Footswitch - jak na něj a jak funguje
Pravidla fóra
Re: Footswitch - jak na něj a jak funguje
Ahoj,
koupil jsem si footswich od widary s led diodami. A mám takový problém, že diody svítí když jsou efekty vypnuté (v mém případě reverb a tremolo na VOX AC 15) a naopak když jsou efekty zapnuté diody nesvítí... Nevíte co bych s tím měl dělat, nebo jestli to je na reklamaci? Dík.
koupil jsem si footswich od widary s led diodami. A mám takový problém, že diody svítí když jsou efekty vypnuté (v mém případě reverb a tremolo na VOX AC 15) a naopak když jsou efekty zapnuté diody nesvítí... Nevíte co bych s tím měl dělat, nebo jestli to je na reklamaci? Dík.
podívej se dovnitř co je tam za přepínač . podle mě tam bude stačit jen přelotovat 1 pacičku LEDky a bude to makat jak má
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Dík, no do elektroniky já se radši pouštět moc nebudu... Aby to pak ještě někdy fungovalo
Já tam zkusím napsat a uvidím co mi oni na to řeknou.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Přepínač není elektronika. To je jako kdyby skautská baterka byla elektronika. Core má pravdu, oni jen přehodili nožičky na přepínači. Pošli mi fotku (ostrou) a já ti řeknu co a jak. Je to věc přeletování drátku z pacičky na pacičku.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Já už jsem jim tam napsal a pán z widary mi napsal, že se vrátí ve středu ze zahraničí, že to nějak vyřešíme, tak si počkám co mi řekne.
V oddělení s komby mi nebyo zodpovězeno, tak to zkusím ještě tady: Mám VOX AC15 a chci si k tomu pořídit nějakej footswitch na přepínání mezi Normal/Top Boost. A vyhlídnul jsem toto: http://www.widara.cz/produkt/abylax/
Zde je možnost ovládání výstupní hlasitosti a taky možnost zapnutí cesty A+B. Jenom bych chtěl věděť jak to bude reagovat s kombema a zda-li to vůbec něco bude dělat? Díky
Zde je možnost ovládání výstupní hlasitosti a taky možnost zapnutí cesty A+B. Jenom bych chtěl věděť jak to bude reagovat s kombema a zda-li to vůbec něco bude dělat? Díky
prosim vas mam taky problem kupil sol si kombo peavey 6505+ a ku tomu footswitch marshall klasicky jedno prepinacovy z ledkou na konci mal mono jack a ked som ho do komba zapojil tak to nic neprepinalo dal som tam teda stereo jack a tiez nic skusal som to priletovat na oba kanaly a nic chel by som totiz prepinat len lead a rhythm kanal chrunch nepotrebujem
Zdar, Mako_222 když už si v kombu sám letuješ, nebude na škodu když si stáhneš schema: http://www.prowessamplifiers.com/schema ... 505112.pdf, abys věděl co vlastně děláš.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
no ja som letoval len ten jack na kabel footswitchu ale aj tak volkao mi neni jasne ako to mam spravit
je to tam udělaný tak že proti zemi zkratuješ jednotlivý vodiče . A podle toho schematu to vypadá že aby ti fungovat FS tak musí bejt spínače na předním panelu v sepnutý poloze . co sem na to tak koukal tak nic jinýho mi nenapadá .

cize na kombe dam aj chanel aj chrunch do zap vzopnuteho stavu a na kabel naletujem sereo jack tak aby bola zem na S a spinac na R ?
jo tlačítka canel i crunch zapni , do zdířky pro FS dej jack bud s kabelem nebo samotnej konektor a zkratuj po jednom kontakty proti zemi . jo a napřed se ujisti že zkratuješ vždicky zem s "živým" vodičem . aby si nespojil 2 živý a něco sis nevodpálil

ja mam na fs mono kabel mam tam len dve zily
no to nevadí . a dělá to něco když sepneš ty vodiče ?

este ne az sobotu to budem mat ku dispozici inak mam tam bieli a cerveny bieli je zem a cerveny je kanalovy ?
vem si multimetr a propípni to . ten vodič co vede na špičku jacku na něm naměříš nějaký napětí (když je to zapojený v zesilovači) který se pak sepne na zem . Ale jestli tam budeš mít jen MONO jack a jeden spínač tak je jedno co kam přiletuješ protože de jen o to sepnout obvod.

no tak uz som dosiahol aspon ten pokrok ze mi to prepinalo nieco skresleny s chrunchom len ze ja by som potreboval skresleny z cistym
Pokud by někdo pájel jackovej footswitch na ENGL zesilovače, zaručeně to funguje s 1k2 Ohm odporem a LEDkou. Orange footswitch nefungoval (má trochu jiné zapojení a hodnotu odporu).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ahoj, koupil jsem si FS podobnej jako je tenhle:http://kytary.muziker.cz/nozni-prepinac ... Footswitch
Akorát neni od Marshallu.
Když ho zapojim do komba cort MX30R a zapnu zkreslení a zapojim tam footswitch, tak se mi to přepne na čistej a když zmáčknu to tlačítko, tak se nic nestane a dioda ani nesvírtí.
(vim že teď budu vypadat jako blbec, ale baterky to asi nepotřebuje ne?)
Sorry za výrazy nevýrazy- to tlačítko,apod.
Jsem začátečník, proto to nevim.
Díky za rady.
Jinak má to na velkýho jacka a kombo taky ( to propojení )

Akorát neni od Marshallu.
Když ho zapojim do komba cort MX30R a zapnu zkreslení a zapojim tam footswitch, tak se mi to přepne na čistej a když zmáčknu to tlačítko, tak se nic nestane a dioda ani nesvírtí.
(vim že teď budu vypadat jako blbec, ale baterky to asi nepotřebuje ne?)
Sorry za výrazy nevýrazy- to tlačítko,apod.
Jsem začátečník, proto to nevim.
Díky za rady.
Jinak má to na velkýho jacka a kombo taky ( to propojení )
Zdar, zkoušíš to nějak naopak. Na předním panelu přepni channel select na "clean", a vyzkoušej footswitchem přepnout na "distortion". Jestli to přepne poznáš sluchem podle zvuku. Jestli svítí nebo nesvítí LED není až tak důležité. Když to footswitchem přepnout nepůjde, vyzkoušej jestli to bude přepínat když zkratuješ oba póly jacku který vytáhneš z FS. Když to půjde, je příčina ve FS, když to nepůjde je příčina v kombu. Pravděpodobně to nebude nic velkého, ale to, co by trvalo max. 2min. kdybych měl kombo na stole, může být na dálku na dlouho. Vyzkoušej co jsem napsal a dej vědět výsledek, pak se můžeme pohnout dál.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.