Výtvarkářka... Aha, že já se divím, žejeleniste píše:Tak jestli to nebyl fyzikářka![]()
martina72:
Já si teda myslím, že tehdy umělo zpívat víc lidí než dneska.
zbytek nebudu rozmazávat, to co píšeš není tak úplně pravda
LTH
Výtvarkářka... Aha, že já se divím, žejeleniste píše:Tak jestli to nebyl fyzikářka![]()
Wohma píše:Je velkym omylem kapel, ze v odposlechu ma vsechno znit tak, jak to zni i ven. Do odposlechu ma jit jen to nejpotrebnejsi (pokud nejde o in-ear), jinak pak neni slyset vubec nic (a na vine jsou casto muzikanti, kteri tam chteji mit vsechno a pak se to na podiu bije) a zpetne to kazi i zvuk ven.
A spatnych zvukaru je samozrejme hodne, i kdyz mnohem min, nez si lidi mysli. Pokud nejaky chytrak prijde, osoli svuj zesilovac naplno a nehodla se o hlasitosti bavit, tak s tim zvukar uz nic neudela. To je jen jeden z prikladu. Dalsi muze byt treba zpevak, ktery trva na svem mikrofonu, ktery stoji za prd, pripadne hodne spatna sada bicich.
A jeste posledni vec - pokud kapela nehraje perfektne sehrane, tak zvuk nebude NIKDY dobry a neni to vinou zvukare.
Zvukař většinou nemá šanci poznat, jak to vypadá na pódiu, dokud mu nedáš jasné znamení kolik čeho chceš ubrat, nebo přidat. Stačí jednoduché gesto, nebo mezi skladbami přímo neřekneš svůj požadavek do mikrofonu. Pokud je to slušné a rychlé, divákovi to nevadí.Rocky_MK píše:Navíc cellistka byla zvučena mikrákem, který zřejmě neměl kardioidní charakteristiku, a jak jí z odposlechu šla kytara hlasitěji a hlasitěji, začínalo to vazbit. Fakt paráda, zvukař měl kutloch docela daleko od pódia na to, abych viděl, jestli tam chrápe na mixu anebo jen tak z p*dele šibuje šavlema.