Už jen jestli 10tky nebo 11tky,abych se s 11 moc nenadřel...Ale to už se musím rozhodnout sám,jestli zkusit silnější,nebo zůstat u osvědčeného.
Každopádně díky za info
Šuplerou ne, ale mikrometrem. Zkušené oko by to mělo poznat bez měření.Nero píše:Blbě, leda bys to změřil poměrně dost přesnou šuplerou.
Tloušťku strun poznám bez problémů,akorát musí být tenisové,né kytarové,takže Nerův dojem je zcela správnýNero píše:I šuplerou by to šlo... Vzhledem k dotazům mám dojem, že zkušené oko asi není k dispozici
někdo to dělá tak, že si tremolo zašpalkuje, aby bylo v normalní poloze, natahne struny, naladí a potom tremolo jen uvolní a doladí. Já to dělám buď tak, že měním struny postupně, takže se kobylka tolik nevychýlí, nebo tak, že sundám všechny, natáhnu nové, potom všechny postupně přitahují, až se tremolo dostane do přibližně ideální pohohy a potom doládím tím stylen, že naladím E strunu, potom naladím A strunu a doladím E, potom D (doladím E a A)...johnnylipa píše:Díky už jsem to pracně namotal a teď stojím před dalším porblémem. Jak To naladit abych měl kobylku v normální poloze. Já to něják dělal ale už si prostě nemužu zpomenout jak :/. Nějáký rady by se hodily jinak to asi hodim kytarákovy na námku na seřízení což se mia le enchce když už sem namotal ty struny
Taky jsem lehce hledaljohnnylipa píše:Ahoj lehce sem tento problém tady hledal ale nikde sem neviděl že by to někdo řešil.