Kytara a PC
Pravidla fóra
Re: Kytara a PC
Mám v plánu koupi větší zvukové karty, což však musím odložit.
Problém je v tom, že používám toto:
http://global.focusrite.com/ipad-audio- ... track-solo
Když si s někým chci zajamovat s možností záznamu, mám k dispozici pouze jeden nástrojový vstup. Chci tedy využít i druhý vstup.
Sháním tedy krabičku s 1/4 nástrojovým vstupem a XLR výstupem na mic ůrovni.
Myslíte že postačí Behringer GDI/BDI v bypass módu?
Napadá vás něco lepšího?
Problém je v tom, že používám toto:
http://global.focusrite.com/ipad-audio- ... track-solo
Když si s někým chci zajamovat s možností záznamu, mám k dispozici pouze jeden nástrojový vstup. Chci tedy využít i druhý vstup.
Sháním tedy krabičku s 1/4 nástrojovým vstupem a XLR výstupem na mic ůrovni.
Myslíte že postačí Behringer GDI/BDI v bypass módu?
Napadá vás něco lepšího?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To by šlo. Klidně i v ne-bypass modu
. Nejsou to marné krabičky za ty prachy, kolik stojí na bazaru.
nahrávání akustiky se snímačem
Zdravím, včera jsem si za pár korun koupil snímač na akustickou kytaru http://kytary.muziker.cz/kytarove-snima ... wwoddZIAKQ , jedná se přímo o tento. Výstup z něho je 6,3 jack. Doma jsem našel redukci na jack 3,5mm. Chtěl jsem zkusit něco nahrát, ale programy v PC (audacity a magix music maker) vůbec nesnímají zvuk. Zkoušel jsem to zapojit jak na ntb do MIC IN, tak na PC do MIC IN a LINE IN (modrá, nevím jestli je to správný název) a zkoušel jsem to dát i přímo na repro do LINE IN. Nevíte kde by mohl být problém?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přečti si první příspěvek tohoto vlákna, bod 5. Jinak, pokud není ten snímač vadný (nebo kabel od snímače), i tak bys měl slyšet alespoň něco. Zkus to píchnout do kytarového aparátu a ověř funkčnost. Pokud je v pořádku, pak to bude chtít jen správně nastavit zdroj zvuku na PC (ve Windows mixer nebo v SW, který používáš).
Dobrý den,
chtěl bych vás, zkušené, požádat o radu. Potřeboval bych nahrávat zpěv a
akustickou kytaru, jako podklad pro hodiny zpěvu na základní škole.
Moje představa je taková, že bych to zkusil nahrávat v domácích podmínkách na
počítač. Koupil jsem externí zvukovou kartu
FOCUSRITE Scarlett 2i2 a snímač na akustickou kytaru SEYMOUR DUNCAN WOODY SC.
Zvukovku jsem přes USB propojil s iMac a připojil jsem aktivní repro.
Mám následující dotazy:
1) při nahrávání kytary je slyšet poměrně silný brum, pomůže tomu když
vyměním snímač Single za Humbucker, třeba SEYMOUR DUNCAN WOODY XL?
2) nebylo by kvalitnější nahrávat kytaru přes kondenzátorový mikrofon (stejně
ho budu kupovat na zpěv, prozatím máme dynamický)
pokud ano, bude stačit mikrofon v ceně kolem 4000,-?
3) používám software Ableton Live Lite, když nahrávám zároveň kytaru i zpěv,
tak jde signál do jedné stopy, do L kytara a do P zpěv, je to tak dobře?
doufal jsem, že to bude rozdělené do 2 stop. Nebo se to musí nahrávat každý
nástroj zvlášť, abych je dostal do 2 stop?
Vím, že se asi ptám hodně hloupě, ale jsem absolutní začátečník.
Mnohokrát děkuji za radu
chtěl bych vás, zkušené, požádat o radu. Potřeboval bych nahrávat zpěv a
akustickou kytaru, jako podklad pro hodiny zpěvu na základní škole.
Moje představa je taková, že bych to zkusil nahrávat v domácích podmínkách na
počítač. Koupil jsem externí zvukovou kartu
FOCUSRITE Scarlett 2i2 a snímač na akustickou kytaru SEYMOUR DUNCAN WOODY SC.
Zvukovku jsem přes USB propojil s iMac a připojil jsem aktivní repro.
Mám následující dotazy:
1) při nahrávání kytary je slyšet poměrně silný brum, pomůže tomu když
2) nebylo by kvalitnější nahrávat kytaru přes kondenzátorový mikrofon (stejně
ho budu kupovat na zpěv, prozatím máme dynamický)
pokud ano, bude stačit mikrofon v ceně kolem 4000,-?
3) používám software Ableton Live Lite, když nahrávám zároveň kytaru i zpěv,
tak jde signál do jedné stopy, do L kytara a do P zpěv, je to tak dobře?
doufal jsem, že to bude rozdělené do 2 stop. Nebo se to musí nahrávat každý
nástroj zvlášť, abych je dostal do 2 stop?
Vím, že se asi ptám hodně hloupě, ale jsem absolutní začátečník.
Mnohokrát děkuji za radu
Naposledy upravil(a) Ales dne 28.04.2015 10:02, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
add 2) Jestliže budeš kupovat kondenzátorový mikrofon, tak bych jej určitě upřednostnil před snímačem... Mikrofon bych pro začátek zvolil GAP FC1 - pohledej a dočteš se zajímavé věci... Něco ušetříš.
add3) Každý zvukový zdroj osobně směřuji zvlášť do samostatné stopy... Tzn. samostatná mono stopa na zpěv a samostatná monostopa na kytaru (pokud ji tedy nebudeš nahrávat dvěma mikrofony do sterea). Ale toto umožňuje snad každý solidnější DAW. Mrkni do manuálu k Abletonu jak vytvořit stopu a naroutovat do ní signál z mikrofonu...
add 2) Jestliže budeš kupovat kondenzátorový mikrofon, tak bych jej určitě upřednostnil před snímačem... Mikrofon bych pro začátek zvolil GAP FC1 - pohledej a dočteš se zajímavé věci... Něco ušetříš.
add3) Každý zvukový zdroj osobně směřuji zvlášť do samostatné stopy... Tzn. samostatná mono stopa na zpěv a samostatná monostopa na kytaru (pokud ji tedy nebudeš nahrávat dvěma mikrofony do sterea). Ale toto umožňuje snad každý solidnější DAW. Mrkni do manuálu k Abletonu jak vytvořit stopu a naroutovat do ní signál z mikrofonu...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Seymour Woody jsou elektromagnetické snímače, stejné jako na el. kytarách, takže jsou k tomuto náchylné. Vezmi si sluchátka a zkus se projít se zapojenou kytarou po místnosti, otočit zády ke kompjutru atpod. - sleduj, zda se někde brum zeslabuje, či dokonce nemizí.Ales píše:1) při nahrávání kytary je slyšet poměrně silný brum, pomůže tomu když
Investici do HB pokládám za zbytečnou, protože vyzkoušíš kond. mikrofon, stejně už akukytaru nebudeš chtít nahrávat jinak.
Pokud i nadále budeš potřebovat nahrávat akukytaru kabelem, nech si do ní raději zabudovat nějaký piezzo systém, vyhneš se problémům s elmagy.
| Cruel YT | Cruel sptf
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
Asi skončím u toho mikrofonu, ale ještě bych se zeptal, pomohl by tomu brumu Di-Box?
Dík
Asi skončím u toho mikrofonu, ale ještě bych se zeptal, pomohl by tomu brumu Di-Box?
Dík
Těžko říct, pokud si můžeš od někoho dibox půjčit, zkus ho. Ale po mých zkušenostech tíhnu spíš k tomu, že v tomto případě elmag vs. kompjutr dibox nepomůže. Jak jsem psal, zkus nejprve prozkoumat celou místnost se sluchátky a kytarou, to Tě vyjde nejlevněji.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
DI box IMHO nepomůže. Brum u singlů se indukuje již ve snímačích a je součástí signálu, projde i galvanickým oddělením. Stačí se třeba jen s kytarou otočit a brum zmizí.
DI BOX vyzkoušej, galvanické oddělení není podstatné, ale bude nejspíš mít jinou vstupní impedanci - může se to chovat jinak (možná i hůř), ale aku kytaru bych nahrával určitě mikrofonem.
Pokud budeš nahrávat kytaru a zpěv naráz, budou tam velké přeslechy křížem do stop - pokud to chceš čistý, tak jedině postupně (třeba na metronom), a na sluchátka.
Pokud budeš nahrávat kytaru a zpěv naráz, budou tam velké přeslechy křížem do stop - pokud to chceš čistý, tak jedině postupně (třeba na metronom), a na sluchátka.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Takže DI-Box jsem si půjčil, ale žádná změna nenastala. Do zásuvky jsem zapojil jen iMac a zvukovku do USB. Chodil jsem po celém bytě (15 m kabel, panelák) a všude je to zhruba stejné, myslel jsem si, že to dělá monitor iMac, ale asi je to někde jinde. Výrazně se to utlumí, když dám kytaru do vodorovné polohy, tzn. musel bych hrát vleže na zádech (možná bych se to časem naučil
)
Taky se mně zdá ten vstupní signál hodně slabý, na zvukovce musím dát GAIN skoro na MAX abych se aspoň přiblížil k 0dB, ale to je asi zase nějaký jiný problém, ten bych snad vyřešil nějakým předzesilovačem, nejdříve se musím ale zbavit toho brumu.
Dneska ještě vyzkouším:
1) USB zvukovku zapojím do USB Hubu s vlastním napájením
2) iMac zapojím do jiné zásuvky a odpojím zemnící kolík
3) pokud se mně podaří rozchodit DAW na mém stařičkém notebooku, zkusím to na něm na baterie
Asi to k ničemu nebude a jsou to úplné nesmysly, ale už nevím kudy kam. Zbývá mě už jen se někam přestěhovat
Všem děkuji za příspěvky.
Taky se mně zdá ten vstupní signál hodně slabý, na zvukovce musím dát GAIN skoro na MAX abych se aspoň přiblížil k 0dB, ale to je asi zase nějaký jiný problém, ten bych snad vyřešil nějakým předzesilovačem, nejdříve se musím ale zbavit toho brumu.
Dneska ještě vyzkouším:
1) USB zvukovku zapojím do USB Hubu s vlastním napájením
2) iMac zapojím do jiné zásuvky a odpojím zemnící kolík
3) pokud se mně podaří rozchodit DAW na mém stařičkém notebooku, zkusím to na něm na baterie
Asi to k ničemu nebude a jsou to úplné nesmysly, ale už nevím kudy kam. Zbývá mě už jen se někam přestěhovat
Všem děkuji za příspěvky.
Všechny mé pokusy byly marné. Nakonec pomohlo vyměnit snímač SINGLE za HUMBUCKER a vše funguje jak má. Po brumu ani slechu.
PS. Nějak mně uniká proč se ty Singly dělají, když jsou tak citlivé na rušení. V paneláku se asi málokdo pokouší nahrávat, ale zarušený může být i sklep v RD.
Zdravím.
PS. Nějak mně uniká proč se ty Singly dělají, když jsou tak citlivé na rušení. V paneláku se asi málokdo pokouší nahrávat, ale zarušený může být i sklep v RD.
Zdravím.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Protože twang singlu humbuckerem nedocílíš. A na pódiu při hraní nějaký brum kolikrát ani řešit nemusíš.
Brum není až takový problém. Při hraní není slyšet (lampáč si rušení "přestane všímat" a věnuje se silnější složce signálu), dá se eliminovat připojením parazitní cívky, dá se odstranit v postprodukci...Ales píše:Všechny mé pokusy byly marné. Nakonec pomohlo vyměnit snímač SINGLE za HUMBUCKER a vše funguje jak má. Po brumu ani slechu.
Zdravím.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Protože tohle (0:20 a dál pro netrpělivé) prostě s Humbuckerem nikdy nebude znít tak dobře.Ales píše: PS. Nějak mně uniká proč se ty Singly dělají, když jsou tak citlivé na rušení.
Zdravím.
A já osobně mám třeba rád i zkreslený zvuk singlů (Viděl jsem nějaký živák linkin park, kde i starší (rockové) pecky hráli se stratem a znělo to super... úplně jinak než s HB
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
Konkrétně mi toto zní jako slabší humbucker, což by sedělo s http://equipboard.com/items/fender-toro ... ric-guitar
Jinak singly mají neneahraditelné kouzlo, bez pochyb.
Edit: tohle je Fender Atomic humbucker, dost silný alnico.
Jinak singly mají neneahraditelné kouzlo, bez pochyb.
Edit: tohle je Fender Atomic humbucker, dost silný alnico.
oh sh*t
V tom případě jsou singly asi fakt zbytečné
Ne tak dobře... špatný příklad, nicméně zkrátka občas se ten zvuk singlu hodí, i když to brumí
Ne tak dobře... špatný příklad, nicméně zkrátka občas se ten zvuk singlu hodí, i když to brumí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
Praskání s impulsovými VST
Ahoj
při hraní přes PC a zapojení simulace bedny využívající impulsy zvuk začne nezřídka praskat, do neznatelného pošumování až do naprosto nehratelného trhání. Problém dělají LeCab i Mercuriall, při různých impulsech i při různých USB portech.
Hraju přes M-Audio FT Pro a Reaper 4.73 x64.
Nevíte někdo, by se to dalo vyřešit?
Díky
.
Jinak, singly se vyrábí proto, že mají lepší zvuk než jiný snímače(budiž plamen zažehnut
).
při hraní přes PC a zapojení simulace bedny využívající impulsy zvuk začne nezřídka praskat, do neznatelného pošumování až do naprosto nehratelného trhání. Problém dělají LeCab i Mercuriall, při různých impulsech i při různých USB portech.
Hraju přes M-Audio FT Pro a Reaper 4.73 x64.
Nevíte někdo, by se to dalo vyřešit?
Díky
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouhý nastavuješ impuls? Pravděpodobně ti již nestačí výkon PC, konvoluční reverby jsou žrouti. Použil bych kratší impuls.
Otázka také je, proč používáš simulaci repro při realtime hraní. To bych vypnul všechny VST, které vyloženě nejsou zapotřebí.
Otázka také je, proč používáš simulaci repro při realtime hraní. To bych vypnul všechny VST, které vyloženě nejsou zapotřebí.