gauč a sluchátka.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Už jsou na skladě nové modely semihollow. Jak se vám líbí?

Po dobrých zkušenostech se základní HB-35 vintage sunburst mám velké nutkání pořídit za ní estetičtější náhradu :). Akorát ženě se nelíbí ta limetková, že prý růžovou.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zajímavé, spíš než hezké. Když už dělají ty inovace, proč nepřesunou ten pot na špici f otvoru až k pickguardu? Bylo by to estetičtější (takhle je vzniklý kosočtverec stejně osově nesymetrický) a ergonomičtější (blíž ruce). Myslím, že jsem to tak viděl na některých Japonkách ze 70.-80. let (Aria?). Originál má poty sice ještě dál, ale když už s tím hýbali...
himself

Příspěvek od himself »

Jeden čas jsem po té kytaře koukal, ale pak se mi zajedl takový ten protáhlý tvar. Nějak nesmyslně jsem si zafixoval, že jedině 335 (kterou si patrně nikdy nekoupím) je to pravé.
Koukám, že jako Epi Uptown udělali ta záda v jiné barvě, hm, to asi taky není můj šálek.
Rozdíly ve specifikacích jsem nehledal.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hendrek: To se ženě nedivím, ta limetová není nic moc. Já bych bral určitě modrou (ala Dave Grohl trochu), ale upřímně možná i ta růžová mi přijde hezčí než limetová. A navíc, když ti tím vlastně dala povolení... Tak na co čekáš? :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Me tenhle tvar nechava uplne chladnym, parkrat jsem na to hral a pripadal jasm si, ze mam na sobe povesenou skrin, zbytcne velke a ne moc pohodlne.

Ale driv jsem na Thomannovi videl od HB taky pekne thinline tele a poloduty jakoPrs, oboje s P90. Bohuzel uz tam nejsou, coz me stve, byl by to pekny lek na covidovou depku.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Moleek, jo máš pravdu, teď už taky vnímám tu modrou jako lepší variantu. Nicméně mám velké dilema mezi modrá je dobrá a červená flame maple top. Zatím se přikláním k modré se zlatým HW.
himself

Příspěvek od himself »

Za me jasne cervena!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

růžová by se ti sice hodila k té sparkle fialové ;)
ale jinak naprosto jednoznačně Modrá! nejenom protože je dobrá, ale ta harmonie se zlatými doplňky a žlutými zády, tomu se ta obyčejná okoukaná červená ani neblíží 👍

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
volfi

Příspěvek od volfi »

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
himself

Příspěvek od himself »

Sebevědomá cena :)
José

Příspěvek od José »

Zamykací shallery, EMG, ona holt s tím cena vyroste no. A ta SC-custom, co jsem měl v ruce prostě už nepůsobí jako nejlevnější kytara na trhu. A furt je levnější než EPi standard. Já myslím, že to mají dobře spočítané.. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“