Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger

Pedály, multiefekty, procesory, ...
citizen.one

Re: Moog Music Inc: efekty řady Moogerfooger

Příspěvek od citizen.one »

tipujes spravne, na sweetwater se to na par chvil objevilo za 699USD. Doufam, ze to bude k mani hnedle...a hlavne ze to bude hrat tak famozne jako to Zko co jsem mel pujceny. Ted sleduju jeste 105Mko, abych pro zacatek netroskaril :)

pravda nevim jak to resili s tema cipama, snad tam nebudou ty novy BBD reissue, abych jeste pak nemusel schanet originaly...

no tesim se, zko jsem chtel od te doby co jsi mi ho pujcil a bud se neobjevilo, nebo strasne draho...ted je sance, ze trochu polevi na cene a budu moct casem poridit i to :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já bych řekl, že za takovou cenu to bude ještě s těmi původními BBD čipy. Cluster Flux je ten případ. Akorát si myslím zase a opět, že Moog hrdě dopředu rozhlásí, že se jedná o limitovanou sérii právě kvůli čipům. A Cluster Flux je stejně stále k mání. Ale počkejme si na ten termín.

Ale cítím, že po tomto delayi bude zájem mnohem větší. Z pohledu zájemců je to jeden z nejvytouženějších nových modelů od Moogu obecně. Na podobně "zmodernizovanou" verzi delaye se čekalo hodně let.

Cluster Flux se u nás přímo v ČR zjevil až tak za 3/4 roku, Moog tehdy nestíhal držet termíny právě kvůli velkému zájmu. Třeba se na to nyní připraví lépe.
citizen.one

j tak ani nepocitam, ze bych to sel kupovat v cr....

clustera budu chtet hned po 105, a po nem bych rad ten phaser...dalsi uz jsou sumak,byt logicky asi budou postupne midi verze, tak si asi pockam...

pravda tenhle delay pokud bude mit zvuk na urovni Zka, je tak nejak ten ideal, ktery roky hledam...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tady se někdo vyřádil... :)
ObrázekObrázekObrázek
Zdroj
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

citizen.one

j cekal jsem od rana :) zvesti byly, ze bude mit jeste delsi cas nez puvodni 104Z, resp nez SD...no...spokojim se s 800ms :)

ted jdu prudit moogy, kdy to bude k mani v evrope, ze bych to vzal i s cluster fluxem...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jsem na první dojmy MF-104M kohokoliv na webu velmi zvědavý a především pak na přímé srovnání 104Z s 104M. Těch 800ms je pro mě tedy více než dostačující. Jsem zvědavý i na rozdíly zpoždění v modu LONG, zda bude zvuk opět temnější, pro někoho až lehce zahuhlaný, nebo tam došlo k nějaké korekci. A zdá se, že i MF-104M je vybaven NOS Panasonic čipy. Limit je prý tisíc kusů MF-104M.
citizen.one

heled sleduju to ted opravdu intenzivne, zvukove by to melo byt adekvatni (podle lidi na moogforu a tech, co byli na sweetwater festu nebo jak se to jmenovalo ta akce, kde to bylo poprve) Zku, vcetne onoho zastrenejsiho Long modu. Tak radsi bych i vic jak 800, ale nenadelam nic a chci to, ty funkce...lahoda...konecne nekdo udelal nejakej delay, ktery splnuje vse co jsem od toho kdy chtel...

ohledne tech casu jsem cetl, ze se diky midi (a nebo aj externimu ovladani casu) da dostat i na kratsi a delsi casy...tzn. ze se s tim budou temer jiste delat zvuky velmi podobny Cluster Fluxu...

co me stve, ze v evrope o tom obchody mlcej, az na jednu nemeckou vyjimku, kde je preorder na 23.7. za nejakych 700E, takze to asi vezmu tam, u thomanna mi odpovedeli ze zatim nevedi nic :)

kazdopadne jak pises, je to zase limitovany, cili odsouzeny k tomu stat se sberatelskou veci...hlavne abych to stihl koupit vcas...
citizen.one

tak co jsem psal s lidma, co to uz maji, tak diky tapu lze dosahnout kratsich i delsich delayu, ktere jsou ale uz modulovane...no kazdopadne se po dlouhy dobe zas na neco tesim, zatim samy pozitivni ohlasy...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Snad modulovanou část zpoždění půjde potlačit stažením ovladače "Amount" na nulu v LFO sekci.
citizen.one

i kdyby ne, tak tech 800 je dost pro vetsinu pripadu, a ty modulovany zvuky jsou na takovych casech (kde stejne nehraje nikdo nic jinyho jak psychadelie :) ) spis k duhu...

jedine ze budu muset asi cekat do konce cervence nez se to sem dokope...
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Hele a umi to nejak emulovat pasku? Jak zni to LFO?
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
citizen.one

neumi...ani se o to nesnazi :)
a ver, ze to nema za potrebi. Kdyz jsem to postavil (wikxzenovu 104Z) proti Binsonu a pujcenemu Rolandu 501 a taky Pigtronixu a taky tomu psycho Pearlu F605, tak to s Binsonem odeslo jako vitez, je to jeste kultivovanejsi, ma to stejny prostor, vlastne je to na kvalitativne stejne urovni, akorat jiny charakter. Pigtronix by byl taky fajn, kdyby tam neudelali nejaky pitomy preamp, ktery mel snahu z toho delat takovy ten vic boutique charakter (cili zvyrazneni chime vysek), ovsem vysledkem bylo jen boleni hlavy...Roland taky fajn, ale na Binsona se nechytal...no a pokud si pamatujes nahodne hrajici a reagujici Pearl, tak o tom radsi pomlcim :)

to lfo umi (aspon pokud jsem to dobre pochopil, na netu zatim zadny zvukovy ukazky poradne nejsou - krom moogmusic.com) menit tu vlnu delaye, tzn delat rytmicky patterny nebo hlasitost, vic asi bude vedet wikxzen, anzto ma 108M, ktery je vlastne totez s o hodne kratsimy casy => flanger/chorus.

kazdopadne az mi to prijde, tak se muzu stavit nebo ze bys prijel, stejne tu mam ty veci (jak zminuju pri kazdy prilezitosti, abys vedel, ze jsem na to nezapomnel :) ) a chtel jsem abys videl, ze kazdej ten Binson hraje opravdu jinak a ze to neni jen nejaky placebo. Jo a taky wah mod bych chtel...cafra cafra...

je taky mozny, ze kvuli rozmerum a vsemu na Binsona zapomenes a prejdes k Moogum, je to fakt naloz ty jejich efekte...
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

No, to zni dobre, ja teda mam rad simulaci pasky spis, nez zvukovy paterny a taky 700 EUR je nad moje moznosti, ale rad si to poslechnu, to urcite jo! :) Hmm, to za kazdej Binson hraje jinak je mozny, urcite ale doladitelny. O Binsonu porad premejslim, i kdyz Echoplex by mozna vysel levnejc - myslim ten Pageovskej bez elektronek. Jeste uvidim.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
citizen.one

ten jsem zkousel loni v lete...a zatim se binsonu nic nedorovnalo.

Jestli to bude nejak sladitelny, tak budu jen rad, to proberem potom :) zitra posledni zkouska, pak teda jeste 9.7 prijimacky na navazujici studium, a pak se uz konecne ozvu, i kdyz zatim temer jiste bez mooga...

mas pravdu, ze pasky maji neco do sebe, je to jiny charakter, moog neni tak agresivni, je zastrenejsi, takovej spinavejsi, ale v pozitivnim slovasmyslu...zatim prvni kompaktni delay, ktery jsem vydrzel pouzivat dyl jak hodinu v kuse :)

a na bezny hrani je to proste parada, jak je to ,,mrnavy''. Precejen tahat paskovou bednu, natoz lampovou, taky neni zadny hit...a taky ty naklady na to...navic moog roste na cene permanentne, a ani u tohohle to nebude jinak, mluvi se o max 1000ks u ,,M'' serie...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

LFO (nízkofrekvenční oscilátor) zkrátka moduluje průběh zpožděného signálu. U obou modelů 108M a 104M jsou zavedeny společné varianty přepínaní: od plynule vlnivého, přes hranatý/kaskádovitý, vzestupný/sestupný, rytmický až po nepravidelný (přesto velmi muzikální) modulovaný zpožděný signál. Vše lze pak ovlivnit frekvencí (rychlostí) a množstvím či poměrem modulovaného signálu na výstupu. Není v tom nějaká věda.

Také záleží i na nastaveném poměru mezi zcela čistým signálem a zefektovaným (ovladač Mix), ale to se nachází před LFO sekcí.

Je dobré připomenout, že LFO u obou "M" modelů je v základu oddělená sekce. V krabici jsou de facto dvě samostatné efektové jednotky (Delay/LFO, nebo Chorus, Flanger/LFO), které však nelze užívat 100% odděleně (třeba zcela vypnout, nebo použít čistě pro ryze nezefektovaný signál), ale lze si šikovně nakroutit několik chytrých nastavení, které postačí.

Třeba 104Z i 104M mají však na přední straně extra výstup pro pouze a jen zpožděný signál, který lze pak třeba vyvést do jiného externího zařizení nebo mixu. Nevím, jestli u 104M lze takto čistě obejít LFO sekci. Ale myslím, že tomu tak bude.

V manuálu MF-104M (str. 13) se dívám, že lze za pomocí externího expression pedálu vytvářet "roztahování" pásky, takže tu zřejmě ta možnost přiblížit se páskovému delay je.
citizen.one

tak objednano, uz jsem to nevydrzel, v musicstore byli jedini schopni rict, kdy to bude, a s jeste lepsi cenou nez vsude kolem...tak snad do konce cervence je to doma...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Na termíny jsem vážně zvědavý. Na Gearslut boardu jsem se dočetl o nějakém termínu 7/15, který oznámil někdo od Moogu (přímé dodání).
Jinak, sleduji různé reakce na detaily mezi M a Z verzí. Občas to bývá zajímavé čtení. Někdo třeba vůbec nezkousne absenci efektové smyčky u M verze. LFO vyvedení bez zpožděného signálu je také předmětem kritiky. Jeden dokonce odsuzuje přítomnost LFO vůbec atd.

Do postu o krátkém shrnutí prvních dojmů ohledně MF-108M na předchozí straně jsem dodal fotografii vnitřku.
citizen.one

j tj, ale neco podobneho tam je, resp. teda FB Insert...nakolik se to chova rozdilne...nevim...

urcite se najdou duvody, proc mit jak Z(SD,""), tak i M...

zas pro me je z praktickeho hlediska to M tedka zajimavejsi, vlastne i z hlediska ceny...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“