pokus o homemade guitar
Re: pokus o homemade guitar
Mně to takhle od oka přijde, že na struně E ale i na g už nemá žádnou rezervu pro posun kamene dozadu. Musel by oddělat nebo zkrátit tu pružinku.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
woro90-1
Možné to je, nevíme jaké tam má pružinky a jaký má dohmat. Na první pohled mi přišlo, že ty kameny nemají moc místa vepředu, ale ona ta kobylka klame tělem.
Ta kobylka mi totiž připomněla, tremolo z mtmccoxova Washburna, kde ty kameny byly přesně takhle narvaný vzadu a přes pružinku už nešly posunout dozadu, přestože to bylo k doladění oktáv potřeba. A to i při správně seřízeným dohmatu. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. A co jsem se tady na foru dočetl, tak tenhle problém na tom Washburnu mělo víc lidí.
EDIT: když na to koukám znovu, tak ti musím dát za pravdu, že se to možná fakt jenom zdá. Na tom slabým ečku už by tam ta pružinka byla jen na parádu, kdyby se ten kámen posunul dopředu. Ale přitom je před ním na kobylce ještě odhadem tak 1 cm místa, kam by šel posunout
EDIT: když na to koukám znovu, tak ti musím dát za pravdu, že se to možná fakt jenom zdá. Na tom slabým ečku už by tam ta pružinka byla jen na parádu, kdyby se ten kámen posunul dopředu. Ale přitom je před ním na kobylce ještě odhadem tak 1 cm místa, kam by šel posunout
Naposledy upravil(a) J.J. dne 8.02.2011 0:32, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
-
woro90-1
To je bohužel poměrně běžný problém, ani Žlutá nemá u E a G pružinky. Ale až budu tremolo měnit, předělám to.J.J. píše:Ta kobylka mi totiž připomněla, tremolo z mtmccoxova Washburna, kde ty kameny byly přesně takhle narvaný vzadu a přes pružinku už nešly posunout dozadu, přestože to bylo k doladění oktáv potřeba. A to i při správně seřízeným dohmatu. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. A co jsem se tady na foru dočetl, tak tenhle problém na tom Washburnu mělo víc lidí.
No nebudu hledat chyby, tvar a opracování těla je aspoň podle fotek fakt super a ta kresba vyšla taky úplně dokonale, sice si nejsem jistej, jestli je to úplně nevhodnější část kmene a úplně nevhodněji směřovaná fošna (vůči létokruhům) k výrobě kytary, ale vypadá to pěkně a vliv "správnýho" dříví na výslednej zvuk se dá těžko posoudit.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Doprdele doprdele, to je nadherny! Strasne se mi takyhle kytary libi, tohle chci domu....
Jinak nekdo tu mluvil o krkaci - co dela u telete urvanej vejskovej ton? Krkac nebo kobylkac? Ja mel vzdycky za to, ze krkac, pak jsem vzal svoji prvni elektriku, prepnul na krkac a vubec to urvany nebylo az jsem byl zklaman
Jinak nekdo tu mluvil o krkaci - co dela u telete urvanej vejskovej ton? Krkac nebo kobylkac? Ja mel vzdycky za to, ze krkac, pak jsem vzal svoji prvni elektriku, prepnul na krkac a vubec to urvany nebylo az jsem byl zklaman
Hodně budem někde...
Prodám
byl by nějaký zájemce? na ceně bychom se dohodli
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ten koupěchtivý zájemce sice nejsem, ale ta kytara je mi opravdu sympatická.m.o.n.k píše:Prodámbyl by nějaký zájemce? na ceně bychom se dohodli
Jen by mě zajímalo, proč se jí chceš zbavit
Já si dodnes vyčítám, že jsem moji první homemadku za pár drobných prodal. A docela vážně plánuju, že si postavím její kopii, samozřejmě s vylepšenými detaily.
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Jde o to, že mám ještě jednu fošnu a chtěl bych udělat kytaru ještě jednu, stavím si takovou malou:-) cnc frézku na které bych to chtěl komplet spáchat. Dvě kytary ale nevyužiju a ani nevím jaká by byla šance případně prodat tu druhou, nechci zbytečně vyhazovat peníze do kanálu no a tak jsem dospěl k názoru že ji zkusím prodat a kdyby se nepodařilo, tak druhou ani vyrábět nebudu 
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tu druhou bys určitě prodal, kdyby byla pro někoho na zakázku, podle jeho představ. A to by bylo i pro budocnost krmivo pro tvoji CNC mašinkum.o.n.k píše:Jde o to, že mám ještě jednu fošnu a chtěl bych udělat kytaru ještě jednu, stavím si takovou malou:-) cnc frézku na které bych to chtěl komplet spáchat. Dvě kytary ale nevyužiju a ani nevím jaká by byla šance případně prodat tu druhou, nechci zbytečně vyhazovat peníze do kanálu no a tak jsem dospěl k názoru že ji zkusím prodat a kdyby se nepodařilo, tak druhou ani vyrábět nebudu
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Ok, jak bude frézka hotová, můžeš být první zákazník:-)
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Bude schopna frézovat kytarový krk i s hlavou (70 cm délka)
Profil krku by stačil jen na hrubo, hmatník mám. Dřevo bych poslal
Zatím nezávazně
-kcr-
PS. CNC programování děláš sám? Jaké výkresy a parametry bys potřeboval?
Profil krku by stačil jen na hrubo, hmatník mám. Dřevo bych poslal
Zatím nezávazně
-kcr-
PS. CNC programování děláš sám? Jaké výkresy a parametry bys potřeboval?
Obrobitelná plocha by měla být cca 700 x 500 mm takže by to zvládnout měla, k výkresu, pokud to podle něj půjde udělat, tak by neměl být problém, nějaké kóty bych si případně dopočítal(rádiusy z délek a naopak) maturitu mám jako seřizovač a tím pádem naprogramovat CNC není nějaký velký problém, programovat jakž takž umím. No a teď dělám konstruktérskou školu
tak snad bude v pohodě i ta moje mašinka
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
- flushedawayone
Jak moc pěknej kousek.
Chci si taky vyrobit kytaru a kytarář na kterýho mě odkázala jedna firma by mi krk vyrobil
asi za 6-7 ticís a to se mi dávat nechce a ani to nemam.
Ten obchod na kterej si sem dal odkaz by mi mohl byrovit krk jakej bych si řek za rozumnou cenu??
Chtěl bych krk ve s hlavou ve stylu Gibson 1958 explorer.
Díky
Chci si taky vyrobit kytaru a kytarář na kterýho mě odkázala jedna firma by mi krk vyrobil
Ten obchod na kterej si sem dal odkaz by mi mohl byrovit krk jakej bych si řek za rozumnou cenu??
Díky
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
http://www.bachmusik.com/krk-bexp_p1354flushedawayone píše:Jak moc pěknej kousek.
Díky
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
- flushedawayone
tadeasp jsi muj spasitel diky. hned kupuju a jedu
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Ahoj, jak jsem již psal výše, chtěl bych zkusit postavit něco dalšího, mám javorovou fošnu a tak nastává otázka, je celojavorový korpus dobré řešení?
homemade Jasanová 
Vox AmPlug - JS
Vox AmPlug - JS
já bych v tom neviděl problém - jestli to je pěkná fošna s léty blízko sebe...
bude to trošku jedovatější ale hrát by to mělo - viz celojavorový gibson L6S
bude to trošku jedovatější ale hrát by to mělo - viz celojavorový gibson L6S
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Ahojte, lidičky
...
Mám na vás takovej dotaz. Nevím totiž, kde hledat, tak se radši ptám rovnou
...
Rád bych zkusil udělat homemade kopii této kytary:

Dřevo bych měl, ale teď bych se rád zeptal, jak udělat krk, jakou koupit výztuhu a hlavně, jaký mít rozměry vzdálenosti mezi snímači a také v jaké vzdálenosti má být kobylka (nechci Floyda, ale klasickou Tune o Matic) ...
Předem díky za odpovědi
...
Mám na vás takovej dotaz. Nevím totiž, kde hledat, tak se radši ptám rovnou
Rád bych zkusil udělat homemade kopii této kytary:

Dřevo bych měl, ale teď bych se rád zeptal, jak udělat krk, jakou koupit výztuhu a hlavně, jaký mít rozměry vzdálenosti mezi snímači a také v jaké vzdálenosti má být kobylka (nechci Floyda, ale klasickou Tune o Matic) ...
Předem díky za odpovědi
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
S takovejma otázkama běž ...
Ještě toho musíš hodně přečíst. A nastudovat plány kytar. Vše tu už je, odkazy na literaturu, plány. V tématu Homemade.
Ještě toho musíš hodně přečíst. A nastudovat plány kytar. Vše tu už je, odkazy na literaturu, plány. V tématu Homemade.