Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba zesilovače : JCM800 emu + TDA7294

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše: Ale přesně polovina Ucc je ideální, ne ?
přesně tak polovina je ideal . ale řekněme že kolem tý poloviny je oblast kde ten trand zesiluje ještě relativně stejně jako s nastavenou přesnou polovinou Ucc . prostě je tam určitá tolerance . a každej trand (tip) jí má jinou.

krica879: jestli ti nejde nastavit pracovní bod tak dej do serie s tim trimem odpor třeba 20k nebo když by to bylo moc nebo málo tak dej jinej .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
krica879

Příspěvek od krica879 »

OK, diky za rady.Ted o vykendu to zkusim a napisu jak jsem dopadl :)
Kytara: Fender mexican strat, Fokus Tele Custom
Struny: Daddario 10
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravim. Chci se zeptat, jestli by k boostovacímu kondíku paralelně připojená LEDka, měla znatelný vliv na zvuk. Těch 330R jsem zatím střelil od boku. Neříkám, že ho tam dám 100% :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

takhle to udelat nemuzes! kup si DPDT prepinac a tu ledku zapoj na ten druhy pol. a to tak, kdyz to bude sepnuto, tak privedes napeti 9V na ledku + 680R
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

lunchie píše:takhle to udelat nemuzes! kup si DPDT prepinac a tu ledku zapoj na ten druhy pol. a to tak, kdyz to bude sepnuto, tak privedes napeti 9V na ledku + 680R
já věděl,že to je blbost ... :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tim odporem k zemi nastavujes pracovni bod toho tranzistoru. Jakmile tam prihodis ledku, tak tam napeti nepujde pod 1.5V + ubytek napeti na tom odporu, takze uplne rozhasis puvodni nastaveni. Kdyz pouzijes na ten boost standardni dpdt prepinac, tak tu ledku budes jenom zapinat a vypinat bez ovlivneni toho tranzistoru.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já su vůl ... :roll: :D
lunchie

Příspěvek od lunchie »

v pohode, od toho tu tahle sekce je, ne? ;)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

lunchie píše:v pohode, od toho tu tahle sekce je, ne? ;)
jj, to jo :) akorát nechápu, že mě to vůbec nenapadlo.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Napadla mě ještě jedna věc. Šla by ta JCM 800 emu postavit tak, že by tam byl nějaky bypass,kterým bych obešel kreslící část a využil pouze ekvalizér ( a kreslil předřazenou krabičkou ) ?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Když se zamyslíš nad tím, jak to funguje a kde vzniká zkreslení, přijdeš na to. Mimochodem proč chceš simulovat osmikilo a pak z něj použít jen tonestack a kreslit něčím úplně jiným? Nebylo by jednodušší postavit si ekvalizér nebo používat korekce na té krabičce?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak na drtivou většinu toho co hraju mě tohle zkreslení sedí. Já jen kdybych třeba chtěl někdy na něco nějaký higain,nebo blues,tak to bych s tímto asi nenakreslil.
Nezavracej hned oči Woro :) jenom se nechci dostat do situace, že dostavím zesilovač,pak se dostanu k nějaké pěkně kreslící krabičce,kterou s osmikilem nenakroutím,a nebudu to moct píchnout do toho zesíku,abych to nepřebudil.
Takto by to teda šlo ?
http://rockymk.galerie.cz/5183101-marsh ... 4#75591958
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud to budeš prát naplno, bez útlumu, do 2. gain stage, budeš to nejspíš mít ještě přehulenější než když to budeš pouštět do první gain stage tak jak máš, tedy s útlumem. Když chceš zapojit jen tonestack, proč to nepouštíš až do tonestacku nebo třeba do 3. gain stage?
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 26.04.2011 14:49, celkem upraveno 1 x.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Takže to můžu prdnout do gate T3 ?
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 27.04.2011 12:17, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Záleží na tom, zda to chceš mít trochu dochucené těmi J201 nebo chceš použít jen tonestack. Pokud jen tonestack, připoj to až na tonestack, tedy v podstatě na source Q4. Ale pořád nechápu důvod když drtivá většina krabiček má vlastní tonestack.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Záleží na tom, zda to chceš mít trochu dochucené těmi J201 nebo chceš použít jen tonestack. Pokud jen tonestack, připoj to až na tonestack, tedy v podstatě na source Q4. Ale pořád nechápu důvod když drtivá většina krabiček má vlastní tonestack.
Může se hodit :) a díky žes mě vyvedl z omylu :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V principu bys to mohl pálit do gate Q3, aby v tom byla ta komprese, ale musel bys to asi trochu přitlumit.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Měl bych dalších pár dotazů. Uvažoval jsem jak udělat popisky na panelu-nechat si to na něco vytisknout v reklamní agentuře-to je dost drahé.Úplně by mi stačil Propisot - ale kde ho sehnat ? U nás jsem obešel komplet všechny papíráky a nemají ho - někde na mě aj hleděli,co je to blba,bo to beztak eště ani neslyšeli :D Co jsem se díval na netu tak by to měli teoreticky mít v jakemsi eshopu http://www.rafoshop.cz ,ale to mi ty písmenka přijdou hrozně velké. Jinak to jsou samé kraviny - propisot to sice je,ale né abeceda. Toš co s tím ? Nechci mí panel počmáraný lihovkou :D Za konstruktivní rady nepříiš finančně náročné předem děkuju. :)
EDIT : http://www.rafoshop.cz/propisoty/propis ... l-z-design
myslel jsem totok,ale mě ty 4mm přijdou moc :D

Další věc jsou potenciometry. Sice je mám ( 4 z 5 ) ale každý jinak velký ( rozměry pouzder a os ) a navíc už mají svoje dávno odfárané - jsou vydřené a už prostě jsou passé - a já tam chcu neco spolehlivého. A dva z nich jsou takové ty na h***o plasťáky,toš to bych tam nedal ani za zlaté prase,protože už vím,co to jsou za hajzly :D . Chcu teda koupit nové - ty,jak jdou zapájet do dps a mají tlustší vroubkovanou osu ( myslím je to průměr 6 a délka 36 ). Ale problém je v tom,že když jsem je chtěl objednat v GESu ,tak tam při výběru hodnoty nešel vybrat průběh lin/log - prostě měli jenom lineáry. Asi su úplně blbý ale log.tam fakt nebyly. V GM po špatných zkušenostech už kupovat poťáky nechcu a v SOS electronic ti z******i při objednávkách pod 500 bez DPH účtují podlimitní příplatek 150.
Uvítal bych proto tip na spolehlivé poťáky s nožičkama do DPS a ideálně s vroubkovanou osou o průměru 6mm a délce kolem těch tří čtyř cen´táků a ceně max. 30,- za kus.
Díky moc,a jestli to v tem GESu fakt je ( což asi je ),tak se omlouvám,že otravuju kvůli své blbosti :)
http://www.ges.cz/cz/rezistory/potencio ... X5_V8.html
toto jsem myslel - žádný log tam prostě není ae mě to nějak neštymuje...

Když už su v těch dotazech,rovnou se ještě zeptám na pojistky - určitě jistit primáry traf,ale rychlou / pomalou pojistku ? A na jaké parametry ? Trafa v tom zesilovači budou dvě. Jedno 230V / 2x18V - usměrněných a vyhlazených na symetrák 25V a tím budu napájet koncák.Určitě bych dal do zdroje pojistku,ale na jaký proud ? Rychlou / pomalou ?. Druhé trafo je 230 / 12 je asymetrické a tím budu živit preamp ( tam už ve zdroji pojistka je ).
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 27.04.2011 12:51, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Teoreticky bych ti mohl nějaký propisot poslat, ale už je poněkud starší a nechce držet, ale co zkusit vytisknout šablonu na samolepicí papír, pečlivě vyříznout skalpelem/odlamovacím nožem/žiletkou, a nanést barvu? Z jakého materiálu to chceš dělat?

Dobře by mohlo vypadat plexisklo, na které zezadu naneseš popisky a podkladovou barvu, stejně jako u stupic rádií. Tím pádem rovnou můžeš kontrolku zapnutí schovat pod něj nebo vytvořit podsvícený panel.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 27.04.2011 13:21, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše:Měl bych dalších pár dotazů. Uvažoval jsem jak udělat popisky na panelu-nechat si to na něco vytisknout v reklamní agentuře-to je dost drahé.Úplně by mi stačil Propisot - ale kde ho sehnat ? U nás jsem obešel komplet všechny papíráky a nemají ho - někde na mě aj hleděli,co je to blba,bo to beztak eště ani neslyšeli :D Co jsem se díval na netu tak by to měli teoreticky mít v jakemsi eshopu http://www.rafoshop.cz ,ale to mi ty písmenka přijdou hrozně velké. Jinak to jsou samé kraviny - propisot to sice je,ale né abeceda. Toš co s tím ? Nechci mí panel počmáraný lihovkou :D Za konstruktivní rady nepříiš finančně náročné předem děkuju. :)
EDIT : http://www.rafoshop.cz/propisoty/propis ... l-z-design
myslel jsem totok,ale mě ty 4mm přijdou moc :D

Další věc jsou potenciometry. Sice je mám ( 4 z 5 ) ale každý jinak velký ( rozměry pouzder a os ) a navíc už mají svoje dávno odfárané - jsou vydřené a už prostě jsou passé - a já tam chcu neco spolehlivého. A dva z nich jsou takové ty na h***o plasťáky,toš to bych tam nedal ani za zlaté prase,protože už vím,co to jsou za hajzly :D . Chcu teda koupit nové - ty,jak jdou zapájet do dps a mají tlustší vroubkovanou osu ( myslím je to průměr 6 a délka 36 ). Ale problém je v tom,že když jsem je chtěl objednat v GESu ,tak tam při výběru hodnoty nešel vybrat průběh lin/log - prostě měli jenom lineáry. Asi su úplně blbý ale log.tam fakt nebyly. V GM po špatných zkušenostech už kupovat poťáky nechcu a v SOS electronic ti z******i při objednávkách pod 500 bez DPH účtují podlimitní příplatek 150.
Uvítal bych proto tip na spolehlivé poťáky s nožičkama do DPS a ideálně s vroubkovanou osou o průměru 6mm a délce kolem těch tří čtyř cen´táků a ceně max. 30,- za kus.
Díky moc,a jestli to v tem GESu fakt je ( což asi je ),tak se omlouvám,že otravuju kvůli své blbosti :)
ty 4mm sou dobrý aspon to pude přečíst . nebo o udělej jako Stanley na tiskárně vytiskne nějakou grafiku a pak to dá pod plexisklo a taky to nevypadá zle a je to levný . myslim že mi řikal že i s uříznutím toho plexi ho to vyjde na 50kč.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“